Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Biała Dama 20

tabletki antykoncepcyjne...

Polecane posty

aaaaaaa... dobra nie krzycz.. slyszę :| pytam tylko... boze...

Gość ilona13-87
mam problem wczoraj wspolzylam z chlopakiem (stosowalismy stosunek przerywany)a dzis dostalam silnego zapalenia pecherza i musialm przyjac antybiotyk ciphin500 a przyjmuje regulon wiem ze ciphin wplywa na obnizenie doustnych lekow antykoncepcyjnych ale jesli od przyjecia regulonu do przyjecia ciphin minelo 12 to czy to oznacza ze regulon juz sie wchlonil i nie powinnam sie obawiac?mysle ze jedan tabletka ciphin mi wystarczy wiec nie bede juz wiecej przyjmowac tego leku tylko zastanawiam sie jak bardzo narazilam sie biorac ta tabletke i czy jest prawdopodobienstwo ze zajde przez to w ciaze choc dodam jeszcze ze stosunek przerywany przebiegl ze tak sbrzydko sie wyraze bez wpadki

powinno być ok, nie znam sie na intereakcjach z lekami, ale faktycznie pigułka zdążyła sie wchłonąć wiec nie sądze by cos bylo nie tak

Elo:classic_cool: fistik...Ja wcale nie krzyczę...Pytam tylko co się stało z Twoją, czy to coś złego, że pytam!?:P ilona13-87...Regulon się wchłonął, bo tabsy się wchłaniają 3-4 h...To jakbyś się mogła narazić masz napisane w ulotce zapewne...Ale to by się tyczyło Ciebie tylko wtedy, kiedy doszłoby do wytrysku w Tobie...Nie możesz zajść w ciążę, jeśli nie doszło do wytkysku w Tobie, bo niby jak!?Zajść w ciążę bez plemników...Nierealne:) moniak...Nie może być coś nie tak, bo się w nią nie \"spuścił\" :):):)

Gość M tv
No to odpowiecie mi jak z tą Dianą 35? Jak ona wypada na tle innych leków?

M tv...Pewnie tak jak każde...Ja biorę Cilest, więc nic więcej nie wiem na temat Diane...

Dziołchy, wie któraś z Was, która bierze Cilest ile kosztują 3 opakowania naraz, ale w przypadku, kiedy jedna kosztuje 15 zeta...Wiecie o co mi chodzi, bo może zamotałam:) Jeśli któraś z Was kupuje Cilest 1 opakowanie za 15 zeta, to ile płaci jak bierze 3 naraz!?Bo podobno jest taniej!

Gość ilona13-87
tak rozumiem ale wiem tez ze plemniki pojawiaja sie przeciez nie tylko podczas wytrysku a poza tym wiem ze jesteem strasznie przewrazliwiona

Gość ilona13-87
antybiotyk dzilac bedzie od 10 do 22 a ja o 20 mam wziasc znowu regulon i wogole jakos ak sije panike ale taka juz jestem

ilona13-87...A no racja, że plemniki moga być w śluzie mężczyzny...

Gość ilona13-87
no wlasnie...ale pociesz mnie i poiwedz ze na pewno nie jestemw ciazy poczuje sie lepiej

Mtv- diane to nie są typowe antykoncepty- to tabsy lecznicze np. na cerę czy nadmierne owłosienie, a antykoncepcja to skutek uboczny maja sporo hormonow Ethinyestradiolum 0,035 + Cyproteroni acetas 2,0

Gość Ara
ziewczyny pomozcie!!dzisiaj rano wstalam i zaczela mnie bolec glowa no i poszlam tak do kosciola myslalam ze zemdleje no i po kosciele przyjechalam do domu ja poszlam do kibleka bo zachcialo mi sie kupki no i wymiotowalam ja biore tabletki o 7 a wymiotywalam o 10.30 czyli musze sie przez nastepny tydzien zabezpieczac gumka czy do nastepnego opakowania??bo ja jestem dopiero przy 8 tabletce moj kochany sie wystarszyl ze to moze byc ciaza hmm ja tez sie troszke boje ale pierwszy stsounek mielismy 11 dni temu czy mozliwa jest ciaza czy tylko mi cos zaszkodzilo bo przed czulam sie starsznie a teraz po wymiotowaniu czuje sie o wiele lepiej jak myslicie?? powiedzcie czekam i bardzo sie nie pokoje...juz wiem ze wymiotowalam z p[owodu zjedzenia smazonych pierogow na pusty zaladek..ehh i niwiem czy mamy sie teraz z kotusiem zabezpieczac prezerwatywa do nastepnego opakowania jak myslicike??odpowiedzcie szybko czekam!

Gość Ara
opiszcie mi dziewczyny..

Gość Ara
aaaaa ty wiesz sduzo na temat antykoncepcji i twoje rady zawsze sa bardzo dobre co myslisz o mojej sytuacji bo ja naparwde niewiem co robic:(

powinnaś wziąć nastepną tabletke zaraz po zwymiotowaniu, jesli tego nie zrobiłas to gumka przez tydzien (tak mysle, sprawdź ulotke dla pewnosci)

ilona13-87...Mnie się wydaje, że nie jesteś:) Ara...Ja bym się zabezpieczała 7 dni...Mnie się wydaje, że to takie jednorazowe było...Zabezpieczanie się przez 7 dni będzie jak najbardziej wskazane...:)Pozdro i nie martw się:)

Elo:classic_cool: anulka156...Kochana, Ty bierzesz Cilest, wiesz może ile się płaci jak się bierze 3 opakowania naraz!?Kiedy1 opakowanie kosztuje 15 zeta, bo podobno jest taniej!

hello 👄 ja dopiero wrociłam do domu....byłam 3 dni nad jeziorkiem pod namiotami z moim Misiem i ekipką.....oj działo się działo.......:classic_cool: aaaaaaaa 45 zł......ja tak płacę w tej jednej aptece, bo ona nie ma trojpaków,poprostu sprzedaje mi 3 opakowania tabetek...........

anulka156...Aha czaje... A któraś może wie w takim razie ile kosztuje trójpak!?:)

Heh...nie mam pytań...Czytam sobie ciekawostki na temat antykoncepcji...I wyczytałam coś takiego, że:\"Wśród najciekawszych metod antykoncepcji znaleźć można połykanie żywych kijanek (Chiny), podskakiwanie do tyłu oraz kichanie (Aetios, VIw), połykanie żywych pszczół (św. Albert XIIIw) Używano też pereł i kamieni szlachetnych (Egipt), pęcherzy rybich jako prezerwatyw lub papieru nasączonego tłuszczem (Chiny).\"...Nieźle nie...

Albo inna ciekawostka...:\"Mnisi chińscy uważali że wytrysk powoduje nieodwracalną utratę energii witalnej, dlatego stosowali wytrysk wsteczny (wstrzymywany).\"...Hiohio:P;) Czajcie to:\"Ciekawostką jest że nieeleganckie słówko \"fuck\" pochodzi od wydarzenia kiedy to wyniszczona wojnami i zarazami Anglia była dotknięta niżem demograficznym. Król wydał wtedy dramatyczny edykt w celu odwrócenia tego zjawiska którego skrót brzmiał właśnie F.U.C.K. - \"Fornicate Under Command of the King\" (Cudzołożyć na rozkaz króla). Edykt zawieszał kary za cudzołóstwo i nakłaniał do tego wszystkich.\" :D:D:D A to mnie zszokowało a propo plasterków:\"W Luizjanie 14-latka nosząca plasterek antykoncepcyjny, zafundowany przez rodziców, gdy się dowiedzieli, że jest seksualnie aktywna, zmarła z powodu skrzepów krwi spowodowanych właśnie przez hormony wchodzące do organizmu z tego plasterka. Rodzice skarżą producenta. Okazuje się, że władze USA znają już 17 przypadków zgonów z tego powodu (The Wanderer 15.XII.2005, za Opoka w Kraju).\":o

skąd żeś taie rzeczy znalazla...............łłooo matko.........połknąć kijanke........feee o reszcie nawet nie pisze :)

Gość Ara
czyli wtystarczy tylko przez tydzien zebym sie zabezpieczala? czy lepiej dla pewnosci do nastepnego opakowania? no wymiotywalam tylko raz cos mi zaszkodzilo i oz los chcial ze 30 min przed 4 godzinka wchlaniania noz coz zrbic nie?

anulka156...Na necie było w ciekawostkach o antykoncepcji... Ara...Możesz się zabezpieczać do końca opakowania...Z tego co wiem, to Cilest się wchłania 3h...

Gość sleepingpill
wiem wiem znow mam te same glupie mysli... biore teraz 5 miesiac tabletki w tym ze dopiero 2 harmonet jakis tydz temu skonczylo mi sie krwawienie ale czuje sie dosc dziwnie bo mam jakies mdlosci i nudnosci... ale wiadomo to jestem ja od tego konczenia na zewnatrz wiec przypominam kocham sie bardzooo czesto ze swoim facetem ale moze raz gora dwa razy konczymy w srodku... zastanawialam sie dzis jakie jest prawdopodobienstow wpadki... 'tabsy to ja biore dokladnie w czasie i wogole...nie pije praktycznie nigdy czasem jakies piwko ale nie wymiotowalam ani biegunki nie mialam... dziwi mnie jednka to ze mam mdlosci i nagle rzucilam fajki miesiac juz nie pale a palilam z 6 lat i tak nagle przestalam...odeszla mi na nie ochota...

sleepingpill...\"biore teraz 5 miesiac tabletki w tym ze dopiero 2 harmonet\"...To znaczy, że jesteś przy 2 opakowaniu nowych tabsów!?Jeśli tak, to mdłości mog się pojawić...Tak jak przy ierwszych 3 mieszkach normalnie:)

Gość sleepingpill
nom nowe mam bo wczesniej mialam stedril i cyprest ale zadne mi nie pasowaly..tak myslalam ze te mdlosci od tego ale zawsze jakos lepiej sie kogos poradzic

dziewczyny a czy wy macie tez czasem po stosunku bole ...?? tak jakby takie maciczne???

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować