Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

domenka

Jeszcze roczek do ślubu...

Polecane posty

No tak wszystko już chcę wiedzieć szybciej, może dlatego, że nie mogę się doczekać.:) W niedzielę jedziemy do kucharki aby dokładnie nam podała wszystkie składniki, produkty itp.

Z tych ważniejszych rzeczy nie mam jeszcze zarezerwowanego terminu w kościele. Wybieramy się w przyszłym tygodniu;)A ty masz już termin zarezerwowany??

Nie mam terminu, ale mam nadzieję, że na lipiec nie bęzie duzych kolejek :-)

Ja na wrzesień chyba też nie będę miała problemu a jeżeli tak to po prostu wybierzemy parafię Pana Młodego:)

Martwimy się tylko trochę czy uda nam się odłożyć pieniądze, bo wiadomo utrzymanie, rachunki, szkoła to kosztuje a jeszcze odkładać:( Ale postanowiliśmy, że musimy to zrobić i jak sie nie uda to weźmiemy kredyt, trudno:(

Ja musze stoczyc małą walkę z proboszczem mojej parafii, bo nie chcę brać tam ślubu. Słyszałam, że bardzo sie wścieka, jak ktoś ma ochotę na inny kościół :-)

Hmmm.... Może rzeczywiście powinam się już zbrać za załatwianie tego wszystkiego?

Hahahahhahahaha niezły ksiądz.Ale na pewno się uda! Oj mówie Wam nie mogę się doczekać tego dnia ale ten czas oczekiwania na pewno nam szybko zleci:D

Najgorsze chyba będzie załatwianie tych papierów do kościoła, np. zaświadczenia z USC i odpisów aktów urodzenia.Jakby nie mogli uznać tych pierwszych, jakby data urodzenia przez ten czas mogła się zmienić. Na wszystkim zarabiają:(

Zabrałam się do szukania w internecie wiadomości na temat nauk przedślubnych. Miałam nadzieję, że może na stronach różnych parafii napiszą coś, ale nic nie znalazłam. Dobrze by było wiedzieć co, gdzie, kiedy i za ile :-) Zwłaszcza, że mieszkamy w innym mieście, niż będziemy brali ślub, więc do mojej parafii na nauki jeździc nie będę :-)

hop hop Ejmi, morska muszelko, kociaczku007, świeczko i inne dziewczyny gdzie jesteście???

newt wiesz co ostatnio słyszałam, że te nauki trwają 10 miesięcy(albo tygodni już dokładnie nie pamiętam)

Ale myślę, że w każdej parafii się odbywają:)Także nie będziesz musiała pewnie dojeżdżać.;)

A listę gości już zrobiłaś?? Ja raczej tak, najwyżej może się zmieni o 2 osoby z moich znajomych.

Nie strasz mnie, że 10 miesiecy!!! Mam nadzieje, że to jednak były tygodnie. I tak nie bardzo wiem po co na nie trzeba chodzić, ale zacisne zęby i jakos wytrzymam :-)

Też uważam, ze to niepotrzebne bo i tak nic nie zmieni, ja miałam to szczęście, że od razu zaliczyli razem z religią:D Miejmy nadzieje, że to 10 tygodni;)

Moja lista jest gotowa juz od dawna :-) Nawet jak nie było jeszcze mowy o ślubie to spisałam sobie osoby które powinnam i które chciałabym zaprosić. Lista mojej drugiej połowy jeszcze sie robi, ale musze go pogonić, bo trzeba sie zabrac za rezerwacje noclegów.

Oj, musze juz uciekac i zabrac sie za coś konkretnego. Chyba mnie jutro nie będzie, więc do zobaczenia w przyszłym tygodniu!

A zapraszasz swoich szefów?Ja zastanawiałam się nad tym ale stwierdziłam, że nie-po prostu ich nie lubię i mimo, że jestem jednym z tylko 3 pracowników to po co mam zapraszać osoby do których nie pałam sympatią.Zresztą mam nadzieję, że to tego czasu zmienię pracę, bo pracuję prawie 2 lata na zlecenie bez ZUSU, czyli innymi słowy wyzysk:(

Gość świeczka
witam kochane, zauważyłam coś ciekawego ;) jestem tu od niedawna z Wami a wczoraj wieczorkiem nie mogłam się doczekać kiedy znów tu zajrzę :D no i jestem... J równiez mam listę gości i kupę ludzi przyjezdnych, ale taj jak Ty domenko, część u rodziny a reszta to jeszcze nie wiem czy przyjedzie ;)

Gość świeczka
i mam do Was pytanie, czy macie już wybrane suknie ślubne?? wiem domenko, że Ty masz już kupioną chętnie ją zobaczę, masz może jakieś zdjęcia?? a w załączeniu link do wybranej przeze mnie, chyba, że znajdę łądniejszą :D http://www.pannamloda.com.pl/2968.html

Ja też nie wiem czy wszyscy przyjadą ale raczej większość tak. Fajnie jest się dzielić z innymi tymi wszystkimi emocjami i pisać o przygotowaniach do ślubu nawet jeżeli jest to rok wcześniej:d

Gość świeczka
przepraszam, że tak późno ale mam tendecję do spóźniania się ;) aha i a propos zapraszania szefów - ja nie zapraszam nikogo z pracy na wesele, natomiast jest kilka osób, które chciałabym by były na ślubie i jeśli zdecydują się na podróż (do mnie jest ok. 350 km) to będzie mi miło...

Śliczna ta twoja sukienka! Link do mojej sukienki jest na pierwszej stronie tego topiku;)

A ile kosztuje, bardzo mi się podoba. Ja moją kupiłam bardzo tanio. Razem z przesyłką 301zł

Gość świeczka
Twoja też jest bardzo ładna, śliczna... Ja swoją wybrałam na stronach netu, i zadzwoniłam czy ją mają w sklepie i mają :D niestety kosztuje 2500 zł. (nowa), ale muszę ją mieć i mój luby mi ją kupi... taki kochany jest ;)