Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Biała Dama 20

tabletki antykoncepcyjne...

Polecane posty

etam bałaś sie... wiem jak działaja tabletki i wiedziałam, że moge bez oporów... w sierpniu mija rok jak biore tabletki i jest ok.

Gość kasiula18
ciekawa jestem po co dziewczyny, ktore slyszaly o tym jak ktos tam bral tabsy i zaszedl w ciaze pisza o tym i pozniej strasza inne dziewczyny???? Bo nie wiadomo jak to sie stalo ze one wpadly...moze cos nie tak bylo z przyjmowaniem tabletek czy cos...a pozniej sama to czytam i az strach sie bac bo nei wiadomo co myslec na ten temat. moglyby jasniej opisywac dlaczego wpadly te dziewczyny....

osobiscie znałam taki przypadek, dziewczyna zaklinała sie że brała regularnie tabsy, dopiero po 3 latach przyznała sie, że zapomniała chyba 2 tabsow pod rząd. dlatego ja takich wypowiedzi w ogole nie czytam. wiadomo ze nie ma 100% antykoncepcji, ale wiele dziewczyn nie wie np. ze dziurawiec obniza skutecznosc tabletek, wymiotują i nie przyjmują nastepnej, popijaja duzą ilością alkoholu i potem nie wiedza ze robiły cos źle dlatego zarzekaja sie na regularność.

Gość kasiula18
wiec ja sie bierze regularnie to nie moze nic zlego sie stac...ja tez wole nie czytac takich wypowiedzi, bo jesli bierze sie regularnie i nie ma zadnych skutkow to jestem pewna ze tabletki dobrze dzialaja:)

Gość sweetkami
witam wszystkie kobietki:) pierwszy raz zazywam tabletki antykoncapcyjne... w sumie dzis to moj pierwszy dzien ... bardzo mnie nie pokoji jedna sprawa piszecie ze tabletki wasze kosztuja koło 33pln a mi doktor przepisał takie ze na recapte 2 opakowania kosztuja tylko niecałe 13pln...i szczeze martwie sie ze sa one mało skuteczne :( tabletki nazywaja sie RIGEVIDON ! jak wiecie cos na ten temat to piszcie prosze

wyjaśniam :) wszystkie tabletki są tak samo skuteczne, niektore z nich są po prostu refundowane przez NFZ tak jak rigevidion :) dlatego są tanie nie martw sie, ich normalna cena tez pewnie siega 30 zł, płacisz mniej bo są po prostu refundowane brałam kiedys stediril 30 ktory kosztował 2,80 :D

wow 2,80 za tabletki hehe fajnie ja zazywam harmonet i cena byla okolo 32-36zł a przed wczoraj kupilam nastepne opakowanie i kosztowalo 25 zl bo cene obnizyli. wkoncu:D Co to RIGEVIDONu to moja kolezanka przyjmuje go i troxhe jej sie przytylo, drua kolezanka tez przyjmowala go i tez sie troche jej przytylo. ale na poscieszenie moge dodac ze teraz (jak odstawila tabsy) ma pieknego polrocznego synka:D

Gość sweetkami
moniak dziekuje za pomoc:) mam jeszce jedno pytabnko bo przeczytałam ze przy pierwszym opakowaniu nalezy uwazac i dodatkowo jeszce jakies zabespieczenie;/:( czy to prawda??

jesli wziełas pierwszą tabletke w pierwszy dzien okresu to jestes zabezpieczona od początku różne plotki chodzą, niektore dziewczyny dla pewnosci zabezpieczaja sie dodatkowo przy pierwszym opakowaniu ale to nie jest konieczne

Gość sweetkami
aha i moje jeszce jedno wazne pytanko czy w okresie tej przerwi 7 dniowej jezeli juz skonczy sie krwawienie lub go nie bedzie mozna sie kochac ?? i czy jest to bezpieczne??

sweetkami jestes zabezpiczona przez cale 28 dni, na okraglo 24 godz na dobe 7 dni w tygodni caly miesiac:D zawsze:D

Gość sweetkami
Figaa: wielkie dzieki za info:) a szczegolnie taka dobra info:)) to forum jest masakrycznie przydatne :):) pozdrawiam:)

Gość zdenerwowana87
Ja tez biore Harmonet, wybralam pierwsze opakowanie... zamiast okresu pojawilo mi sie plamienie 20 dnia brania tabletek a po odstawieniu nic sie nie zmienilo.. znaczy jest plamienie. nie ma okresu. Czy powinnam sie martwic?

Gość zdenerwowana87
jeszcze dodam ze brzuch boli jak przy okresie. jestem straszną panikarą, ale nic na to nie poradzę. Chyba niczego nie boję się tak jak ciąży :(

zdenerwowna poczytaj sobie poprzednia strone to co napisalam:)

Gość zdenerwowana87
dzięki, nie przeczytalam ostatniej strony bo zaczelam czytac kilka z początku ;-) Zmartwilam sie bo gdy rok temu miałam plasterki anty to od samego poczatku wszystko bylo regularnie i ładnie jak w zegarku.

Elo🖐️ anulka156...:classic_cool: fistik...W kinie, hehe...Na balkonie;)Szczerze, to ja sobie też nie wyobrażam... kasiula18...Na każdą i tak działają inaczej, więc to Ci nic nie da, że na kogoś jakoś tam działają... Truskaweczka 1000000...Hmm...Ja mam zawsze wkładkę ale za dużo na niej nie ma... bani87...Ustaw sobie jakiś budzik czy coś...Ja się zamotałam z tej Twojej wypowiedzi i nie wiem co i jak:P Figaa...No możliwe, że się zamotałam... kiko9...Nie możesz mieć jajeczkowania, bo jak bierzesz tabsy to nie masz... niunia222...Tak, mnie się wydaje, że organizm musi się przyzwyczaić... kasiula18...Nie ma owulacji przy tabsach... sweetkami...Nie ma jednych skutecznych bardziej, a innych mniej... Nie musisz się zabezpieczać dodatkowo, a tym bardziej całe opakowanie... Tak jesteś zabezpieczona... zdenerwowana87...To dopiero początek...3 mieszki mogą się dziać różności...

Gość kiko9
anulka 156 to mnie teraz już przestraszyłaś na maxa bo napisałaś że występują znikome przypadki ale jednak występują o kurde::::( ( chodzi o jajeczkowanie oczywiście ) To mam jeszcze jedno pytanko : kiedy powinnam zrobic badanie poziomu hormonów i czy mogę je zrobić podczas brania tabsów bo nie chcę przerwać bo wydaje mi się że organizm może zacząć dopiero świrować. Ja wiem że bardzo zawracam głowę ale Wy jesteście bardzo cierpliwe i napewno mi odpowiecie :) i jeszcze jedno czy podczas brania tabsów powinno być z reguły sucho a ja mam na odwrót i jak wspomniałam wcześniej boli mnie ten jajnik i właśnie to wygląda jak owu bo jeszcze kilka dni temu było ok i pewnie za kilka dni znowu będzie okej. czy któraś z WAS miała podobnie ??????????? :) proszę o odpowidz

nie mozesz robic teraz poziomu hormonow ;/ to ma byc badanie TWOICH hormonow, a biorąc tabsy Twoja przysadka mózgowa jest zablokowana i ich nie wytwarza, hormony dostarczasz wraz z tabletkami... wystarczy logicznie pomyśleć

Gość kiko9
tak mi sie tez wydawało ale przecież mozna się upewnić prawda :) dzięki za odpowiedz

kiko9...Możesz w czasie brania zrobić badania, ja miałam w czasie brania i wszystko jest okej!Oczywiście, że nie przerywaj, bo to nic Ci nie da:) Jesteś podczas 3 pierwszych opakowań...Daj sobie trochę czasu, jak coś się będzie działo dalej to idź do lekarza... moniak...Można, można...Bo ja miałam później, więc można...Fakt, że wcześniej podałam wyniki badań na tsh od endokrynologa, ale resztę miałam jakoś później już u ginki... Fakt, że lepiej jest zrobić przed, ale z tego co się orientuję to jest kilka kobiet co mają później badania, a już nie mówię o tych co nie mają w ogóle...

ja tez uwazam ze takie badania nie sa miarodaje jesli sie bierze tabletki:) bo ot faktycznie wtedy nie twoje hormony:)

Gość Dinuś
witajcie dziewczyny Mam pytanie... 1 tabletke wziełam w 1 dni okresu ale ten pierwszy dzien był bardzo skapy....czy dobrze zrobiłam ..czy mogłam zaczekac do nastepnego dnia ?

Dinuś jesli ten okres trwa do tej pory to dobrze zrobilas. ja np mam pierwsze 2-3 dni bardzo obfity okres a inni maja na poczatku bardzo skapo. Ni przejmuj sie wszystko ok.

Gość Dinuś
tak , dzisiaj to już chyab się kończy, resztki ... ; ) Dziękuję za odpowiedź : )

Gość chio
witam! mam pytanie do dziewczyn, u ktorych wystepowalo plaminie podczas brania tabletek, bo u mnie jak zmienilam tabletki pod koniec pierwszego miesiaca brania pojawilo sie wlasnie plamienie, ale nie dostalam okresu, wiec nie wiem czy jest wszystko ok, ze nie bylo okresu, czy to planowanie wplynelo na brak miesiaczki?

moniak...Tak, tak, ja też mam takie samo zdanie jak Ty i Figaa, że powinno się mieć badania przed a nie po wypisaniu recepty, ale po prostu ze swojego doświadczenia wiem, że można mieć badania w czasie brania tabsów...:)...To znaczy mnie tu chodzi o to, że tak się może zdażyć, że ona nie będzie mieć badań od razu, że jej lekarz może z tym zwlekać, no bo właśnie ja tak miałam, a powinno być inaczej, właśnie tak jak ty piszesz:) Dinuś...Bardzo dobrze zrobiłaś, pierwszy dzień nawet plamień to już pierwszy dzień okresu... chio...3 pierwsze mieszki = cuda różnego kalibru... fistik...To znaczy jak to według tabletek!?Chcesz po prostu wiedzieć co to jest rozwolnienie!?Rozwolnienie = to samo co rozwolnienie podczas przyjmowania tabsów...Chyba, że ja nie czaje o co pytasz...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować