Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Biała Dama 20

tabletki antykoncepcyjne...

Polecane posty

Gość koścista
malenka ja tez kiedys uzywalam tamponow i okres z miesiaca na miesiac byl coraz slabszy tylko ja nawet w nocy po 4 miesiacach niestety bylam na czyszczeniu nie zycze najgorszemu wrogowi

Gość koścista
aaaaaaa juz tak kiedys mialam ale nie przejmuje sie bo to normalne kazdy organizm reaguje na tabsy inaczej i to ze ja nie biore tylko ze wzgledu na zabezpieczenie

Nie rozumiem mogłabyś rozszerzyć swoją wypowiedz \"tylko ja nawet w nocy po 4 miesiacach niestety bylam na czyszczeniu nie zycze najgorszemu wrogowi \"

Gość lakosta21
??ktoras jest w podobnej sytuacji....??

lakosta21...Brałaś 2 miesiące i okres Ci się po prostu nie pojawił! Maleńkka...No bo to pierwsze tabsy, więc różnie bywa!Organizm się przyzwyczaja!Nie wiem co do tej ulotki, bo u mnie jest coś innego napisane(więc różnica w tabsach)...A okres masz krótszy, bo tak się dzieje przy tabsach, reguluje się i skraca, a również zmniejsza ból!Więc nie żadne tampony!!! Na bank to nie ciąża skoro dodajecie gumkę! kwiatuszek123456...Mam nadzieje, że pozytywnie;) koścista...Jak to na czyszczeniu:(

Tabletki biore już równiutki rok ale zawsze wydawało mi się że moja miesiaczka jest bardziej obfita No i że w ogóle wystąpiła, bo chyba przy braniu tabletek nie ma takiego czegoś jak okres w 7 dniowej przerwie mimo zapłodnienia

Witam dziewczynki:) Mam pytanko. Chce zaczac stosowac tabletki antykoncepcyjne. Ile Wam zeszlo zanim zrobilyscie badania i te wszystkie niezbedne rzeczy?? Bo chcialabym zrobic to jak najszybciej a nie wiem ile czasu trzeba na to poswiecic:P

Mam do was pytanie?? Zrobilam sobie 7miesieczną przerwe w braniu tabeletek. Chce znów zacząc je brać po ostatnim okresie brania zostały mi 2 opakowania. Data ważnosci na nihc jest do 2011 roku wiec wydaje mi się ze mogę je brać ale wolę sie was spytać?? Przez 7 miesiecy lezały one u mnie w szufladzie

Maleńkka...Może być obfita, ale ni ezawsze tak jest. Często zdarza się, że jest mniej obfita! A tego 2 zdania nie kapuje chyba!Chodzi Ci o to, że jak dojdzie do zapłodnienia, to uważasz, że wtedy nie będziesz miała okresu!?Tak!? czarnulkaaa...Ja na badania ogólnie czekałam jeden dzień!Robiłam w jeden rano i na następny już miałam wyniki!Także szybciutko;) No ale jest jeszcze badanie u ginekologa(takie jak zawsze - normalne), no i oczywiście rozmowa dodatkowo też! veraa...Moim zdaniem powinnaś iść do lekarza i się zapytać co i jak!Ja bym przynajmniej tak zrobiła!Nie zaczęłabym sobie tak po prostu sama brać tabsów... Ale jeśli już się skonsultujesz z lekarzem to możesz je brać, skoro data jest luz...

Chodzi mi o to że jeśli się bierze tabletki anty to jeżeli dojdzie do zapłodnienia to nie wystąpi okres, a jeśli nie dojdzie to jest. Mam racje? Bo wiem że są przypadki że jest normalny okres przez nawet pare miesięcy a jest sie w ciąży, ale to chyba nie dotyczy tabletek?! Dzieki za odpowiedz \"aaaaaaa\" :) jestem juz spokojna

Gość agik
dziewczyny poratujcie..biore marvelon..i mam zapalenie pochewki stawowej...masci i leki..i tak sie zastanawiwm czy nie wplyna te tabletki na skutecznosc marvelonu?macie jakies info,linki gdzie moge sprawdzic co oslabia tebsy antykoncepcyjne???wiecie cos?poratujcie...dzieki

Maleńkka...Sposio;) No ja mam takie zdanie na ten temat, bo moim zdaniem krew mogłaby przecież uszkodzić płód:( agik...http://www.leki.med.pl/lek.phtml?id=227&idnlek=764&menu=4 To stronka Twojego leku...Tam masz napisane w tabeli \"Zapytaj lekarza, jak stosować lek, gdy przyjmujesz jednocześnie...\" Możesz wpisać w google marvelon i Ci wyskoczą info o leku;)

Gość sleepingpill
te stediril biore dopiero pierwsze opakowanie...ale kiedys je brałam i tez byłam nerwowa...

Gość sleepingpill
a czy to mozliwe ze mozna miec okres po tych tabsach a byc w ciazy?

sleepingpill...Przy 1 opakowaniu możesz być przecież nerwowa! To nie ma znaczenia po jakich tabsach...A czy można być w ciąży i mieć okres, to ja już nie wiem...Mnie to się wydaje troche nie bardzo...

Gość sleepingpill
ogolnie to jest 3 opakowanie tabsów tylko ze mialam teraz zmiane na inne... wczesniej ten niby okres w przerwie miałam ale zastanawiam sie czy mogla byc jednak wpadka a ja o tym niewiem

podczas brania tabletek można być w ciąży i mieć \"okres\" bo to przeciez nie jest prawdziwy okres tylko krwawienie z odstawienia......brutalna prawda ale tak jest w praktyce, teoria zawodzi....moja znajoma znow€ż zaszła jak \"przytulała się\" wtedy gdy miała okres......także teoria że jest się niepłodnym podczas okresu to też tylko teoria.....w praktyce bywa różnie..... Nie mniej ja uważam że jak się je tabsy regularnie i tak jak powinno szanse na bejbika są malutkie....bardzo malutkie..... Ale czasem loc bywa złośliwy

Gość sleepingpill
a czy przy badaniu cytologicznym lekarz moglby zauwazyc ze kobieta moze byc w ciazy?

sleepingpill...Kumam:) A czy lekarz widzi czy dziewczyna jest w ciąży podczas cytologi to nie wiem! anulka156...Ale mnie nie chodzi o to, że się zachodzi, gdy się ma okres, tylko o to, że jak się już jest(istnieje płód) to się okres dostaje!Takowe to dziwne!;) A co do dni niepłodnych, to może to i teoria, dlatego współczuję kobietom, które żyją na kalendarzyku, a raczej wpółżyją;)

Gość sleepingpill
no bo jest tak ze narzady niby sa jakies rozpulchnione wtedy itd....

Gość koścista
hej malenka ja podczas 4 miesiecy nie uzywalam wogole podpasek a tzw skrzepy i pozostalosci po okresie gdzies musialy sie zebrac jak zrobilam badania bo nie dostalam okresu okazalo sie ze zrobil sie w srodku jakis zakrzep i niestety trzeba bylo to wyczyscic co prawda pod zniczuleniem miejscowym ale po bolalo jak cholera dlatego uwazam ze tampony sa dobre ale tylko wtedy gdy jest to konieczne

aaaa wiem o co Ci chodzi,można być w ciąży i mieć okres, moja teściowa \"niedoszla\" miała okres przez całą ciąże jak w zegarku....lekarz się na dziwić nie mógł,ale sam jej powiedział że to się zdarza.....hehe zla była jak cholera, trójka dzieci na karku myślała że jest ok a tu idzie się przebadać i słyszy \"pani jest w 6 miesiącu ciąży\" lekarza chciała zabić, a męża tym bardziej, jaja były jak berety podobno...... Moja gin mi powiedziała tak samo że to się zdarza, na tabsach też. Z tym że ten \"ciążowy\" okres jest jakis inny od normalnego.....podobno.....

a i dzidzi urodzilo się piekne i zdrowe......dziewcze jak malowane :) takim sposobem moj luby ma jeszcze jedną siostre :) heh przypomniał mi się kawał o antykoncepcji, jak babka nie chciała mieć więcej dzieci poszła do lekarza i pyta się co i jak....lekarz podał jej 3 rodzaje 1.gumki, 2.tabletki,3.przerywany, na to ona woła swoje dzieci i przedstawia je lekarzowi :to jest Aldona z dziurawego kondona, to jest Mietek z przeterminowanych tabletek,a to jest Wincenty za późno wyjęty\" :D:D:D Nie wiem czemu mi się to przypomniało no ale..... a i u mnie, jest ginekolog która była w programie UWAGA, stwierdzała u kobit ciąże (której tak naprawde nie było) jak widziała że są załamane proponowała aborcje....te się zgadzały ona kasowała ok2tys,a tak naprawde to kazała im się położyć dawała niby znieczulenie coś tam udawała że robi i finito......... a co najgorsze ona dalej przyjmuje!!!! Ale nie długo ma mieć rozprawe

Gość sleepingpill
KAWAł NIE ZłY ale nie pocieszyło mnie to... boje sie bo ostatni okres mialam taki inny...jakis taki z poczatku jak galaretka...ale pozostałe dwa dni juz spoko...mozliwe ze to od tabletek no bo dopiero 3 opakowanie biore... martwi mnie jednak ze mam zgagi .. mdłości tez sie zdarzaja ale nie czesto...przytyłam...:( co najgorsze hehe.. no i w ciagu miesiaca miewam bóle takie jak przy okresie... w ciągu tych miesiecy kochałam sie czestoooo z chlopakiem ale zazwyczaj konczylismy na zewnatrz jedynie raz góra dwa na miesiac były inne...w środku... jednak 1 miesiaca jak brałam tabletki to nie wziełam 3 tablety bo byłam po operacji i wziełam ja dzien pozniej równo z drugą... i jakos przy 9tej tabletce konczyl we mnie...jednak od tej pory mineły 2 miesiace i po tym w przerwie krwawienie mialam... zastanawiało mnie to czy jak ostatnio mi robił lekarz cytologie to czy byłby w stanie zobaczyc jakies zmiany mogace swiadczyc o wpadce...

Gość KasIuLkA-
Siemanko dla wszystkich!!! mam male pytanko mam 17 lat, i troche obawiam sie pierwszego razu... nie wiem co wybrac,ale z tego co piszecie to raczej zdecyduje sie na tabletki ...choc slyszalam ze mozna po nich przytyc...poradzcie prosze

Witam babeczki;) koścista...Ja właśnie dlatego nie używam tamponów...Od zawsze miałam takie zdanie o tamponach, że \"korkują\" kewr i jest to dla mnie okropne, że te skrzepy naturalnie nie wylatują, tylko zostają w środku:(łeeee... Cleo841...Siemka słońce;) No to siupel, że jest okej;) Ja też sobie kiedyś kupiłam czarne, ale na szczęście nie miałam żadnego uczulenia! anulka156...:(...Kurde, ale jaja:(Masakra:(...Teraz zażywaj tabsy i nie wiedz, że jesteś w ciąży:o Ale dziwię się, że ta Pani, o której piszesz nie skapnęła się, że jest w 6 m-cu ciąży, jak to przecież już brzusio jest byczy!?Nie zauważyła, że jej rosnie!? Hehe, kawał w dechę:D:D:DHahaha, zajebisty:D:D:D A ta babka to ładne musiała mieć sumienie...Kutwa jedna:o sleepingpill...Pewnie od tego, że to 3 miesiąc...Zgagi, mdłości też mogą być od tego samego...

Gość Ara
Czesc dziewczyny znoiw ja:P mam pytanie no bo piersi zaczynaja mnie bolec tylko kilka dni p0rzed okresem a odkad biore tabsy po skonczeniu sie okresu piersi lekkko mnie pobolewaja..to przez tabsy nie??to normalne?

KasIuLkA-...Jeśli się boisz 1 razu, to poczekaj jeszcze, nic na siłę! Można przytyć ale to zależy od organizmu...Każda kobiet reaguje inaczej... Jak chcesz się zdecydować na jakąś metodę antykoncepcji, to wybierz się do lekarza, on Cię zbada, skieruje na badania(hormony, krew, itp) i porozmawia z Tobą i wybierze coś odpowiedniego dla Ciebie...Albo rodzaj tabsów albo coś innego...Pozdro

Ara...Mnie się wydaje, że tak...Że to pzez tabsy...

Gość mlodaaaaaaaaaaa
hej dziewczyny :) mam pytanko czy przez miesiac nie brania tabletek ich skutecznosc znacznie spada??? bo chodzi o to ze mialam wziac wczoraj pierwsza tabletke zaraz po miesiaczce i nie wzielam bo nie mialam zadnego opakowania, mojego lekarza nie bylo a inny nie chcial mi wypisac recepty:/ biore tabletki juz od 2 lat i zawsze bralam regularnie, a i czy myslicie ze moze dostac teraz misiaczke z powowdu nie brania tabletek???

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować