Go艣膰 go艣膰 Napisano Stycze艅 13, 2014 Jezeli magnez to tylko z wapniem,gdyz inaczej wch艂anialnosc bedzie zaburzona i to w odpowiednich proporcjach 1:2,polecam Dolomit,najbardziej naturalny Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Stycze艅 15, 2014 M贸g艂by kto艣 opisa膰, jak wygl膮da terapia? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 MartaAla Napisano Stycze艅 20, 2014 spr贸bujcie wit b12 bardzo mi pomog艂a, funkcjonuj臋 normalnie Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Stycze艅 21, 2014 Vit z grupy b faktycznie pomagaj膮, ale chyba b1 b2 s膮 odpowiedzialne za nerwy:), ja dodatkowo stosuj臋 kalms dobrze sie po nim czuj臋. ostatnio w dobrej cenie wypatrzy艂am na stronie apteki czerwonej Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 asiaola Napisano Stycze艅 23, 2014 Jest ktos na tym forum musze pogadac Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 asiaola Napisano Stycze艅 23, 2014 Ze mna jest tragicznie leki drgawki wieczny stres juz tak Kill lat ile tak mozna nie chce sie zyc biore magnez jestem. W uk ciezko o therapie jak sobie pomoc odezwjicie sie Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 znerwicowana00 Napisano Stycze艅 24, 2014 Ja jestem, te偶 chc臋 pogada膰. Jestem z ma艂ej miejscowo艣ci z wielkopolski, ju偶 nie daj臋 rady. Zaburzenia oddychania, omdlenia, 艣cisk w gardle... du偶o by wymienia膰. Chc臋 i艣膰 do lekarza, ale si臋 wstydz臋. Wiem, 偶e u nas w Ostrowie przyjmuje tylko jeden dobry neurolog, dr Mi臋tkiewicz, ale.. no w艂a艣nie ale. Jak s膮dzicie, ludzie dziwnie patrz膮 na osoby, kt贸re chodz膮 do neurologa, psychologa? Ta moja ma艂a wie艣... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Rengar94 Napisano Stycze艅 25, 2014 Witam,mam 19 lat.Zawsze trzymalem sie z dala od uzywek,zawsze bylem i jestem aktywny fizycznie.Zawsze bylem tez czlowiekiem calkiem nerwowym.Moje jazdy rozpoczely sie ok. miesiac temu kiedy to w szczegolnosci bylem narazony na duze dawki stresu,smutku,zdenerwowania,zmartwienia,glownie ze wzgledu na przejawy hipochondryczne,ktore towarzyszyly mi od dziecka i zalaczaly sie glownie kiedy cos mnie zabolalo.Krotko mowiac ok. 2 tyg mialem wyciete z zycia i lazilem zdolowany. Kiedy jeszcze mialem inne problemy zauwazylem,ze podczas fazy zasypiania raz na ok 1.5 tyg mialem jakby arytmie? jakby uczucie,ze mozg zapomina oddychac podczas tego procesu,gleboki wdech i spanie dalej. Wtedy tez mialem epizody bezsennosci,ze budzilem sie pare razy w nocy bez powodu i szedlem dalej spac. Olalem to bo mialem mysli gdzies indziej.Kiedy zmartwienia minely znalazlem sobie kolejne centrum zamartwien - wlasnie te objawy , wkrecalem sobie problemy z sercem i tu sie zaczelo . Czytalem,ze podczas stresu wyplukuje sie magnez i glownie z tego moga byc problemy mojego typu,ale to zbagatelizowalem . Co mi jest ? Dobre pytanie. Siedze sobie pewnego wieczoru , lekka dusznosc , pozniej dretwienie rak , panika = tachykardia , lek o wlasne zycie , dretwienie glowy , brzucha , plecow itd. kiedy wstalem przeszlo .Zaczalem jesc Mg czuje sie o wiele lepiej lecz 5 dni pozniej znow to samo, ale o slabszym natezeniu. Co ciekawe atakuje tylko kiedy siedze i nic nie robie.. Kiedy siedze i jestem czyms zajety , leze , spie ,rozmawiam , smieje sie ,wykonuje lekki badz intensywny wysilek fizyczny 0 problemow. Zadnych boli wiencowych tez. Badania,ktore przeszedlem - cisnienie tetnicze (bdb) , osluch - brak arytmii i szmerow , ekg - wykres serca prawidlowy,bez powodow do obaw , morfologia ogolna krwi - w normie , badanie moczu - norma . Czy to moga byc objawy nerwicy ?? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Stycze艅 26, 2014 Wydaje mi si臋, 偶e to mog膮 by膰 objawy nerwicy. Udaj si臋 z tym do lekarza. Nie ma co si臋 m臋czy膰. Specjalista na pewno co艣 Ci doradzi. Trzymam kciuki ;) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Rengar94 Napisano Stycze艅 26, 2014 Juz z tego powoli wychodze , od kiedy biore Magnez wszystko wraca do normy , apatia , bezsennosc , depresja , smutne mysli minely , juz 2gi dzien normalnie funkcjonuje , mam nadzieje ze to the end. Dzieki za wsparcie. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Rengar94 Napisano Stycze艅 26, 2014 Widocznie po prostu mialem duze niedobory pierwiastkow spowodowane niefortunnymi zbiegami okolicznosci : regularny cotygodniowy intensywny wysilek fizyczny => poczatek swiat , beznadziejna dieta , bole brzucha => mocna hipochondria (rak jelita grubego) => 18tka znajomego (alkohol) , obzarstwo , rozne mieszanki posilkow :D => problemy z zoladkiem (mocna hipochondria ., rak zoladka ,wrzody zoladka , dwunastnicy itd) => stres zwiazany z zaliczeniami w szkole => po swietach powrot do ciezkiego wysilku fizycznego. Oczywiscie nic mi nie dolegalo i okazlo sie , ze jestem zdrowy ,ale zauwazylem, ze bylem na granicy nerwowej tj.agresywny , zmeczony wszystkim , z brakiem motywacji . Na szczescie teraz jest o niebo lepiej i tego sie trzymam. Trzeba wygrac samemu ze soba , pozdrawiam. Zawsze mozecie liczyc na pomoc osob bliskich. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 M a gda Napisano Stycze艅 28, 2014 Hej dziewczyny, widz臋, 偶e znalaz艂am nareszcie forum, kt贸re pasuje do mojej nerwicy. Odk膮d pami臋tam by艂am bardzo strachliwa i ba艂am si臋 wszystkiego. Ale by艂am osob膮 szalon膮, kochaj膮c膮 偶ycie, ludzi... Moj膮 nerwic臋 zdiagnozowano w sierpniu 2013 roku. Trafi艂am w nocy na pogotowie z pulsem 160 ca艂kowicie roztrz臋siona bez jakiegokolwiek powodu. Oczywi艣cie w szpitalu EKG i wszystkie badania w normie. Nad ranem wr贸ci艂am do domu i wtedy si臋 wszystko zacz臋艂o. "Jak to mo偶liwe, 偶e nic mi nie jest? Na pewno czego艣 nie wykryli. Jestem 艣miertelnie chora. Zaraz b臋d臋 mia艂a zawa艂. Pewnie mam raka p艂uc i guza w m贸zgu" Mimo, 偶e rodzina ch艂opak ca艂y czas byli przy mnie, wspierali to nic nie da艂am sobie przet艂umaczy膰... Mia艂am wra偶enie,偶e puchnie mi szyja, serce non stop bi艂o mi ponad setk臋. Po trzech dniach mojej paranoi by艂am w takim stanie, 偶e by艂am pewna, 偶e co艣 mnie op臋ta艂o. Ca艂y czas p艂aka艂am, by艂am przera偶ona, nie mia艂am poj臋cia co si臋 ze mn膮 dzieje... Znalaz艂am si臋 u psychiatry, kt贸ra ukoi艂a moje l臋ki chod藕 na chwil臋, powiedzia艂a mi,偶e mam wszystkie objawy nerwicy l臋kowej ( zaburze艅 l臋kowych ) przepisa艂a mi citabax 20, pramolan i hydroxyzyne dora藕nie. Bior臋 leki p贸艂 roku, widz臋 zmian臋. Jestem w stanie przet艂umaczy膰 sobie sama wiele rzeczy. Ale dalej mam napady paniki trwaj膮ce oko艂o 10-15 min podczas kt贸rych mam wra偶enie, 偶e si臋 dusz臋, 偶e mam zawa艂, 偶e za chwil臋 umr臋... Walcz臋 za wszelk膮 cen臋, chce by膰 tak膮 kobiet膮 jak膮 by艂am kiedy艣... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Rengar94 Napisano Stycze艅 28, 2014 Tak apropo, znalazlem informacje na temat skutkow niedoboru najwazniejszych pierwiastkow, moze komus pomoze : http://fitness.wp.pl/multimedia/galerie/art924.html . Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Stycze艅 31, 2014 jedna wielka bzdura z tym rakiem :) to moze byc choroba psychiczna ; Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰1234 Napisano Luty 5, 2014 niestety borykam si臋 z nerwic膮 ju偶 kilka dobrych lat. Jestem po dw贸ch epizodach z lekami przeciwdepresyjnymi, teraz na terapii z psychoterapeutk膮, kt贸ra mi klaruje pewne sprawy. Jak u niej siedz臋 to wydaje mi si臋 偶e rozumiem jak to dzia艂a, jak si臋 wkr臋cam, szukaj膮c chor贸b u siebie i syna. Teraz czekam na wynik badania znamienia syna i powoduje to u mnie ataki panicznego strachu co to b臋dzie. Lekarze niby uspokajaj膮 ale ja i tak si臋 boj臋. Co jaki艣 czas diagnozuj臋 u siebie co艣 przerobi艂am guza m贸zgu, wzywa艂am pogotowie, kt贸re po ekg nic nie stwierdzi艂o, no i tak 偶yj臋 i zatruwa sobie i m臋偶owi rado艣膰 z 偶ycia. Przy tym musz臋 przyzna膰 , ze jestem osob膮 aktywn膮, pracuj臋, ale moja praca przynosi mi wiele stres贸w, dawniej ba艂am si臋 ze mnie zwolni膮, tego te偶 si臋 panicznie ba艂am, co ze mn膮 b臋dzie jak strac臋 prac臋, nic takiego si臋 nie sta艂o, a ja zatruwa艂am sobie 偶ycie. Obwinia艂am si臋 z a to, ze syn chorowa艂- mia艂 podejrzenie astmy, wyr贸s艂 a ja 偶y艂am w poczuciu winy, ze nie dbam o niego tak dobrze, 偶e choruje, ja si臋 po prostu ch艂osta艂am tymi wyrzutami, ze nie upilnowa艂am go od choroby, M膮偶 mia艂 do mnie pretensje , ze ci膮gle chodz臋 zamy艣lona, a ja tylko w zap艂akiwa艂am sie i rozmy艣la艂am co zrobi膰, 偶eby uchroni膰 moje dziecko pzrd chorob膮. Moja psychoterapeutka, do kt贸rej chodz臋 m贸wi 偶e to ch艂ostanie wynika z niskiej samooceny, niskiego poczucia w艂asnej warto艣ci. Mam ponad 40 lat, od pocz膮tku mojego ma艂偶e艅stwa, kt贸re generalnie uwa偶am za udane, o wielu sprawach nie rozmawia艂am z m臋偶e m bo si臋 ba艂am, jak zareaguje, no po prostu ba艂am si臋 co sobie o mnie pomy艣li, w og贸le to boj臋 si臋 ludzi, w pracy te偶, co sobie p mnie pomy艣l膮, na pewno uznaj膮 za wariatk臋, tylko czy to ma sens przejmowa膰 si臋 lud藕mi? i tak nie mam wp艂ywu na to co sobie pomy艣l膮 o mnie. Stara艂am si臋 w tym ostatnim okresie czyta膰 jakie艣 ksi膮偶ki psychologiczne, czy fora internetowe, o podobnych problemach, w wielu historiach widzia艂am siebie, ale to mi nie pomaga艂o. Wkr臋ca艂am si臋 w to my艣lenie i ci膮gle mi si臋 to niestety zdarza, ze jestem ma艂o warta, tego czy tamtego nie umiem, i nic nie poradz臋 na to. Macierzy艅stwo mnie przyt艂oczy艂o, zamiast cieszy膰 si臋 z syna, kt贸ry ma teraz 15 lat jest m膮drym uczniem i dobrym dzieckiem, to ja ci膮gle si臋 martwi臋. Obserwuje ludzi i widz臋 jak sobie pr贸buj膮 radzi膰. Na pewno psychoterapia nie jest 艂atwa, mo偶na co艣 obgada膰, ale potem zostaje si臋 samemu i trzeba zacz膮膰 dzia艂a膰, 偶eby wprowadzi膰 zmiany w sposobie my艣lenia, a tak 艂atwo i wygodnie jest pod膮偶a膰 starymi utartymi 艣cie偶kami, gdzie cz艂owiek si臋 pogn臋bia i pozbawia rado艣ci 偶ycia . U mnie jako艣 tak dzia艂a, ze 艂atwo przechwytuj臋 negatywne komunikaty, raz m膮偶 mi powiedzia艂 , ze jestem ozi臋b艂a w 艂贸偶ku, wi臋c od razu sobie wm贸wi艂am, ze jestem ozi臋b艂a, a to na pewno dlatego, ze jako nastolatka i potem te偶 onanizowa艂am si臋, a kiedy艣 jaki艣 ksi膮dz powiedzia艂, 偶e ci co si臋 onanizuj膮, wyczerpuj膮 w m艂odo艣ci limit orgazm贸w, dlatego potem nie mog膮 mie膰 orgazmu jako doro艣li, uwierzycie????? Pe艂no jest ludzi znerwicowanych w dzisiejszym 艣wiecie, dobrze, ze gdzie艣 mo偶na znale藕膰 ulg臋 w cierpieniu, leki moim zdaniem pomagaj膮, mnie nawet szybko, tylko po zaprzestaniu i brania szybko wraca艂am do starych utartych schemat贸w, kt贸re pogr膮偶a艂y mnie z powrotem w tej matni. Nie wiem, jak d艂ugo potrwa moja terapia teraz, najgorsze, ze nie jest z nfz, tylko prywatnie, musz臋 si臋 rozejrze膰 za jak膮艣 refundowan膮, bo mnie nie sta膰, ale chc臋 z tym walczy膰. 偶ycz臋 powodzenia w tej walce wszystkim udr臋czonym. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Tadamtadam Napisano Luty 12, 2014 Witam wszystkich "nerwus贸w". Ja borykam si臋 z nerwic膮 od przesz艂o 10 lat. Og贸lnie to zawsze by艂am "nerwusem", wszystkim si臋 przejmowa艂am i zaraz odzywa艂 si臋 偶o艂膮dek. Ale od kiedy zacz臋艂am dojrzewa膰, zacz膮艂 si臋 m贸j koszmar. Mam ataki paniki, kiedy tylko przekrocz臋 pr贸g domu. A zanim go przekrocz臋, 偶o艂膮dek boli mnie na ca艂ego. Oczywi艣cie do tego dochodz膮 inne nieprzyjemne aspekty, takie jak odwiedzanie wc :/ Kiedy jestem na spacerze, w sklepie czy nawet w go艣ciach- serce bije jak szalone, oddychanie jest trudniejsze, szum w g艂owie, 偶o艂膮dek 艣ci艣ni臋ty, i te uczucie, 偶e zaraz puszcz臋 pawia. Mia艂am te偶 kilka silnych atak贸w, kiedy to oblewa艂y mnie poty, zimne i gor膮ce, kr臋ci艂o mi si臋 w g艂owie, nie mog艂am z艂apa膰 tchu, by艂o mi mega niedobrze, serce bi艂o mi w uszach, i nie mog艂am usta膰 na nogach- by艂y jak z waty. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 gochna4488 Napisano Luty 15, 2014 Ja mia艂am atak miesi膮c temu. Te偶 zawsze by艂am nerwus. Ale w zesz艂ym roku mia艂am na prawd臋 du偶o wi臋cej niepokoj膮cych spraw, by艂am silna i w tym roku si艂y opad艂y i zwali艂am si臋 z n贸g. T臋tno na maxa, trz臋sienie cia艂a, r臋ce i nogi zdr臋twia艂e. My艣la艂am, 偶e umieram. Psychiatra da艂 mi leki - tabletki szcz臋scia. Najpierw by艂a rewelacja. Ale teraz zn贸w mam zawroty g艂owy, i serce ko艂acze przy byle wysi艂ku. Boj臋 si臋, 偶e znowu mnie zwali z n贸g. Psycholog proponuje psychoterapi臋, ale to kosztowne. Zastanawiam si臋 czy dam rad臋 sama, inaczej, ale zaczynam watpi膰. Nie wiem, co robi膰. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Luty 15, 2014 http://www.youtube.com/watch?v=dG4t_Ip1zxE Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Ka艣ka86 Napisano Luty 16, 2014 Polecam stronk臋 , sama korzysta艂am. Op艂aca sie sprawdzi膰 , mi pomog艂o ! www.nerwica.vegie.pl Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 malutka181087 Napisano Luty 26, 2014 mam pytanie od paru miesi臋cy cieprie chyba na nerwice lekowo nie wiem co siedzieje ltam po lekarzach mialam usg jamy brzusznej ok przeswietlenie pluc ok ekg ok tarczyca ok echo serca ok watroba ok ... i dalej czuje ze siada mi serce nie radze sobie z tym :( mam 26 lat 3 dzieci i nie wiem co robic jesli mozecie blagam odpiszcie mi malutka18@amorki.pl lub gg 47005768 Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Marzec 2, 2014 a ja odstawilam leki. owszem pomagaly, ale non stop po nich spalam, wiec to bylo troche bez sensu. ale zaczelam zmieniac swoje zycie. zmienilam calkowicie swoj jadlospis. porzucilam fastfoody, chipsy, alkoohol, smazone i niezdrowe rzeczy. jem produkty pelnoziarnieste, kasze, otreby itd. zdrowo sie odzywiam, ale tez niczego sobie nie odmawiam. przygotowuje po prostu zdrowsze wersje dotychczasowych posilkow. i zaczelam sie ruszac. cwicze codziennie z mel b. ok 1 godziny, czasami mniej lub wiecej, zalezy jak czas pozwoli i ile mam ochoty i sil. sama nie wierze w to jak wielka zmiana nastapila. nie dosc ze przez ten miesiac schudlam 4kg (i nie panikuje ze to od raka) to praktycznie zero placzu, o wiele mniej zlych mysli, koszmar贸w, przespane w calosci noce!!! owszem sa gorsze dni, sa i gorsze mysli, ale nie daje si臋. byly juz chwile, ze nie dawalam rady zostac sama w domu. teraz jest o niebo lepiej. i wszystko powoli si臋 uklada. wierz臋, 偶e b臋dzie wreszcie dobrze... ale przede mn膮 jeszcze d艂uga droga. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 kamcia2704 Napisano Marzec 2, 2014 a ja odstawilam leki. owszem pomagaly, ale non stop po nich spalam, wiec to bylo troche bez sensu. ale zaczelam zmieniac swoje zycie. zmienilam calkowicie swoj jadlospis. porzucilam fastfoody, chipsy, alkoohol, smazone i niezdrowe rzeczy. jem produkty pelnoziarnieste, kasze, otreby itd. zdrowo sie odzywiam, ale tez niczego sobie nie odmawiam. przygotowuje po prostu zdrowsze wersje dotychczasowych posilkow. i zaczelam sie ruszac. cwicze codziennie z mel b. ok 1 godziny, czasami mniej lub wiecej, zalezy jak czas pozwoli i ile mam ochoty i sil. sama nie wierze w to jak wielka zmiana nastapila. nie dosc ze przez ten miesiac schudlam 4kg (i nie panikuje ze to od raka) to praktycznie zero placzu, o wiele mniej zlych mysli, koszmar贸w, przespane w calosci noce!!! owszem sa gorsze dni, sa i gorsze mysli, ale nie daje si臋. byly juz chwile, ze nie dawalam rady zostac sama w domu. teraz jest o niebo lepiej. i wszystko powoli si臋 uklada. wierz臋, 偶e b臋dzie wreszcie dobrze... ale przede mn膮 jeszcze d艂uga droga. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Marzec 22, 2014 ja choruje od ponad 5 lat,mog臋 komus pomoc poprzez rozmow臋 gdyby ktos byl chetny , oto moje gg - 9595431 . Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Marzec 23, 2014 jest tu kto艣 z Bia艂egostoku? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Marzec 28, 2014 Nerwusy mam pytanie czy przy nerwicy normalne jest 偶e ma si臋 wzmo偶ony apetyt? 偶e okresami ci膮gle si臋 chce je艣膰? 偶e odczuwa si臋 dyskomfort fizyczny w g艂owie taki jakby ucisk,strzelanie,mrowienie trudno to opisa膰 czasem si臋 to odczuwa w skroniach czasem z ty艂u g艂owy czasem ma si臋 wrazenie 偶e kto艣 艣ciska g艂ow臋 ,i te mrowienie ciala uczucie 偶e si臋 zaraz zemdleje Sama nie wiem czy to nerwica czy i tarczyca Chocia偶 wiem 偶e nie radz臋 sobie ze stresem ,z emocjami Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 makaka Napisano Marzec 28, 2014 tak mo偶liwe s膮 te objawy, kt贸re opisywa艂a艣, wszystkie je przechodzi艂am a co do jedzenia to r贸偶nie, jedni za偶eraj膮 stres i maj膮 niesamowity apetyt ja za艣 nale偶臋 do os贸b, kt贸re poprzez stres w og贸le nie mog膮 je艣膰, nie dam rady nic kompletnie prze艂kn膮膰 bo mam jakby gule w gardle i mnie zaciska. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 kamcia2704 Napisano Marzec 28, 2014 tak wszystkie te objawy s膮 jak najbardziej mo偶liwe, ale nie zaszkodzi zbada膰 tarczycy. u mnie akurat nic nie wyszlo, ale mo偶e u Ciebie to w艂a艣nie tarczyc膮 jest spowodowane? u mnie ostatnio lepszy okres, cho膰 i stres贸w nie brakuje. ostatnio jak sie zdenerwuje to sie objawia oczywiscie placzem, dusznosciami i zimnem i dreszczami jak przy wysokiej goraczce, choc temp. mam normalna.... teraz mam wlasnie gorsza chwile, bo bardzo sie zdenerwowalam... ale jakos sobietrzeba radzic co nie? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 makaka Napisano Marzec 28, 2014 http://szaffer.pl/ polecam t膮 stron臋, mi to du偶o pomaga. Jest to bardzo ciekawa opowie艣膰 i nerwicy, nawet autor wyda艂 ksi膮偶k臋. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 makaka Napisano Marzec 28, 2014 trzeba sobie radzi膰, ale czasami jest bardzo, bardzo trudno a 偶y膰 si臋 chce, czego ta nerwica tak niszczy cz艂owiekowi 偶ycie, czasami to nie 偶ycie a wegetacja albo zaliczanie kolejnych dni w cierpieniu (objawy somatyczne) w ogromnym l臋ku, panice, sami zreszt膮 wiecie doskonale, co tu du偶o m贸wi膰 paskudna przypad艂o艣膰 i tak wiele ludzi to ma a jak przechodzimy ko艂o nich to nikt by tego nie zauwa偶y艂, 偶e idzie osoba, kt贸ra si臋 boi, trz臋sie a mo偶e wysz艂a bo musia艂a a boi si臋 nawet wychodzi膰 z bezpiecznego swojego azylu (domu) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Filifionca Napisano Marzec 30, 2014 Tez si臋 z tym mecze,ja z kolei przy nerwach kompletnie nie mam apetytu.Dobija mnie to.Znowu schud艂am,bez sensu to wszystko. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach