Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nice face-i want

czy CEPAN się różni od CONTRATUBEX-u w działaniu???czy ktoś używał??

Polecane posty

Gość gość
nie wiem co wy w nim widźcie ja go używam od ponad roku (15 miesięcy) a biorąc pod uwagę ze miałem 2 lata temu rozcięcie na czole ok 2 cm nawet nie szyte tylko w szpitalu zrobili mi opatrunek bo miałem tylko nacięta skórę i nawet malej szparki nie było . i odkąd smaruje to nic się nie zmieniło a smaruje bo cepan jest tani i kiedyś morze zadziała

Gość gość
nic nie działa a blizny z czasem same blednieją

Gość gość
Nie wie ktoś czy Cepan można stosować równolegle z innymi preparatami na blizny?

Gość gość
Mi Cepan bardzo pomógł na blizny pooperacyjne (a dużo ich było), tylko trzeba go używać regularnie, co może być trochę męczące, ale warto! Od Contratubexu dostawałam okropnego uczulenia.

Gość gość
A czy zdarzało Wam się zaczerwienienie po Cepanie? Bo ja stosuję od ponad tygodnia codziennie na bliznę po operacji tarczycy i wczoraj byłam szczęśliwa, że jaśnieje, a dziś rano patrzę i mam zaczerwienione :(

Gość gość
Witam Mam blizne pooperacyjną po operacji obojczyka. Lelarz przepisał obie te maści. ,,contratubex wnika glwboko I może powodować rozchodzenie się blizny uzywany jest do starszych blizn I zmniejszenia ich widocznosci, cepan z koliei wybiela I scala blizne'' Masci to jednak tylko przygotowanie blizny do terapii laserowej

Gość gość
Ja na ranę po operacji tarczycy używałam plastrów contratubex i dostałam strasznego uczulenia,miałam pełno czerwonych swędzących placków do około rany i na to musiałam stosować maść sterydowa żeby zeszlo,kupiłam inna maść silikonowa silaurum i było ok,a czasem tez smaruje bio oilem

Gość lilka87
Moze uczulenie na cebulę? I stad ta wysypka. Dla mnie najbezpieczniejsze są plastry silikonowe sutricon, przynajmniej nie śmierdzą;) a działają bardzo skutecznie.

Gość beatazuk86@gmail.com
Dnia 5.08.2005 o 20:01, Gość a czy ta masc napisał:

jest też dobra na blizy po oparzeniu i przeszczepie skóry?? U mojej córci (niestety) właśnie po tym stosowałam Contractubex ale po chyba pół roku stosowania dostała uczulenia. Więc może warto spróbować tego? Tym bardziej że nie jest dużo droższa od Contractubexu (za który płaciłam ok. 60 zł).

Witam, nie wiem czy po takim czasie to przeczytasz ale... Ja właśnie mam córeczkę po przeszczepie skóry po oparzeniu, szukam maści. Może możesz coś polecić co wam najbardziej pomogło??

Gość nowy

kolor blizny zalezy od cisnienia atmosferycznego  jesli sie zaczerwienini znaczy ze cisnienie jest inne gdy np w jednym tyg jest ok tzn jasniej a w nastepnym przez kilka dni zaczerwienienie

Gość nowy

cepan jak i contratubex sa ok i jak wiadomo wszystko zalezy od typu skory - jednym sie goi w kilka dni innym w rok lub dluzej, poza tym jesli ktorys preparat dziala zbyt dlugo tzn wolno sa widoczne efekty trzeba sprobowac czegos nowego

aloes tez pomaga rozjasnic blizny np LOTION BALSAM ALOESOWY MASŁO SHEA WITAMINA E 200ml

a ostatnio po lekturze tego artykulu musze wyprobowac SYNCHROLINE THIOSPOT INTENSIV z tego co wnioskuje dziala na starych bliznach