Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość smutna_małgosia

Dziewczyny z hirsutyzmem

Polecane posty

Gość chile
Constance ja tam palmę brałam na kilogramy i nic mi nie jest :) Życzę Ci powodzenia!!! zaczynam brać dexametazon na moje nadnercza, ciekawe co będzie

Gość Malinowa_Róża
Polinda, no niestety, zawsze sobie obiecywałam, że twarzy nie ruszę, ale nadszedł taki moment, że nie mam wyjścia. Włosków jest zdecydowanie za dużo. Ja się nie boję bólu heh, bardziej obawiam się tego, co będzie potem- odrastanie, wrastanie itp. Miła ma, ja leczę się u pani dr z Krakowa, ale nie w samym Krakowie. Ona przyjmuje także w dwóch innych miastach . Jeśli jesteś zainteresowana, to namiary oczywiście podam.

Chile, ale wydaje mi się, że za krótko ją brałaś... Chyba lepiej brać mniejsze dawki a przez wiele miesięcy... Suplementy (ziołowe) nie od razu zadziałają... Zastanawiam się nad tymi izoflawonami pochodzącymi od soi, które brałaś. Są to naturalne fitoestrogeny... Nie wiem, czy to wskazane (nawet przy kuracji palmą) w naszym młodym wieku... Doradził Ci to jakiś gine / endo? Zauważyłam, że na wszystkich tych kapsułkach z palmą nie jest napisane "wyłącznie dla mężczyzn"... jest mowa tylko o kobietach w ciąży i dzieciach..(co zrozumiełe).. Czyli wynika z tego, ze kobiety nieciężarne mogą to brać... ("na chłopski rozum" :-D ale jak Chile przeżyła, to i ja dam radę.. ;-) i dobrze się czuję.. od wierzbownicy zmniejszył się lekko łojotok (biorę tylko 1 tabletke, nie dwie, jak zalecają - bo jest antyandrogenna jak palma, ktorej też biorę jedną tylko kapsułkę)..

dzisiaj u pani w banku też zauważyłam meszek na twarzy i nawet było jej "do twarzy"! :-) ja chyba mojego nie bede ruszać... póki jest blond.. :-)

oto co znalazłam na wikipedii o nadmiarze estrogenów: Nadmiar estrogenów występuje w schorzeniach związanych z nadmierną ich produkcją (np. nowotwory jajników) oraz podczas przyjmowania zbyt dużych dawek leków zawierających te hormony. Skutki nadmiaru estrogenów zaburzenia miesiączkowania zwiększone prawdopodobieństwo wystąpienia zakrzepów i zatorów nadmierny przerost błony śluzowej macicy obrzęki, nadmierny zastój wody i jonów Na+ przyrost masy ciała powiększenie piersi zaburzenia funkcji wątroby, kamica dróg żółciowych, żółtaczka napady migreny nudności, wymioty, złe samopoczucie może to ryzykowne przyjmowanie fitoestrogenow w naszym wieku? :-O

Gość Malinowa_Róża
Dziewczyny, sprawdziłam program TLC i dzisiaj ma być kobieta ze znamieniem naczyniowym na twarzy. O hirsutyzmie ma być za tydz. (czwartek, 29.09.) o 23.:(

Malinka, ale sa po dwa odcinki, jeden o 22.30 a drugi o 23 wiec moze ten drugi bedzie o kobiecie z hirsem. Kurcze no glupia ze mnie robia. Niby zapowiadali, ze dzis ma byc kobieta z hirsem o 22.30 wiec miejmy nadzieje, ze sie sprawdzi. No ale u nich czesto sa pomylki w zapowiedziach.

Gość chile
Constance, myślę że masz rację, mniejsza dawka przy długotrwałym stosowaniu dałaby na pewno dobry rezultat. I mam nadzieję że da:) A co do soi - z nikim nie konsultowałam, skutek był taki że zaczęły mi rosnąć piersi a ściślej - jedna dogoniła drugą bo wcześniej były nierówne. I jestem niemal pewna że to sprawka soi, podobny ból piersi odczuwam biorąc teraz chemiczne, silne hormony. Teraz z tą soją już bym się zastanowiła, aczkolwiek nie odczuwałam absolutnie żadnych z przytoczonych przez Ciebie dolegliwości, żadnych nudności bólu głowy itp.

Gość miła ma
Malinko liczyłam, że powiesz, że jesteś z okolic Katowic. Kraków to dla mnie zdecydowanie za daleko, niestety. Pozdrawiam

Gość chile
miła ma ja jestem z okolic katowic, a chodzi Ci o lekarza prywatnie? Ja niedawno zaczęłam się leczyć w katowickiej ligocie w klinice, wcześniej prywatnie u dr Izbickiej, też w katowicach. Ona jest świetną endo ale nie gin niestety:(

Gość chile
teraz doczytałąm waszą wcześniejszą rozmowę i chyba się wcięłam z tymi lekarzami tak ni z gruchy ni z pietruchy :P

Gość chile
A na tym TLC oni chyba tak celowo pokazują w zapowiedziach te włosy żeby nas podsycić i zwiekszyc oglądalność :) Tutaj sie wkurzyłam i znalazłam http://www.tlcpolska.pl/program-tv Pisze wyraźnie że 29.10 o 23:30 ma być nasz program. Jak nie będzie to nabiorę nie lada podejrzeń :)

Gość chile
poprawka - o 23:00

chile masz racje bedzie za tydzien ehh z tym podsycaniem to wcale by sie nie zdziwila :D ale jak juz 29.09 nie puszcza to sie wsciekne normalnie heh :D

Chile, może nic CI nie było bo krótko brałaś tę soję.. :-) wczoraj chyba wszystkie siedziałyśmy przed tv i nas zrobili w karolka.. :-D ciekawe, czy na youtubie to znajdę... bo chyba nie bede oglądać za tydzień..

Gość chile
Constance Może i za krótko, ja tam nie wiem :) A fitoestrogeny można znależć w naturalnych produktach w rozsądnej ilości chyba:) Z tymże takie kupne kiełki soi to są przeładowane wszelaką chemią, chciałam kiedyś kupować nasionka i specjalną kiełkownicę ale okazało się że nasionka też trzeba specjalnie zamawiać w jakichś eko sklepach internetowych bo takie zwykłe z ogrodniczego też niedobre. A i z tymi specjalnymi to też niewiadomo. Więc zaniechałam kiełków :)

Gość Malinowa_Róża
Miła ma, oj to szkoda, w takim razie nie pomogę;( A szukałaś może lekarza na www.znany-lekarz.pl? Tam jest dużo opinii na temat lekarzy, może pomogły by Ci w wyborze. Również pozdrawiam:) Ale mam dziś dobry humor:D Od dwóch godzin mam idealnie gładką brodę i podbródek, byłam na wosku u kosmetyczki. Zabieg trwał kilka minut (2/3), a efekt niesamowity;) Dawno nie miałam tak gładkiej twarzy, chyba od 4 kl. podstawówki zarastałam. Bałam się bólu, ale moja skóra jest już chyba przyzwyczajona, bo nic mnie nie ruszało, aż kosmetyczka była zdziwiona:) Zapłaciłam 20 zł i na pewno będę ten zabieg powtarzać. Kosmetyczka polecała laser, ale powiedziałam, że mam zaburzenia hormonalne i ona stwierdziła, że w takim razie laser nie pomoże niestety. Jestem strasznie szczęśliwa;) Wiem, że to głupie, ale obawiałam się tej wizyty w salonie kosmetycznym. Nie wiem czemu, ale miałam taki wewnętrzny lęk. Kosmetyczka spisała się idealnie, nie czułam się dziwnie, jak kobieta z wybrykiem natury, po prostu normalny zabieg:)

Gość chile
Malinowa, a Ty nie masz czarnych włosków na twarzy? No to pozazdrościć, ja o takiej gładkości niemowlęcia z podstawówki to mogę pomarzyć... :(

Gość Malinowa_Róża
Chile, tak, mam czarne włoski na brodzie, podbródku, wąsik, okolice ust i ciemniejące włoski na policzkach. Pewnie o to pytasz w kontekście lasera, który nic tu nie pomoże, jeśli hormony są nieustabilizowane, bo włoski i tak odrosną, więc nie ma sensu wydawać tylu pieniędzy. Mnie się właśnie wydaje, że do 4 kl. byłam gładka lub miałam meszek, potem meszek rósł, rósł i w końcu pojawił się hirsutyzm.:(

malinka gratuluje udanego zabiegu no i oczywiscie humoru heh :D Skoro dobrze to znosisz to pewnie, czemu nie chodzic na takie zabiegi, zwlaszcza ze pomagaja. Ja jedynie balabym sie po depilacji wasika, tego,ze to bedzie jak taki wygolony pasek i meszek na okolo i to dopiero by dziwnie wygladalo. No ale nic, ciesze sie razem z toba i niech ci sie humor nie popsuje! :D

Aniołku, ja właśnie dziś kupiłam sobie miętę i pokrzywę... słyszałam że mięta dobrze robi, ale nie pamiętam, czy na hirsa czy na pcos (chyba na to drugie). Czytałam gdzieś o zielonej herbacie właśnie z dodatkiem mięty i tak mam zamiar robić... :-) Malinowa Różo, widzisz, dlatego trzeba żyć marzeniami.. :-) Dobrze by Ci zrobił teraz bioxet...

ja dziś w sklepie widziałam ekspedientkę blondynkę z zarostem 3-dniowym! Zapuszczona dziewczyna! A przecież można to tuszować na tyle sposobów... i to jeszcze tak pod światło stała! Horror! Nawet najsłabszy depilator by u niej wszystko złapał! Dbajmy o siebie, dziewuszki, bo warto! :-)

Nie zgodzę się z tym że laser nie pomaga, pomaga tylko gdy osoba za zaburzeniami hormonalnymi je leczy. I to jest logiczne. I bardzo ważne żeby ustabilizować hormony nawet nie ze względu na efekt kosmetyczny ale dla zdrowia wewnętrznego. A powiem Wam że już mi nie rosną czarne włoski na lini od pępka w dół i na piersiach, tam miałam po 2, 3 takie czarne i teraz mi mi nie rośnie. Ja ma piersiach i klatce piersiowej mam taki jaśniutki meszek delikatny ale tego nie ruszam i między piersiami ze 2, 2 jasne cieniutkie włoski takie z 5mm i też tego nie ruszam. Od skóry nie odznacza sie i przylega to nie ruszam.

Gość Malinowa_Róża
Polinda, dziękuję:) Powiem Ci, że sama byłam zaskoczona, nastawiłam się na nie wiadomo jaki ból, zaczerwienienie. Nawet żadnych podrażnień nie było;) Constance, właśnie nie wiem co się stało (może nick pomógł;p), ale lepiej się psychicznie czuję:) O bioxet pomyślę:) Ania, ale czy to nie jest tak, że po przerwaniu leczenia (wiadomo, tabletek antykoncepcyjnych nie bierze się bez przerwy), po jakimś czasie, ustabilizowane hormony znowu "szaleją"? Przecież w czasie takiej przerwy włoski znowu się pojawią, więc laser pomoże na jakiś czas- tak mnie się wydaje... Ja mam na piersiach pojedyncze czarne i bardzo długie włoski, natomiast między piersiami meszek lekko czarny, narazie nie ruszany. Gorzej od pępka w dół, przed wakacjami mam zamiar to usunąć.

Gość zielonawoda
To dla tych, które uważają, że z racji konieczności golenia nóg co drugi dzień i DELIKATNEGO meszku na twarzy, tudzież pod nosem mają hirsta :) http://www.wiocha.pl/172271,Masz_ochote#comform To nie jest facet, świadczą o tym nie same piersi, a sutki. :D Chyba znalazłam sposób na swoje niepożądane włosy na dekolcie i brodzie. I nie są to zabiegi kosmetyczne. :P

zielonawoda- to jest facet! A przynajmniej tak mi sie wydaje. Malinko moze tez sie skusze na pojscie do kosmetyczki,ale chyba jeszcze nie teraz :) Narazie depilator i bioxet, a potem w przyplywie gotowki, pozwole sobie na kosmetyczke heh :D

Przy zaburzeniach hormonalnych należy robić przerwy w braniu lekach ale nie dłuższe niż 4 miesiące, chyba że jest to ciąża to tu jest inna sprawa i niekiedy w ciąży bierze się leki hormonalne podtrzymujące ciążę. I wtym czasie przerwy 4 miesiącznej jeśli zabiegi laserowe były robione prawidłowo i hormony w miarę, włoski nie powinny odrosnąć w dużej ilości, jeśli odrosną w małej ilości tzw niedobitki to robi się zabiegi przypominajce raz na pół roku lub rok. Przy zaburzeniach tak należy robić.

Gość zielonawoda
To nie jest facet. W życiu jeża. :) Nie sugeruj się komentarzami. Przypatrz się uważnie sutkom tej osoby. Są za duże i za miękkie w wyglądzie. Paradoksalnie gdyby facet miał takie piersi, to nie byłby tak owłosiony, ponieważ piersi u faceta mogą się rozwinąć tylko pod wpływem żeńskich hormonów. Natomiast gdyby to były piersi pozostałe po otyłości, to niestety, ale ciało wyglądałoby trochę inaczej. Skóra byłaby bardziej rozlazła. Poza tym facet raczej nie miałby takich pryszczy :D Kobiety z pewnym nieleczonym schorzeniem mającym związek z bardzo dużym poziomem testosteronu, zamieniają się wizualnie w mężczyznę. Tyją w ramionach, zanika talia i oczywiście pojawia się owłosienie i bardzo często poważny ciężki trądzik. Co ciekawe znaczna część lesbijek cierpi właśnie na to schorzenie. Zobacz jak wiele z nich wygląda. Takie właśnie "przysłowiowe facetowate lesby "

Gość Malinowa_Róża
Polinda, wg mnie jak najbardziej warto:) Ja właśnie czekam na przypływ gotówki i lecę po bioxet:) Aniu, dziękuję za odp. Słusznie napisałaś o tych zabiegach przypominających. Jako, że przez kilka najbliższych lat będę wciąż na utrzymaniu rodziców, depilacja laserowa nie wchodzi w grę.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się