Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Biała Dama 20

tabletki antykoncepcyjne...

Polecane posty

Gość Niepewna17243
tabletek jeszcze nie zazywam....ale mam zamiar..za jedyne zabezpieczenie to byla prezerwatywa... a okres tak jak mowilam byl normalny.. i nie miewam jakich kolwiek objaw

Gość karooolinkaaa
hej dziewczyny. Nie lubie prezerwatyw i dlatego z moim chłopakiem zdecydowaliśmy się na tabsy. drugi miesiąc biore Harnometr. Przez pierwsze opakowanie stosowaliśmy dodatkowo gumki ale doszliśmy do wniosku, ze nie po to biore tabletki żeby dodoatkowo martwić się o prezerwatywe. a poztym nie lubie sexu z gumką. Teraz kochamy się bez żadnych dodatkowych zabezpieczeń(oprócz harnometru opczywiście). Które z Was biora ten lek co ja??jesteście z niego zadowolone??bo szczerze mówiać torszeczke się martwie czy biorąc Harnometr jestem w 100% zabezpieczona przed ciazą. Wiecie mam dopiero 17 lat dlatego szczególnie zalezy mi żeby nie wpaść.

Gość jukka20
HARMONET (nie HARNOMETR) :) ja brałam ten lek przez ponad rok, przed ciąza zabezpiecza tak jak każde inne tabletki wydaje mi się, ale czy jest odpowiedni dla Ciebie to sama będziesz musiała stwierdzić...ja przestałam go brac bo zaczeły mi pekac naczynka na nogach.Ale tak ogolnie to nie przytyłam, dobrze sie czułam, tylko z cera miałam trochę problemów.Pozdrawiam i miłego pozycia bez zbednych zabezpieczeń:)

Gość Ara
czesc dziewczyny!! Wiecie mam nadal plamienia to juz 3 dzien od okresu...ale nie martwie sie tym bo jak dla mnie to nornmalne...ale mam takie pytanie wiem ze kapac sie nie mozna gdy sie ma okres ale gdy sa plamienia czy to w czyms przeszkadza??bo jutro mam wycieczke jedziemy nad jeziorko opalac sie i troche poplywac jak woda bedzie cieplutka a wczoraj byla wiec na pewno:)) czy mozna sie kapac podaczas plamienia w jeziorze badz basenie?? Czy to w czyms przeszkadza

Niepewna17243...No to wszystko jest okej;) karooolinkaaa...Przy żadnych tabletkach nie masz 100% pewności!!!Tylko zawsze jest to około 99%!!! Ara...Nie wiem czy przeszkadza, ale ja tam nie lubię!!!

Gość macoszka20
heh okres, plamienia nie przeszkadzaja w kapaniu czy plywaniu bo przeciez sa tampony:) z tym ze ja tez nie przepadam ze kapiela z okresem, wiec sobie w tym czasie go odpuszczam:) dziewczynki a ja sie teraz troszke sfilmowalam:/ biore talbetki juz 4 opakowanie, z tym ze po 2 pierwszych zmianilam logest na cilest.... nio i przy 3 opakowaniu dopiero zaczelam wspolzyc z facetem.. nie wiem chyba tak dla pewnosci:) w srode koncze 4 opakowanie.. a dzis caly dzien sie zle czuje... boli mnie glowka, kreci mi sie w niej nio i w brzuszku ni to mdlosci ni to bole....:( i boje sie ze cos ze mna nie tak... slyszalam ze jak sie jest w ciazy to bardzo czesto sie sika i sie ma mdlosci albo nawet wymiory rano i wieczorem... a jak mnie taki dziwny stan trzyma caly dzien, to chyba nie przez to, prawda..?? nio i nie biegam do lazienki co 5 minut, zadnej zgagi ani nic... tylko te zle saopoczucie... w sobote w nocy powinnam miec okres ale nie wiem czy wytrzymam do soboty... takiego mam filma ze masakra:/ jestem na 1 roku 100diow i nie bardzo mi sie chce byc mama:/ a tabletki biore regularnie, najwieksze spoznienie mialam ok 3 godz i to chygba w 2 albo 3 opakowaniu.... jeny co mi poradzicie??;/ prosze o cokolwiek....:/

Gość panikara234
czesc dziewczyny ja mam takie pytanie biore

to nie musi być ciąża, objaawy pojawiają się w późniejszych misiącach......poszukaj innej przyczyny, może to od tabletek.......przez pierwsze 3 mieszki różne cuda się dzieją, z tym że Ty jeszcze je zmieniałaś, także organizm mógł się troche \"zdenerwować\" :P:P:P ja jem Cilest już 10 miechow i jest ok......ale może Twój organizm go nie przyjmuje....nie wiadomo.....

Gość macoszka20
anulka cilest w porownaniu do logest u mnie to 100 razy lepsze tabsy..... fakt ze mi akurat na cere nie wplywaja nio ale ogolnie nie czuje sie zle po nich.... a jakby np tabsy nie byly dla mnie to tez chronia przed ciaza czy maja juz mniejsza skutecznosc??

bez obaw chronią, tylko chodzi o to że organizm ich nie toleruje,ale spokojnie chronić chronią.....

Gość macoszka20
czyli nie sadze zeby to bylo przez ciaze....teraz to nawet nie ma takiej opcji.. przynajmniej tak sadze.... nio zobaczymy eszcze cio w sobote z tym moim okresem bedzie i jak jutro bede sie czula:) dziekuje:*

Elo🌻 macoszka20...Złe samopoczucie to może wynik zmiany tabletek!Objawy ciąży nie pojawiają się tak od razu! Chrnią Cię zawsze tak samo! panikara234...Ciekawe pytanie...

Gość Ara
ile trwaja plamienia??u mnie trwa to juz 4 dni i mam tego serdecznie dosc

Ara...Myślę, że różnie, to raczej zależy od organizmu!

Gość koścista
czesc dziewczynki ja tez czekam na okres i chyba go nie bedzie w czasie 1 przerwy troche nie rozumie was bierzecie tabletki dodatkowo zabezpieczacie sie gumka to po co niszczyc zoladek jezeli nawet po zrobieniu przerwy nie dostajecie odrazu okresu to nie wpadajcie w panike musicie wiedziec ze caly czaswtedy jestescie w stresie i to tez moze opoznic CZYTAJCIE ULOTKI

Gość SLEEPINGPILL
przez te tabsy stediril jestem neerwowa ze szok... ale dokoncze to opakowanie i znow musze na inne tabletki zmienic :( bo nie dlugo to mi tabletki nie beda potrzebne jak przez te nerwy strace chłopaka...tak sie wsciekam ze niewiem...jak nigdyyy

kto jak kto,ale ja już dawnoooooo zaufałam pigułką i nie używamy gumek dodatkowo. ja to już nie pamiętam jak one wyglądają :classic_cool: SLEEPINGPILL a długo je jesz???

Gość kwiatuszek123456
Mam takie pytanko od ile trzeba miec lat aby lekarz wypisal recepte na te tabletki ??

Gość wątpiąca...
Mam do Was pytanko: w piątek mam wizytę u dentysty i chyba będzie chciał mnie znieczulić :( Biorę tabletki i nie wiem czy mam mu to powiedzieć. Czy znieczulenie wpływa tylko na skuteczność (tzn. że trzeba się zabezpieczać przez tydzień) czy może nie można się znieczulać przy braniu tabsów? Bo gdzieś mi coś dzwoni na ten temat, ale nie wiem w którym kościele. Więc czekam na odpowiedź i dziekuję!

nie ma określonego wieku, to wszystko zalęzy od naszego organizmu. najlepiej idź do lekarza i z nim pogadaj on Ci doradzi najlepiej....a ile kwiatuszku masz lat? co do znieczulenia, to jest ciekawe pytanie bo ja tez ide po nd do dentysty i będę mieć znieczulenie.....i nie wiem, ale jak bylam kiedyś tam dawno to ja się nie zabezpieczalma dodatkowo po znieczuleniu :/i mówiłam mu że biore tabletki anty,ale on mi powiedział że to bez znaczenia......tzn że moge być znieczulona przy nich,nie znieczuli Cię tylko jak jesteś uczulona na nie

