Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Biała Dama 20

tabletki antykoncepcyjne...

Polecane posty

Młoda z Torunia...Ja dziękuje... Malinka-...Nie!!Przeczytaj dziewczyno ulotkę i naucz się czegoś na temat anty... Forum jest po to, żeby pytać o coś czego nie ma w ulotce... Ewusek...Aha... GosiaQ...To by musiała być biegunka, a nie jednorazowa rzadka kupa, że tak to napiszę...

Gość GosiaQ
aaaaaaa przeciez napisalam,ze biegunka ;) a w przypadku Malinki mialam na mysli to,ze moglaby siedziec na klopie pol dnia(pomijajac wziecie nastepnej tabletki +4h),bo tamten tabs sie wchlonal :P

Gość GosiaQ
Malinka- tabletki wchlaniaja sie ok. 4h i jezeli w przeciagu tego czasu zdarzy ci sie biegunka,albo wymioty to bierzesz druga tabletke o ten fragment mi chodzilo,uswiadamiajacy Malinke nieco bardziej,zeby sie dziewczyna nie stresowala znowu,jesli cos bedzie,a nikt jej nie powiedzial ile sie to wchlania :P

Gość GosiaQ
hyhy pomieszanie z poplataniem ;) w kazdym badz razie chodzi o to,ze tabs sie wchlania ok 4h i przez ten czas nie mozna miec biegunki i wymiotow,a jesli sa to nastepna pigulka. jedna rzadka kupa to nie biegunka,a po wchlonieciu tabletki mozna siedziec na klopie ile sie chce porozumienie osiagniete? :D

Gość dziwne pytanie..
mam do was pytanie... prosze o konkrena odp. nie wiem czym sie rozni biegunka, rozwolnienie itp... ostatnio zjadlam gofry i po 30 min ze tak brzudko napisze mnie przycisnelo to do czego to sei zalicza do rozwolnienia?

Gość GosiaQ
Biegunka (łac. diarrhoea) – objaw chorobowy polegający na znacznym zwiększeniu liczby wypróżnień w ciągu doby, lub zmianą konsystencji stolca na płynną lub półpłynną. Biegunką określa się również stan, gdy nawet jednorazowo w stolcu pojawia się treść patologiczna, taka jak śluz, ropa lub krew. Biegunce towarzyszy wzmożona perystaltyka jelit i często kurczowe bóle brzucha. Biegunka ostra – to stan chorobowy trwający do 10 dni, natomiast utrzymywanie się objawów chorobowych ponad 10 dni nosi nazwę biegunki przewlekłej wziete z wikipedii ;)

Gość Zuzolka
Ja mam może i głupie pytanie, ale nurtuje mnie to...Otóż wczoraj przy \"wyciskaniu\" tabletki z blistra wpadła mi ona do kubka z wodą, natychmiast ją wyciągnęłam i łykłam, wode tez wypiłam. W tak krótkim czasie to chyba nie straci tych swoich \"składników\"? Jak myślicie ? Mam sie martwić?

GosiaQ...Ja wiem, ja Cie rozumiem, ale ja napisałam do Ciebie o niej, że ona nie miała biegunki a pytała się tak jakby to co miała było biegunką...To, że jej nikt nie powiedział to nic, ona powinna wziąć ulotkę i sama się tego dowiedzieć... dziwne pytanie.....Jeśli masz jednorazową rzadką kupę to na bank nie jest to biegunka!Jak sama nazwa wskazuje, biegunka jest wtedy, gdy co chwilę musisz latać do wc... Zuzolka...Nie, przecież ona zanim dojdzie do żołądka to się rozpuszcza i tak...Więc cała nie dojdzie...Łyknęłaś tabletkę, wypiłaś wodę, więc jest okej...

Gość GosiaQ
aaaaaaa powiem Ci,ze ulotka novynette jest taka nijaka,nie napisali ile sie to wchlania itp ja tez,ze tak to nazwe 'rzadka kupa' sie stresuje czasami,szczegolnie,ze nie mam zamiaru sie jej przygladac i wyszukiwac patologicznych tresci ;)

Gość GosiaQ
oj jest ;) ale ani jedno,ani drugie nie nalezy do najprzyjemniejszych rzeczy :P

Ja przeczytalam ulotke. Nie ma tam nic o czasie wchlaniania sie pigulki. Czyli nie mam sie czym martwic? To sa moje pierwsze tabletki, mam 20 lat i nie pojadlam wszystkich rozumow. Jeszcze nie wszystko wiem do konca. Chce wiedziec o tabletkach jak najwiecej wiec dlaczego nie mialam zapytac Was, bardziej doswiadczonych? Ginekolog zazwyczaj tez nie powie zbyt duzo, a jak powie to tak szybko ze to ulatuje z pamieci. Przynajmniej tak bylo w moim przypadku. W kazdym razie dziekuje za porade:-) Dodam ze ta moja \"biegunka\" byla jednorazowa. Myslalam ze to sie powtorzy ale tak sie nie stalo. Nie kochalam sie jeszcze od czasu brania tabletek, bo nie bylam pewna co do tego czy mam sie zabezpieczyc dodatkowo. Kto pyta nie bladzi....

Gość GosiaQ
Malinka lepiej,ze pytasz,ale tez nie mozesz brac wszystkiego co mowimy za prawde objawiona ;). pewne jest to,ze sie wchlaniaja 4h,szkoda tylko,ze nie napisali o tym w ulotce. po tym wchlonieciu moze cie zlapac biegunka,ale antykoncepcji juz nie zaszkodzi. jak aaaaaaa slusznie wspomniala,biegunka jest kiedy nie mozesz zejsc z klopa,albo latasz tam co chwile :P. ponoc trzeba uwazac na to,by nie popijac tabletki sokiem z grejpfrutow i unikac dziurawca,ale glowy sobie za to nie dam uciac. a poki co nie masz sie co martwic ;)

Gość Perelkaa
Moja uletka tez jest kiepska, pod wzgledem podanego czasu wchlaniania. % tez nie ma podanego na ile skuteczne sa tabletki. Nawet nie ma slowa z korelacja tabletek z antybiotykami - o to musze akurat zapytac lekarza przy najblizszej wizycie.

Gość GosiaQ
Perelkaa co bierzesz za tabletki? nie ma nic o interakcjach? musi cos byc...

Gość Perelkaa
Yasminelle ;P juz o tym kiedys pisalam, wypisane sa jakies dziurawce, leki na HIV, ale ani wzmianki o antybiotykach.,

Gość GosiaQ
no popatrz,ja z kolei dziurawca nie mam ;). dopytaj sie o te antybiotyki,bo warto,wiedzy na ten temat nigdy za malo :P

hej! bywalam tu czesto na forum gdy bralam antykoncepcje a teraz pisze zbey sie dowiedziec, oszacowac szanse... a mianowcie, spoznia mi sie okres, niewiele bo dwa dni. objawy okresu sa-bole piersi, bole brzucha. nie uprawialam sexu bez zabezpieczenia, stosowalismy prezerwatywe ktora zawsze nakladalismy po chwili, tzn moj partner byl we mnie chwile dopiero potem guma, wiece wykonywal pare ruchow \"dla rozgrzania\". ostatnio taka sytuacja miala miejsce wlasnie w dni plodne. potem jak zwykle nalozylismy prezerwatywe. ale tyle sie naczytalam o plynie mezczyzny ktory ma zdolnosc zapladniania, ale bez przesady...on moze byl we mnie ze 30 s wychodzil i nakladalismy gume... dziewczyny prosze mnie jakos uspokoic i wypowiedziec sie:( nie jestem mloda gowniara ale to co sobie nawkladalam do glowy przerasta mnie,,,

Gość GosiaQ
coz no...jest takie cos,ten plyn nazywaja krople milosci,czy jakos tak. najlepiej byloby zrobic test,wtedy bedziesz miala wieksza pewnosc,niz to co sie od nas dowiesz

Gość nerwowy bardzo
Hej, mam pytanie odnośnie tabletek anty. Dziewczyna zaczęła brać pierwszy raz w życiu tabletki, zaczęła brać w 1 dzień okresu o godzinie 20:00 , ale właściwie co to znaczy 1 dzień okresu? Co jeżeli dostała okresu w nocy? To że krwawi zauważyła rano po przebudzeniu. Czy godzina w której dziewczyna wzięła tabletkę ma znaczenie? Było to 6 dni temu, od tego momentu regularnie bierze o 20:00. Czy jest chroniona? Dzisiaj współżyliśmy i niestety mam teraz ostrą nerwówe i nie moge spać. Z góry dzieki za odpowiedzi.

Gość załamana85
hejka ja kochałam sie z moim chłopakiem biorąc tabletki mercilon ale niestety zle sie po nich czułam wiec lekarz zmienił mi je na novynette,w czasie stosunku doszło do wytrysku i teraz boje sie ze moge być w ciąży....bolą mnie piersi,brzuch i nie wiem czy to objaw brania tabletek czy ciąży:(:(:(:(

Gość GosiaQ
nerwowy bardzo pierwszy dzien okresu,to pierwsza doba,bynajmniej tak mi sie wydaje,a jezeli Twoja dziewczyna wziela w dzien kiedy dostala okres i bierze je regularnie,to nie masz sie chlopie czym martwic. załamana85 jezeli przeszlas na tabletki zgodnie z zaleceniem lekarza,czyli np jesli powiedzial Ci,ze masz nie robic przerwy miedzy mercilonem,a novynette to go posluchalas i bierzesz tabletki codziennie,nie mialas zadnych biegunkowych badz wymiotnych problemow i nie bralas lekow,ktore oslabiaja dzialanie tabletek,to w ciazy nie jestes. Mnie osobiscie piersi i brzuch bola przed okresem,ale nie napisalas ile tych tabletek juz wzielas,czasami jest tak,ze na samym poczatku organizm moze tak na nie reagowac,a potem sie uspokaja,jesli nie, to znowu bedziesz musiala zmienic tabletki,bo nie ma co sie meczyc.

Gość załamana85
teraz zaczełam czwarte opakowanie..przy mercilonie strasznie sie meczylam budziłam sie w nocy z bólem piersi nie moglam sie ani ubrac ani podnieść reki do góry jak robiłam siedmiodniową przerwe ból całkowicie ustapił zaczełam brać novynette pierwsze 2 opakowania bez konmplikacji ale czwarte już..coś nie tak..zdarzało mi sie brac tabletki o różnych porach ze dwa trzy razy ale to były nie dłuższe niż 4 godziny...martwi mnie tylko że ciągle jem,siusiam bez przerwy...i ciągle jest mi niedobrze...

Gość nerwowy bardzo
Gosiu bardzo Ci dziekuje za odpowiedź. Może ktoś jeszcze sie wypowie? Tak dla całkowitego uspokojenia :)

Gość załamana85
nerwowy tez myśle ze nie masz sie czego obawiać..:)bedzie dobrze

Gość GosiaQ
załamana85 moze sie przejdziesz do lekarza? pamietaj,ze zadna z nas na tym forum nie jest alfa i omega,wiec lepiej bedzie sie upewnic u specjalisty,moze to po prostu te tabletki na ciebie tak dzialaja. a przede wszystkim zrob sobie test.

Gość anusia...
nerwowy... mysle ze wszystko bedzie oks... teoretycznie jak dostala okres w nocy to bierze tabletke nastepnego dnia i jest oks i tak powinno sie robic :) a jak to 6 dzien brania to juz raczej byliscie zabezpieczeni bo dzieci wbrew pozorom nie robi sie tak latwo :)... mam tez do was pytanie... biore sobie narazie drugie opakowanie kontraceptu... i mam caly czas straszny apetyt.. na rozne rzeczy.. centralnie jak kobieta w ciazy :P czy te ktore go zazywaja tez tak maja? bo normalnie zaczynam sie martwic :P co prawda jestem szczuplutka ale i tak wolalabym nie tyc... :< Pozdrawiam :*

Gość załamana85
dzieki wielkie:)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować