Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Biała Dama 20

tabletki antykoncepcyjne...

Polecane posty

Gość MisiaM
Hej dziewczyny. Mam takie pytanko, czy cytologia boli? bo chyba jest konieczna.. chcę się zdecydowac na tabletki ant. ale juz sama nie wiem:/ pomozcie..

dziewczynabonda...Nie ma za co:)Po to tu jestem między innymi:) To, że dobrze reagujesz to spoko, tylko, że różnie bywa z wątrobą...Ona nie \"odezwie\" się tak od razu pewnie, nic się nie będziesz domyślać, a tu nagle bach, dlatego musisz zbadać czy wszystko jest z nią teraz okej... \"mam pobolewania brzucha i małe mdłości- ale to chyba normalne, ulotka wspomina o takich reakcjach.\"--->Ale to najczęściej przy 3 pierwszych opakowaniach...Później jeśli objawy są bardziej nasilone, itp trzeba się wybrać do lekarza... Zabezpieczają Cię na bank w 99%, jeśli je dobrze przyjmujesz...Każde tabletki zabezpieczają... Co do plemników - Jeden jedyny plemnik wystarczy, by zapłodnić komórkę, więc nawet jeśli wprowadzono by w Ciebie jeden mały plemnik lub milion plemników to i w jednym i w drugim przypadku mogłabyś zostać zapłodniona...Więc to, co o tym napisałaś jest brednią...To, że jest mniej plemników w śluzie nie znaczy, że jesteś bardziej bezpieczna, niż wtedy, jak Twój chłopak skończy w Tobie...Ryzyko jest takie samo... \"Bo seks ma dawać szczęście a nie schizy i nieprzespane noce\"--->Warto jednak pamiętać, że seks jest dla tych, którzy się kochają, są odpowiedzialni i będą w stanie ewentualnie stawić czoła jeśli ten 1% będzie akurat ich przypadkiem, że będzie ich dotyczył... javajka...\"jak to w ogole dziala?\"--->Jeśli zażywasz według zasad, przestrzegasz każdej to jesteś zabezpieczona w 99%, czyli zawsze masz 1 % ryzyka... \"chodzi mi o to czy pierwszego dnia jak wezmę pigułeczkę to już będę bezpieczna?\"--->Jeśli 1-szą tabletkę weźmiesz w 1-szy dzień okresu to po 4 h od zażycia tej tabletki jesteś zabezpieczona, jeśli w tym czasie nie wymiotowałaś i jeśli nie bierzesz antybiotyków, itp - masz to wszystko w ulotce... \"a może jest jakiś okres czasu który trzeba brać pigułki żeby zaczęły działać?\"--->Jeśli bierzesz leki obniżające skuteczność, wymiotujesz, masz biegunkę, itp lub jeśli zażyłaś w inny dzień miesiączki niż w pierwszy pierwszą tabletkę, to wtedy musisz się zabezpieczać dodatkowo najlepiej całe to pierwsze opakowanie albo tydzień - masz to też w ulotce... \"mam lekkiego hopla na punkcie zajścia w ciążę\"--->Tabletki to najbardziej skuteczna metoda anty ale i tak daje ryzyko 1 %... \"co prawda stosuje sie do kalendarzyka małżeńskiego, zawsze używam gumki ale i tak po każdy stosunku shizuję\"--->Dla mnie kalendarzyk to żadna metoda, za to gumka, kiedy nie pęknie daje 100% zabezpieczenia, niestety zdarza się, że pęka, więc nie można jej ufać... \"tabletki to najlepsze rozwiązanie\"--->Zrobisz odpowiednie badania i dostaniesz receptę, przeczytasz ulotkę i zobaczysz co się będzie działo...Wtedy się okaże czy to najlepsze rozwiązanie...Nie dla każdej jest to super... \"może jakieś tabletki od których powinnam zacząć?\"--->To nie Ty wybierasz...I nie sugeruj się innymi...Każda z nas jest inna i inaczej reaguje...Jak już wyżej pisałam - zrobisz odpowiednie badania i dostaniesz receptę...Lekarz na podstawie wyników dobierze Ci najbardziej dla Ciebie odpowiednie... Diaria...Niestety nie zawsze da się wyczuć wytrysk...Wtedy nie wyjmie penisa na czas i zonk...Z tym trzeba bardzo uważać i tyle...

Aaa, ja również pozdrawiam! MisiaM...Cytologia ogólnie nie boli, jest tylko po prostu mało przyjemna...Tak, jest konieczna, żeby wykluczyć raka i inne choroby...Te większe i mniejsze typu nadżerka, jakieś bakterie, itp...Do tabletek musisz mieć jeszcze kilka innych badań: próby wątrobowe, morfologia, itp...

Gość MisiaM
Dzięki aaaaaaa :) Tylko ja sie strasznie boje tego badania:/ i tego ze jak zroniec cos zle w braniu tych tabletek sobie zaszkodze:/ i tez zastanawiam sie czy jak zaczne brac te tabletki a poźniej np za kilka lat odsune to nie bede miec problemów z ciązą , dzieckim.. a czy jak pojdę do ginekologa to wszystko załatwię za pierwszą wizytą (te tabletki i badania) czy najpierw musze isc do niego, potem isc badania zrobic i wtedy znow do niego i dopiero wtedy i przepisze je.?

Gość MisiaM
aha i chciałam sie jeszcze zapytac , bo mam 17 lat w sumie teraz we wrześniu bede miec 18 i czy jak pojde do ginekologa to on chyba nie chce sie konsultowac z rodzicami czy cos? przy tych badaniach i w ogóle.. dzięki bardzo ;*

Gość Diaria
aaaaaa Cóż, wszystko zależy od partnera. Jeden zna siebie dobrze i nie ma żadnych problemów z wyczuciem a inny nie. Czasem po prostu się można zapomniec. Różnie bywa. Z resztą ja uważam, że to dla faceta bardzo szkodliwe. Niepłodności się może nabawić z tego stresu. MisiaM Cytologi się nie ma co bać. To nie boli, takie małe ukłucie i po sprawie. Jeżeli będziesz miała zrobione wszystkie potrzebne badania, wyjdą one dobrze, będziesz brała tabletki tak jak trzeba to powinno być dobrze.Nie jest to skomplikawne, jedna tabletka o wyznaczonej godzinie przez 21 dni potem 7 dni przerwy i znowu to samo. Nawet jeżeli o jakiąś pominiesz to masz 12 godzin na wzięcie. Ewentualnie, gdy tego nie zrobisz to w ulotce jest wyjaśnione co robić. Wszystko jest dla ludzi:) Badania nie wykazały, że pigułki mogą uszkodzić ciążę. Dziecko ma szanse urodzić się zupełnie zdrowe. Większość kobiet nie ma później problemu z zajściem. Powinno być tak, że idziesz mówisz, że chciałabys brać tabletki. Robisz badania i jeżeli wszystko jest ok to dostajesz receptę. Czasem zdarza się tak, że recepte dostaje się odrazu a wyniki badań trzeba donieść później(mój lekarz tak chciał) Jednak dużo lepiej zaczynać brać hormony po wykoniu badań(bezpieczniej). Co do wieku, to wszystko zależy od ginekologa. Zazwyczaj jednak nie czepiają się i powinnaś mino 17 lat nie mieć kłopotów. Gdyby jednak lekarz nie chciał się zgodzić na branie przez Ciebie tabletek ( w co wątpię)to idz do innego. Pozdrawiam:)

MisiaM...Nie ma się czego bać, serio!...Nie martw się, przeczytaj ulotkę i będziesz wiedzieć prawie wszystko...Nie ma dowodów na to, że tabletki potem wpływają na ciążę...Jakby tak było nie wolno by nam było ich brać...Tak musisz jak napisałaś, nie wszystko z pierwszym razem niestety...To zależy od lekarza, ale nie powinien, bo to Twoja decyzja a nie rodziców...Więc powinien przepisać bez niczego... Diaria...\"Jeden zna siebie dobrze i nie ma żadnych problemów z wyczuciem a inny nie.\"--->I tu się mylisz!Nie zgodzę się z tym!Jeden z moich znajomych zawsze wyczuwał i był taki strasznie pewny, że zna siebie i super no i stało się w końcu nie wyczuł...Na jego szczęście akurat wtedy miał gumkę...Tak samo jest z kalendarzykiem kobiety, niby super ekstra wszystko gra a tu nagle mała zmiana i lipka... \"Czasem po prostu się można zapomnieć.\"--->To się nazywa nieodpowiedzialność... \"Z resztą ja uważam, że to dla faceta bardzo szkodliwe. Niepłodności się może nabawić z tego stresu.\"--->Ja też uważam, ze to bardzo szkodliwe, ale nie ze względu na niepłodność tylko może się jakiejś nerwicy nabawić...I w ogóle co to za przyjemność kochać się nie do końca...To już bym z gumką wolała na jego miejscu chyba niż :\"wyczekiwać\" tego cały czas i non stop seks w stresie...Ogólnie dla mnie bezsens... \"takie małe ukłucie i po sprawie.\"--->To nawet nie ukłucie, tylko po prostu wkłada się szpatułkę i pobiera śluz... \"jedna tabletka o wyznaczonej godzinie\"--->Może być o danej porze dnia, niekoniecznie co do minuty:) \"Badania nie wykazały, że pigułki mogą uszkodzić ciążę.\"--->Jeśli ma się kontrolne badania to jest okej wtedy, bo szybko się tą ewentualną ciążę wykryje... \"Większość kobiet nie ma później problemu z zajściem.\"--->Nie ma dowodów na to, że tabletki mają jakiś wpływ na ciążę, może inaczej - na zajście w ciążę... \"a wyniki badań trzeba donieść później\"--->Ja też tak miałam, na szczęście dobrze wybrała mi babka...I to jest właśnie lipne, bo można sobie namotać nieodpowiednimi tabletkami...

Gość tonic38
Jutro wyjeżdżam nad morze i chce przesunąć okres o tydzień. Czy mogę Wziąć 28 tabletek a potem normalnie 7dni przerwy?

Gość dziewczynabonda
Hej dziewczyny, a czy spotkalyscie sie kiedys z taka sytacja, ze wsrod np. Waszych znajomych ktoras zaszla w ciaze, mimo ze regularnie przyjmowala pigulki?? No wiecie wszystko na tip top zgodnie z instrukaca, bez wymiotow, biegunek nie stosujac antyboitykow itp. Wiecie o co mi chodzi?;) Np. wsrod moich kolezanek i ich znajomych nigdy taka sytuacja nie miala miejsca. Nie wiem czy ten watek byl kiedys poruszany... Bo tak sobie mysle, ze moze ten 1% to roznego rodzaju przeoczenia, np. pominiecie tabletki itp. Pozdrawiam i piszcie co o tym myslicie. Milego dnia:)

Gość maleńka88
chciałabym się dowiedziec, jak to jest jeśli chodzi o zabezpieczenie - gdy mam 7 dni przerwy i nie zaczynam kolejnego opakowania po tych 7dmiu dniach - to czy w ich trakcie jestem nadal zabezpieczona?

tonic38 tak,możesz tak zrobić, wziąć dwa opakowania pod rząd. tylko pamiętaj że podczas drugiego opakowania podczas zażywania tabletek może wystąpić plamienie,lub nawet \"okres\"taki jak w czasie tej 7dniowej przerwy, może ale nie musi! Ja brałam Cilest i tam np było napisane w książeczce o nim że najlepiej nie robić przerwy i wziąć np tak jak Ty chcesz o tydzień przesunąc okres to 7 tabletek z nowego opakowania, czyli bierzesz normalnie te 21 tabl przez 21dni, nie robisz przerwy bierzesz 7tabletek przez 7 dni i przerwa7 dni... http://www.janssen-cilag.pl/bgdisplay.jhtml?itemname=cilest_info_guest już wklejałam to ale prosze po raz drugi, można poczytać o tym na dalszych stronach... dodam od siebie ze gdy wziąłam dwa opakowania pod rząd to podczas drugiego ok tydzien przed zakończeniem opakowania dostałam normalnie \"krwawienia\" takiego jak w czasie przerwy dostaje, a gdy zrobiłam tak jak w tej książeczce napisano wszystko było ok,ale to wiesz Cilest mają duża dawke hormonów więc może dlatego, u Ciebie może być inaczej....zależy jakie tabletki stosujesz. dziewczynabonda nie nie spotkałam się jeszcze żeby któraś moja znajoma wpadła przy braniu tabletek, ALE to nie zmienia faktu że ten 1% \"wpadek\" na tabletkach ty przy PRAWIDŁOWYM stosowaniu tabletek, bez żadnych przeoczeń itp.....masz to w ulotce napisane....że przy prawidłowym stosowaniu antykoncepcji hormonalnej,bez przeoczenia którejkolwiek tabletki,itp itd ryzyko wynosi 1%...taka prawda,nie ma 100% antykoncepcji.... maleńka88 wtedy skuteczność spada,podobno. Ja bym nie ryzykowała :P

tonic38...Nie bierz 28 tabletek, tylko 2 opakowania pod rząd i dopiero 7 dni przerwy... dziewczynabonda...Moja koleżanka mów, że brała Cilesty, no a ma dwoje dzieci, ale mówi, że to tylko z jednym było przy tabletkach, znaczy, że wpadła tylko z jednym przy tabletkach...Jestem ciekawa, czy na serio tak przestrzegała zasad, czy tylko teraz tak mówi...Ale jest też takie wyjście, że wszystkiego przestrzegała i znalazła się w tym jednym pechowych %, bo ten % jest zawsze, przy robieniu wszystkiego elegancko! \"Bo tak sobie myślę, ze może ten 1% to rożnego rodzaju przeoczenia\"--->NIE!I masz to w ulotce!1% ryzyka jest zawsze, nawet przy przestrzeganiu wszystkich zasad... maleńka88...Jesteś zabezpieczona tylko do 7 dnia przerwy...jeśli 8 dnia nie zaczniesz następnego opakowania już zabezpieczenia obniża się, to chyba oczywiste, że tak jest, przecież Twój organizm nie wie, że tabletka nie będzie przyjęta, myśli, że normalnie zaczniesz następne opakowanie i reaguje dopiero na brak 1-szej tabletki z kolejnego opakowania... anulka156...Ona nie chce 2 na raz tylko 28 tabletek:) Mówiłaś, że Twoja \"teściowa\" wpadła przy tabletkach!Czy to mnie się coś pomyliło?:)

Gość MICROGYNON
Mam 3 listki tabletek 1xMicrogynon21 i 2Microgynon30(angielskie). Jezeli, ktoras z was je bierze i chce troche przyoszczedzic to oddam za darmo. Dla mnie sa gowniane. Piszcie nr gg. Odezwe sie.

Gość Martusikaaaaaaa
hej dziewczynki:)) mam pytanie ..... jakie tabletki antykoncepcyjne waszym zdaniem sa najlepsze bo chce zaczac teraz brac tylko nie wiem jakie , nie chce po nich przytyc ale chce zeby mi piersi sie zwiekszyly :)) i oczywiscie nie chce jakiegos majatku na nie wydawac :PP proszeeeeeeeeeeeeeeee odpiszcie :*

Gość Diaria
aaaaaa To że facet może się zapomnieć, to mym skromnym zdaniem wcale nie jest nieodpowiedzialność. To są emocje, podniecenie, ludzka rzecz nie wytrzymać w takiej chwili i zapomniećo wszystkim. Jeżeli kobieta decyduje się na stosunek przerywany, to ponosi taką sama odpowiedzialność...a nie, że facet jest nieodpowiedzialny. Mój mężczyzna twierdzi, że jeżeli nie czeka się do samego końca, tylko kończy dużo wcześniejbycie w kobiecie, zna się swój organizm to jest ok. A co do tego, że tabletkę można brać o danej porze dnia to tu bym polemizowała. Moim zdaniem bierze się około wyznaczonej przez siebie godzinie. Ja potem niby liczyc tych awaryjnych 12 godzin np.od pory dnia jaką jest popołudnie? dziewczynabonda Ja też nie znam takiego przypadku. Nie ma co wierzyć też w te wszystkie opowieści o ciąży w czasie brania tabletek. Moja znajoma, która w zeszłym roku urodziła też wciskała kit jak to wpadła przy stosunku przerywanym i to w dodatku na tabletkach. Potem się okazało, że tak naprawdę nie dość, że tabletek od dawna nie brała, to jeszcze jej mężczyzna skończył w niej. Jak jakaś wpadnie to często opowiada jak to wszystko robiła jak należy. Jednak jak gosi wskaźnik pearla http://pl.wikipedia.org/wiki/Wska%C5%BAnik_Pearla isteniej ryzyko zajścia w ciążę nawet przy przestrzeganiu wszystkich zasad w braniu i trzeba o tym pamiętać. Martusikaaaaaaa Hehe, koncert życzeń;P TJest dużo tabletek. Jednak jakie będą najlepsze dla Ciebie, to może powiedzieć Ci tylko lekarz, po wcześniejszym zobaczeniu wyników badań niezbędnych przy stosowaniu tej formy antykoncepcji. Jedna przytyje, druga nie. Któraś przeskoczy oczko wyżej jeśli chodzi o rozmiar stanika. Każda kobieta jest inna i inaczej reaguje na tabletki. Jeżeli wszystkie badania wyjdą Ci dobrze lekarz napewno dobierze Ci jakieś pigułki. Są takie bardzo drogie i bardzo tanie. Moja ginekolog spytała ile jestem w stanie przeznaczyć na hormony miesięcznie i tez wzięła to pod uwagę.

aaaa moja teściowa nie wpadła na tabletkach, ona miala \"okres\' przez całe 9 miesięcy ciąży. faktycznie napisała 28tabletek,nie wiem skąd mi sie wzięły dwa opakowania,niemniej jednak może zrobić tak że weźmie 28 tabletek i potem przerwa, ja tak robiłam.

Pod nadzorem gin oczywiście no i w tym linku co wkleiłam wcześniej tez jest to napisane.

Gość Marta żet.
Mam p ytanko do aaaaaaaa-jaka jest żywotność plemników 56 latka? czy takie plemniki trudniej docierają do jajowodu? jesli tak to czy to oznacza że mam mniejsze szanse na niechcianą ciąże.Dodam może ,że biorę Cilest.

MICROGYNON...Ja dziękuję... Martusikaaaaaaa...Nie ma najlepszych ogólnie...Wszystkie są dobre tak samo, tylko jedne dla jednej są lepsze niż drugie a dla drugie są lepsze niz jedne dla innej, inne dla jeszcze innej...Ogólnie musisz zrobić badania i lekarz wybiera dla Ciebie odpowiednie, a nie Ty sama wybierasz i nie sugeruj się innymi, każda z nas jest inna, więc reakcje na nie są inne, tym samym - to, że dla mnie Cilest i Regulon są super nie znaczy, że dla Ciebie też będą super... Ty nie musisz teraz wiedzieć jakie, lekarz zrobi badania i to on Ci wybierze...To czy przytyjesz to się okaże - ja nie przytyłam po Cilest i Regulon ale nie znaczy to, że Ty też nie przytyjesz jak już pisałam wyżej...Piersi się mogą powiększyć, ale z czasem jak przestaniesz brać tabletki biust opadnie do poprzednich rozmiarów...Bo tabletki nie powiększają biustu, tylko zatrzymują wodę w organizmie, która powoduje chwilowe zwiększenie... Diaria...No właśnie te emocje często powodują niechciane dziecko - i to się nazywa nieodpowiedzialność...Zapanowanie nad tym powoduje, że ludzie są w miarę bezpieczni i dzidzi nie mają... Ja tu nie napisałam, że to facet jest nieodpowiedzialny, tylko, że dla mnie cały stosunek przerywany jest nieodpowiedzialny, bo tak na serio to żadna to metoda... Co do pory brania tabletek - masz w ulotce zapewne czarno na białym napisane(w Cilest jest na bank), że trzeba brać o stałej porze, nie ma wzmianki o stałej godzinie...Dlatego też można brać z 12 godzinnym spóźnieniem...A 12h liczysz od godziny z poprzedniej tabletki, przed tą spóźnioną...Ja i tak biorę zawsze o tej samej godzinie, ale w ulotce jest jak byk napisane PORZE... Co do sytuacji wpadki na tabletkach - Niektóre zmyślają, żeby się bronić, ale niektóre mogły wpaść na tabletkach - 1% ryzyka to 1% ryzyka i nie ma co się oszukiwać, każda z nas może być jedną na sto...Tak więc tak jak piszesz, trzeba o tym pamiętać... anulka156...A no widzisz Aniu, coś mi się pomyliło:P...

Marta żet....Nie wiem jaka jest żywotność plemników 56 latka, nie wiem czy taka sama jak młodszego...To nie moja "działka" wiedzy, że tak powiem, nie interesowałam się tym nigdy jak to jest w jakim wieku, więc Ci na to pytanie nie odpowiem niestety...Wydaje mi się, że tak samo docierają jak u młodszego mężczyzny...Nawet jeśli trudniej by się dostawały do komórki to i tak szanse na niechcianą ciążę są takie same, bo zawsze ten jeden plemnik się dostanie i może zapłodnić...

Gość Marta żet.
dzięki

Marta żet....Nie ma za co:)Poczekaj, może Ci jeszcze jakaś kobietka odpisze:)

Gość fontelka
obiecalam sobie ze wypowiem sie na temat tabletek anty jak tylko przekonam sie o ich skutecznosci. wczesniej stwierdzilam ze nie bede pisac nic zeby nie zapeszac wiem glupie to ale coz taka moja glupia natura...tabletki biore od 2 miesiecy(cilest) mozna powiedziec ze skutkow ubocznych nie mialam...urosly mi piersi z tego akurat sie cieszea;) nie moglam sie przelamac zeby pozwolic mojemu chlopakowi zeby skonczyl we mnie bez dodatkowego zabezpieczenia no i tak przez 1 miesiac uzywalismy dodatkowo prezerwatyw...w 2 miesiacu zdecydowalam sie ze odrzucam dodatkowe zabezpieczenia no ale niestety dreczyly mnie mysli ze moze jednak tabletki na mnie nie podzialaly i tak bladzac po forach raz sie dobijalam raz pocieszalam...bo roznych rzeczy mozna sie dowiedziec, czekalam na okres i zaczelam urajac ciaze;D nie warto...okres sie zjawil! a ja jestem pewna ze tabletki sa skuteczne bo sama sie przekonalam:) a dzisiaj bylam u lekarza po recepte;) przy okazji pani doktor zlecila mi szczepienie na raka szyjki macicy bo podobno robi sie je w moim przedziale wiekowym czy cos takiego:) pozdrawiam serdecznie wszytskie dziewczyny te zestresowane i te szczesliwe:)

Gość fontelka
tak przy okazji do Marta żet...sama stosuje cilest i jesli bralas tabletki regularnie to nie masz czym sie przejmowac:)

Gość Paaawlo
ja jako facet powiem tylko ze jak konczyc to tylko w was:) bo inaczej to lipa z sexu. pozdrawiam. Paweł Z.

Gość Kaczunia....
A ja mam pytanko....A jakie są najlepsze tabletki....Bo ja chce zacząć je brać...ale nie wiem jakie....:( Pomóżcie...

Gość Diaria
Kaczunia.... To sprawa bardzo indywidualna. Te, które dla mnie, czy dla kogoś innego są świetne, dla Ciebie mogą okazać się średnio odpowiednie. I na odwrót. Najlepsze dla Ciebie tabletki może wybrać Ci jedynie lekarz, po wcześniejszym wykoniu przez Ciebie badań niezbędnych, jeżeli chcesz stosować tabletki. Jest masa różnych pigułek i ginekolog napewno znajdzie odpowiednie dla Ciebie. Paaawlo Hehe, ja też uwielbiam, gdy mój mężczyzna we mnie kończy i on to samo mówi!:)

fontelka...\"urosły mi piersi z tego akurat sie ciesze\"--->Piersi od tabletek nie rosną!Powiększają się tylko i tylko na czas zażywania tabletek!Skończysz brać tabletki biust opadnie... \"no ale niestety dręczyły mnie myśli ze może jednak tabletki na mnie nie podziałały\"--->Nawet kiedy tabletki działają masz 1% ryzyka przy prawidłowym stosowaniu... \"a ja jestem pewna ze tabletki sa skuteczne bo sama sie przekonałam\"--->Dobrze, że masz takie podejście, bo w sumie zgłupiałybyśmy, gdybyśmy miały inne, ale musisz pamiętać, że zawsze masz 1 % ryzyka!Więc to, że teraz nie wpadłaś nie znaczy, że za roku nie możesz...Zawsze pamiętaj o tym, że 1% ryzyka może dotyczyć każdej z nas...Nie chce Cię straszyć i tak jak piszę, każda z nas jest optymistką w tym i nie używa gumek, ale każda trż powinna byś świadoma ewentualności... \"sama stosuje Cilest i jeśli brałaś tabletki regularnie to nie masz czym sie przejmować\"--->I tu jeszcze raz zaznaczę - 15 ryzyka, żeby potem zdziwka nie było skąd dzidziuś przy idealnym zażywaniu i przestrzeganiu wszystkich zasad... Paaawlo...Jeśli facet jest w porządku to okej, jeśli zostanie z dziewczyną jak będzie ewentualna wpadka to okej, ale jak jest chujem to sory, ale to dziewczyna musi myśleć i tacy jak Ty teraz piszesz to egoiści...Jeśli jesteś okej to luz, ale jeśli myślisz tylko o sobie to sory... Kaczunia.......Najlepsze są te, które dobierze Ci lekarz dla Ciebie na podstawie badań, a nie te, które Ty sobie wymyślisz, że chcesz brać...Tabletek się samemu nie wybiera!! Diaria...🖐️:)

Gość dziewczynabonda
witam :)bylam dzis u ginekologa, bo troche brzuch mnie tak ze 3 dni pobolewa, tak jak przed okresem. no ale skoro biore pigulki to troszke dziwne mi sie wydalo. tym bardziej, ze od nastepnego poniedzialku robie 7 dniowa przerwe...A troszke przyznam zaczelam sie schizowac... Naszczescie to nic takiego;) Przy okazji zapytalam o badanie poziomu hormonow, bo przed wypisaniem recepty na Cilest nie mialam robionego... I tak naprawde nie wiem, czy akurat te tabletki sa dla mnie odpowiednie...Wiecie co mi moja Pani ginekolog powiedziala z usmieszkiem na twarzy, ze badania poziomu sie nie robi przed wypisaniem tabletek anty, ze to bzdury...:/ i ze pewnie naczytalam sie 'kolorowych pisemek' i stad moje informacje... Powiedziala, ze trzeba dobierac tabletki metoda prob i bledow- nieodpowiadaja mi np Diane probuje np z Cilest, az sie trafi na wlasciwe... Przyznam, ze glupio mi sie zrobilo, bo na forum caly czas mowi sie o zrobieniu takiego badania..:/ wiec jak to jest wobec tego?? Czy tez bierzecie tak jak ja, bez badania... Pozdrawiam Was kobietki:) i do nastepnego wpisu;)

dziewczynabonda...Mnie też nie raz boli brzuch tydzień przed przerwą...A tabletki łącznie Cilest i Regulon biorę już 2,5 roku... Zmień ginekologa, skoro ona sądzi, że to metoda prób i błędów...Fakt jest taki, że poziomu hormonu nie robią, bo to drogie badanie, ale resztę badań trzeba...O tym badaniu akurat mało się tu mówi..Mówi się o próbach wątrobowych, morfologii, itp...I to są właśnie te ważne badania, które się robi przed wypisaniem recepty...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować