Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość smutna_małgosia

Dziewczyny z hirsutyzmem

Polecane posty

Gość zlosnicaa
sonia81 - niestety o Dermie nic nie słyszałam, ale słyszałam o nowej metodzie usuwania owłosienia, stosowaną w Skin Laserze. Oto ona: EPILAR Ô System. Trwałe usuwanie niechcianego owłosienia bez względu na kolor skóry oraz kolor i rodzaj włosów. Skandynawscy lekarze i biochemicy pracując nad aktywnymi enzymami stworzyli w ostatnich latach unikalny produkt skutecznie i trwale usuwający owłosienie, który nazwali metodą EPILAR Ô System. EPILAR Ô System, po sukcesach w Europie i USA, wkroczył już na polski rynek i od lipca 2006r. jest dostępny również w Gabinecie Dermatologii Estetycznej i Laserowej SkinLaserStudio w Katowicach uzupełniając oferowaną laserową technikę trwałej depilacji o system, który może być stosowany niezależnie od koloru skóry oraz koloru i rodzaju włosów. Istota metody EPILAR Ô System. Metoda EPILAR Ô System bazuje na enzymie zwanym trypsyną. Enzym ten jest bezpieczny ponieważ nie wchodzi w reakcje z innymi substancjami i strukturami skóry oraz z układem krążenia. W przeciwieństwie do metody laserowej metoda EPILAR Ô System działa na owłosienie wszystkich typów skóry, niezależnie od koloru skóry i włosów. Metoda EPILAR Ô System oparta jest na działaniu dwóch żeli (Inhibitor i Aktywator), które wmasowywuje się w skórę bezpośrednio po zabiegu uprzedniego jej woskowania. Żele wnikają w mieszki włosowe, a zawarta w nich trypsyna niszczy białka komórek macierzy mieszka włosowego. W zabiegu EPILAR Ô System istotnym jest aby wszystkie widoczne włosy zostały przed zabiegiem usunięte przy pomocy wosku. Przeznaczone do depilacji włosy Pacjenta zgłaszającego się na zabieg powinny mieć długości około 5 mm. Zabieg usuwania owłosienia metodą EPILAR Ô System przebiega w czterech prostych etapach: 1. woskowanie (większe powierzchnie ciała) lub depilacja przy pomocy pincety (brwi, wąsiki), 2. Inhibilator - nałożenie odpowiedniej ilości żelu i masaż około 1 minuty, 3. Aktywator - nałożenie odpowiedniej ilości żelu i masaż około 1 minuty, 4. 1 minutowe działanie żeli na skórę poddaną zabiegowi usuwania owłosienia. Zabieg metodą EPILAR Ô System należy powtarzać w odstępach co najmniej 4 - 6 tygodniowych kilka lub kilkunastokrotnie ponieważ włosy nie rosną jednocześnie i dla trwałej, zupełnej depilacji niezbędnym jest usunięcie wszystkich włosów zarówno tych widocznych jak i uśpionych. Ilość zabiegów jest określana przez lekarza w zależności od wyników zabiegów już wykonanych. Pomiędzy zabiegami włosy należy jedynie golić lub strzyc ale nie wolno ich wyrywać. Przez 24 godziny po zabiegu nie wolno używać perfumowanych kremów, samoopalaczy, dezodorantów i makijażu. Koniecznym jest zaznaczenie, że nigdy nie można założyć 100 procentowej efektywności metody EPILAR Ô System. Zabieg metodą EPILAR Ô System może wywołać przejściowe podrażnienie skóry w postaci zaczerwienienia, wybroczyn i lekkich stanów zapalnych, co wynika z zastosowanego przed zabiegiem wosku depilacyjnego. EPILAR Ô System jest bezpieczny i skuteczny oraz przetestowany alergologicznie i nie powoduje uczuleń, niemniej jednak przeciwwskazaniami do zabiegu są: ciąża, cukrzyca, skłonność do bliznowców, zaburzenia krzepliwości krwi, stany zapalne skóry, opryszczka, łuszczyca, alergie, liczne znamiona barwnikowe. A Klinika 2000 jest na przeciw Silesii. Btw, sonia81 skąd jesteś? :) Wiesz, każdy inaczej reaguje na laser i być może Tobie się uda, czego z całego serca życze :) Ja byłam zdesperowana moim stanem i laser pomógł mi zniwelować włoski w jakichś 60 procentach, tyle, że po laserze odrastały one wolniusieńko, no a teraz znów zaczęły wariować :) Mnie boli to, że żaden lekarz nie jest mi w stanie pomóc - ginekolog wysyła do endokrynologa, a ten do ginekologa i tak w kółko. Za tydzień mam wizytę u endo, idę z wynikami badań na hormony i strasznie ciekawa jestem jego opinii. Pozdrawiam Was gorąco!

Gość meksi
dziewczyny poradźcie mi czy warto iść na wosk całej twarzy? biore diane drugi miesiąc, nie wiem czy pomaga. a na tej twarzy to po prostu masakra.wsłoski wszędzie.nawet wokół oczu.czy też tak macie? czy po wosku mogą wyrastać grubsze i ciemniejsze niż są? i czy bede już skazana na wosk do konca życia jesli to zacznę? tyle pytań wokół......nie wiem co mam robić;(

Gość dziunia3003
Cześć. Do meksi. Też mam włoski na twarzy, z brody wyrywam, wąsik rozjaśniam a reszty nie ruszam. Ja bardzo bym się bała woskowania całej twarzy, wąsik owszem, bo do tego sie przmierzam. Zależy jakie masz te włosy? Ja radziłabym Tobie abys ich nie ruszała, no chyba,że są grube i czarne ale jeśli to meszek daj sobie spokój. Ja ostatnio to baczki wyrwałam sobie recznie. Tak siedziałam i skubałam, te najniżej rosnące. Ale to moje zdanie i tak decyzje bedziesz musiała podjąć sama. Ja kiedyś znałam dziewczynę, która woskowała całą twarz. Cięgle miała jakieś zaczerwienienia. włoski jej wrsatały w skórę. Moze lepszy byłby depilator w kremie Sally Hanasen i potem ta mieszanka z soja o której wyżej napisała jedna z dziewcząt. Chodzi mi o miasznkę z soją. Zamierzam to wypróbować na nogi. Głowa do góry! Trzymajcie sie i nie poddawajcie!

Gość dziunia3003
Przepraszam za wszystkie błędy ale jestem dzisiaj wykończona. Pozdrawiam

Witam Dzięki Złośnico za info. Gdzie robiłaś laser?ja mieszkam w pobliżu Katowic. Co do lekarzy to niestety mam podobne doświadczenia, teraz troche żałuje,że jakieś 2 lata temu odpuściłam...a teraz to kasy mi szkoda na prywatne wizyty lekarskie bo pewnie one też nic nie dadzą...robiłam ciągle jakieś badania z krwi i nic to nie dało, długo brałam Diane bez rezultatów Ciągle mam nadziejże że coś wymyślą i będę miała szanse na normalniejsze życie

meksi.... poczekaj moze jeszcze troche bo diane bierzesz dopiero 2 miesiac Ja tez zaczelam brac ja 2 miesiac i na razie czekam i jej zaufalam Zobaczymy co bedzie Ja mialam tylko 3 grubsze i czarne wlo9sy na brodzie ale jak tylko je ruszylam to juz wszystko poszlo lawinowo i teraz mam ich duuuzo wiecej. Teraz bardzo zaluje ze je wyrwalam. No i mam ogromny problem z wlosami na rekach.Sa naprawde baaardzo dlugie:( Ale lykam Diane i mam ogromna nadzieje ze wszystko bedzie dobrze Pozdrawiam wszystkich GLOWA DO GORY!!!

Gość meksi
włoski na twarz to moja zmora, resztę jakoś chyba przeżyję ale to;( jest ich pełno.nie są czarne alni grube.są cienkie, takie szare i długie strasznie;/nie wim co mam na nie poradzić:( a diane przecie nie spowoduje,ze włoski wypadną;(

Gość zlosnicaa
do sonia81 Ja mialam laser w Livrette. Panuje tam bardzo przyjazna i mila atmosfera, ale to bardzo mały zakład kosmetyczny. Zastanawiam sie nad tą metodą, którą opisalam i jesli przez wakacje sie nic nie zmieni, to prawdopodobnie ja zastosuje po wakacjach. Boje sie tylko, ze znow kasa na marne pojdzie..

