Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość

Dieta 1000 kalorii po kopenhaskiej - kto wchodzi ???

Polecane posty

gagatexx az ci zazdroszcze tej wagi . To moja wymarzona waga. Moze kiedys bede ja miec. Dobry pomysł zeby zwiekszyc teraz troszke kalori. moj dzien dzisiaj wygladał swietnie ( chodzi o jedzenie) rosół 3 skrzydełka z kurczaka gotowane surówka z kapusty pekinskiej z fasola i kukurydza 2 łyżki lodów i mnostwo picia :) oprocz tego 1 dzien rzucania palenia trzymajcie kciuki

gdzie jestescie kochane? no mykam juz spac wiec 1 dzien bez fajek minoł :) hurra dojadłam jeszcze jogurt , ale w 1000 sie zmiesciłam pozdrawiam

Felinko, gratuluję rzucenia paskudnego nałogu :-) Jeśli znasz choć trochę angielski, to ściągnij sobie programik z tej strony: http://www.silkquit.org/ To jest program dla osób, które rzuciły palenie. Wpisujesz tam różne dane, np. ilość, markę i cenę papierosów, które paliłaś i na bieżąco masz informację (tyle że po angielsku) typu \"Felina nie pali już od 2 dni 5 godzin i 37 minut. Nie wypaliła w tym czasie 48 papierosów. Zaoszczędziła 12 zl 50 gr. Wydłużyła swoje życie o 37 minut\" (oczywiście dane wpisałam przypadkowe). Podobno ex-palaczy bardzo motywuje, gdy widzą wzrastajace cyferki. Powodzenia! :-)

Gość
Triskell - niezły pomysł z tymi cyferkami, może się skuszę ? Magi ta twoja sałatka to mi wygląda na szwedzką/żydowską (nie wiem która to ta na słodko ale chyba żydowska) więc może gdzieś w tabelach będzie podana kaloryczność. chyba sobie zrobię na zimę - też uwielbiam piec, gotować, pasteryzować i robić PIEROGIIIIII :-D Byłam na weekend w Wiśle, sobota - wejście na Baranią - 9 h, niedziela - przez Jarzębatą, Kamienną, Trzy Kopce i coś tam jeszcze na Biały Krzyż :-P mam nadzieję, że trochę kalorii spaliłam, ale dupa mnie boli strrrrrrasznie dzisiaj. I kolana. Nie cierpię schodzić z góry :-0 Zastanawiam się nad głodówką oczyszczającą ... ale wtedy trzeba zrezygnować z wszelkich toksyn - fajki to bym jeszcze przeżyła, ale przeraża mnie perspektywa braku KAAAAAWYYYYY :-( Może na razie nagotuję zupki z kapustki ???? Bardzo lubię ... witam gagatexxx - jak pogoda nad morzem ?? Opaliłaś się :-P ?

hej triskell dzieki za ta stronke.troszke angielski znam wiec napewno skorzystam z tej stronki :) wydaje mi sie ze ta stronka naprawde moze pomóc....brzmi ciekawie. dzisiaj 2 dzien nie palenia.do 16tej dopuki jestemn w pracy napewno nie zapale.pozniej zobacze jak bedzie. dzisiaj próbuje ta diete owocowo - warzywna .ide zaraz po nektatynki i kubusia. ahh szkoda ze nie moge kawy wypic.moze mi sie uda bez niej wytrzymac :) tez bez kawy nie umiem. pewnie po tej Wisle to niezle w dół zjechałas, tyle ruchu miałas :) pozdrawiam

Gość
ech Felina żeby tylko - tyle ruchu ale żarłam biały chleb Z MASŁEM o zgrozo, dwa kawałki pizzy, kiełbachę, gorące kubki wyjmuję bo mało kaloryczne ...

hmm no ale napewno to spaliłas .z tego co piszesz to małe grzeszki.na poceszenie powiem ze mi sie czesciej zdarzy to zjesc :) a jak z waga dzisiaj. wazyłas sie?

Hello :-)) pogoda nad morzem świetna, cieplutko i słonecznie, troszkę mnie złapało słoneczko dziś na śnuiedanie zjadłam do kawy talerzyk ciacha w tym tort a co se będe żałować ale prawda jest tak że muszę znów się ograniczyć bo nad morzem były lodziki goferki friyeczki alkohol i wiele innych rzeczy dlatego muszę się teraz spowrotem nastawić na odchudzanko :-))

pisze ten post bo chwilowo nie mam co robic.i mi rece lataja w poszukiwaniu czegos ....masakra. Moze jednak choc na kawe sie skusze.Mogłam kupic sobie pestki dyni.by miec zajecie. Boze to 2 dzien dopiero a mnie skreca jak diabli. Dodam ze 1 papierosa zapaliłam w wielku ......14 lat :(.pozniej od 16tak jakos juz poszło. Głupota totalna, ale jak kiedys to było w modzie.a teraz sie cierpi.obiczam własnie ile kasy poszło mi z dymem tak 20 paczek na miesiac po 5.50 - 110 zl (choc czesto drozsze kupowałam) 12 miesiecy 1320 zł!!!! skąd ja miałm tyle kasy!!!! przypuscmy ze był okres ze paliłam mniej.Ale to i tak wychodzi mi ponad tysiac.Boziu 1000 zł na rok z dymem. Majac swiadomosc ze tak 5 lat mi leci to juz bym miała niezły samochod kupiony, 2 swietne wycieczki zagraniczne, lub mnóstwo ciuchów.Masakra :( musze to rzucic bo z torbami pójde

a ja idę zaraz ściąć moje piękne loki :) pewnie później będę żałowała, ale bardzo chcę mieć znowu krótkie :) Bądźcie wyrozumiałe jak będę marudziła później proszę, o ile z fotela nie ucieknę... :)

Felina mój facet nie pali od 11 sierpnia na moje wyraźne jęki, ale sam chciał rzucić... i wczoraj z wielką radością powiedział mi, że pierwszy raz od dawien dawna jak jeździł rowerem nie miał zadyszki i super mu się jeździło, a jeździ bardzo bardzo dużo i raczej ekstrymalnie (ekstremalnie?:)) Ucieszyło mnie to i powtarzałam mu, że skoro rzucił i kilka dni się męczy, a akurat ma chcice na fajka, to bez sensu żeby sięgał po niego skoro i tak chce rzucić i bez sensu żeby za jakiś czas znów to przechodził, bo nie ma co ukrywać rzucanie to męczarnia. I wtedy wiedział, że faktycznie jak się męczyć to tylko raz :) BUŹKA i gratuluję decyzji i Wytrwania

Gość
Magi żeby potem nie było na mnie ... ;-) Ja chyba zacznę powolutku ograniczać bo jak chcę zacząć oczyszczanie to muszę ... heh Felina nie, nie ważyłam się - chyba zrobię to dziś :-0 a buuuuu Moze nie będzie tragedii, chociaż jeansy troszkę mnie piły :-( ale były świeżo uprane :-P

magi22 nie scinaj włosów ;( napewno masz tak sliczne loczki.fakt ja mam tez krótkie i nigdy bym juz nie zapusciła.ale jakby moje sie kreciły to bym ich nigdy nie obcieła :( no jak mimo to zetniesz to i tak bede cie wspierac :) mystery nie bedzie tak zle.A jak stwierdzisz ze zle....to jutro juz bedzie lepiej...i z kazdym dniem jeszcze lepiej ;) pozdrawiam

Gość
dzięki za wsparcie :-P

Gość Lesna
hej kobietki :) pozwolicie, że do was dołącze? Po kopenhaskiej tydzień przerwy - od dzis te szalone 1000kcal... kurde - to nie jest łatwe - ile kcal ma mała miska z arkoroku płatków nestle fitnes z mlekiem? - ile sie tam mieści? szklanka, pół, ile to gram płatków? chyba sie trzeba w wage i miernik płynów zaopatrzeć na poczatek :P a poza tym zjadłam droźdźófke z makiem... ile to ma kalori? ze 300? ile taka cholerna drożdżówka wazy - czy ktos to kiedys ważył? kopenhaska była prostsza - hehe buziaki dla wszystkich

Gość
Lesna - rejestracja na www.dieta.pl i heja - tam se policz wszystko co pochłaniasz. Hmmm miseczka z arcorocu mówisz, a kolor ? brązowa czy przezroczysta :-P ;-)

Gość
Szklanka ma 250 ml, wsuj do szklanki a potem do miski ...

hej lesna wiem o co ci chodzi tez mam z tym problem..w takim momencie wchodze na stronke co ci Mystery podała, albo w nagłych momentach dziewczyn pytam.A czasem zaokraglam( na moja niekorzysc) :) zeby czasem za bardzo nie przedobrzyc

Gość Lesna
Dzięki kobiałki, ale ja byłam już na stronie i rejestracje podjełam, co nie zmienia faktu, że nadal nie wiem ile ta bułka waży - przyjełam, że 100g :) a moze więcej? Mystery - moze trudno uwierzyć, ale ja nie mam w domu, żadnej tradycyjnej szklanki - większość płynów łapie na oko przyjąwszy (hihi), że kubek ma 300, ale o 5.30 ni cholery nie przyszło mi do głowy zastanawiać sie ile wlałam do tej miski :P boje sie, że takie mierzenie "na oko" to sie może źle skończyć ;) założyłam że płatków było z 4 dag - biorąc pod uwagę, że całe opakowanie ma 25, a mleka ze 100 ml i mi wyszło już 580 :( no to warzywka zostały i owocki do wieczora... może kultowy kalafior mnie podratuje ;) kupić wage kuchenną kupić jakies bułki i zwazyć kupić szklanke kupić wage elektryczną, przy 1000kcal tradycyjna i cudza chyba sie nie sprawdzi ;) te diety to kosztowne coś są ;) dzieki za pomoc, a miseczka brązowa - prezent slubny przecudnej urody - cały zestaw :P a moze któraj z was dysponuje (widziała gdzieś w necie) rospiske pt - łyzka mąki - tyle a tyle gram, łyzka masła - tyle i tyle - przydałobysie, bo na wage aptekarska to mnie chyba nie stać ;) a i cierpliwość juz nie ta...

Gość
Lesna a tam w tabelach na stronce nie ma ? Kuuuurde ..... aż muszę sprawdzić

lesna ty dobry problem poruszyłas.tak naprawde masz racje.Trudno jest cokolwiek obliczyc ...metoda na oko to tez nie rozwiazanie.jutro w pracy posiedze na necie i poszukam tych danych ;) terasz powoli sie zwijam do domu. musze przyznac ze zxaczynam byc głodna ale daje rady.jak narazie 5 nektarynek i kubus za chwile kalafior cały w bulionie(pyszny) wieczorem powinnam jeszcze cos napisac pozdrawiam

Mówiłam, że kalafior w bulionie, to pychota - normalnie nie chwaląc się patent pierwsza klasa :):):):) Włoski ścięłam :):):)):): śliiiiiiiiczne :) i nie beczę. Loki? a gdzieś mam loki, co za różnica czy loki czy proste grunt to akceptacja :) Dialog na krześle u fryzjerki: Fryzjerka: jak ścinamy? Ja: na krótko:D Fryzjerka: żartujesz?????? (pełna konsternacja) :) ja: nie :D:D:D:D:D (banan) i wyszło bardzo ładnie, bo miałam już tak krótko i świetnie się czuję i wygodnie, a kręcą i tak mi się, więc rano nie musze mocno układać tylko żelem przejadę i ślicznie ułożone :) BUŹKA! )ja dziś już ok 770kcal skonsumowałam, ale zawsze jadam do 18.00 więc jakiś owoc i znowu nie rpzekroczę 1000kcal, ale ochoty brak i najedzona jestem, to pchać nie będę :)

Gość Lesna
oczywiście masz racje mistery - pieczywo słodkie jest - tak to jest jak człowiek chce za szybko ;) ale wiele sie nie omyliłam - taka drożdżówka to 90-95g i 260-300 kcal w zależnosci z czym jest :) nie ma kalafiora :( monż wstretny mnie wystawił do wiatru tzn. wg jego wersji nie zrozumieliśmy się i zakupy dopiero wieczorkiem - nic to - trzeba sie przygotować i więcej zieleniny zakupić - poza szpinakiem i kapustą ofkors :) buziaki i tzrmajcie sie dzielnie - ja na kanapkach z chlebkiem chrupkim dociągnełam do 1000 - głod, głod nam grozi :(

Gość
he he Magi - znam te dialogi bo ja zawsze baaardzo radykalnie - na oświęcim - a potem zapuszczam 3 lata i jak sa już do połowy pleców to znów fruuu i na oświęcim - fryzjerki zawsze są zaskoczone :-D Jetsem u mamy - zara dokonam stosownych pomiarów. Już się boję brrrr :-(

Mystery napisz jak tam efekty koniecznie. Pozdrowionka i nie jest z włochami na Ciebie hihihihihi ;) A u fryzjera też zawsze się dziwnie ludzie patrzą :) Fryzjer który zamiatał w trakcie strzyżenia mówi do mojej fryzjerki: zamiotę Ci bo się zakopiesz... hihihihihi :) Wariatki nie wariatki ale za to zdecydowane i seksowne kobity :):):) BUZIAL

Witam Jestem z wykształcenia mgr inż Technologii Żywności i dietetykiem. Na codzień pracuję w szpitalu oraz prowadze własna firmę udzielając porad dietetycznych w zakresie odchudzania, problemów z przemianą materii, alergiami pokarmowymi, oraz chorób uładu trawiennego Jeśli interesuje Cie kompleksowa \\\"usługa\\\" polegająca na ułozeniu diety, suplementacji i ćwiczeń oraz \\\"opieka\\\" dietetyczna możesz skontaktować się meilowo mychor@go2.pl

i po moim planie z dieta.mama dała rosól ze skrzydełkiem gotowanym :( i musiałam to jesc.jutro za to mam miec kalafior.co z tewgo jak cała dieta poszła . Cały dzien dobrze mi szło.teraz zjadłam 2 sucharki z twarogiem. :( od jutra 2 próba diety owocowej.cos mi sie wydaje ze nawet dnia nigdy nie uda mi sie pociagnac . mystery i jak efekty? pisz bo czekamy. meggi22 no i po loczkach.grunt ze nie płaczesz i podoba ci sie . :)

Felinko! Nie becz tylko się zdecyduj czego chcesz. Sama wiem, że bez determinacji i tego, że chce się schudnąć, że na pewno tu i teraz, to nie ma sukcesu! Jak będziesz gotowa na wyrzeczenia, to schudniesz... To ciężka praca, tak jak rzucanie nałogu, bo jedzenie, to nałóg.. nie ma co ukrywać jemy nie po to żeby żyć jak się powinno, ale dlatego, że jesteśmy przyzwyczajeni, że sięgamy po coś do jedzenia w każdej chwili, albo po to co bardzo lubimy a co jest od groma kaloryczne. Warto rano stanąć przed lustrem i powiedzieć sobie nie tak chcę wyglądać! Autosugestia to dobra srawa! Powodzenia jutro Felinio (i na Boga jak jeszcze raz napiszesz mEgi to ubiję i kotlety zrobie :)))) BUZIAL :D

a sorki magi22 jakos nie umiem zapamietac twojego nicka.wpadło mi to megi i juz mi tak zostało. co do odchudzania mojego i determinacji.sama w sobie je mam ale co z tego jak mama wrzeszczy ze specjalnie nie bedzie dla mnie gotowac i musiałam zjesc co mi dała. Dodam ze w chwili obecnej nie mam nawet na kalafior w portfelu i musze jesc co mi daja.a co do lustra po co sie straszyc tak codzien z rana :P