Go艣膰 R. Firestone Napisano Marzec 6, 2007 Wszyscy, kt贸rzy dotrwali do ko艅ca terapii, wyszli z nerwicy. Czasem po latach wracali, ale ju偶 na kr贸tko. Niekt贸rzy nie potrafili zrezygnowa膰 z mechanizm贸w obronnych, np. zwyk艂e przyjmowanie komplement贸w by艂o ponad ich si艂y, i rezygnowali z terapii, wi臋c nie wiem, co si臋 z nimi dalej dzia艂o. Moi pacjenci, kt贸rzy pracowali uczciwie nad sob膮, wszyscy wyszli z nerwicy, cho膰 neurotyczni pozostali, tzn, silniej prze偶ywaj膮 stres, zmiany, choroby, ale 偶yj膮 bez lek贸w i objaw贸w nerwicowych. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
male艅stwo29 0 Napisano Marzec 6, 2007 Pelasia dosta艂膮m numer od mojego lekarza do psychiatry kt贸ry leczy te偶 przez hipnoze,podobno jest 艣wietny.No ale leczy same elity wi臋c cena za wizyte jest ogromna 200 z艂 :( A w艂a艣nie Panie doktorze a leczenie nerwicy przez hipnoze?Bardzo prosze o odpowied藕 bo zastanawiam si臋 nad tym :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 R. Firestone Napisano Marzec 6, 2007 Tak ci臋偶kie prze偶ycia traumatyczne wymagaj膮 g艂臋bszej terapii. Najsilniejszy cz艂owiek, by si臋 z艂ama艂. G艂owa do g贸ry - leki to nie koniec 艣wiata. Autoterapia jest najlepsza, bo najskuteczniejsza, na pocz膮tek jednak poradzi艂bym terapi臋 przy psychoterapeucie, tak, by odzyska艂a Pani wiar臋 w siebie i 偶ycie. Nie zawsze musi si臋 tak negatywnie ple艣膰. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 R. Firestone Napisano Marzec 6, 2007 Nie stosuj臋 hipnozy. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
male艅stwo29 0 Napisano Marzec 6, 2007 Nao witaj :) Nie ma tu ju偶 Rosy.Ale jeste艣my my kt贸re prze偶ywamy to samo. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 R. Firestone Napisano Marzec 6, 2007 Przepraszam, ale musz臋 i艣膰 do pracy - pacjenci czekaj膮. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
pelasia 78 0 Napisano Marzec 6, 2007 Male艅stwo, jak Ci pomo偶e ta hipnoza, to od艂o偶臋 te 200 z艂. Za badania ginekologiczne da艂am 300, wi臋c co to dla mnie? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Angel61 0 Napisano Marzec 6, 2007 Dzi臋kuje Pelasiu :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
male艅stwo29 0 Napisano Marzec 6, 2007 Pelasia tak ale na jednej wizycie si臋 nie sko艅czy:( Musze jeszcze na ten temat porozmawia膰 z moim lekarzem bo jak to ma trwa膰 dwa lata,dwa razy w tygodniu to sprzeam mieszkanie i wyleczona b臋de mieszka膰 pod mostem :) Angel ja te偶 sk艂ada艂am 偶yczenia :) A Kacper kiedy ma urodzinki ? :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
male艅stwo29 0 Napisano Marzec 6, 2007 Ide juz do 艂贸偶eczka.Spokojnej nocki i wstawa膰 z u艣miechem :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
liduszka 0 Napisano Marzec 7, 2007 DLA ZDREDZIA * Imieniny - dzie艅 radosny, Pe艂en kwiat贸w, zapach wiosny, Wszyscy z艂o偶y膰 chc膮 偶yczenia Zdrowia, szcz臋艣cia, powodzenia. Niech Ci s艂o艅ce zawsze 艣wieci I niech czas rado艣nie leci! Niech odejd膮 smutki, z艂o艣ci I powr贸ci czas rado艣ci! Te 偶yczenia, cho膰 z daleka, P艂yn膮 jak wzburzona rzeka I cho膰 skromnie u艂o偶one, S膭 dla Ciebie przeznaczone! Wszystkiego naj naj 偶yczy liduszka Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
basiaijuz 0 Napisano Marzec 7, 2007 Zgredzio! Wszystkiego co dla Ciebie zwie si臋 szcz臋艣ciem 偶yczy Ci Basia. Ammarylis ! Bardzo sie ciesz臋 z Twojej decyzji , ja sama bym si臋 wybra艂a do takiego o艣rodka mo偶e ju偶 nie ze wzgl臋du na nerwic臋 ale na te wspania艂e 膰wiczenia ruchowe. Mia艂am ten zaszczyt ,偶e uczestniczy艂am w zaj臋ciach kendo z mistrzem Polski , by艂o prze super! W艂a艣nie dzi臋ki wczorajszej dyskusji wr贸ci艂y mi艂e wspomnienia! Nie mia艂am wakacji od trzech, czterech lat a to tylko dlatego ,偶e nie mog艂am zostawi膰 tego tutaj gdy偶 nie by艂o odpowiednich pracownik贸w. Teraz ( znaczy od pa藕dziernika ) wyszkoli艂am super kadr臋 i wiem ,偶e ze spokojn膮 g艂ow膮 b臋d臋 mog艂a sobie wyjecha膰 na urlop. Przez te przesz艂e lata korzysta艂am jedynie z weekend贸w i ka偶dy traktowa艂am jako urlop ( wiedzia艂am ,偶e musz臋 cho膰 w soboty czy niedziele odreagowa膰). No , ale by艂o min臋艂o......... Pisa艂am ,we wczorajszych postach ,偶e \"po co mam si臋 martwi膰 teraz czym艣\" co艣 w tym rodzaju. Chcia艂am tylko doda膰 ,偶e nie martwi臋 si臋 na zapas ale tylko dlatego ,偶e na bie偶膮co staram si臋 rozwi膮zywa膰 problemy. Panie Frinstone! Nie za bardzo rozumiem zdania \" z Wami naprawd臋 mi艂o si臋 pracuje\" . Z pana postami zgadzam si臋 w prawie w ca艂o艣ci ale czy to co Pan pisze jest wed艂ug Pana prac膮 na forum? Doceniam czas, kt贸ry Pan po艣wi臋ca i tak jak kiedy艣 pisa艂am dobrze aby w naszej grupie by艂a osoba kompetentna . Je艣li jest tak jak Pan pisze o sobie , to jest Pan jak najbardziej potrzebny. Ale nurtuje mnie to zdanie , kt贸re jest dla mnie co najmniej dziwne. Pozdrawiam Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
male艅stwo29 0 Napisano Marzec 7, 2007 Zgredziu wszystkiego najlepszego :) Mam nadzieje 偶e wszyscy wstaniecie albo juz wstali艣cie w doskona艂ym nastroju :) Jak dzisiaj jest wiosennie 偶e chce si臋 wyj艣膰 bez l臋ku i powdycha膰 艣wie偶e powietrze Wczoraj napisa艂am 偶e mama nie zawsze mnie kocha艂a.Nie,kocha艂a ale mniej.I wreszcie do tej mojej g艂贸wki znowu dotar艂o wiele i obudzi艂am si臋 l偶ejsza na duszy :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
kasia100 0 Napisano Marzec 7, 2007 呕YCZENIA IMIENINOWE DLA ZGREDZIA Zdrowia, szcz臋艣cia, mn贸stwa gwiazd noc膮, wspania艂ych przebudze艅 po krzepi膮cym 艣nie, wygodnych but贸w, ciep艂ych zim膮 skarpetek, ciszy w艣r贸d opadaj膮cych p艂atk贸w 艣niegu i zobaczenia, 偶e ka偶dy p艂atek jest s艂o艅cem! kwiat] Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
hexa 0 Napisano Marzec 7, 2007 Wszystkiego najlepszego z okazji imienin. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Nao Napisano Marzec 7, 2007 malenstwo Ty jdyna mnie powitala s poczulam sie wyjatkowo bardzo dziekuje ze ktos mnie przeczytal Rosy nie ma mam nadzieje ze wyszla z tego..coz ja tkwie w nerwicy wciaz jade na lekach boje sie ich odstawic probowalam atak byl w nocy tydzien pozniej..pozdrawiam wwszystkich w Niemchech mialam hipnoze ktora miala tak pomoc ech moze psychicznie...nie wiem wiem ze mi nie pomogla trzymam kciuki.. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
bianka_120 0 Napisano Marzec 7, 2007 Dziendobry wszystkim jestem po pierwszej tabletce FLUNARIZINY wsta艂am ale jestem 艣pi膮ca i kopni臋ta w 艂eb tak jak mi to ju偶 kto艣 pisa艂 mam KAS NEURASTENICZNY jako艣 ni umiem zabra膰 si臋 do 偶adnej roboty taka og艂upia艂a mo偶e to minie ............ U mnie przepi臋kna pogoda o s艂oncu mam termometr a na nim 12 stopni ale na dw贸r nie wyjde bo po raz pierwsz nie dam rady jakby nie moja g艂owa to by艂a ....... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
bianka_120 0 Napisano Marzec 7, 2007 Dziendobry wszystkim jestem po pierwszej tabletce FLUNARIZINY wsta艂am ale jestem 艣pi膮ca i kopni臋ta w 艂eb tak jak mi to ju偶 kto艣 pisa艂 mam KAS NEURASTENICZNY jako艣 ni umiem zabra膰 si臋 do 偶adnej roboty taka og艂upia艂a mo偶e to minie ............ U mnie przepi臋kna pogoda o s艂oncu mam termometr a na nim 12 stopni ale na dw贸r nie wyjde bo po raz pierwsz nie dam rady jakby nie moja g艂owa to by艂a ....... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Angel61 0 Napisano Marzec 7, 2007 Zgredziu Wszystkiego Najlepszego :):):):):):):):) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
male艅stwo29 0 Napisano Marzec 7, 2007 Nao trafi艂a艣 na godzinke 偶e wszyscy ju偶 spali,tu najwi臋cej dzieje si臋 w dzie艅 a chyba raczej od po艂udnia :) A po odstawieniu lek贸w zawsze pojawi膮 si臋 nawroty,bardzo cz臋sto psychiatra daje zast臋pcze leki 偶eby z艂agodzi膰 objawy.Ja nied艂ugo b臋de odstawia膰 i wiem 偶e jest to ci臋偶kie zadanie.Pipek napisa艂a 偶e jest to jak odwyk alkoholowy:( Leki nie za艂atwiaj膮 problemu,same musimy bez nich walczy膰.A chodzisz na terapie ? Fajnie 偶e napisa艂a艣 swoj膮 opinie o hipnozie,z tego co si臋 dowiedzia艂am to nie zawsze pomaga.Trzeba zna膰 ten moment kiedy to wszystko si臋 pojawi艂o i wtedy zacz膮膰 usuwa膰 z pod艣wiadomo艣ci.A podobno na zachodzie jest bardzo popularna.Ja kiedy艣 korzysta艂am z takich us艂ug.Ale nigdy nie zosta艂am wprowadzona w stan g艂臋bokiej hipnozy,zreszt膮 facet by艂 wyszukany z gazety i nie mam o nim dobrego zdania.Ale w jaki艣 spos贸b mi pom贸g艂 bo zacz臋艂am si臋 odblokowywa膰 wewn臋trznie.Ludzie tu s膮 naprawde wspaniali tylko jak ju偶 napisa艂am trafi艂a艣 na nieodpowiedin膮 godzinke :) Pipku mam pytanie ile czasu bra艂a艣 leki i ile z nich wychodzi艂a艣 .Wiem 偶e to zale偶y od naszej psychiki Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