Złośnico a gdzie jest ten zakład i ile płaciłaś?wiesz jaki oni mają tam ten laser?a Ty skąd jesteś? Pozdrawiam Cię:)

Gość Martusiaczek21
no własnie co do laseru ja sie nastawiłąm na laser klatki piersiowej bo nie widze innego wyjscia na twarzy rozjasnie jak dostane juz sally hansen rozjasniacz ale bius mam wesle w sierpniu i sukienke z dekoldem i co mam zrobic:( jest moze ktos z warminsk-mazurskiego ??chetnie bym znalazła towarzyszke niedoliz moich okolic

Gość prawieD
jak można się domyśleć z mojego nicku, jestem zdrowa, ale niedokońca zadowolona ze swojego ciała:) a konkretniej ze swojego owłosienia... o tym jednak za chwilunię:* najpierw chciałam napisać co sądzę o tym forum:) a konkretniej: dziewczyny, uwielbiam was:) przeczytalam CAłE forum i muszę powiedzieć że bardzo Was polubiłam Jestem pełna podziwu dla wytrwałości z jaką walczycie i co najważniejsze, nie poddajecie się:* Mam nadzieję że każdy tutaj przejdzie taką metamorfozę psychiczną jak Smutna/Wesoła Małgosia:) Oczywiście przy pomocy odpowiedniego FACETA (nie chłopaka, bo za takich nie warto się brac:D- szkoda czasu:)) Jeśli pozwolicie, będę tu wpadać somethimes:) A jeśli chodzi o moje ciało.. poprostu sama sobie napytałam biedy, bo będąc małym bezrozumnym stworzeniem wpadałam czasami na jakże "genialne" pomysły ogolenia się tu i ówdzie:D (czytaj: nie tam gdzie trzeba) i w związku z tym na brzuchu mam np czarne grube włosy:/ Ogólnie na całym ciele mam teraz dłuższe te włochy ale jasne, więc nie będę jojczeć ani nic z nimi robic:) chciałam tylko zapytać, który specyfik z tych które wymieniałyście podziała na takie maksymalnie grube i czarne włosy?? (chodzi mi o rozjaśnianie).. Pisałyście o wielu preparatach, ale nie wiem czy sprawdzą się w tym przypadku.. Bardzo proszę o odpowiedź:) Pozdrawiam Was kochane wojowniczki:) Jestem z Wami (jeśli pozwolicie:D)

Gość Martusiaczek21
mysle że ten sally hansen jest najlepszy tyle sie naczytałam o nim ale jak wyprobuje dopiero sie wypowiem poki co czekam na paczkę z netu ehm ja w sumie nie mam tez co narzekac pewnie wyolbrzymiam mam problem ale nie az tak widoczny jednak jestem perfekcjonistka i jesli odrózniam sie w czyms od normalnych ludzi od razu dąże do tego zeby to zniwelowac ehm damy radę :D a jak nie to wezme pozyczke i sie zlaseruje cała :D ciekawe ile biora za włosy w nosie haha :D

Gość prawie
w takim razie daj znać jak z tym Sally:) a z tym perfekcjonizmem: mam to samo... Żeby czuć się bardzo dobrze, muszę mieć poczucie, że mieszczę się w normie.. strasznie upierdliwa cecha:D oczywiście mam wady, ale takie zwyczajne... dlatego chciałabym sobie z tym poradzić, tymbardziej, że sama do tego doprowadziłam, więc tego nie zostawie tak o:) Apropos, czy od tabletek można zachorować na hirsutyzm?? antykoncepcyjnych offcourse:D

Gość Martusiaczek21
dobrze ze nie ejstem sama ale i tak wydaje mi sie czasem ze mam cos z głową chciałabym byc taka superlaska jak sie widzi czasem an ulicy:( to jakies chore bo z jednej strony sie ejdzie po nich ze plastiki lalunie itd ale z moimi kompleksami włochami i sladami po pryszczkach jakie mi zostały na dekoldzie i plecach to se moge pomarzyc ehm dam znac co i jak o ile mi przyjdzie bo zamowiłam 2dni temu i chyba kurier powinien dzis juz byc dziewczynki dajcie swoje nr gg ja musze z kims pogadac czasem bo cos sie ciagle dołuje ehm juz kolezanki z topicu o rozstepach mam:D haha :) to jednak pomaga rozmowa i ktos kto ma taki sam problem nie ejst wtedy wstydem powiedziec a ja mam tu włochy czy tu bo chyba kolezankom bym sie wstydziła mysle z eone tez by pomyslały napewno jak i afceci mysla ze to ejst oblesne fu czuje sie jak jakas kosmitka ;[

Dzieki za odp. Mam pytanie czy któraś korzystała z Centrum kosmetyczno-dermatologicz. Dermed w Katowicach? Jakie są Wasze opinie?

Gość EwK
meksi - też mam problem z cieńkimi włskami.Mam je na szyi ;/, ale usuwam je kremem do depilacji Tantia.jest naprawdę dobry.polecam ten opóźniający odrastanie włosków.Dzięki niemu mogę zapomnieć o nich nawet na niecałe 2 tygodnie !!! Niestety w jednym miejscu wyrastają mi grube czarne:(,gdy używam tego kremu na następny dzień pojawiają się ciemne kropeczk z którymi walczę przy użyciu pensety,więc na grube włoski nie polecam,ale na te cieńsze jak najbardziej. No tak... dziś grzeje słoneczko,więc nasz kompleks staje się bardziej widoczny,ale głowa do góry,wymieniając się doświadczeniami może w końcu uda Nam się zdziałać cuda :) Pozdrawiam Was gorąco

Gość aaaaaaaaaaa8
a jak sobie radzicie z tym owlosieniem ktore juz jest? ja mam wlosy miedzy piersiami,jest to wlasciwie taki meszek jasny ok.0.5 cm ale np w sloncu wyglada jak ciemny, boje sie bluzek z dekoltami, nie wiem co mam zrobic:(

Gość Silje17
Mam pytanie... czy Waszym facetom przeszkadza lub też ich bulwersuje :P ten problem, z którym musimy się ciągle borykać? To cholernie krępujące.. rozebrać się czy coś.. co o tym myslicie? Gryzie mnie to :/ mam włoski na posladkach, udach, wokół sutków czy brzuchu, na klatce piersiowej też :/ ten sam problem.. na twarzy wąsik, baczki i broda ( stosuję wosk, ale jest krótkotrwałe działanie i boli :/ ) Pozdrawiam przepotwornie i liczę na gibką odpowiedz! :P

Gość Yas_min
martusiaczku21, to moje gg ja tez często się załamuję, razem raźniej :)

Gość Yas_min
gapa ze mnie :) gg 2778630

Gość meksi
też mam włoski na szyi, ale są cieniutkie i mają takie jaśniutenki kolor.i są krótkie.wiec nimi się nie przejmuję(póki co). ale jeśli uzywasz tego kremu to przecież tak jak golenie? bo przeciez taki krem nie wyrywa włosków... jeszcze te cholerne ślady po trądziku;/ byłam wczoraj w solarium, nie wiem czy dobrze robie...moze to rozjaśni te włosy na twarzy.no i całą reszte.. ciężko jest...dzisiaj takie slońce...;(

Gość mam pytanie.
No wlasnie. Pyatnie brzmi: Czy gdy rozjasnialyscie sobei wąsy ;) wodą utlenioną,to czy włoski były jasne juz po pierwszym "zabiegu" ? I czy mozna np. rozjasnic wąsy tym rozjasniaczem Joanny? :D

Gość meksi
ja kiedyś rozjaśniałam włoski z nad wargi własnie joanną i niestety jak teraz sie opalam to to miejsce jest jaśniejsze;/ polecam wosk u kosmetyczki

Dziewczyny mam pytanie czy któraś z Was zna jakiś sposób na podrażnienia po wyrywaniu włosków? Moim problemem są włoski na szyi i linii brody oraz trochę baczki. Nie mogę ich nie wyrywać bo są dość grube i czarne. Ale jak je wyrywam to robią mi się straszne stany zapalne. Wygląda to czasem jakby mnie zaatakowało stado wściekłych os. W takie dni jak dziś najchętniej nie wychodziłabym spod kołdry :( Nie wiem czy jest na to jakiś sposób. Poszłabym do dermatologa ale nie wiem czy to coś da, bo ja przecież wiem dlaczego mi te krosty wyskakują a przyczyny nie weliminuje... :( niestety kremy typu alantan czy inne z pantenolem nie działają. już sama nie wiem co mam robić a ostatnio to strasznie się nasiliło. napiszcie jakie stosujecie metody może cos pomoże :) z góry dzieki a jeśli któraś jest tu z łodzi lub okolic to byłabym wdzieczna na namiary na dobrego endokrynologa i dermatologa. Zaryczana Karola

Nie wiem, czy już padlo to pytanie. Od kiedy można mówic o hirsutyzmie? Jak długie, grube i ciemne te włosy w rozmaitych miejscach muszą być?

Dezdemono spróbuj maści tormentiol. Wg mnie jest lepsza na takie podrażnienia niż alantan, niedroga, wydajna no i łatwo dostępna- bez recepty. Pozdrawiam:)

Dzięki sonia81. kiedyś to stosowałam (dawno temu) i już o tym zapomniałam :) tylko trochę to niewygodne do stosowania bo brązowe (o ile pamiętam albo innego koloru :) ) ale czego się nie robi dla jako takiego wyglądu... Takie piękne słońce ech a tu z domu trzeba wyjść... karola

Gość RRRR
Cześć dziewczyny ja mam ten sam problem co wy i myślałam ze tylko ja jedna mam taki problem ale widze ze nie tylko. Przez te owłosienie mam strasznego doła, smutno mi jak widze dziewczyne w krotkiej spodniczce a ja wiem ze nie moge ubrac a jak ubiore to ciagle mysle ze wszyscy sie na mnie patrza i smieja. Mam włosy wszedzie, na nogach gole, na rekach wyrywam woskiem, ale mam nawet na brzuchu, twarzy szcegolnie na policzakch i na pupie co mnie denerwuje, bralam diane 35 dwa lata i nie moglam juz dluzej brac, nie chcem na twarzy i pupie golic czy depilowac bo beda jeszcze gorsze ale co mam zrobic, strasznie sie z tym czuje, przez to nie potrfaie normalnie zyc, ciagle o tym mysle i lapie dolam poprostu koszmar co mi radzice??

dezdemono ja czasem nakładam na noc troszkę grubszą warstwę i rano już lepiej jest;)...poza poduszką lepiej oczywiście;)co do koloru to racja jest taki beżowo-brązowy czy jak kto tam woli;)

Gość Sama rama
do "dezdemona" Jeśli chodzi o krem na podrażnioną skórę po depilacji to polecam Kalo, o którym już wcześniej pisałam, wszelkie zaczerwienienia szybko redukuje. do "RRRR" Absolutnie odradzam golenie chyba, że nogi a reszta depilacja, ja też mam włoski na twarzy i policzkach i chodzę do kosmetyczki co jakiś czas na wosk a pomiędzy zabiegami to rozjaśniam, chcę też spróbować tej pasty cukrowej jeszcze nie miałam okazji. A wogóle to ostatnimi czasy nie piszę, kupiłam sobie ten olej ale po kilku postach na ten temat nie bardzo mam odwagę go użyć bo jak mi mają włoski bardziej rosnąć to nie bardzo mi to odpowiada. Może najpierw wypróbuję np. na nogach. Jeszcze taka jedna refleksja. Powiem wam kochane kobietki, nie wiem jak Wy ale ja zawsze trzymałam się kurczowo jednego zakładu pracy, bałam się, że z powodu moich problemów nie zostanę nigdzie przyjęta do pracy, nie będę akceptowana bo teraz łatwo znaleść pracę osobom, które są zadbane estetyczne itp... To, że mi broda rośnie i całą twarz mam obrośniętą i ciągle z tym walczę to napewno nie jest atut dla potencjalnego pracodawcy, zresztą mój obecny szef potrafił mi dosadnie odczuć, (nie musiał nic mówić, wystarczy prosty gest, który wszystko mówi,) że nie podoba mu się to a jak się u niego przyjmowałam nie byłam jeszcze tak zarośnięta jak teraz. Do czego zmierzam, zawsze się uważałam, że muszę wszystko robić, żeby tylko pracy nie stracić, no i pracowałam zgadzałam sie na prawie wszystko, miałam niską płacę, nadgodziny za niewielkie pieniądze. Wynikało to w dużej mierze z braku akceptacji siebie, niskiego poczucia własnej wartości. Myślę, że to forum dało mi dużo nadzieii, zaczynam traktować mój problem globalnie wiem, że nie jestem jedyna no i to tylko problem, który można choć trochę zredukować, a nie katastrofa jak to kiedyś odczuwałam. Wiem, że jestem wartościowym człowiekiem i przez te parę lat pracy uswiadomiłam sobie, że jestem naprawdę dobrym pracownikiem i mogę wreszcie domagać się tego co mi się należy, czyli godnego wynagrodzenia za wykonaną pracę i wiem, że należy walczyć o swoje prawa i nie dać się! Już się nie boję jak nie tu to gdzie indziej, jeśli mnie nie zaakceptują to napewno przekonaja się, że potrafię być dobrym pracownikiem, dochodzę do wniosku, że połowa sukcesu to wiara we własne siły i pewność siebie! Tego sobie i wszystkim Wam życzę. Pa :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się