Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Biała Dama 20

tabletki antykoncepcyjne...

Polecane posty

Gość Ewusek
aaaaaa - tam miało być ~> że Ja sama biore Cilest i początkowo też miałam takie plamienia. Teraz jestem chyba przy 5 lub 6 opakowaniu, póki co wszystko jest ok. No ale ostatniego czasu mam wrażenie, że troszke mi się przytyło (może to z przewrażliwienia), często oddaje mocz, czasemi boli mnie brzuch ... Od ok. 1,5 współżyje ze swoim chłopakiem, regularnie biore tabletki, stosujemy dodatkowo stosunek przerywany czy myślicie, że mam się czego obawiać (z moimi objawami). Robiłam nawet test ciążowy i nic nie wykazał no ale mimo wszystko sie boje. Wynika to pewnie z tego, że dopiero zaczełam współżycie i pewnie jestem przewrażliwiona. Co wy o tym sądziecie mam się czegoś obawiać?

Cze Wam makara...Jeśli w Twojej ulotce nie ma nic na temat tego, że senes obniża skuteczność to nie masz się czym martwić...Nie każda herbata czy napój powoduje obniżenie skuteczności...Po pierwsze to przeczytaj ulotkę, to będziesz wszystko wiedziała!!!!!!! P.S.Tabletka się wchłania w czasie 3-4 godzin i na bank taka herbatka nie koliduje z wchłonięciem się tabletki... Ewusek...Aha:)Tak właśnie sądziłam:) To, że przytyłaś to niekoniecznie jest wina tabletek, nie wolno Ci zrzucać wszystkiego na nie:)To, że często oddajesz mocz to może przyczyna picia dużej ilości płynów:), a to, że Cię boli brzuch to nie wiem:P Zawsze istnieje 1 % ryzyka, ale nie sądzę, że miałabyś być w ciąży, myślę, że to przewrażliwienie...

Gość PaulaPaula
bylam u lekarza i dobrze ze poszlam. brac w pierwszy dzien miesiaczki nowe tabletki. okej. jestem ciekawa jak zadziala na mnie harmonet jest ciut tanszy od yasminu, ale naprawde cena yasmin mnie wykanczala...:( a byl extra sciskam!

Gość monika20-20
cześc, zdecydowałam, że najwyzszy czas udac się do ginekologa na badania i tabletki antykoncepcyjne, ale najbardziej obawiam się badań- jak wyglada taka wizyta?? najbardziej boje sie tego, ze ginekolog powie, że z moim układem rozrodczym jest cos nie tak

Gość Jasia1986
witam was koleżanki mam dosc krepojace pytanie. dotyczy ono sexu. Moj maz wiedzac ze biore tabletki a wlasciwie zaczelam brac bo jestem 4 m-ce po porodzie, boi sie kochac sie ze mna do konca, zaraz jak mak konczyc to "ucieka" dle niego kjak i dla mnie to troszke krepojące bo brakuje nam tej bliskosci od razu po. jak mam go przekonac ze jedna tabletki sa dosc skuteczne na takie ekscesy choc moze sie zdazyc ten jeden raz za duzo i dzidzia gotowa. Ja sie drugiego bobasa nie boje nawet byłoby razniej wychowywac dwujke niz jedno... poradzcie mi jak nie na forum to m@ilujcie do mnie. bede wdzięczna

Witam monika20-20...Wchodzisz, lekarz przeprowadza z Tobą rozmowę, kładziesz się na krzesło ginekologiczne, lekarz wkłada Ci palca w pipkę i Cię bada...Bada Co również piersi...I to wszystko:)To nic strasznego...A jeśli chodzi o badania takie, które pozwolą lekarzowi wybrać dla Ciebie odpowiednie tabletki, to są to badania z krwi, czyli idziesz, pobierają Ci krew i dalej już tylko czekasz na wyniki i z nimi idziesz do ginekologa, który Ci wszystko powie... Nie możesz od razu zakładać, że jest coś nie tak..A poza tym, a nawet jeśli by tak było to lepiej jest się o tym jak najszybciej dowiedzieć... Jasia1986...Powiem Ci szczerze, że nie wiem jak go przekonać...Bo to zależy jaki on ma charakter...Zawsze istnieje 1 % ryzyka, ale wiadomo, że tabletki to najlepsza metoda antykoncepcji...Mnie się wydaje, że powinnaś z nim o tym prosto w oczy, szczerze porozmawiać, czemu ucieka po stosunku, czy się krępuje i jeśli tak jest to co go tak krępuje...Nie ma nic lepszego niż szczera rozmowa...Pozdro!

Gość beretka
cześć dziewczyny. wracając do mojej sprawy to nie są to plamienia i przy tych tabsach to drugie opakowanie ale ja się zastanawiam czy zacząć 3 gdyż: przy 1 okres 10 dni póżniej przerwa i pod koniec tego opakowania ( 4 tab) już się zaczął następny i trwał 10 dni. Ki zaczęłam 2 opakowanie i okres dostałam ( 6 tab) do końca opakowania i trwa dalej czyli już 10 dzień więc chyba coś jednak jest nie tak bo jest bardzo obfity i nawet ta regularność się powtarza jakby wogóle nie trzymały cyklu. Mam jeszcze pytanie jeśl występuje krwawienie to tabsy są zasłabe czy za mocne/ Bardzo proszę o odpowiedz bo już dłużej nie mogę te bóle brzucha doprowadzają mnie do rozpaczy nie mówiąc o krwawieniu bo nigdy tak silnego i długiego nie miałam.

Gość beretka
mam jesze jedno pytanko odkąt łykam te tabsy to wogóle nie bolą mnie piersi nawet przed tym cholernym okresem czy to objaw że są zasłabe czy raczej za mocne. Wiem że muszę zmienić lekarza bo ta babka raczej się nie nadaje do tego!!!!!!!!!!!!

Gość beretka
niech mi ktoś odpisze i powie czy nawet jeśli one nie trzynją cyklu to czt działają i czy zacząć 3 opakowanie? bo może faktycznie po 3 się to wreszcie unormuje?

beretyka idź do lekarza i on napewno powie Ci co i jak....ciężko jest cokolwiek powiedzieć bo niby przez piewsze 3 miesiące dziać się mogą różne cuda,ale też bez pzesady..... wydaje się mi że sa za słabe ale pewności nie mam. nie no antykoncepcja jest zachowana tym się nie martw...... a i tez podczas tych 3miesięcy moga wystepować plamienia,a nie krwawienie....... mówie Ci do lekarza idź. On bęzie wiedział najlepiej. a ja się rozstaje na pare miszków z tabsami :D i nawet się ciesze.

Gość Pablo_25
Witam. Mam pytanie, kochamy się z moja girl, kończę w niej ale nie wiem jak jest przyjemniej dla kobiety: 1. wytrysnąć w kobiecie gdy penis jest bardzo głeboko w pochwie 2. wytrysnąc w kobiecie gdy penis jest tylko koniuszkiem zanurzony w pochwie ???

Gość anulka123
mam takie pytanie ile mozna przytyc po dianie35 i czy ktoras z was przytyła duzo. bo wlasnie tez mam problem z tradzikiem ale boje sie je brac zeby duzo nie przytyc. prosze o szybka odpowiedz. pozdrawiam

beretka...Możesz iść z tym do lekarza, ale nie zdziwię się jeśli powie Ci, że w tym okresie 3 mieszków jest to normalne...Ja pewnie zaczęłabym normalnie 3 opakowanie...Mamy na przyzwyczajenie 3 miesiące, więc tego możemy się trzymać, a to treść z mojej ulotki:\"U kobiet przyjmujących doustne preparaty antykoncepcyjne, zwłaszcza podczas pierwszych trzech miesięcy ich stosowania mogą wystąpić krwawienia międzymiesiączkowe, plamienia i (lub) brak krwawienia. Należy określić, czy nie występuje inna przyczyna tych zaburzeń i w razie potrzeby przeprowadzić dodatkowe badania w celu wykluczenia nowotworu lub ciąży.\" (...) \"W przypadku wystąpienia krwawienia międzymiesiączkowego lub plamienia należy kontynuować stosowanie antykoncepcji. Wystąpienie krwawienia międzymiesiączkowego jest bardziej prawdopodobne przy stosowaniu preparatów hamujących jajeczkowanie (owulację) z małą zawartością estrogenu. Tego rodzaju krwawienie często ustępuje po kilku cyklach. W przypadku utrzymywania się krwawienia międzymiesiączkowego należy zgłosić się do ginekologa.\" To chyba dobrze, że Cię piersi nie bolą, nie czaje Twojego niezadowolenia:o Ja np. nie miałam absolutnie żadnych skutków ubocznych i cieszę się z tego zamiast zastanawiać się dlaczego przed okresem nie bolą mnie piersi... anulka156...Czemu się rozstajesz z tabletkami!? Pablo_25...To już jak chcesz... anulka123...O rany, ale pytanie...Przecież to zależy od kobiety, jej budowy ciała, to czy ma skłonności do tycia, czy nie...Każda kobieta reaguje inaczej, jedna przytyje, druga nie...Równie dobrze możesz przytyć od innych, po których żadna nie przytyła...

Gość Marika007
Czesc wszystkim :) mam do was male pytanie bo nie jestem do konca pewna .. po jakim czasie odkad skonczylam brac tabletki( Microgynum21) moglabym z moim meazczyzna postarac sie o bobaska? Jest to jakies znaczenie czy najlepiej zaczac po jakis dluzszych przerwach bo szczerze mowiac fajnie by bylo jak najszybciej by sie udalo :):) pozdrawiam i czekam na odpowiedz :) :***

Gość makara
ja od mojego lekarza uslyszalam, że jak będe planowac dziecko to zebym odstawila tabletki i dopiero po uplywie 3 miesiecy zaczela sie starac, ponieważ narządy kobiety, rzez dzialanie tabletek są uspione i muszą sobie " przypomniec do czego sluza".

Marika007...Możesz od początku się starać, a kiedy zajdziesz to już się okaże:)...Przecież to samoistne...Nie bierzesz już tabletek i teraz jak będziesz się kochać to już bez zabezpieczenia więc możesz zajść w ciążę w każdej chwili...Chyba, że nie mam racji...

aaaaa chce je odstawić teraz bo moja wątroba odpocznie,póki nie jest bardzo styrana,no i fakt pobolewa ostatnio troche ;( a poza tym jakby ni było przytyłam........coprawda to najmniejszy szczegół,ale jak wczoraj wyciągłam sukienki z szafy i stwierdziłam że w żadnej się nie dopinam z tych własnie w które się mieściłam rok temu......masakra.tak planuje odstawić na ok3 miesiące i potem jak będzie ok to wróce........ide jeszcze za ok tydzień na zrobienie prób wątrobowych i zobacze co lekarka mi powie.i dam Ci znać co dalej ;]

Gość Pablo_25
aaaaaaa.... Ale odpowiedz, w którym przypadku kobiecie jest przyjemniej...??

Gość Pablo_25
aaaaaaa.... Ale odpowiedz, w którym przypadku kobiecie jest przyjemniej...??

Gość Pablo_25
Anulka 156........... Bo my od niedawna tak się kochamy i musze powiedzieć że już mogę się kochać duuużo dłużej, na luzie i jest cudownie...

Pablo_25...No taka odpowiedź, bo to zależy od tego kto jak lubi...Dla mnie i tak zawsze jest fajnie, czy tak czy tak;)...Musisz sam zdecydować;)

Gość Anieleczka
za dużo do czytania i niechce mi się szukać odpowiedzi na to pytanie, więc je zadam: po jakim okresie brania tabletek można "praktykować" ? wzięłam pierwszy 'zestaw' tabletek i niewiem czy partner może już "we mnie wejść" czy jeszcze na to za wcześnie.

Gość do aaaaaa
Troche sie jednak mylisz. Od razu po skonczeniu brania tabletek nie mozna starac sie o dziecko. Trzeba odczekac przynajmniej jeden cykl, zeby organizm sie oczyscil i zaczal funkcjonowac normalnie

Gość do Anieleczka
Rozumiem, ze calego topiku nie chce ci sie czytac, ale moze przynajmniej zmus sie do przeczytania ulotki :o

anieleczka- jakbys była łaskawa przeczytać ulotke to bys wiedziała, że jesli wziełas 1 tabletke w pierwszym dniu okresu to juz od tej pierwszej tabletki jestes w pełni zabezpieczona, a jesli 2-5 dzien okresu to zabezpieczenie jest po tygodniu. Skoro wziełas juz jedno całe opakowanie to na 1000000% seks bedzie bezpieczny

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować