Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 rosa

Moja nerwica...

Polecane posty

Go艣膰 Akkusia
Witam wszystkich, mam do was ogromna prosbe o odpowiedz na pytanie. Od niedawna miewam b贸le w klatce piersiowej (teraz czesciej mnie boli prawa strona, zaczynam sie bac ze to p艂uca) robi mi sie gwa艂townie s艂abo i podobno jestem blada. Raz trafi艂am przez to na ostry dyzur i tam w艂asnie powiedzieli ze to ta cholerna NERWICA! Nie chcia艂am w to z poczatku uwierzyc i wymyslam sobie teraz roznego rodzaju choroby... jestem juz tak zdo艂owana ze zaczynam sie podejrzewac o bia艂aczke! B艂agam dziewczynki powiedzcie mi czy wy takze miewa艂yscie silne drgawki, os艂abienia i bole w klatce czy tez w podbrzuszu :( Bede naprawde wdzieczna za jakakolwiek odpowiedz!

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Akkusia te bole to normalka pzry nerwicy mnie codziennie mecza, moze nie caly czas tylko co jakis sie odzywaja.Ja tez mam watpliwosci co do nerwicy.Podejrzewalam juz tysiac chorob u siebie , ale najbardziej sie boje zawalu czy wylewu.Chcialabym zapomniec o tym wszystkim , ale caly czas drecza te dusznosci i pzrez nie nie potrafie funkcjonowac. Przesladuja mnie mysli o smierci, chcialabym tak dlugo pozyc, ale mam watpliwosci , bo kto by wytrzymal to co ja pzrechodze chyba sie wykoncze.Codziennie nowe dolegliwosci i watpliwosci zadnemu lekarzowi jeszcze nie zaufalam.Nie wiem jakos nie potrafie.Trzytmaj sie Akussia nie jestes sama. Buziaki :*

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Akkusia
Dzi臋kuje Julciu! I tak, wiem i rozumiem Cie z tymi obawami i my艣l膮 o 艣mierciu, kt贸ra moze nadej艣膰 z nienacka. Najgorsze s膮 noce, bo wtedy le偶e w 艂贸偶ku i nie moge sie odp臋dzi膰 od tych my艣li. Jedyne co mi naprawd臋 pomaga to by艣 w艣r贸d ludzi i wtedy po prostu nie zaprz膮tam sobie g艂owy t膮 nerwic膮. Z tym zawa艂em te偶 tak mam, ci膮gle mam wra偶enie jakby mi serce przestawa艂o bi膰. Narazie by艂am u dwoch lekarzy i jak narazie poradzili mi zebym sie "nie denerwowa艂a", co w sumie tyle pomaga co nic :P No ale coz, jawidoczniej musimy z tym jako艣 偶yc. Dziekuje raz jeszcze za odpowiedz, od razu poczu艂am sie lepiej!!! Pozdrawiam i 偶ycze dobrych mysli :*!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Akkusia
a s艂uchajcie, jeszcze jedno pytanko, wybaczcie ze tak mecze was nimi :( Kiedy nachodzi was to uczucie, ze w艂asnie zbliza sie "atak" nerwicy, to co robicie by sie uspokoic? Ja staram sie powtarzac w myslach "wszystko bedzie dobrze" ale czasem to nie starczy ;(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gabi147
Akkusia!!!!!!!!!!!!!!!!!Ja tez ma nerwice i tez tak mowie jak mam atak w klatce piersiowej,ze bedzie wszystko dobrze!!!!!!!!!!!Akkusia staraj sie po艂ozyc i oddychac g艂eboko,i wpuszczac i wypuszczac powietze !!!!!!!Naucz sie tego moja wizyta u psychologa wyglada艂a tak ze by艂a to pierwsza i ostatnia.Musimy dac rade jestesmy istoty SILNE;p.Ale oddychaj i jeszcze raz oddychaj naucz sie tego pomaga uwierz;)Buziaki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rosa dzieki za oddechy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Akkusia
Gabi!!! Bardzo dzi臋kuje, masz racje w艂a艣nie przed chwila po艂ozy艂am sie i oddycha艂am spokojniej(bo ju偶 czu艂am to znajome os艂abnienie :P) i od razu lepiej!!! To dzia艂a! Tak bardzo jestem Ci wdzieczna i wogole wam wszystkim, bo teraz wiem ze nie jestem sama i czuje sie od samego takiego faktu silniejsza :)!!! Dziekuje raz jeszcze, trzymajcie sie wszystkie :P!!!!

