Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość smutna_małgosia

Dziewczyny z hirsutyzmem

Polecane posty

Gość broda mechowata
małpiatka: To nie jest uleczalne jak organizm tak funkcjonuje można tylko maskować objawy. Można stosować różne farmaceutyki aby łagodzić objawy np tabletki antykoncepcyjne zawsze trochę obniżą hormony i uchronią przez dalszymi powikłaniami podwyżonych androgenów jak pcos. Uleczalne są tylko guzy wirylizujące ale one są rzadkie, albo niektórym kobietom się poprawia po menopauzie (androgeny jajnikowe im spadają). A jak nadnercza walą te hormony to jest jak jest. Nie pytałam o finasteryd bo mnie bardziej ciekawiło czy takie hormony w normie ale w górnej granicy mogą być od prolaktyny i odpowiedź brzmi nie mogą bo prolaktyna mało na to wpływa, i jeszcze mnie interesował wpływ insuliny na androgeny i ona podnosi androgeny ale nie jakoś strasznie (jak ktoś chce może stosować leki przeciwcukrzycowe one troche obniżą hormony jak insulina jest wysoka). Lekarz mi powiedział że przy tak podwyżonych hormonach robi się profil steroidowy moczu aby ocenić nadnercza. Wydaje mi się że finasteryd będzie działał z taką mocą jak spironol ale bez efektów ubocznych. Takich się należy spodziewać rezultatów.

Gość broda mechowata
Małpiatka: tak przed laserem się goli przez miesiąc włosy albo używa kremu depilującego jak kto woli, potem dwa tygodnie po zabiegu wszystkie włosy wypadają (jak zabieg jest dobrze wykonany) i skóra jest gładka. Potem po 6-8 tygodniach odrastają (goli się je) ale już w mniejszej znacznie ilości słabsze i jest kolejny zabieg i... pewnie osobie z niskimi hormonami po paru takich zabiegach włosy wkońcu przestają rosnąć a np mi nawet po 7 zabiegach wciąż odrastały po tych 6-8 tygodniach oczywiście były to słabe włoski ale jak zaprzestałam zabiegów to te słabe zmieniały się w miarę upływu czasu w coraz silniejsze. Tylko laserowanie bikini w moim przypadku przyniosło oczekwiane rezultaty włosy nie rosną praktycznie (jak już to takie pojedyńcze sztuki) głupio to wygląda zarośnięta noga 3 cm łysego bikini i włosy łonowe. Niestety brzuch po tych zabiegach porasta coraz bardziej (ale nie od zabiegów tylko pewnie od hormonów). Widocznie tam bardzo silnie działają hormony. Na tułowiu moim zdaniem będą słabe efekty i włosy nie przestaną rosnąć. A mogą przestać w okolicach bikini i pachy nogi będą przezrzdzone a w innych rejonach bedą ciagle odrastać jak przed zabiegami. Na twarzy mam za jasne do usuwania więc nie probowałam, ale podejrzewam że ciemne laser usunie ale trzeba będzie kontynuować to wciąż.

Gość broda mechowata
Małpiatka: tak przed laserem się goli przez miesiąc włosy albo używa kremu depilującego jak kto woli, potem dwa tygodnie po zabiegu wszystkie włosy wypadają (jak zabieg jest dobrze wykonany) i skóra jest gładka. Potem po 6-8 tygodniach odrastają (goli się je) ale już w mniejszej znacznie ilości słabsze i jest kolejny zabieg i... pewnie osobie z niskimi hormonami po paru takich zabiegach włosy wkońcu przestają rosnąć a np mi nawet po 7 zabiegach wciąż odrastały po tych 6-8 tygodniach oczywiście były to słabe włoski ale jak zaprzestałam zabiegów to te słabe zmieniały się w miarę upływu czasu w coraz silniejsze. Tylko laserowanie bikini w moim przypadku przyniosło oczekwiane rezultaty włosy nie rosną praktycznie (jak już to takie pojedyńcze sztuki) głupio to wygląda zarośnięta noga 3 cm łysego bikini i włosy łonowe. Niestety brzuch po tych zabiegach porasta coraz bardziej (ale nie od zabiegów tylko pewnie od hormonów). Widocznie tam bardzo silnie działają hormony. Na tułowiu moim zdaniem będą słabe efekty i włosy nie przestaną rosnąć. A mogą przestać w okolicach bikini i pachy nogi będą przezrzdzone a w innych rejonach bedą ciagle odrastać jak przed zabiegami. Na twarzy mam za jasne do usuwania więc nie probowałam, ale podejrzewam że ciemne laser usunie ale trzeba będzie kontynuować to wciąż.

Gość lovelaska 89
mnie na przyklad na nogach w ronzych fazach te wlosy rosna i nieraz smiac mi sie chce bo juz w 1 miejscu sa a w 2 jeszcze nic nie ma otd wiec mysle ze poki co to nie bede ich laserowac tylko moze na woks zaczne chodzic tak na lato.. a teraz wzielabym sie za wosk na buzi, piersiach, miedzy nimi, brzuch, posladki, plecy na dole.. masakra.. tam gdzie gole np sutki brzuch od golenia sie mega wzmocnily sa czarne geste itd a tam gdzie nie gole npo plecy na dole, posladki sa wloski cienkie nie takie ciemne .. ale wiem ze laser dziala tylko na czarne mocna wiec pewnie na zabieg bede musiala ogolic je zeby sie wzmocnily i staly bardziej czarne tak jak staly sie od golenia takie np na brzuchu .. chyba zdecyduje sie na to ze bede chodzila na laser, a najwyzej po skonczeniu serii bede brala te tabletki.. :( nie potrzebnie poszlam do tego endo bo w sumie nic mi takiego nie powiedzial, nadal jak nic nie wiedzialam tak nic nie wiem

Gość broda mechowata
Chyba najtańsze w Polsce jest to w Łodzi i dla osoby która bedzie musiała wciąż przez całe życie powtarzać zabiegi to chyba najlepsze rozwiązanie pod kątem ekonomicznym. Szkoda że oni nie mają lasera w wersji DUET obecnie najlepszego. Ale ten co posiadają to też diodowy więc ok.

Gość broda mechowata
W Częstochowie nie jest napisane jaki to typ lasera a jeśli nie diodowy light sheer to mozna sobie wogóle odpuścic taki laser.

Gość lovelaska 89
czemu uwazasz ze bede musiala przez cale zycie chodzic na laser

Gość broda mechowata
to jest dobry laser zatem najlepiej porównać ofertę cenową

Gość lovelaska 89
no cenowo w estetico taniej tylko ze kawal drogi i paliwo tez kosztuje a tu mam na miejscu tylko nie wiem jakie maja doswiadczenie te padniem, wiem ze duet jest mega supoer ale jest drozszy i nie wszedzie w salonach go maja

Gość broda mechowata
Tak uważam bo masz wysokie hormony wyższe od moich a ja bym musiała całe życie chodzić. Hirsutyzm jest nieuleczalny a laser łagodzi na pewien czas objawy. Hormony będą całe życie produkować nowe włosy choć stare zostaną zabite. Zresztą poczytaj co pisała aaa daj spokój on musiała wciąż korzystać z lasera, podobnie jak ja. Poczytaj co pisała dreadfanka albo musteriosa. My wszystkie musiałybyśmy wciąż korzystać z lasera co 2 miesiące. Ale to straszny koszt w skali całego życia więc moze lepiej kupić sobie laser jak kogoś na to stać. Laser dla hirsutki to taki lepszy wosk poprostu.

Gość lovelaska 89
nie no ja jestem zalamana;( ja nie chce zyuc tak dalej z tymi wlosami nie chce, nie moge byc soba zyc jak normalnie ludzie dlaczego kur wa mnie to spotkało;((((

Gość broda mechowata
Ale przez dwa miesiące jest spokój więc jest to jakieś połowiczne rozwiązanie i nie tylko ciebie to spotkało ale wszystkie tu osoby; najlepiej sprawdź jakiś fragment ciała np brzuch czy nie będzie odrastał np po 7 zabiegach; kilka miesięcy po jak nie będzie odrastał to znaczy że z innymi rejonami będzie podobnie a jak bedzie odrastał to znaczy że masz tak jak dziewczyny na tym forum. A twarz to warto laserować nawet i całe życie, bo w końcu to twarz i ciężko ją ukryć.

Gość lovelaska 89
chyba za tylko skusze sie na buzie, ale kurde buzia plus inne czesci jest duzo taniej w sumie.. ale no nie wiem w sumie szkoda wydac kupe kasy a jak ma nie pomoc to lepiej sprawdizc na 1 czesci, tylko ze laser na buzi dziala najgorzej he;p a ja nie chce czekac nie wiadomo jak dlugo na to by sie przekonac i dopiero zaczac laserowac sie hmm naprawde ciezki wybor a kasy tez w sumie brak poki co

Gość Becik2
Witam, mam ten sam problem, włosy wyrywam pensetą (na brodzie). Najgorsze, że zostają po tym ciemne plamy. Wygląda to paskudnie a ja nie wiem jak się tego pozbyć. Może ktoś ma podobny problem. Pomóżcie...

