Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość giligili

pytania dotyczące antykoncepcji? chętnie pomogę

Polecane posty

małolatko-ale była możliwość wpadki? opisz co się stało...nic Ci nie mogę pomóc-musisz zrobić test...powody wymiotów mogą byc rózne!dlatego spokojnie

Gość MAŁOLATKA
No własnie z ta wpadką... uważam że bym poczuła a przede wszystkim mój partner, ale nic takiego nie było.

Gość MAŁOLATKA
A najbardziej mnie martwią bóle brzuszka, bo jakoś czeso je mam.I jeszce jedno jeżeli od ostatniego stosunku mineło 17 to już moge śmiało zrobić test? Czy jest jeszce troszkę za wcześnie?

Gość lawo
witam! w niedzielę zapomniało mi się wziąć tabletki-zorientowałam się dopiero w poniedziałek wieczorem..w ulotce jest napisane, że jeżeli w pierwszym tygodniu brania tabletek -logest- opuści się jedną a w tym czasie utrzymywało się stosunki to należy powiadomić lekarza..Olałam to jednak i wzięłam 2 tabletki za jednym zamachem - tak jak nakazują w przypadku braku stosunków..no i tu mam problem..bo od poniedziałku zaczęłam troszkę krwawić i nie wiem czy to jest normalne zachowanie organizmu po zapomnieniu jednej tabletki..nie jestem zbytnio obeznana w tej kwestii i bardzo prosze o radę, czy powinnam się tym przejąć czy też nie.. Pozdrawiam

małolatko-możesz śmiało zrobic test lawo-no coż najniebezpieczniej jest zapomnieć tabletki właśnie w 1 tygodniu:/ powinnaś się dodatkowo zabezpieczać i tyle...jeżeli podczas 7-dniowej przerwy nie wystąpi krwawienie powinnaś zrobić test

Gość lawo
dzięki.. że też to musiało być w pierwszym tygodniu...jak pech to pech.. pozdrawiam

Gość uuuuuuuup
up

Gość zielonaaaa
Czesc :) Biore yasmin od 13 dni, to moje pierwsze tabletki. Do tej pory bylo wszystko ok a dzisiaj polala sie ze mnie krew i brzuch mnie boli jak na okres. Troche sie wystraszylam,czy to jest normalne? Dodam ze bylam dzisiaj u gina i okazalo sie ze mam mala nadzerke i nie bardzo wiem czy mam ja zamrazac czy to nie przeszkadza...i jesli zdecyduje sie na zabieg to powinnam odstawic pigulki?

zielonaaaa-wzięlaś 1 tabletkę 1 dnia cyklu? czy to zwykłe plamienie? jesłi tak, to jest to w sumie normalne...lekarz powinien ocenić czy nadżerka nadaje się do zamrożenia czy lepiej zrobić to po 1 ciązy.

Gość zielonaaaa
Pierwsza tabletka pierwszego dnia, tak jak pisalo na ulotce. Teraz kjrew nie leci ale brzuch mnie dalej boli, troche sie zdzwilam ze dopiero po 2 tyg wystapilo krwawienie...jesli bede miala zabieg to odstawic tabletki?

Gość zielonaaaa
dzieki :)

Gość 8482
witam mam pytanka 1. biore od 2 miesiecy jeanine przy pierwszym opakowaniu przez 3 tyg mialam okres, a przy drugim w polowie opak mam znowu okres czy to normalne?? 2. zawsze biore o jednej porze tabletki a raz spoznilam sie 2,5 godz czy jest mozliwy dzidzius?? dodam ze 4 miesiace temu urodzilam

8482-do 3 cylku wszystko powinno sie ustabilizować...jednak prze ten czas mogą Ci dokuczać takie właśnie plamienia... 2,5 h różnicy nie mają znaczenia

Gość MAŁOLATKA
giligili mam do Ciebie pytanko. Niedługo będę musiała wyrobic sobie książeczkę sanepidowską no i niesty badania musze porobić.. czy jest opcja, że mi wykaże, że jestem w ciąży o ile jestem ...

wszystko zależy jakie badania masz robić...zpewne badania krwi, moczu, kału -z takich badać nie wyjdzie czy jesteś w ciąży

Gość agniecha88
Moze mi cos doradzisz :D juz bylam u ginekologa ale jeszcze twojej opinie poslucham :) wiec kochlam sie z menem w samej gumce ktora nie pekla ani sie nie zsunela..nie mial we mnie wytrsyku i gumke sprawdzislismy czy nie ma przeciwkow wlewajac wody i nie bylo napewno niom ale to byl moj 1 raz i schiza ciazy sie ujawnia u mnie :] okres mam miec we wrzesniu a ja sie boje zebym sie nie wykonczyla nerwowo choc ginekolog mi mowil ze ciazy mi napewno nie grozi Ale prosze od Ciebie kilka slow :]

według mnie, ciąży nie będzie:) ale jeśli planujesz za każdym razem tak się stresować to moze pomyśl o innej metodzie anty-np.tabletki

Gość koronka
czesc, biore pierwsze opakowanie tabletek po 2 mies przerwie-teraz Yasmin.dostalam miesiaczke i w 1 dzien wzielam tablteke,okres sie skonczyl-byl krotszy niz zwykle,a teraz 3 dzien mam plamienie,dodam ze jest to 6dzien mojego cyklu.kiedy skonczy sie to plamienie? a czy ma ono jakis wplyw na seks?tak sie dopytuje bo moj ukochany wraca w sobote i chce go go "przywitac" :)

niestety nie potrafię powiedziec kiedy plamienia się skończą:( mogą pojawiać się nawet przez kolejne 3 cykle...ale nawet z takim plamieniem jesteś normalnie zabezpieczona:)

Gość tak bardzo sie boje..
Giligili mialas racjee :) test wyszedł negatywny Quick Vou czy jakos tak:) tylko okresu brak.. no ale moze przyjdzie z czasem, dzieki za dodawanie otuchy, nie wiem co bym zrobila gdyby nie Ty :) jesteś wielka! :)

Gość agniecha88
a czy test mozna zrobic 2 tyg od stosunku ?? choc ginekolg wykluczyl taka opcje ze bede w ciazy ale okres bede miec we wrzesniu wiec chce sie troszke uspokoic :) ale czy sadzisz ze powiinam sie tak bardzo denerwowac pomimo ze specjlasita mi powiedzial ze ciazy nie bedzie bo nie bylo kontaktu penisa z pochwa ??

Gość MAŁOLATKA
Dziewczyny jak czytam niektórych waszych wypowiedzi to uwiezcie mi chce mi sie płakać a z drugiej strony ... zazdroszcze wam. Nie wiem czym wy się teraz martwićie skoro spodziewacie się okresu we wrześniu. Mi sie juz podad 2 tyg. spóźnia i co ja ma powiedzieć? Poprostu dostaje takich schiz że już sama ie wiem co się ze mną dzieje. Postawcie się w mojej sytuacji i dopiero wtedy chyba zrozumieci co to panika i strach. Dzisiaj już 2 raz wymiotowałam. Z tego wszystkiego nawet zapisuje o której...nieźle co. Staram se o tym nie mysleć , ale jedynie przez 5 min mi sie udaję, a potem znowu sie załamuje. Po test sama nie pójde bo co ty się oszukiwać - wstydze się . Dziwnie to troszkę by wygladało żeby 17-sto letnia panna prosiła a test ciązowy, wiec to zostawiłam facetowi niech on mi kupuje, wkońcu to nie tylko z mojej przyczyny to wszystko pzechodzę. Tracę poprostu sens życia :(

Gość mam takie pytanie
jesli bylismy z chlopakiem w majtkach, nie bylo wytrysku, ale ocieralismy sie o siebie dosyc mocno, no i sila rzeczy nasze majtki byly wilgotne, to czy jest szansa zebym byla w ciazy, okres mi sie spoznia, co prawda dopiero o 2 dni ale i tak sie jakos boje. Moje piersi są powiększone, odczuwam silny ból w okoliczach jajnikow. Moja temp to 36,8. Mam straszne schizy, że jestem w ciąży. Czy jest to w ogole mozliwe w moim przypadku?

małolatko odezwij sie! mam takie pytanie-sznsa na ciąze jest niewielka, lecz na 2 raz radze uwazać...takie ,,nieuważanie\" prowadzi do stresu i schiz...a niekiedy w wyjatkowych sytuacjach nawet do ciaży:/

Gość mam takie pytanie
giligili czyli jednak moge byc w ciazy?:( chyba jutro kupie test ale sie strasznie boje, a jak dostane okresu to jak tylko mi sie skonczy lece do gina po tabletki

generalnie starajmy się jeśłi nie chcemy mieć dzieci, aby nasienie nie znalazło się w okolicy pochwy! w twoim przypadku szansa na ciaze jest naprawde minimalna...jednka majtki to nie latex:/ jeśłi bardzo sie denerwujesz to zrob test

Gość growenzi
*** czy czopki doodbytnicze "Diclofenac" (lek przeciwko zapalny, przeciwbólowy itp.) mogą osłabić działanie pigułek anty???????????????????????