male艅stwo29 0 Napisano Marzec 7, 2007 Bianka nie wiem co to za lek ale widocznie Tw贸j organizm w ten spos贸b zaareagowa艂.Posied藕 dzisiaj w domku i odpoczywaj :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
hexa 0 Napisano Marzec 7, 2007 Pogoda jest super a mnie jakos telepie.Wrrr. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
ammarylis 0 Napisano Marzec 7, 2007 Basiaiju偶 lubi臋 czyta膰 twoje wypowiedzi .S膮 bardzo m膮dre,przemyslane i z serca p艂yn膮ce.Szkoda,ze Cie nie mog臋 poznac osobi艣cie.R贸wna z Ciebie babeczka. Pelasiu podejmowanie samodzielnych decyzji to m贸j zyciowy problem.Mysl臋,偶e to w艂asnie przez nadopieku艅cz膮 mam臋,kt贸ra niekt贸re sprawy za艂atwia za mnie do dzi艣.Pewnie si臋 nalezy zastanowi膰 jak wychowa艂am dwoje doros艂ych dzieci? Ot贸z moje dzieci na szcz臋艣ciue wiedz膮 co chc膮 i nie s膮 takie gapkowate jak matka.Na szcz臋艣cie. Zgredziu wszystkiego naj naj naj,spe艂nienia marzen Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
iiyama 0 Napisano Marzec 7, 2007 Zgredku najmilejszy z okazji twoich imienin przesylam Ci kila sentencji. Kobieta w po艂owie jest ma艂膮 prawd膮, w po艂owie ma艂ym k艂amstwem, a w ca艂o艣ci wielk膮 niewiadom膮 Jedyna mo偶liwo艣膰 偶onatego m臋偶czyzny, by w domu mie膰 ostatnie s艂owo, to przyzna膰 racj臋 偶onie s膮 m臋偶czy藕ni, kt贸rzy maj膮 to na co zas艂u偶yli. inni pozostali kawalerami Tak czy inaczej 偶e艅 si臋, je艣li znajdziesz dobr膮 偶on臋, b臋dziesz szcz臋艣liwy, je艣li z艂膮 - zostaniesz filozofem oby spelnily sie wszystkie Twoje pragnienia , sciskam Cie z wielkim serduchem w dloni i nie zapominaj, ze: M臋偶czyzna jest jak kot. Przychodzi 偶eby go nakarmi膰, pog艂aska膰 i znika Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
pelasia 78 0 Napisano Marzec 7, 2007 Ale偶 jestem zdenerwowana. Rozmawai艂am przez telefon z moj膮 mam膮, a ona mi, jaka to ja by艂am kiedy艣 silna, a teraz chowam si臋 pod pancerz i sama sobie wyrz膮dzam krzywd臋. I na mojego m臋偶a, 偶e nie mam w nim 偶adnego oparcia, bo on 偶yje sprawami swojej szko艂y, za bardzo si臋 anga偶uje. Tak si臋 zdenerwowa艂am, ze musia艂am wzi膮膰 neospazmin臋. Nic mnie nie s艂ucha, gada swoje, i te jej wpsania艂e rady - dobre dla nosoro偶ca, co to ja powinnam robi膰. I powinnam tylko mysle膰 o doktoracie, a nie o innych sprawach. I ten m贸j biedny m膮偶, jaki on z艂y, wampir, 偶yje tylko w艂asnym 偶yciem,a mnie ma gdzie艣. My艣la艂膮m, 偶e po ostatniej wizycie wi臋cej ju偶 rozumie, ale widz臋, 偶e nic z tego - pos艂ucha艂a, przemy艣la艂a i stwierdzi艂a, 偶e i tak ona ma racj臋. My艣l臋, 偶e najbardziej by chcia艂a, 偶ebym odesz艂a od mojego m臋偶a, wr贸ci艂a do niej, a ona da艂aby mi taki wycisk, 偶e ca艂a nerwica by mi przesz艂a. Poczyta艂a Freunda, kt贸ry mia艂 s艂abe wyniki w leczeniu nerwic i b臋dzie mi teraz rad udziela膰. Tyle tylko, ze te rady, to nakazy, jak mam 偶y膰, my艣le膰 itd. Taka jestem potwornie z艂a. Serce z wra偶enia mnie boli, gard艂o si臋 艣cisn臋艂o i ci臋偶ko mi oddycha膰. W艣ciek艂o艣膰 przesz艂a w smutek, a to u mnie nie dobry objaw. Dlaczego te matki takie s膮? Dlaczego nie akceptuj膮 nas takimi, jakimi jeste艣my? Cholera, ten doktor Firestone mia艂 racj臋. Ale ja nie potrafi臋 patrze膰 na to ze zrozumieniem i wsp贸艂czuciem, bo jak na razie rozumiem, ze moja matka nie chce mnie takiej, jak膮 jestem - mam by膰 inna i to nie chodzi o nerwic臋. Tak by艂o zanim pojawi艂a si臋 nerwica. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
male艅stwo29 0 Napisano Marzec 7, 2007 Ammarylis nadopieku艅cza mama to jest problem tym bardziej 偶e jeste艣 ju偶 dojrza艂膮 kobiet膮 i masz wspania艂e dzieci kt贸re dobrze wychowa艂a艣.Nie s膮 zal臋knione ale wiedz膮 co chc膮.Moja mama od zimniej rybki,histerycznej osoby do nadopieku艅czej mamy chce 偶eby ka偶da decyzja by艂a konsultowana z ni膮,tak jakby moje 偶ycie by艂o uzale偶nione od niej.Ta zale偶no艣膰 jest szkodliwa dla mnie.I tylko ja na tym cierpie.I dzisiaj planuje powa偶n膮 rozmowe z mam膮,偶e jestem doros艂膮 osob膮 i to jest moje 偶ycie,moje decyzje i ju偶 si臋 nie boje jej oceny,nie chce walczy膰 o jej uznanie bo tego nie potyrzebuje(tych rozm贸w oczywi艣cie by艂o du偶o ale teraz je艣li nie zrozumie to b臋dzie ju偶 jej problem).Dobrze Ci zrobi taki wyjaz,szczeg贸lnie 偶e uwolnisz si臋 na chwile od swojej mamy.Mo偶e wreszczie nauczysz si臋 podejmowa膰 samodzielne decyzje,czego z ca艂ego serca Tobie 偶ycze.I ozdrowienia:) Ja tez od dzisiaj podejmuje samodzielne decyzje i ju偶 nie patrze na mame...Wiesz co Pelasiu jeszcze troszke oszukiwa艂am si臋 ostatnio co do mojej mamy ale wyprowadzka z domu to jedyne wyj艣cie.Chocia偶 teraz to ona do jesieni wyjedzie na dzia艂ke i mo偶e jak zrobi膮 ju偶 tam kuchnie to zostanie na sta艂e.... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
pelasia 78 0 Napisano Marzec 7, 2007 No i z tych nerw贸w nie z艂o偶y艂am Zgredkowi 偶ycze艅. Kochanie, wiesz, ze wszyscy Ci tu dobrzez 偶ycz膮. ja te偶. Chc臋, by Tw贸j 艣wiat by艂 pe艂en ciep艂a i rado艣ci oraz by艣 ka偶dego dnia czu艂 si臋 coraz szcz臋艣liwszy. Basiuiju偶, z tego, co zrozumia艂膮m panu Firestone chodzi艂o o to, 偶e mi艂o mu si臋 pracuje z nerwicowcami, 偶e 艂atwiej i przyjemniej ni偶 ze schizofrenikami. Tak ja to odebra艂am, a nie 偶e z nami na forum, bo on z nami nie pracuje, przecie偶. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
male艅stwo29 0 Napisano Marzec 7, 2007 Pelasiu moja mama te偶 mnie nie chce takiej jak膮 jestem i tylko ona ma racje.Do d.... to wszystko bo one nam utrudniaj膮.Ja m贸wie wczoraj swojej 偶e ogromnie si臋 przyczyni艂a do tego no i co,tylko krzyk 偶e nie ona,偶e jest niewinna i niczego z艂ego nie zrobi艂a.呕e to moja wina,bo pod koniec liceum imprezowa艂am a na studiach nie wraca艂am czasami na noc i jej krwi napsu艂am.Tia i moge tak m贸wi膰 dalej...!!!!Przynajmniej tata przyzna mi racje jak jest sam bo on te偶 si臋 jej boi.Ogranicz telefony.Moja jak mnie zdenerwuje przez telefon to mo偶e to nie jest grzeczne ale powiem jej 偶e nie chce z ni膮 rozmawia膰 bo tylko mnie stresuje i walne s艂uchawk膮.Szkoda 偶e mam po tym wyrzuty sumienia ale z czsem nie b臋de mia艂a!!! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
pelasia 78 0 Napisano Marzec 7, 2007 Wci膮偶 jestem z艂a, potwornie, w艣ciekle z艂a. Czy m贸j kaktus dzia艂a? Patrzy艂am nie艣wiadomie w jego stron臋 podczas tej rozmowy. Ale czuj臋 si臋 zraniona, niechciana, odrzucona, chyba przestan臋 w w艂asn膮 matk膮 rozmawia膰, bo po takich rozmowach nasilaj膮 mi si臋 objawy nerwicy i tak mi smutno, jakbym rzeczywi艣cie chowa艂膮 si臋 do pancerza. Najgorsze by艂o to, ze prosi艂am j膮 \"ju偶 nie m艂wmy na ten temat\", ale ona nic, tylko swoje, swoje, swoje. Bo偶e, a gdzie dla mnie jakie艣 miejsce? czuj臋 si臋 na艂adowana jak bomba atomowa. katar, kaszel i jeszce to na艂adowanie. Jak ja bym chcia艂a miec zwyczajn膮 matk臋, tak膮, kt贸ra powie: \'dziecko, przyjad臋 do Ciebie i Ci pomog臋\", ale nie, jak przyjedzie, to musz臋 si臋 ni膮 zajmowa膰 bardziej ni偶 dzie膰mi w przedszkolu -przez ca艂y dzie艅, a偶 padam ze zm臋czenia, a potem s艂ysz臋, 偶e jak by艂a u mnie to widzia艂a, jak mam podkr膮偶one oczy i to oczywis膰ie moja i mojego m臋偶a wina, bo on jak ten paso偶yt. Przecie偶 ona widzi, 偶e on jest dla mnie najwi臋kszym oparciem, ze bez niego dawno by艂膮bym ju偶 daleko w nerwicy i pewnie w chorobie psychicznej. Dlaczego tak 藕le o nim m贸wi? On jest dobrym cz艂owiekiem, tak偶e dla niej. wiecie ju偶 sie ca艂kiem pogubi艂am, niczego nie rozumiem, czuj臋 si臋 jak 5-6 letnie dziecko gdzie艣 po艣rodku wielkiej ulicy, kt贸re nie wie, w kt贸r膮 stron臋 skr臋ci膰. Boze, co za ranek! Po co ja zadzwoni艂amz pytaniem o t膮 cholern膮 wysypk臋? Po co? Mam nadziej臋, ze cho膰 u Was lepiej i przyjemniej. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
iiyama 0 Napisano Marzec 7, 2007 pelasia, w zyciu ci nie powiem nie denerwuj sie bo to bez sensu i tak sie bedziesz denerwowala ale : asertywnie , ona ma takie zdanie a ty zupelnie odmienne do tego tak mowiac rani ciebie , i powiedz jej to, ze jest ci przykro, ze bardzo cie rani tak mowiac o twoim mezu zktorym jestes i ktorego kochasz, potwierdz , ze ona ma prawo tak uwazac ale ty tez masz prawo do odmiennego. mow jej to za kazdym razem jak \"zdarta plyta\" i popros ja by ciebie nie ranila, u mnie poskutkowala, tesciowa jakby ja kto obuchem w leb zaczela w ktoryms momencie zastanawiac sie co mowi. no wlasnie gorzej by bylo gdyby takie uwagi miala tesciowa, to jeszcze trudniej zniesc.przeciez my tu wszystkie wiemy, ze ona nie ma racji jestesmy z toba ps. ze zdumieniem odkrylam jak wiele zachowan przejelam po swoich rodzicow, mimo, ze w mlodosci strasznie ich krytykowalam to jakby silniejsze ode mnie. BUZIOLE Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach