Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Biała Dama 20

tabletki antykoncepcyjne...

Polecane posty

Gość psss.
czesc dziewczyny!sluchajcie mam bardzo ważne pytanie:czy ktoraś z was wie ale na 100% czy lek theraflu extra grip(zawiera paracetamol)obniza dzialanie tabeletek antykoncepcyjnych??bo ja biore yasmin i na ulotce nie ma nic o paracetamolu ale w necie czytam rozne wypowiedzi...bede wdzieczna za odpowiedz!pozdrawiam

psss....Patrz na to co masz w ulotce, a nie na to co jakieś panny piszą...Co jest dla Ciebie bardziej wiarygodne??Weź mnie nie osłabiaj, że wierzysz w fora a nie w ulotkę??

Kupiłam wczoraj baby-test, który wykrywa już 6-dniową ciążę i ma ponad 99% dokładności, ale nie zrobiłam go jeszcze bo rzeczywiście mógł nie minąć określony czas. Zresztą boję się wyniku... :( Dzisiaj powinnam rozpocząć kolejne opakowanie Novynette, ale nie wiem co robić. Jest możliwość, że jestem w ciąży, a nie mogę tego w tej chwili sprawdzić. Myślicie, że powinnam rozpocząć kolejne opakowanie?

Gość Diaria
psss. Z paracetamolem to sprawa wygląda tak, że on zwiększa stężenie przyjmowanych hormonów we krwi. Tak głosi moja ulotka i takie informacje znalazłam też w innych miejscach. Ważne, żeby nie przecholować z dawką paracetamolu, ale to istotne nie tylko ze względu na tabletki(podobno, jak się mocno przesadzi, to wtedy może dojść do gorszego wchłaniania pigułki),ale też ze względu na zdrowie. Bierz zgodnie z ulotką, a powinno być dobrze. Tyle wiem. Następnym razem jak będziesz coś brać, to kupując lek doedukuj się w aptece. Jedno Twoje pytanie, odpowiedz faramaceuty i po paru sekundach problem z głowy;)

Gość Ewusek
Twoja_krolewna - wiesz ja kiedyś też kupiłam taki test bo tak samo jak Ty bałam się, że jestem w ciąży (miałam bardzo podobną sytuację do Ciebie), ale nie miałam nic do stracenia ... Następnego dnia rano zrobiłam test (bo przeceiż nie ma na co czekać) i test wyszedł negatywnie czyli nie "brak ciąży''. Widzisz w takich sytuacjach tabletki mają obniżone działanie antykoncepcyjne (i powinno zabezpieczać się wtedy przez kolejne 7 dni dodatkową metodą niechormonalną) lecz mimo to podczas brania tabletek komórki rozrodcze obumierają i potrzeba dłuższego czasu by one na nowo się odrodziły. Zrób test nie ma powodu do obaw, wtedy będziesz mogła się cieszyć lub martwić. Wydaje mi się, że wszystko jest ok ! Pozdrawiam !

Gość zzfr
podejrzewam u siebie ciąże... robilam test wczoraj ale byl negatywny, jednak to mnie nie uspokaja... okres jakos teraz chyba powinnam dostac, nie pamietam kiedy mialam ostatnio bo nie zapisuje, regularnie tez nie mam bo po pd mi sie troche pomieszalo w organizmie...

Od ponad pół roku biorę Novynette i nigdy jeszcze nie przytrafiło mi się to co w ten weekend. W zeszłym mies. mój chłopak się uparł, że wykupi mi receptę, no więc się zgodziłam. Była późna godz. kiedy sobie o niej przypomniał, więc postanowił wykupić ją w szpitalu w czasie dyżuru nocnego. Następnego dnia oddał mi książeczkę razem z opakowaniem tabletek. W tą sb. wybrałam się do apteki po kolejne opakowanie, podaję książeczkę i się okazuje, że nie mam recepty, a akurat tego dnia miałam przyjąć tabletkę gdyż był to 8 dzień przerwy :/ Pierwszy raz mi się takie coś przytrafiło, że w którejkolwiek aptece wyrwali mi receptę na której były jeszcze 2 opakowania tabletek do wykupienia, w dodatku bez poinformowania mnie o tym. Zawsze w każdej aptece odnotowywano, że np. z 3 opakowań wykupiłam jedno, stawiono pieczątkę i tyle- mogłam w każdej chwili zgłosić się po kolejne, a ta baba wyrwała mi receptę :/ A najgorsze było to, że w niedz. apteka była nieczynna i mogłam zakupić kolejne opakowanie dopiero wczoraj. I teraz mam problem... Nie wiem czy po 12-dniowej przerwie mogę rozpocząć kolejne opakowanie. Jeżeli tak to czy skuteczność tabletek zostanie zachowana? Czy będę musiała np. przez tydz. używać dodatkowego zabezpieczenia? Nie ma o tym żadnej informacji w ulotce, dlatego zwracam się do Was :)

zzfr...No i co chcesz wiedzieć?W czym mamy Ci pomóc??Brałaś tylko PD czy anty też bierzesz?? Twoja_królewna...Ja jak wchodzę do apteki to jak nie kupuję na raz 3 opakowań to sama mówię, że proszę 2 opakowania na odpis...Chociaż fakt, ze farmaceutka chyba powinna zapytać, ale nie wiem czy musi, jeśli informacji od klienta nie dostanie...Skoro Twój partner powiedział, że prosi 1 opakowanie i nie powiedział nic o tych 2 pozostałych, ot ona mogła pomyśleć, ze nie chce w ogóle tych 2 już...Gdyby zaznaczył, ze chce na odpis te 2 byłaby inna sprawa... Jak to nie ma w ulotce?:o Jakie bierzesz tabletki? \"Nie wiem czy po 12-dniowej przerwie mogę rozpocząć kolejne opakowanie.\"--->12 dniowej??Czy 2 dniowej??...W mojej Cilest jest napisane tak:\"Postępowanie w razie nieprzyjęcia tabletek we właściwym czasie W razie nie przyjęcia w odpowiednim czasie jednej tabletki (pomiędzy przyjęciem kolejnych tabletek nie powinno upływać więcej niż 24 godziny), należy przyjąć pominiętą tabletkę jak najszybciej po przypomnieniu sobie tego faktu. Następną tabletkę należy przyjąć w zaplanowanym czasie. Oznacza to, że w ciągu jednej doby mogą zostać przyjęte dwie tabletki. W przypadku, gdy w ciągu pierwszego lub drugiego tygodnia cyklu pominięto przyjęcie dwóch tabletek należy przyjąć dwie tabletki w dniu, w którym przypomniano sobie o konieczności zastosowania preparatu oraz dwie tabletki w dniu następnym. Następnie należy przyjmować po jednej tabletce na dobę zgodnie z zaleceniem do momentu zużycia wszystkich tabletek w opakowaniu. Ponadto w okresie do dnia przyjęcia po kolei, codziennie, siódmej tabletki należy stosować dodatkową, skuteczną, niehormonalną metodę antykoncepcji. W przypadku, gdy nie przyjęto dwóch tabletek w trzecim tygodniu stosowania preparatu, nie należy przyjmować kolejnych tabletek z tego opakowania, wyrzucić je i w tym samym dniu rozpocząć przyjmowanie tabletek z następnego opakowania. Ponadto, w okresie do dnia przyjęcia po kolei, codziennie, siódmej tabletki należy stosować dodatkową, skuteczną niehormonalną metodę antykoncepcji. W przypadku, gdy nie przyjęto trzech tabletek w okresie pierwszych trzech tygodni stosowania preparatu, nie należy przyjmować kolejnych tabletek z tego opakowania, wyrzucić je i rozpocząć w tym samym dniu przyjmowanie tabletek z następnego opakowania. Ponadto, w okresie do dnia przyjęcia po kolei, codziennie siódmej tabletki należy stosować dodatkową, skuteczną niehormonalną metodę antykoncepcji.\" Ale to jest ulotka Cilest, więc ja nie wiem czy to się tyczy też Twoich tabletek...W różnych ulotkach może być różnie... \"Jeżeli tak to czy skuteczność tabletek zostanie zachowana? \"--->No a jak sądzisz??Chyba oczywiste, że nie będzie zachowana skuteczność, przecież nie przyjęłaś 2 tabletek pod rząd, wydłużyłaś przerwę!!Weź no poczytaj ulotkę... \"Czy będę musiała np. przez tydz. używać dodatkowego zabezpieczenia?\"--->No jeśli nie cały jeden cykl...Skąd my to mamy wiedzieć??Masz ulotkę to z niej bierz info albo od lekarza, bo my mamy inne tabletki niż Ty, a ulotki się różnią!!Jeśli Ty serio nie masz nic o tym w swojej, to proponuję telefon albo wizytę u lekarza...No chyba, ze zrobisz tak jak ci napisałam...Ale to na swój odpowiedzialność...ja mam dwie różne ulotki i widzę w nich różnicę, więc nie wiem, jak chcesz...

Gość zzfr
chodzi o to ze mialam zaczac brac od wrzesnia anty i okresu nie ma.. a PD bralam kiedys

Gość Ewusek
Dziewczyny mam pytanie a właściewie problem. Ostatnigo czasu miewam biegunki i kiedy wydawalo mi sie, że wyleczyłam się z tego, to to znowu powróciło. Byłam z tym nie jednokrotnie u lekarza i okazalo sie, że mam to na tle nerwowym. Problem polega na tym, że nie umiem sobie z tym poradzić: piję ziółka uspokajające ale stresy w szkole, domu, zawsze coś. Mówie sobie, że jest ok ale organizmu nie da się oszukać. biorę stoperany, węgiel, pije gorzka herbate, różne inne rzeczy a to nie ustępuje. No i tu pojawia się problem bo od 3 tygodni tabletki (biore Cilest) pewnie się nie wchłaniały, przynajmniej nie wszystkie. Mało z tego nie które zdążyły się wchłonąc (bo "opróżniałam się" po upłynięciu 3-4 godzin) natomiast niekiedy nie wytrzymywałam i następowało to po godzinie więc pewnie nie żle namieszałam sobie w organizmie, ale to nie moja wina, że występują u mnie CZĘSTE biegunki. Właśnie mam przerwe 7 - dniową i czekam na okres, od środy zaczynam nowe opakowanie co wy byście zrobiły na moim miejscu? Moze zmienić tabletki na plastry? Czy podczas biegunek plastry też obizaja zabezpieczenie?

Gość Diaria
Ewusek Nie bierz węgla bo osłabia działanie tabletek(to tak na marginesie). No trudno, taka już jesteś, że sobie nie radzisz ze stresem, bywa. Ja bym na Twoim miejscu wybrałam się do ginekologa i powiedziała o problemie. Jeżeli nie będzie przeciwskazań to może faktycznie zapisze Ci plasterki, bo one maja to do siebie, że dawka hormonów wchłania się przez skórę, a omija przewód pokarmowy, a co za tym idzie sensacje typu biegunka i wymioty, nie mają na tą metodę antykoncepcji wpływu.

Gość Diaria
Ewusek Nie bierz węgla bo osłabia działanie tabletek(to tak na marginesie). No trudno, taka już jesteś, że sobie nie radzisz ze stresem, bywa. Ja bym na Twoim miejscu wybrałam się do ginekologa i powiedziała o problemie. Jeżeli nie będzie przeciwskazań to może faktycznie zapisze Ci plasterki, bo one maja to do siebie, że dawka hormonów wchłania się przez skórę, a omija przewód pokarmowy, a co za tym idzie sensacje typu biegunka i wymioty, nie mają na tą metodę antykoncepcji wpływu.

Gość Diaria

Gość Diaria

Gość Ewusek
Diaria - dzieqje bardzo bo o tym weglu to nie wiedziałam. Dopiero 7 mam wizyte bo lekarz byl na urlopie ale porusze ten temat na wizycie. Bo nie mam ochoty rezygnować z takiej przyjemności ale mama też nie zamirzam jeszcze zostać.

aaaaaaaa Mój partner poprosił o jedno opakowanie tabletek i farmaceutka powiedziała Mu, że kolejne 2 opakowania może wykupić później i może w każdej chwili to zrobić, ale nie powiedziała nic, że wyrwała tą receptę, bo trzeba kolejne 2 opakowania kupić właśnie w tej aptece w której się rozpoczęło receptę. Napisałam, że mam 12dniową przerwę, ponieważ nie miałam jak wykupić tabletek w dzień w którym powinnam rozpocząć kolejne opakowanie. Powinnam je rozpocząć w sb. a dzisiaj jest już śr. więc przerwa trwa więcej niż 8 dni, dokładnie- 12. Mam już tabletki, ale nie wiem czy mogę rozpocząć opakowanie w 12stym dniu przerwy, a nie mogę dodzwonić się do mojego lekarza, a osobiście nie mogę iść do przychodni, ponieważ wyczerpał się limit. Napisałam wyraźnie, że w ulotce nie ma nic na ten temat, a wczoraj przeczytałam ją dwa razy+ raz zanim napisałam o moim problemie. Przyjmuję Novynette i dziewczyny, które także je biorą z pewnością to potwierdzą. Zastanawiam się czy nie wykorzystać tego faktu i odczekać jeszcze jakieś 2 tyg. i wykonać test LH (test na płodność). Lekarz w zeszłym mies. mi to proponował, ale zamierzałam to zrobić dopiero po roku gdy będę musiała zrobić wszytskie konieczne badania.

aaaaaaaa Mój partner poprosił o jedno opakowanie tabletek i farmaceutka powiedziała Mu, że kolejne 2 opakowania może wykupić później i może w każdej chwili to zrobić, ale nie powiedziała nic, że wyrwała tą receptę, bo trzeba kolejne 2 opakowania kupić właśnie w tej aptece w której się rozpoczęło receptę. Napisałam, że mam 12dniową przerwę, ponieważ nie miałam jak wykupić tabletek w dzień w którym powinnam rozpocząć kolejne opakowanie. Powinnam je rozpocząć w sb. a dzisiaj jest już śr. więc przerwa trwa więcej niż 8 dni, dokładnie- 12. Mam już tabletki, ale nie wiem czy mogę rozpocząć opakowanie w 12stym dniu przerwy, a nie mogę dodzwonić się do mojego lekarza, a osobiście nie mogę iść do przychodni, ponieważ wyczerpał się limit. Napisałam wyraźnie, że w ulotce nie ma nic na ten temat, a wczoraj przeczytałam ją dwa razy+ raz zanim napisałam o moim problemie. Przyjmuję Novynette i dziewczyny, które także je biorą z pewnością to potwierdzą. Hm... Zastanawiam się czy nie wykorzystać tego faktu, odczekać 2 tyg. i zrobić test LH (test na płodność). Lekarz proponował mi to w zeszłym mies. ale zamierzałam go zrobić dopiero po roku, gdy będę musiała wykonać wszytskie konieczne, kontrolne badania.

aaaaaaaa Mój partner poprosił o jedno opakowanie tabletek i farmaceutka powiedziała Mu, że kolejne 2 opakowania może wykupić później i może w każdej chwili to zrobić, ale nie powiedziała nic, że wyrwała tą receptę, bo trzeba kolejne 2 opakowania kupić właśnie w tej aptece w której się rozpoczęło receptę. Napisałam, że mam 12dniową przerwę, ponieważ nie miałam jak wykupić tabletek w dzień w którym powinnam rozpocząć kolejne opakowanie. Powinnam je rozpocząć w sb. a dzisiaj jest już śr. więc przerwa trwa więcej niż 8 dni, dokładnie- 12. Mam już tabletki, ale nie wiem czy mogę rozpocząć opakowanie w 12stym dniu przerwy, a nie mogę dodzwonić się do mojego lekarza, a osobiście nie mogę iść do przychodni, ponieważ wyczerpał się limit. Napisałam wyraźnie, że w ulotce nie ma nic na ten temat, a wczoraj przeczytałam ją dwa razy+ raz zanim napisałam o moim problemie. Przyjmuję Novynette i dziewczyny, które także je biorą z pewnością to potwierdzą. Hm... Zastanawiam się czy nie wykorzystać tego faktu, odczekać 2 tyg. i zrobić test LH (test na płodność). Lekarz proponował mi to w zeszłym mies. ale zamierzałam go zrobić dopiero po roku, gdy będę musiała wykonać wszytskie konieczne, kontrolne badania.

Gość paulapaula
czesc dziewczyny a ja sie znowu zastanawiam nad tabletkami. bralam je przez rok, swietnie tolerowalam, w zwiazku z tym ze moj chlopak wyjechal na dluzszy czas tabletki odstawilam i korzystalismy z gumek, no i koszty finansowe (yasmin 8 zlotych), wiec zrezygnowalismy. gdy bralam tabletki czulam sie lepiej wiadomo-kraglejszy biust, piekna cera, zero wypadania wlosow, regularny okres, przyjemniejszy sex itd. teraz pod odstawieniu tabletek moj organizm nadal odreagowuje (to 3 miesiac) wypryskami na twarzy, wypadaniem wlosow, no i piersi jak flaczki. kusza mnie te tabletki gdy pomysle o ich dobroczynnym wplywie na urode i gdy pomysle o sexie bez stresu ze trzeba gumke zalozyc itp. ale jak pomysle ze znow mam przez to przechodzi po odstawieniu to mi sie odechciewa. cale zycie nie moge ich brac by miec ladna cere, piekne wlosy, super biust. nie wiem czy znow sie w to pakowac....:(

Gość paulapaula
czesc dziewczyny a ja sie znowu zastanawiam nad tabletkami. bralam je przez rok, swietnie tolerowalam, w zwiazku z tym ze moj chlopak wyjechal na dluzszy czas tabletki odstawilam i korzystalismy z gumek, no i koszty finansowe (yasmin 8 zlotych), wiec zrezygnowalismy. gdy bralam tabletki czulam sie lepiej wiadomo-kraglejszy biust, piekna cera, zero wypadania wlosow, regularny okres, przyjemniejszy sex itd. teraz pod odstawieniu tabletek moj organizm nadal odreagowuje (to 3 miesiac) wypryskami na twarzy, wypadaniem wlosow, no i piersi jak flaczki. kusza mnie te tabletki gdy pomysle o ich dobroczynnym wplywie na urode i gdy pomysle o sexie bez stresu ze trzeba gumke zalozyc itp. ale jak pomysle ze znow mam przez to przechodzi po odstawieniu to mi sie odechciewa. cale zycie nie moge ich brac by miec ladna cere, piekne wlosy, super biust. nie wiem czy znow sie w to pakowac....:(

Gość paulapaula

Gość Diaria
paulapaula Nikt tu za Ciebie nie podejmie decyzji. Sama się zastanów, przeanalizuj jeszcze raz, dokładnie wszystkie za i przeciw...

zzfr...No to czekaj jeszcze na ten okres i zaczniesz jak dostaniesz, w pierwszy dzień okresu...Pd może powodować rozregulowanie okresu, bo to przecież duża dawka hormonów... Ewusek...Tabletka się nie wchłania tylko wtedy, kiedy masz biegunkę w czasie 3-4h od przyjęcia tabletki...Nie chodzi tu o jednorazowe załatwienie się...Ty masz taką ciągłą biegunkę, tak?Z resztą wiesz co masz w ulotce, tam jest dużo na ten temat(wiem, bo zażywałam Cilest prawie 2 lata:) )... Ja bym poszła do ginekologa i z nim pogadała...Ja nic nie wiem o plastrach, więc Ci nic nie powiem na ich temat...Co my Ci pomożemy??Musisz się popytać lekarza... Nie wiedziałaś o węglu, bo w ulotce Cilest o nim nie ma, jeśli dobrze pamiętam, więc Ciebie to nie dotyczy....Sugeruj się swoją ulotką, a nie czyjąś... Diaria...Węgiel nie osłabia pewnie działania wszystkich tabletek...A co do plastrów, to pewnie mają mniej skuteczności niż działanie tabletek osłabionych przez biegunkę:) Twoja_królewna...Aha, no to szkoda, że nie wziął odpisu, wtedy możesz wykupić gdzie chcesz... \"więc przerwa trwa więcej niż 8 dni\"--->Przerwa musi trwać 7 dni, a nie 8!!... \"a osobiście nie mogę iść do przychodni, ponieważ wyczerpał się limit.\"--->Limit!?Nie czaję:o \"Zastanawiam się czy nie wykorzystać tego faktu i odczekać jeszcze jakieś 2 tyg.\"--->Nie powinno się robić przerwy krótszej niż 3 miesiące... \"Napisałam wyraźnie, że w ulotce nie ma nic na ten temat\"--->Nie pisałam tego, ze na bank masz, tylko ze zdziwieniem, ze tego nie ma... \"zamierzałam to zrobić dopiero po roku gdy będę musiała zrobić wszystkie konieczne badania.\"--->nie musisz odstawiać tabletek, żeby zrobić wszystkie konieczne badania... Nie wiem co bym zrobiła, bo nie byłam jeszcze w takiej sytuacji i nie zastanawiałam się nad tym...Poszłabym do lekarza, bo u mnie nie ma takiego czegoś jak LIMIT!!:o paulapaula...\"no i koszty finansowe (yasmin 8 złotych), wiec zrezygnowaliśmy.\"--->8 zł to dużo?? Nie wiem co Ci doradzić...To tylko i wyłącznie Twoja decyzja...

zzfr...No to czekaj jeszcze na ten okres i zaczniesz jak dostaniesz, w pierwszy dzień okresu...Pd może powodować rozregulowanie okresu, bo to przecież duża dawka hormonów... Ewusek...Tabletka się nie wchłania tylko wtedy, kiedy masz biegunkę w czasie 3-4h od przyjęcia tabletki...Nie chodzi tu o jednorazowe załatwienie się...Ty masz taką ciągłą biegunkę, tak?Z resztą wiesz co masz w ulotce, tam jest dużo na ten temat(wiem, bo zażywałam Cilest prawie 2 lata:) )... Ja bym poszła do ginekologa i z nim pogadała...Ja nic nie wiem o plastrach, więc Ci nic nie powiem na ich temat...Co my Ci pomożemy??Musisz się popytać lekarza... Nie wiedziałaś o węglu, bo w ulotce Cilest o nim nie ma, jeśli dobrze pamiętam, więc Ciebie to nie dotyczy....Sugeruj się swoją ulotką, a nie czyjąś... Diaria...Węgiel nie osłabia pewnie działania wszystkich tabletek...A co do plastrów, to pewnie mają mniej skuteczności niż działanie tabletek osłabionych przez biegunkę:) Twoja_królewna...Aha, no to szkoda, że nie wziął odpisu, wtedy możesz wykupić gdzie chcesz... "więc przerwa trwa więcej niż 8 dni"--->Przerwa musi trwać 7 dni, a nie 8!!... "a osobiście nie mogę iść do przychodni, ponieważ wyczerpał się limit."--->Limit!?Nie czaję:o "Zastanawiam się czy nie wykorzystać tego faktu i odczekać jeszcze jakieś 2 tyg."--->Nie powinno się robić przerwy krótszej niż 3 miesiące... "Napisałam wyraźnie, że w ulotce nie ma nic na ten temat"--->Nie pisałam tego, ze na bank masz, tylko ze zdziwieniem, ze tego nie ma... "zamierzałam to zrobić dopiero po roku gdy będę musiała zrobić wszystkie konieczne badania."--->nie musisz odstawiać tabletek, żeby zrobić wszystkie konieczne badania... Nie wiem co bym zrobiła, bo nie byłam jeszcze w takiej sytuacji i nie zastanawiałam się nad tym...Poszłabym do lekarza, bo u mnie nie ma takiego czegoś jak LIMIT!!:o paulapaula..."no i koszty finansowe (yasmin 8 złotych), wiec zrezygnowaliśmy."--->8 zł to dużo?? Nie wiem co Ci doradzić...To tylko i wyłącznie Twoja decyzja...

Gość Ewusek
aaaaaaa - tak mam ciągłą biegunke niestety. Przeczytałam, że plastry nie obniżają skuteczności podczas biegunek czy wymiotów bo wchłaniają sie do organizumu po przez krwiobieg tak więc omijaja układ pokarmowy. Ja osobiście wolałabym brac tabletki, ale gdy biegunki są ciągłe to dzialanie antykoncepcyjne sie obniza i na dodatek mieszam sobie w organizmie bo niekiedy tabletka sie wchloni (bo ide do ubikacji po uplynieciu 3-4 godzin) a nie kiedy nie wytrzymuje. 7 pazdziernika ide do lekarza i porozmawiam z nim o tym. Dzieqje :**

Gość Ewusek
aaaaaaa - tak mam ciągłą biegunke niestety. Przeczytałam, że plastry nie obniżają skuteczności podczas biegunek czy wymiotów bo wchłaniają sie do organizumu po przez krwiobieg tak więc omijaja układ pokarmowy. Ja osobiście wolałabym brac tabletki, ale gdy biegunki są ciągłe to dzialanie antykoncepcyjne sie obniza i na dodatek mieszam sobie w organizmie bo niekiedy tabletka sie wchloni (bo ide do ubikacji po uplynieciu 3-4 godzin) a nie kiedy nie wytrzymuje. 7 pazdziernika ide do lekarza i porozmawiam z nim o tym. Dzieqje :**

Gość Ewusek

Gość Ewusek

Gość Ewusek

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować