Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Donatka25

samotna matka w świetle prawa

Polecane posty

Gość bedfggg
ale jaja, robią i rodzą dzieci nie mając pieniędzy na ich utrzymanie. A do pracy to nie laska jak żeście urodziły. Do łózka dobre a praca be. Do tego widac, że to rodzenie i lenistwo przechodzi z pokolenia na pokolenie, no bo jedna z dziewczyn napisała, ze jej matka też otrzymuje alimenty na jej siostry. I to są matki polki, ktore świadomie pakują swoje dzieci w biedę wiedząc, że nie mają pieniędzy na ich utrzymanie. Jak się idzie do łózka to trzeba wiedziec z kim.

Gość taka prawdaaa
zgadzam się w 100% z pracownicą mopsu. będę brutalna, ale to widać po postach, KIM są te "samotne matki": zerowa znajomość ortografii, żadnej wiedzy, język rynsztokowy, same roszczenia i agresja w wypowiedzi. ja mam męża, jesteśmy wykształceni, dobrze zarabiamy, mieszkamy samodzielnie, ale z poczęciem nowego dziecka czekamy, aż kupimy dom. bo jesteśmy odpowiedzialni, bo mamy zasady jakieś, bo dziecko to nie zabawka! niestety to się ciągnie z pokolenia na pokolenie - ojciec pił, bił, odszedł, nie płacił alimentów, to potem córka z takiej patologicznej rodziny zachodzi w ciążę w wieku lat nastu i wyciąga rece po pieniadze- bo sama nimi zarobić na chleb nie potrafi, bo nikt nie dał jej wzorca, przykładu, autorytetu. i to jest przerażająco smutne.

Gość taka prawdaaa
zgadzam się w 100% z pracownicą mopsu. będę brutalna, ale to widać po postach, KIM są te "samotne matki": zerowa znajomość ortografii, żadnej wiedzy, język rynsztokowy, same roszczenia i agresja w wypowiedzi. ja mam męża, jesteśmy wykształceni, dobrze zarabiamy, mieszkamy samodzielnie, ale z poczęciem nowego człowieka czekamy, aż kupimy dom. bo jesteśmy odpowiedzialni, bo mamy zasady jakieś, bo dziecko to nie zabawka! niestety to się ciągnie z pokolenia na pokolenie - ojciec pił, bił, odszedł, nie płacił alimentów, to potem córka z takiej patologicznej rodziny zachodzi w ciążę w wieku lat nastu i wyciąga rece po pieniadze- bo sama nimi zarobić na chleb nie potrafi, bo nikt nie dał jej wzorca, przykładu, autorytetu. i to jest przerażająco smutne.

Gość popierammmmmm
też się zgadzam z pracownicą mops. Dla mnie pieniądze z mops winny dostawać tylko i wyłącznie osoby chore, pozostałe osoby wyciągające po nie swoje łapy winni być kierowani do zamiatania ulicy.

Gość emiliunia7
witam! koncze w tym roku 20lat.własnie zdaje mature,jestem po technikum i jestem w 3miesiacu ciazy.nie podejmowałam zadnej pracy na umowe ani nic a teraz juz nie moge.nie mieszkam z chlopakiem i nie mamy slubu,on sie przyznaje do dziecka nie mam z nim problemow tylko czy moge liczyc na jakis zasilek? jakis dla samotnej matki lub dla bezrobotnych kuroniowke bo slyszalam ze po technikum nie musze miec tam nic przepracowane ale nie mam pojecia... on idzie na studia i do pracy.jestem na utrzymaniu rodzicow,nie mam na co liczych jak na nich i na chlopaka jesli chodzi o jakies fundusze wiec czy moge sie o cos starac czy zupelnie nic? wogole sie nie orientuje w tych sprawach wiec prosze o pomoc czy cokolwiek moge dostac od panstwa chcocby jakis grosz? czekam na odpowiedz.z gory dziekuje

Gość emiliunia7
bez przesady kobieto co ty sie trzęsiesz tutaj? tylko grzecznie pytałam i tylko odpowiedzi chcialam bez zbędnych komentarzy! nie wiesz jak doszło do tego że zaszłam w ciąze wiec nie gadaj głupot że tylko dziecko potrafiłam zrobic! po prostu nie mam narazie mozliwosci dalszej nauki to pytam czy mam szanse na jakis inny chociaz mały dorobek bo po to jest to forum! I prosze nie odpisywac wiecej. co chcialam wiedziec to wiem i za uswiadomienie dziekuje. pa

Gość pupa77
mała mi - jakaś ty mądra! Zajdź w ciąże, całą przepracuj, i dzień po porodzie lec biegiem do roboty. Nie od niedawna wiadomo, że nasze państwo nie dba o ludzi. Co ma znaczyc te 48 zł zasiłku na dziecko? Cywilizowane kraje pomagają swym obywatelom, którzy biorą na siebie ciężar posiadania i wychowywania dzieci, chocby przez to, że kiedyś one będą na nie pracowac.. emilunia7 - chyba nie ma sensu się pytac tych buraków. Wejdź na forum prawne i spytaj tam: www.forumprawne.org

Gość wiesio
bo to sa kurw.... polska po same żydy na stanowiskach

Gość wiesio
mi mała ty to żyd jesteś pewnie w mopsie pracujesz takich jak ty to powinni ......

Gość krechaaaaaaa
I nie dziwne e aborcja jest na porzadku dziennym :O Kazdy sie drze urodz urodz a potem w dupie maja dziecko. Juz urodzone to juz moze wraz z matka zdycha. Pieprzony kraj!

Gość Agusia15140
hej ja mam taki problem sama wychowuje dziecko ,ojciec dziecka placi mi sam dobrowlonie pieniadze..ale czy jak chce sie starac o zasilki dka samotnej matki to musze go podac do sadu o alimenty?? jak napisac taki pozew prosze o szybkie odp

Gość jest plus z sarcji bycia
samotna matka. Masz punkty dodatkowe w zlobku czy przedszkolu i pierwszenstwo przyjecia. Jak sie nam wpadka zaliczy to tez od razuu slubu nie planuje brac, tylko dopiero jak uda sie nasze dziecko zapisac do zlobka :)

Gość jest plus z sarcji bycia
sarcji=racji ;)

Witam mam takie pytanie czy przysługują mi jakieś pieniążki jako samotna matka albo z opieki społecznej albo jakiekolwiek??? mam 20 lat i 3 letniego synka,nie jestem z jego ojcem,nie mamy ślubu,ani nie zamierzamy być razem,syn ma ojca nazwisko ponieważ uznał go jako swojego syna,daje mi na niego miesięcznie 400zł chodź nie pracuje bo niedawno skończył szkołę,a pieniążki na dziecko dają mu rodzice.Ja nie pracuje jestem zarejestrowana w bezrobociu i z bezrobocia nie dostaje żadnych pieniążków;/W tej chwili jestem na utrzymaniu rodziców bo z nimi mieszkam,ale mam jescze troje rodzeństwa siostrę i brata którzy są nieletni i się uczą jescze i brata który ma 21 lat ale tak jak ja jest na bezrobociu:(więc wszyscy jesteśmy na utrzymanie rodziców,bardzo ciężko nam jest:(mama jest na zwolnieniu lekarskim l4 więc w tej chwili dostaje 800zł a tata pracuje i jego miesięczna pensja to 1300zł czy mi należą się jakieś pieniążki??bardzo proszę o odpowiedz,proszę pisać na mojego m@ila: zabcia2468@interia.eu Pozdrawiam;)I z góry dziękuje;)

Gość dominika_paulina
taka prawda -> 4 brutto to Cię rajcuje, materialistka i życia nie znasz, jak ktoś nie znajduję się w tych 2% snobów to nie znaczy że jest byle kim, a osoby te są badziewiem nie człowiekiem, które innym ludziom wilkiem. Ach te społeczeństwo konsumpcyjne - liczą się tylko pieniądze, a kto ich nie ma ten śmieć :/ Od czegoś jest ops mops etc. Ja sama też pomagam i daje kasę na cele charytatywne itp. Dziwi mnie twoja wypowiedź... :/ żal

Gość fiona5678
jestem samotna matka dwu corek w wieku 12 i 13 lat jedna niepelnosprawna od urodzeniaa od 10 lat ojciec nie kontaktuje sie z corkami i nie placi na nie nie wiem komornik go szuka i szuka zaleglosc jest ogromna bez skutecznie jednak poszukuje go i prokuratura a ja jak nie mialam pieniedzy ak nie mam co robic

Gość do lozka glowa tez potrzebna
to po co robicie z takimi facetami dzieci, w łózku się myśliiiiiiii

Gość fiona5678
no tak pani z mopsu ma co dac dziecia jec i w dupie ma czy nasze dzieci maja co jesc broni alimenciarzy tak bo w mopsie na pradze pijak dostanie kase ale samotna matka czy ze zdrowymi dziecmi czy z chorymi po nco przeciez dla dzieci nie maj afunduszy jak zwykle a panie z mopsow jezdza nie zwyklymi brykami co moga je obchodzic glodne ddzieci ja nie mialam na leki dla niepelnosprawnego dziecka nie dostalam bo tylko rodzinny patologiczne albo alkoholicy dostaja kase specialnie narobilam bledow chociaz mam wtksztalcenie srednie ale panie z mopsu sa zbytineligebtne zeby te bledy znalezdz pozrawiam

Gość To jest Polska!
Witam,Niski przyrost naturalny -każą rodzić dzieci.Ciekawe za co je wychować jak w Polsce nie ma pracy,a jak sie znajdzie to za marne grosze i na dodatek 3 zmianowa.Polska metaknosc, lepsze to niz nic...A jak kobiata nie ma pracy i urodzi to jak ma isc do pracy.Dziecko musi byc caly czas pod opieka zwlaszcza kiedy karmi(nie kazdy moze liczyc na rodzicow w sensie takim ze sami pracuja bo tez musza oplacac mieszkanie ,rachunki,kupowac jedzenie).Państwo Polskie powinno dawc pieniadze takiej kobiecie ,bo za co ma kupic pieluszki ,jedzonko i inne potrzeby dla dziecka.Ale niestety Polska to nie Holandia,Anglia....To prawda predzej dostanie pieniadze kobieta ktora chleje niz kobieta ktora chce stworzyc normalna rodzine!Dziwana i pojebana jest ta Polska.

Gość To jest Polska!
DO bedfggg -wsy ktos tu jest niezle pogiety .cytuje" A NIE ŁASKA isc do pracuy jak sie juz urodzilo"" a nie łaska ,po urodzeniu dziecka trzeba sie nim zaopiekowac .A KOMU MA ZOSTAWIV DZIECKO I I ISC DO PRACY!!same w domu bez opieki .Chyba ktos na glowe powinien sie leczy pewnie jestes panna nie zle rozpieszczona i nie zle rozpierdolona!!

Gość To jest Polska!
DO bedfggg :albo zjebanym jeste facetem .I CO z tego ze ktos chce alimenty .Facet spierdala i ma w dupie co bedzie jadlo ich dziecko.kOBIETY powinny tak zostawic facetowei dziecko i powiedziec zajmuj sie nim ja spierdalam.Ciekawe co wtedy faceci na to ...Ale odeoznieniu od facetow my kobiety nie jestesmiy bez uczuc matkami i nie jestesmi tchorzami

Gość To jest Polska!
DO taka prawdaaa: Jestes odpowiedzialna ,masz =macie prace .Czekacie za poczeciem dziecka jak bedziecie mieli wlasne mieszkanie.Kazdy gada o odpowiedzialnosci .A bedziesz tak mowila jak juz bedzie dziecko a twoj maz straci prace!Bo moze sie tak zdarzyc .......Wtedy bedziesz tez taka madra ....Oceniac jest latwo!

Gość mamamamamama1234
Witam, mam taką wątpliwość, żeby być "samotną matką" ze wszystkimi przysługującymi prawami (pierwszeństwo w żłobku, ewentualne zasiłki), trzeba mieć zasądzone alimenty od ojca dziecka, tak? A jak to jest potem, jeśli dziecko jest zameldowane w miejscu zamieszkania ojca, a matka nie? ma to jakieś znaczenie dla jakiejkolwiek kwestii? Pozdrawiam serdecznie

Gość Samotna mama trojeczki
Nie wszystkie kobiety czy dziewczyny sa samotnymi matkami z wyboru czy z bledu ze przespaly sie z byle kim....Ja mam 3dzieci w tym blziniaki planowalismy z mezem 2 dzieci ( mam 3 bo druga ciaza byla blizniacza) po 11latach bycia razem 8po slubie maz nagle zostawil mnie dla atrakcyjnej dosc kasiastej 20latki bo mielismy problemy finansowe......i uwiezcie majac 3malych dzieci nie jest latwo znalezc prace oplacajac przedszkola zlobki dojazdy do pracy zwykle to co sie zarobi wlasnie na to sie wyda.....do tego dochodzi problem znalezienia pracy na 1 zmiane jesli juz dzieci sa w placowce czyli przedszkolu.....owszem placi alimenty ale jak dlugo placil bedzie tego nie wie nikt....po rozwodzie poznalam faceta ktory chcel byc ze mna i moimi dziecmi to jak proboje ulozyc sobie zycie na nowo i miec kogos kto bedzie o nas dbal on stwarza na kazdym kroku problemy,nie tyle zatruwa zycie mi co jemu ....i nie mysli nic a nic o dobru dzieci

Odpowiedz do mamamamamama1234: Jezeli chodzi o twoje pytanie moja droga to aby miec pierwszenstwo w placowkach takich jak zlobki przedszkola to musisz byc po rozwodzie a jezeli nie mialas slubu najparwdopodobniej orzeczone alimenty zeby na jakiejs podstawie mogli stwierdzic ze jestes samotna matka (najlepiej przejsc sie do przedszkola i dopytac jakie sa kryteria teraz ponoc je zaostrzyli bo wiele osob celowo nie bralo slubow majac dzieci zeby miec przywilej samotnego rodzica)..pozdrawiam

A czy moze probowalas zarabiac w ten sposob....czyli przez internet? Wlasnie nie raz interesowalam sie tym bo to naprawde wyglada ciekawe....tylko obawiam sie ze porobisz to co ci kaza stracisz czas i nic wiecej z tego miec nie bedziesz.....bo ponoc wiekszosc z tych firm to zwykli naciagacze.....lepiej trafic na jakas konkretna sprawdzona ktora faktycznie jest wyplacalna .POZDRAWIAM

DO MOCIARELLA321: Wlasnie zapoznalam sie z linkiem ktory tutaj zamiescilam odnosnie zarabiania w necie i nie polecam wplacania na zadne konta jakis kwot ja raz sie nabralam wplacilam 8zl i do dnia dzisiejszego nikt do mnie sie nie odezwal....nie napisal meila co i jak.....takze ja odradzam jezeli nie chcecie sie zawiezc

Gość kochana mamusia
Jestem po dwóch rozwodach otrzymuję alimenty w kwocie200 i 250 zł. na dwoje dzieci. Mieszkam z rodzicami, ojciec chory jest na stwardnienie rozsiane. Jest nam naprawdę ciężko, a żaden z ojców nigdy się nie zapytał czy czegoś brakuje dzieciom. ja pracuję staram się jak mogę, żeby dzieci miały wszystko. a nie mogę im sama Z TAKIMI ALIMENTAMI ZAPEWNIĆ IM JAKICHKOLWIEK WAKACJI. I CO ROKU MUSZĘ SIĘ MARTWIĆ JAK MAM WYPRAWIĆ ICH DO SZKOŁY! Boli mnie kiedy moja córka przyjeżdża od ojca i opowiada co jej siostra przyrodnia ma w pokoiku itd. Albo jak mój syn nie ma w ogóle kontaktu z ojcem, bo ojciec tego nie chce, bo nie ma czasu. to dziecko czuje się odtrącone, niechciane i nie kochane. A ŻADEN SĄD NIE WIDZI W TYM PROBLEMU ,ŻE JAK OJCIEC ODCHODZI TO TEŻ ODCHODZI OD DZIECKA. I KAŻDY SĄD UZNAJE, ZE WSZYSTKIE KOSZTY MUSI POKRYĆ MATKA,BO PRZECIEŻ TATUŚ PŁACI ALIMENTY!!!!!A MAMUSIA JEST WYRODNA KIEDY MÓWI CZASAMI,,,,ZE MA JUŻ DOŚĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ALBO KIEDY ZACZYNA NADUŻYWAĆ ALKOHOLU!!!! to wtedy matki są złe, a nie tatusiowie!!!!!!!!! BŁAGAM ZACZNIJCIE PATRZEĆ NA TO, ŻE DZIECKO MA DWOJE RODZICÓW,A NIE TYLKO TO PRZY KTÓRYM DZIECKO JEST!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość grhh
kochana mamusiu - zamiast wyciągnąć wnioski po pierwszym rozwodzie i po piewszym dziecku ty ich nie wyciągnęłaś. wybrałaś sobie znów jakiegoś nieodpowiedzialnego faceta który zrobił ci dzieciaka i odszedł w siną dal. i do kogo ty masz pretensje? pretensje miej do siebie bo to ty wybrałas na swoich partnerów ludzi z marginesu społeczego. dlaczego nie uczysz się na swoich błędach? twoje dzieci mają źle nie przez ojców ale przez ciebie bo to ty wybrałaś im takich ojców. zacznij wreszcie używać tego co masz w głowie a nie tylko siedzisz i stękasz jakie to masz ciężkie życie a masz je na własne życzenie. szkoda dzieci, że mają taką mało wymagającą matkę która leci na pierwszego lepszego penisa. a wiesz co w tym najgorsze? że najdziesz sobie trzeciego chłopa identycznego jak tamtych dwóch, pyknie ci kolejne dziecko a ty nadal będziesz obwiniać cały świat zamiast samej siebie.

Gość matka jedynaka
to po cholerę robiłaś sobie dzieci z takimi facetami, coś ty myślała, ze jak narodzisz dzieci to faceci będą ciebie nosić na rękach, szkoda tylko dzieci, że mają pustą matkę , która umie tylko je urodzić. Mam jedno dziecko i to juz dorosłe i mam męża i nie mamy drugiego ponieważ mąż nie za bardzo pomagał mi przy wychowywaniu i stwierdziłam , że o drugim nawet nie ma mowy. Dziwią mnie kobiety co tak łatwo przychodzi im decyzja o rodzeniu kolejnych dzieci.