Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość smutna_małgosia

Dziewczyny z hirsutyzmem

Polecane posty

Gość ide na tory
martusiaczek: z czym nie wiesz co robic?

Gość ide na tory
capivit: masz wloski na buzi???

Gość Martusiaczek21
z tym leczeniem i wogóle;/

Gość ide na tory
ja tez:(((

Gość ide na tory
mam taka zryta psychike:/ jestem odludkiem

Gość ide na tory
np wczoraj bylam na konncercie i balam sie isc w tlum wolalam stac na uboczu,by nikt nie spojrzal mi na twarz

Gość Martusiaczek21
znam ten ból ;/

Witam dziewczynki Dawno mnie tu nie było. Przeczytałam juz pare stron zaległości,ale jeszcze mi tu ładnych pare pozostało;)Co do tego Krzyśka moje drogie to uważajcie bo zdaje sie,że ja już go wiziałam kiedyś na innym forum, zbliżonym tematycznie;)nawet chyba domyslam sie czym to spowodowane jest:mianowicie mysleniem,ze kobiety z większym poziomem testosteronu mają zwiększoną ochote na sex;)ale to tak na marginesie,zeby rozladowac atmosferke, bo wlasnie zdalam dzs egzamin na5:)a co do endo to ja czekalam prawie pol roku teraz na wizyte, ktora mam w przyszlym tyg...i mam nadzieje,ze dostane sie przez te strajki;)

Cd moich wypocin;)ja jakies kilka lat temu,ok2-3też jeżdzilam do endo..częśc badań robilam na kase,a za reszte musialam placic...dostawalam diane i nic wiecej....i takim sposobem olalam to wszystko....zaluje. a teraz ide ponownie,chcialabym isc do jakiegos dobrego specjalisty,ale te ceny...jak juz znalazlam jakiegos gin-endo ktory az tak sie nie ceni to jest to facet,a nie chce,zeby mezczynza mnie ogladal:(moze znacie jakas przyzwoita babke z okolic Katowic i Dąbrowy Górniczej np?

Gość capivit
Na buzi nie. tylko wąsik. Ja depiluje pachy depilatorem i zyje ;) a czym rozjasniac ?

Gość Martusiaczek21
no ja jakos nie moge zbyt ale bede probowała:P chciałam sie zapytac yka czy mzoesz mi polecic jakas pania gin endykrol nawet prywatnie bo jakos zle trafiam i sie zniechecam;(

Gość Z tym samym problemem
Do yka: dzięki że napisałaś że włoski do endo muszą być koniecznie niewydepilowane. Własnie co do tego miałam wątpliwości. W ogóle fajny post heheh "nie opowiadaj mi tu pan farmozonów" hehehe :) pozdrawiam!

yka u mnie problem z nadmiernym owłosieniem rozwijał się stopniowo wraz z innymi zaburzeniami :( madziaraaaa same Ci znikają? Nic kompletnie nie robisz? ide na torty, otóż ja mam zespół pco, którego jednym z objawów jest właśnie nadmierne owłosienie typu męskiego. Verospiron biorę od roku. Co do moich włosków to mam je na: ramionach, delikanty wąski, czasem kilka włosków na brodzie, brzuch, pośladki, uda, ciemny meszek na plecach, na piersiach :( Z twarzą na szczęście nie mam dużego problemu. Nogi, ręce, brzuch i okolice bikini depiluję depilatorem. Najbardziej dręczy mnie pupa i plecy. Kiedyś spróbowałam depilatorem i było później pełno krostek, to samo z kremem do depilacji :( Martusiaczek daj znać jak ten preparat hair no more, bo jestem ciekawa :) Co do depilatorów to ja uważam (z własnego doświadczenia), że niczym się nie różnią, a te nakładki masujące nie pomagają. Jeżeli wybierasz się na laser, to musisz przedtem koniecznie obniżyć poziom testosteronu. Capivit za młoda na badania? Co za bzdura!!! Wybierz się do dobrego ginekologa-endokrynologa i powiedz mu o swoim problemie i poproś o skierowanie na badania hormonalne.

Gość ide na tory
Martusiaczek: dzieki za odp. ja tez niedlugo zaczynam leczenie i baardzo sie boje:( przytylas???? w ogole dobijaja mnie te wlosy....tak bardzo sie zmienilam ,unikam kontaktu z ludzmi..czesto nie chce mi sie zyc

Gość ide na tory
MARKOTKA: to wyzej jest do Ciebie:) pomylilam sie i napisalam martusiaczek...

Nie, nie przytyłam, wręcz odwrotnie, troszkę schudłam, chociaż nie planowałam, bo i tak jestem szczupła. Leczenia nie ma co się bać, myślę, że nie zaszkodzi, a może pomóc. Ja osobiście nie polecam Diane, bo u mnie po tych tabletkach tylko się pogorszyło (po odstawieniu), teraz leczę się Verospironem.

Cześc dziewczyny. Na wizyte u endo mam dopiero w listopadzie :( Trochę to długo...wiec zadzwoniłam do prywatnego gabinetu gdzie doktor powiedziala ze za pierwszą wizyte bierze 70 zł a za każda kolejną 60. Z tym że zanim do niej przyjde musze zrobic kilka badan (wymienila mi jakie ale juz nie pamietam). Spytalam się ile by to razem kosztowalo i ona powiedziala ze z ok. 500 zł :( Nie wiem co robic....czy czekac czy zbierać tyle kasy? Wy też tyle placilyscie za prywatną wizyte i wszystkie badania??

Czy mozna idąc na rpywatną wizyte dostac skierowanie na badania hormonalne w panstwowym szpitalu?Jak to jest...?

Ja za badania nie płaciłam. Leczę się prywatnie z powodu pco, wizyta trochę kosztuje, ale to i tak sporo mniej od badań. Na badania byłam skierowana do kliniki, gdzie spędziłam 3 dni (w Poznaniu na Polnej).

markotka: a czy przy pierwszej wizycie u endo musialas juz miec zrobione badania? Bo ta doktor do kotrej dzwonilam powiedziala ze musze zrobic wszystkie badania przed wizyta:/ myslalam ze to ona da mi skierowanie na takie badanie nieodpatne :(

Gość ide na tory
do z tym samym problelem: nie wiem zabko co ci doradzic....ja bylam prywatnie u lekarza..zaplacilam 35 zl,a skeirowanie dostalam do szpitala na 4 dni na bezplatne badania....wiec trafilas na glupia babe:/ hmm...nie znam twoich dochodow,,,ja np.nie mialabym kasy na te badania..zwlaszcza ze czasem trzeba jakies powtorzyc...kurcze..moze poczekaj do listopada....tylko to dlugo....

Gość ide na tory
ja szlam do lekarza bez zadnych badan....ta twoja jest podejrzana:/

tez wydało mi sie to dziwne ze musze zrobic badania i isc do niej. Moje dochody to 50 zl kieszonkowego;p hehehe własnie skonczylam liceum i szukam sezonowej pracy. Musialabym pracowac meisiac zeby zarobic na te badania. 500 zł to przeciez duuuzo. Znajde innego lekarza, z ktorym najpierw umowie sie na wizyte a potem moze da mi skierowanie na takie badania.

dzisiaj byłam w piekarni...a kobieta którsa podawala mi chlebek miala miala taaaaką brode :( boje sie ze mnie tez to czeka....że do listopada to taka wlasnie mi urosnie:(

ja myślicie lepiej zeby endokrynolog był kobietą czy mężczyzna?

Gość ide na tory
z tym samym problemem: hmm..wydaje mi sie,ze plec nie ma znaczenia.....oby Cie zrozumial...zycze Ci tego:)

Przed facetem to troche wiecej wstydu :(

Gość Sama rama
Do yka: Ten stój kąpielowy jest super chyba muszę sobie taki poszukać w sam raz na mój kudłaty brzuszek :) Co do lekarzy ostatnio jestem trochę uprzedzona. Miałam mieć badanie cytologiczne, tzn dostałam listwone imienne zawiadomienie, każda kobieta w jakimś przedziale wiekowym może zrobic sobie bezpłatne badanie z NFZ co się okazało, że jak już się zapisałam i przyszlam na określony termin a nie ukrywam, że jest to dla mnie nie lada wysiłek żeby się wybrać do ginekologa, to czekając w kolejce nikt mnie nie raczył poinformować, że pan doktor sobie strajkuje o zgrozo. Ostrzegam was kochane jak jesteście poumawiane teraz na jakieś wizyty potwierdźcie sobie je dzień wcześniej. Ja niestety nie zadzwoniłam i tylko nerwy sobie popsułam. Mało tego, pani w rejestracji oburzona, że ktos jej jakieś pytania zadaje bo ona tylko tam pracuje. Ja wszystko rozumien, ale szanujmy się! Tym to optymistycznym akcentem kończę to pa kochane kobietki i tak żaden facet nie jest wstanie nas tak do końca zrozumieć! to aporpo rodzynka który chyba taki słodki nie jest. Chyba to raczej papryczka chilly. :) pa

Gość KrzychuBB papryczka chili
Hihihi ;-) Jestem tu cały czas z wami... i naprawde nie jestem taki zły... przynajmniej tak mi sie wydaje :-) zawsze musi byc jakis rodzynek - cieszcie sie ze ja nim jestem... żartuje ;) Pozdrawiam wszystkich :)

Z tym samym problemem: Nie musiałam na własną rękę robić żadnych badań. Wizyta prywatna kosztowała mnie 150zł, od razu dostałam skierowanie do kliniki na badania (na 3 dni), gdzie miałam wykonane chyba wszystkie możliwe.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się