Udost臋pnij ten post

Dziewczyny! Widz臋, 偶e mamy nowe kolezanki z nerwica i wci膮z podobne problemy. Co za czasy nerwowe? Nie mo偶emy si臋 podda膰 chorobie a razem na pewno 艂atwiej . Wasze objawy s膮 podobne do moich-te偶 b贸le w klatce . Kiedy艣 dowiedzia艂am si臋 偶e to b贸le miedzy偶ebrowe i to na tle nerwowym, albo od kr臋gos艂upa. Zbadajcie koniecznie kr臋gos艂up, bo mo偶e wystarcz膮 膰wiczenia, czy jaka艣 rechabilitacja? Mnie pomog艂a miesi臋czna terapia w Konstancinie i 2 godziny dziennie rozmaitych zabieg贸w. Na 2 lata mia艂am spok贸j.Czasem zwalamy mo偶e zbyt du偶o na t臋 nerwic臋, a mo偶e s膮 przyczyny, kt贸re po prostu dadz膮 si臋 wykluczy膰!? Ja po tej kuracji naprawd臋 czu艂am sie 艣wietnie. Min臋艂y napi臋cia mi臋艣ni i te k艂贸j膮ce b贸le, kt贸re doprowadza艂y mnie do atak贸w paniki./Jeszcze wtedy nie wiedzia艂am od czego s膮/Dostawa艂am natychmiast drgawek, robi艂o mi si臋 zimno, zawroty g艂owy itp. Dzi艣 dzwoni艂am do kardiologa. Powiedzia艂, 偶e mam nadal 艂yka膰 Biosotol a po 2 miesi膮cach objawy powinny ust膮pi膰. Na razie za wcze艣nie, aby serducho sie ca艂kiem uspokoi艂o.Musz臋 i chc臋 w to wierzy膰. Na nerwy nic mi nie przepisa艂, mo偶e my艣li, 偶e si臋 uspokoj臋 jak mi przestanie podskakiwa膰 serce? Jednak na noc zawsze biore proszek zio艂owy. Trzymam za Was kciuki. Pozdrawiam.Dobrej nocy!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kausy
witam wszystkich i wszystkie jutro jade do Lodzi hmm az sie boje korkow w miescie.....a jak zlapie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 za艂amana_wawa_
Maaaja bardzo Cie bola艂a g艂owa? Bo mi nic na t膮 g艂owe nie pomaga ani tabletki przeciwb贸lowe ani leki uspokajaj膮ce typu efectin, stimuloton, baclofen, hydroxizina. Nic. Zacz臋艂o si臋 wszystko nagle. Mam te偶 drgawki, pocenie sie czasem, czasem drszcze. R贸偶nie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kausy
zalamana wawa a jakie silne bralas np hydroxyzine?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hmmm doradze
No napisa艂am 偶e biore obcenie stimuloton 50, baclofen i hydroxizine. Nie wiem czy one s膮 silne czy nie. Nie pomagaj膮 mi. I nie chce 艂ykac tej chemii. Nie wiem ju偶 co robi膰. Na dodatek mam b贸le rzuchwowo-skroniowe ko艣ci.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 za艂amana_wawa_
wy偶ej to ja pisa艂am tylko nick mi sie pomyli艂

Udost臋pnij ten post

Maaaja. Takie badanie mo偶esz sobie zrobic sama prawie w kazdym lab. Trzeba i艣膰 naczczo. Nie myj zebow. Jak masz rano taki nalot na j臋zyku to oni to pobior膮 takim patyczkiem. Wynik za ok tydzie艅. Ja tez jak mam wzdecia to mam wrazenie ze jelito uciska mi serce no i wtedy mam takie dziwne uczucie jak by serce mia艂o jakies dziwne skurcze. Mam tez klucia w klatce . Mi wysz艂a candida albicans z wymazu gard艂a bo przy mojej nerwicy robilem sobie wszystkie badania. Ale jest tu te偶 forum na ten temat GRZYBICA UK艂ADU POKARMOWEGO. Mozna tez zrobic sobie badanie ka艂u na obecno艣膰 grzyb贸w . W naszym kraju musimy sami znalezc przyczyne naszych dolegliwosci bo nasza sluzba zdrowia praktycznie juz nie istnieje. Maja unikaj tez s艂odyczy nie pij gazowanych napojow, piwa (ja po piwie mam takie gazy 偶e mog艂bym pod艂aczy膰 sie pod kuchenk臋) Tak powaznie to po alkocholu umieram. Tak naprawde to candida albicans moze wystepowa膰 normalnie w naszym organizmie jednak przerost tego grzyba powoduje r贸偶ne dolegliwo艣ci. Zreszta wpisz sobie w google candida albicans i dowiesz si臋 wszystkiego. Tylko nie wpadaj w panike. Pozdrawiam serdecznie pa.

Udost臋pnij ten post

Gofi dzieki za wszelkie porady. To niesamowite, 偶e mamy tak podobne dolegliwo艣ci. Ju偶 mi sie wydawa艂o, 偶e z tym uciskiem jelit na serce to mam jakie艣 ,,wizje\" Tym bardziej, 偶e lekarz jak mu to zasugerowa艂am tylko machn膮艂 g艂ow膮 i si臋 usmiechn膮艂.Zrobie to badanie tak dla samej siebie, a potem zobacz臋.Z natury jestem konsekwentna i tak 艂atwo nie daj臋 si臋 zby膰, wi臋c i tym razem musze pozna膰 przyczyn臋.Pamietam, jak pierwszy raz mia艂am te dodatkowe skurcze serca i nie wiedzia艂am co to jest posz艂am do internistki. Ona po badaniu i mojej sugestii, 偶e to chyba gazy w 偶o艂膮dku przepisa艂a mi Espumisan. Troch臋 mi pomaga. Nawet teraz gdy wiem, 偶e to serce biore ten lek i wydaje mi sie, 偶e wtedy mam mniej tych podskakiwa艅 serca/tak to nazywam/Czyli jednak gazy maj膮 wp艂yw na to.Robi艂am na serce Holtera i tam wysz艂y skurcze dodatkowe. Ty sobie robi艂e艣 takie badanie?Teraz jestem leczona przez kardiologa i biore lek na arytmie, ale te gazy /cho膰 nie jadam fasoli czy cebuli/wci膮z si臋 pojawiaj膮.Co do tej stronie o Candida -ju偶 sie zapozna艂am. Strasznie du偶o ludzi to ma i widz臋, 偶e trudno tego sie im pozby膰.Alkoholu nie pije, bo mam strasznie s艂ab膮 g艂ow臋 od dawna. Za to codziennie musze zje艣膰 jakie艣 ciasto. To m贸j nawyk od zawsze. Pozdrawiam.dzieki.

Udost臋pnij ten post

Za艂amana ja nie mia艂am tak strasznych dolegliwo艣ci ze strony g艂owy. Bardzo Ci wsp贸艂czuj臋. Sama nie wiem co ci poradzi膰, ale bierzesz tyle lek贸w na raz. Mo偶e to te leki maj膮 takie skutki uboczne?Zobacz w ulotkach, czy nie ma tam czegos na ten temat? Chyba bym na Twoim miejscu posz艂a z tym do neurologa. Takie b贸le i to d艂ugo si臋 utrzymuj膮ce zamecz膮 ci臋.Niech Ci poradzi lekarz. Nie b贸j sie i id藕.Trzymaj sie dzielnie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 za艂amana_wawa_
Maaaja ja by艂am u 2 neurolog贸w i 2 laryngolog贸w i reumatologa. Ka偶dy odsy艂a mnie gdzie艣 indziej neurolog do laryngologa a laryngolog do neurologa i tak w k贸艂ko! By艂am w takiej poradni leczenie b贸lu i oni powiedzieli 偶e to napi臋ciowe i dali mi te leki biore rano stimuloton a na wiecz贸r baclofen i hydroxizine. Biore ju偶 2,5 tyg i poprawy nie ma. A b贸le mam ju偶 1,5 miesi膮ca. Ja poproastu siedze w domu i wyje z b贸lu. A ka偶dy m贸wi co innego. Nie wiem co robi膰. By艂am nawet ostatnio u bio-terpeuty. Ale te偶 nic. Na masa偶ach by艂am te偶 nic. Nic mi nie pomaga. Dodatkowo mam b贸le rzuchwy i ca艂ej twarzy.

Udost臋pnij ten post

Za艂amana W takim razie, czy robi艂a艣 badania typu rezonans, mo偶e te偶 rtg kr臋g贸w szyjnych?Mo偶e to jaki艣 ucisk na nerw? Powinna艣 domaga膰 si臋 w艂asciwie obserwacji w jakim艣 szpitalu, bo takie b贸le codzienne to przecie偶 m臋ka.Przera偶a mnie niewiedza lekarzy!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 za艂amana_wawa_
Maaaja nic nie robi艂am :( :( :( Ani tomografii ani rezonansu. Ka偶dy ka偶e czeka膰 a mnie boli :O :O :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 molli
Wa-wa Badania owszem nie zaszkodz膮 i wyeliminuj膮 domys艂y:) ale wydaje mi si臋 偶e je偶eli s膮 to napi臋ciowe b贸le (wiem bo mia艂am sama 偶e bardzo dotkliwe plus szcz臋ko艣cisk )musisz poszuka膰 zrelaksowania , r贸b wszystko na co masz ochot臋 , co kiedy艣 przynosi艂o ci nawet male艅k膮 rado艣c,sprawiaj sobie przyjemno艣ci , k膮piel , s艂odycze , basen,masa偶, kupiony bez wyrzut贸w ciuch ,rozmowa z kole偶ank膮 , aerobic , taniec pocz膮tkowo b臋dzie pod pr膮d i z b贸lem ale p贸偶niej stopniowo z艂apiesz luz....pomy艣l czy nie znajdujesz sie w konfliktowej sytuacji w pracy , w domu , wewnetrzny dylemat...to te偶 nestety takie mo偶e przynosi膰 skutki objawiaj膮ce si臋 silnymi b贸lami. Pozdrawiam wszystkich 馃尰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pinka23
Za艂amana ja mialam stwierdzone napieciowe bole glowy i dostalam na to depakine chrono 300 i jak reka odjal od razu przeszlo a meczylam sie strasznie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pinka23
Za艂amana ja mialam stwierdzone napieciowe bole glowy i dostalam na to depakine chrono 300 i jak reka odjal od razu przeszlo a meczylam sie strasznie mialam atak wczoraj sie zaczela zwiekszylam dawke leku z pol na cala tablete i dzis tez dostalam atak mimo iz wzielam pol to sie zle czulam zawroty glowy,dusznosci a czy wam jest tez dzis duszno?i zaczelam sie nakrecac i cisnienie mi skoczylo czy wam tez skacze jak macie napad?moj lekarz powiedzial ze lek jeszcze nie zaczal dzialac i dlatego moge sie tak czuc?czy jak zwieksza sie dawke to organizm moze tak dziwnie reagowac?wzielam lek na napady leku pol tabletki bo cala by mnie zwalila z nog troche sie wyciszylam ale jeszcze chodze w srodku co chwila jakies glupie mysli ze mi cisnienie podskoczy i dostane wylew i na dodatek synus plakal caly czas i mialam juz dosc jest mi strasznie duszno ciezko mi sie oddycha a jak jest z wami powiedzcie ze leki zaczna dzialac i minie i nic mi sie nie stanie mialam taka schize ze jak wezme lek to przedawkuje i umre bo organizm sie nie wybroni wiecie mam juz dosc

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Akkusia
Pinka nie martw si臋 ani ci艣nieniem ani tym, 偶e jest Ci duszno. Mnie te偶, ale zreszt膮 nie tylko mnie ale i innym a to wszystko przez pogode :) Wierz mi, osoby kt贸re sa wrazliwe na spadki cisnienia lub na jego zmiany to w艂asnie odczuwaja te dusznosci. A ostatnio mamy taka piekna pogode ze hoho ;P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pinka23
a poza tym boli mnie zoladek jest mi niedobrze zbiera sie na wymioty czy to moze byc spowodowane pogoda i tym ze jest duszno czy moze lekami?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pinka23
a czy te moje dolegliwosci moga miec zwiazek z tabletkami na zasuszenie pokarmu nie karmie synka piersia wiec dali mi tabletki bromergon czy ktoras cos takiego brala?w ulotce rexetinu ktory biore nic nie jest tego typu napisane no i nadal sie dziwnie czuje mam takie ucxzucie w brzuchu takiej nerwowki jak sie klade to szczegolnie to odczuwam to jest tak jakby denerwowanie sie przed czyms waznym np.przed egzaminem w szkole az jakby sie kupke chcialo wszystko na dole kreci i w zoladku tez takie cos pewnie niejedna miala wiecie o co chodzi jakby podniecenie a z drugiej strony strach nie wiem od czego bo przeciez niczym sie nie denerwuje a chodze wewnetrznie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pinka23
trz臋sie si臋 i trz臋sie jak g贸wno g臋sie takie mam odczucia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 molli
Pinka przed chwil膮 napisa艂am do Ciebie i mi wci臋艂o ca艂y tekst postaram sie jeszcze raz :) ty si臋 nakr臋casz , zobacz urodzi艂a艣 dziecko , teraz leki , leki na pozbycie sie pokarmu , no masz tego du偶o , nawet s艂oniowi byloby ciezko , a hipopotam by sie rozp艂aka艂,.... to tylko nerwica ...wyolbrzymianie objaw贸w , dopatrywanie sie nowych , wiem 偶e 艂atwo powiedzie膰 a trudniej sobie przet艂umaczy膰, je偶eli 艂apie ci臋 to oddychaj , wyjd偶 na s艂o艅ce 艣wiat艂o dobrze og贸lnie dzia艂a na poprawe nastroju , , popatrz na nie bezczelnie:p potraktuj wszystkie my艣li jak chmury , kt贸re przychodz膮 i odchodz膮 i nie warto si臋 na nich zatrzymywa膰. 馃尰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pinka23
dzieki molli za to ze jestes ze mna ze mam kogos kto mnie wyslucha i zrozumie i tylko my wiemy jak bardzo to jest wazne i jak bardzo nam wszystkim to pomaga gdy mozemy sie tak wspierac tak cieplutko mi sie zrobilo na serduszku od tych twoich slow dzieki staram sie nie myslec i nie nakrecac po prostu proboje to olac

Udost臋pnij ten post

Te偶 mi wci臋艂o tekst! Co si臋 dzieje? ja w sprawie ci艣nienia. Przyznaj臋, 偶e dzi艣 jest co艣 strasznego-bardzo kiepsko to odczuwam. Mam nizutkie do granic! Nic nie mam si艂y robi膰. czy i u Was jest co艣 nie tak? Czy przy proszkach na cisnienie ma prawo tak by膰? Bior臋 lek na serce obni偶aj膮cy ci艣nienie i puls, ale dzi艣 czuj臋 si臋 fatalnie s艂abo! Jutro wezm臋 1/2 leku porannego. Sprawdz臋 co i jak. Nie przejmuj sie Pinka to pogoda tak dzia艂a dzisiaj! Jejku! Pami臋tam siebie z okresu gdy urodzi艂 si臋 m贸j syn. Zachowywa艂am sie strasznie. tak nadopieku艅czej mamu艣ki to ...Strasznie si臋 ba艂am o niego. No i kurcze wyr贸s艂 nie wiadomo kiedy i jest wielkim wspania艂ym ch艂opakiem. Tw贸j tez bedzie taki. Ciesz si臋 a nie martw tyle, bo to wszystko tak szybko leci, 偶e szkoda czasu na smutki. Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 molli
Jest przedburzowo Maaju, ci艣nienie spada na 艂eb ze mn膮 jest to samo , moja mama dzwoni艂a ,偶e le偶y i nie ma si艂y na nic . Siedz臋 i popijam kaw臋 i czekam na deszcz:)

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