Gość anastaazja
@Becik2, A byłaś u endokrynologa już z tym problemem? To powinna być pierwsza rzecz, jaką się robi.

Gość mania pyta
czesc wszystkim przykro mi, jestem z Wami w sumie ja tez mam wlosy na calym ciele, ale nie sa takie jak u mezczyzn, maja moze po 0.5cm ale wiece co najgorzej to te w nosie kurdeee mowie Wam ja juz nie mam sily, niestety mam taki nos znaczy zadarty do gory i widac nozdrza :( wyrywam je pensetaaaa nawet zalozylam wlasy topic na ten temat ale odpowiedzi niewiele, dziewczynki kochanie moze Wy sie wypowiecie, ja usuwam penseta strasznie boli, i tak raz na tydzien ;( :( usuwam tylko te ktore widac :(

Gość jaa 89
nozyczkami

mania-moje włosy też nie mają więcej jak 0,5 cm i uważam że to dużo. Są czarne i jest ich bardzo dużo. Psychicznie już nie mogę, International ja im jestem starsza i bardziej świadoma jak powinno wyglądać ,,normalne,, ciało, tak jestem w coraz gorszy stanie. Jeszcze te kłaki na mordzie, to jest najgorsze.

mania-moje włosy też nie mają więcej jak 0,5 cm i uważam że to dużo. Są czarne i jest ich bardzo dużo. Psychicznie już nie mogę, International ja im jestem starsza i bardziej świadoma jak powinno wyglądać ,,normalne,, ciało, tak jestem w coraz gorszy stanie. Jeszcze te kłaki na mordzie, to jest najgorsze.

Gość mania pyta
naddia 1, a te w nosie usuwasz? bo ja u mnie niestety widac, wiece ja nie wiem czy mam hirsutyzm czy nie mam, ale to jest mam wlosy na calym ciele, ale to tez moja wina za mlodu bralam maszynke i golilam, no i teraz nie ruszam, chlopaka nie mam to sie rozbierac nie musze... Kurcze ale wiece te w nosie mnie najbardziej denerwuja np ide do dentystki wyobrazcie sobie, czuje sie jak zjeb jak facet,,,, kiedys usuwalam wszystkie ale to niezdrowo, miec takie lysooo :( no i usuwam te ktore widac, jest ktos jeszcze moze kto usuwa?

Gość lovelaska 89
a ja nadal w kropie a styczen coraz blizej juz mnie glowa boli od myslenia :(( nie wiem czy isc na laser a tabletek nie brac czy brac i chodzic na laser;/ nie wiem naprawde, bo tabletki maja za zadanie chyba obnizyc hormony a nie spowodowac ze wloski beda oslabione juz sam nie wiem.. nie chce xzeby bylo npo tak ze wloski sie oslabia i laser nie bedzie mial ich jak wylapac czy cos

Gość mania pyta
lovelaska 89 a co Ci pisaly kolezanki, na pewno cos doradzily... jak nie jestes pewna zadzwon popytaj, kazdy ma jakies problemy, ale trzeba sobie radzic :)

Gość mania pyta
aha i chcialabym ponowic pytanie moje wczesniejsze, tylko mnie nie obsiadzcie ze jakas nienormalna jestem ze sa gorsze problemy, to jest moj problem :( chcialabym wiedziec czym Wy usuwacie tylko tylee i czy ktoras z Was ma takie klopoty

Mania tak wyrywam wszystkie włosy z nosa, na nosie nie istotne ile razy w tygodniu wyłącznie w zależności od potrzeb. Rwe wszystkie te które wystaja, reszta mnie nie interesuje i to naprawde pikuś z tymi włosami w nosie.

A tak w ogóle jak tam? Małpiatka, papryczka ? Reszta dziewczyn, broda, w ogóle co z aaa daj spokój, ide na tory? Dreadfanka i jedna tu była taka optymistka, nie pamiętam nicku. Idziecie gdzieś na jakieś Sylwestrowe tańce?

Gość mania pyta
Dziekuje Ci bardzo, pocieszylas mnie no i troche mi ulzylo :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się