Gość wątpiąca...
anulka156: dziękuję za odpowiedź... już sama się w tym pogubiłam... więc wszystko powinno być dobrze :)

Gość koścista
czesc witam ponownie juz jestem po pracy kwiatuszku nie wiem na 100 ale to chyba zalezy od lekarza czasami gdy jest sie mlodym bedzie proponowal cos innego zamiast tabletek

Gość koścista
jestem zalamana wlasnie otworzylam ostatnia kawe przywieziona z polski jak ja to przezyje

Cleo dzięki za info, ja wlaśnie będę mieć na bank leczenie kanalowe :/

Cześć Wam piękne panie;)🖐️ koścista...Czemu piszesz, że go nie będzie w czasie 1 przerwy!? Wiesz(tu wstawiam się za dziewczynami, które biorą tabletki i gumki)...Mają one 100% pewności, a Ty ponad 99%(czyli PRAWIE 100%)...Zawsze masz ten 1 lipny procent na ciążę, a one raczej nie! Więc niech sobie robią co chcą, przynajmniej nie będą później kwiczeć, że ten 1% dotyczył właśnie ich! Oczywiście spoko jak ktoś ufa tylko tabsom, ale nie czepiajmy się reszty...To ich sprawa! SLEEPINGPILL...Kto szuka nie błądzi;) kwiatuszek123456...Nawet 12 latki dostają(na przykład ze względu na nieregularny okres), a poza tym moim zdaniem powinni wypisywać każdej, która chce, przeciez to indywidualna sprawa. Lepiej się zabezpieczyć w wieku 12 lat, niż wpaść, czyż nie!? wątpiąca......Jak już coś to sam się Ciebie zapyta, czy zażywasz jakieś tabletki!Ale mnie się wydaje, że nie ma to żadnego związku!Choć mogę się myslić! Ja tak samo jak Wy muszę się wybrać;)

Gość solidnykopniak
Tylko zaczelyscie pisac o dentyscie i mnie zab zaczal bolec :P

Gość lakosta21
hejka dziewczyny. ja bralam tabsy przez 2 miesiace, po odstawieniu okresu brak, caly miesiac czekalam na okres i nie mam....kolejny termin w sobote, ale watpie ze dostane bo nie dostalam w tym miesiacu.......ide w piatek do gina pewnie znow mi tabsy przepisze....a ja nie chce.....ja chce okres miec normalnie a nie z odstawki, moj chlopak teraz wyjezdza wiec nie chce sie truc, wole sobie przerwe zrobic.....a w ciazy na pewno nie jestem.

Biore Microgynen 21 gdy łyknełam 19 tabletkę to po 2,5 gdzinie dostałam biegunki więc tego dnia zgodnie z ulotka zrobiłam przerwę okres dostała w czwartek wieczorem i tak naprawde tylko tego dnia(i nocy) był tak bardzo obfity, w piatek był mniejszy, w sobote niewiele, a w niedziele do południa mi sie skończył. Nigdy nie miałam aż atk skompego okresu i zwykle trwał 5dni. A kolejna tabletkę z nowego opakowania wziełam w piatek. Czy ktoś przez takie zawirowanie miał podobny problem? Nie wiem co o tym myśleć, chyba to nie ciąża bo i tak mimo tabletek zabezpieczamy się prezerwatywą?? Dodam ze używałam tampnów (po raz pierwszy od roku), a wcześniej gdy nie brałam tabletek mój okres trwał 7 dni a z tamonami 6. Wiec to moze przez tampony? Sama nie wiem :(

Gość kwiatuszek123456
"aaaaaa" zgadzam sie z toba aczkolwiek mam pewne obawy bo nie wiem jak zareaguje lekarz!!

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować