Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość POTRZEBUJACA PORADY

SWIEZOSC PASEMEK - miedzy wizytami u fryzjera

Polecane posty

Gość POTRZEBUJACA PORADY

Od dluzszego czasu mam pasemka. Do fryzjera wybieram sie 4-5 razy w roku. Troche kosztuje wiec nie czesciej. Pasemka wygladaja super w pierwszych tygodniach, potem troche kolor blednie, robi sie bardziej zoltawy. Jaki szampon i odzywke stosowac aby efekt sie dluzej utrzymywal? Czy w domowych warunkach mozna zrobic tak zwana "plukanke" i jak to zrobic - wiem, ze to mozna zrobic w salonie - odswiezyc - ale to w sumie polowa ceny pasemkowej wiec jakos mi sie nie usmiecha. Zastanawiam sie czy zmieniajacy sie kolor - na taki, ktory mniej mi sie podoba, mniej swietlisty i zywy - wplywa fakt, ze uzywam szamponow przeciwlupiezowych - bo jesli tego nei robie to mam problem. Z gory dziekuje za odzew. Pozdrawiam! ;-)

Gość sween
Jesli masz jasne blond pasemka to kup sobie plukanke fioloetowa albo srebnra. Ja uzywam delii (6zl starcza na prawie pol roku). pozdrawiam

Gość Naturalka
Jest tez szampon Welli nazywa sie Regenal ja go stosuje , wystarczy raz w miesiacu koszt to ok 20zl

Gość Potrzebujaca porady
Moze wiecej konkretow? Czy to jest latwo zrobic? Czy istnieje jakies ryzyko, ze popsuje i potem fryzjerka zobaczy ze kombinowalam? Czy plukanka niszczy wlosy, jak czesto mozna ja robic? Nie smiejcie sie, ale kompletnie nie mam pojecia?

Gość Naturalka
Nakladasz szampon na wlosy poprostu je normalnie myjesz pozostawiasz na 2 minuty i splukujesz i to jest cala filozofia. Za czesto tego nie mozna robic bo ja zauwazylam ze on mi troche wysusza wlosy ale potem nakladam jedwab i jest ok. Ale jak pytalam fryzjerki to powiedziala mi, ze mozna go stosowac do 2 razy w miesiacu. Tak ze nie czesto.

Gość Do Naturalki
Jaki jedwab? Co to jest?

Gość jedwab to BioSilk firmy Farouk
do kupienia w sklepach fryzjerskich/u fryzjera/na allegro ;)

Gość po prostu używaj szamponu
i odżywki do włosów farbowanych :)

Gość Do wlosow farbowanych
? Ale to ma byc do farbowanych czy rozjasnianych? Jest jakas roznica? Prosze o podanie firm i nazw. Dziekuje.

Gość Do Naturalki
W jakich i ilu odcieniach masz pasemka?

Gość Naturalka
Jestem szatynka i mam zrobione jasne pasemka. Ale rzadko sie zdarza zebym byla zadowolona z koloru po fryzjerze dlatego regularnie raz w miesiacu myje wlosy tym szamponem i bardzo duzo osob mnie zaczepia z zapytaniem czym robie wlosy. Sa takie ladne te pasemka, platynowe. Dlatego bardzo polecam:)

Gość Naturalka
a, i mam jeden odcien pasemek, bo nie napisalam w koncu.

hej jesli tak czesto chodzisz do fryzjera to bardzo sie dziwie ze ci sie jeszcze te wlosy nie wypalily lub nie polamaly - jak dla mnie 4, 5 razy w roku to jest zdecydowanie za czesto, przeciez to strasznie wplywa na wlosy poza tym twoj problem mnie troche dziwi bo nie zauwazylam nigdy zeby na moich blond pasemkach jasny blond zmienial sie w zolty obojetnie jak dlugo czekam z farobowaniem z tym ze ja mam wlosy ciemny blond naturalne no ale w kazdym razie blond to nie farba tylko rozjasniacz i to trwale zmienia kolor wlosa ale jedwab polecam sama uzywam i uwazam ze jest swietny

Gość jasne 45 razy w roku
to wcale nie jest za często, ja farbuję co 2,3 miechy więc ok 4-6 razy w roku i są OK, wystarzy używać dobrych farb i dobrze je pielęgnować. I nie myć za często ( w miarę potrzeby ale bez przesady).

Gość A wlasnie ze mozna myc czesto
w zaleznosci od potrzeb - tylko trzeba uzywac koniecznie dobrej odzywki.

Gość Czy uzywacie tez
odzywki specjalniej do wlosow z pasemkami?

Gość ussus
do Naturalki: w jaki sposób stosujesz jedwab? po myciu na mokre włosy czy na suche?

Na mokre wlosy, podsuszone recznikiem. Wtedy latwiej sie rozczesuja. Kiedys sprobowalam na suche to przetluscily mi sie w kilka godzin. Ale teraz wiem ze jak na suche to tylko na koncowki a nie na cale jak to sie robi w przypadku wlosow mokrych. Pozdrowionka:)

Gość Stukotek
Najlepiej to by bylo chodzic do fryzjera co miesiac, choc odrosty robic ;-)

Gość Nie wiedzialam
ze jest balsam do slosow, ktory podtrzyma efekt

Gość elodi20
sama mam platynowe pasemka i znam ten problem!:Ddziewczyny z pełnym przekonaniem mogę polecić Wam szampon SILVER taki fioletowy kupiony w ROSSMANIE za jakieś 7 zeta!!kupiłam go z polecenia kolezanek i naprawde jestem zadowolona ,wiem ,że taki sam jest z WELLI ale kosztuje ok.20 zł a efekt jest taki sam

Gość ettka
dobry jest silver , polecam

Gość kokamajajo
Cześć !! To robicie pasemka tylko na odrodtach ??? Czy widać bardzo różnice po farbowaniach ??? Bo przecież nie da się chyba dokłądnie przedłużyć poprzednich miejsc paseme ??? Jak to jest powiedźcie. Mam pasemkai już widoczne odrosty i nie wiem co z tym zrobić ???

Szampony musze uzywac przeciwlupiezowe wiec zadne cuda nei wchodza w gre, ale co do odzywek... to mam pole do popisu, ale wole te do splukiwania ;-)

Juz nie skorzystam;-) bo przyciemnilam wlosy. Ale znalazlam szampon, ktory poslalam mamie, jest swietny i naprawde dziala ;-)

Ja nie stosuje żadnych płukanek. Kiedyś tez miałam problem z żółtym kolorem. Musisz zwracać uwagę na jakim rozjasniaczu fryzjerka robi Tobie włosy. Ja np. nie moge na żadnych L\'Orealach, Wellach. Ostatnio robię na szwedzkiej Ce-Ce i od początku do końca maja ten sam kolor. Dla mnie ten rozjaśniacz jest super. Pod spodem i z tyłu kładzie 3% a z przodu zawsze 6% żeby kolor był intensywniejszy (trzymam wtedy dużo krócej). Poszukaj fryzjera gdzie robia na tej firmie i spróbuj. Dodam, że naturalne włosy mam ciemne a kolor po tym rozjaśniaczu jest super jasny i świecący. Problemu z żółtym odcieniem nie mają zazwyczaj dziewczyny zjasnymi naturalnymi włosami. I tez polecam jedwab Farouka. REwelacja!