Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawskaankieta

Od kiedy było widać Wasz brzuszek???

Polecane posty

Zaczyna być widać w IV- V miesiącu- wczesniej to po prostu tłuszczyk.

hehe w pierwszej ciąży brzuch mialam ledwo widoczny w 5 mc a teraz koniec grugiego mc a brzuch juz wygląda jakby byl to 4 czy 5 mc. Zastanawiam sie od czego tak jest. Brzuch jest mocno zaokrąglony i taki normalny ciążowy brzuszek jest twardy itd. Nie jest to tłuszczyk bo tłuszczyku nie miałam :( lekarz mi mowi ze czesto tak jest w drugiej ciąży ale od czego to zalezy nie mam pojecia.

Gość someoneeeee
a ja w 5 miesiacu bylam na dyskotece w obcislych spodniach i nie bylo widac brzuszka nic a nic:)

Gość no jeśli ktoś tak jak ja
przed ciążą miał 60cm w talii, to trudno żeby nie było widać od razu:O

no własnie kurcze moj brzuszek po 1 ciąży plaski i zero tłuszczu a teraz wygląda na 4 moze 5 mc no kurde no? Az sie zastanawiam jak bedzie wyglądal w 9 mc :(

Gość no jeśli ktoś tak jak ja
mogę Ci tylko powiedzieć, że zmierzyłam się przed chwilą i w ostatnim dniu 34 tygodnia mam 97cm w pasie:D

w kolejnej ciazy ponoc brzuszek szybciej widac ;)moze teraz szybciej podrosl a za kilka tygodni troche przystopuje??

ja dzis zaczynam 19tc i brzuch jest miniejszy niz w pierwszej ciazy ale inaczej tez mi rosnie ...sasiedzi i znajomi ktorzy nie wiedza o ciazy jeszcze jej nie widza

u mnie widać było brzusio w 6mc, ale ja miałam malutki i do końca ciąży chodziłam w moich ubrankach, ale dzidzius był normalny:):) choć ja też mało przytyłam i połozne śmiały się po porodzie nie było widać,że urodziłam:)

Gość Kath...
U mnie dopiero zbliża się 3 miesiąc a wyglądam jak w 5 - tym , mówią że to kwestia tego że jestem dość szczupła i szybko widać brzuszek

Gość kote5
Dziewczyny ! Ja jestem załamana - jestem w 9/10 tyg a brzuch mam już taki jak moje koleżanki w 9 miesiącu ! W nic już nie wchodzę a wszyscy pytają czy to bliźniaki. Nie to nie bliźniaki !! Mam dosyć tych pytań i spojżeń ... - ale masz brzuch ! Ja to w 6 miesiącu wchodziłam jeszcze w swoje normalne ubrania ...... A co ja mam na to poradzić !!!!!

Gość ja tez mam spory brzuszek
a jestem w 12tc i chodze w dresowych spodniach bo sie w nic nie mieszcze. nie wiem od czego to zalezy ale w mojej rodzinie i mama i siostra w ciazy od razu dostaly brzuch :-) ja sie ciesze, mam nadzieje tylko ze taki wieeeelki nie urosnie jak im :-)

Gość Snowflakes
Mam nadzieję że topik nie umarł. Ja przed ciążą przy 170cm ważyłam niecałe 56 kilo. Nie wymiotowałam i teraz dobiłam do 11 tygodnia z wagą 59 :) Miałam w tali 60cm a teraz 67 i brzuch uwierzcie mi że widać. Opinie są rózne. Jedni mówią że jak kobieta ma trochę więcej ciała to szybciej u niej widać. Mi lekarz poweidział że przy chudych osobach często organizm nadrabi braki i szybciej gromadzi wszystko a poza tym przy małęj masie bardziej uwidacznia się rozrost macicy. Mam nadzieję że mój organiz braki już nadrobił, bo od 5 tygodnia nie wchodzę w swój rozmiar.

Gość suzana1981
A ja jestem w 16 tc i brzuszka tez nie widac-wieczorami moze nabiera troszke kształtu ale np rano płasciutki:)

Gość whizzy
hehe z tym brzuchem to naprawde roznie bywa:) ja jestem w 35 tyg ciazy a wydaje mi sie ze mam bardzo maly brzuch w porownaniu do innych kobiet w podobnym okresie ciazy chociaz na wysokosci pepka moj obw wynosi ok 107 cm

Gość A ja jestem 16tc i mam tak
wielki brzuch jak moja sąsiadka, która obecnie jest w 8 miesiącu. Ona jest drobna, w ogóle nie przytyła. Brzuszek ma jak taka piłeczka. Jak idziemy razem to czuje się przy niej jak betoniarka! fakt, ze pod wieczór jest większy niz z rana ciekawe na czym to polega?

witam wszystkie mniejsze i wieksze przyszle mamuski :-) ja jestem w 37 tyg i mam 98 w talii, a brzuch było widać poczatkiem 6 miesiąca, ale i tak mi ciężko, pozdrawiam

W PIERWSZEJ CIAZY WIDAC BYLO W 5 MIESIACU ALE W DRUGIEJ JUZ W 8 TYGODNIU! TERAZ JESTEM W 40 TYGODNIU I MAM 120 CM NA WYSOKOSCI PEPKA :/

Gość kako
u mnie brzuszek zaczął być widoczny dla ludzi ze świata zewnętrznego ( tych, którzy się przyjrzeli bardziej) w połowie 4 miesiąca.

Gość ewamaj
ja jaestem w 17 tyg ja juz widze brzuch ale inni jeszcze nie chodze nadal wmoich spodniach rozmiar 34

Gość hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
dddddd

Gość Mmotylek
Hej dziewczyny mi w pierwszej ciazy bylo widac brzuszek w 6 miesiacu a przytylam 20kg majac 55kg i 163cm wzroztu:/ teraz jestem w drugiej ciazy i brzuszek juz jest dosc widoczny w pod koniec 5 miesiaca(dla mnie juz duzy) i jak narazie przytylam 5 kg w tej ciazy staram sie nie jesc za dwoje tylko we dwoje zdrowo i rozsadnie:)!bo z wyliczenia mojego BMI powinnam przytyc 11kg w calej ciazy ale czy sie uda?!tego jescze niewiem heh;)

Jestem w 34 tyg. przytyłam 17 kg, ale jakoś się to rozeszło, że niewiele widać. Brzuszek mam mały, widoczny od mniej więcej piątego, prawie szóstego miesiąca, do tego czasu ogólnie tyłam, ale nie na brzuchu.

Mój brzuszek zaczał byc widoczny kilkanaście lat temu. Z pocztku był niewielki ale teraz wygląda mniej więcej jak u kobiety w 7-ym miesiącu ;) A że nie robię zaleglosci w piciu piwa to jeszcze chyba urośnie :classic_cool:

Ja wlasnie skonczyłam 12 tydzień i jak jestem ubrana to zupelnie nic nie widac (szczególnie rano), ale ja już w niektóre rzeczy, te bardziej dopasowane w talii oraz biodrówki, się nie mieszczę (a w każdym razie jest mi w nich na tyle niewygodnie że nie mogłabym dłużej siedzieć itp). Mam to szczeście, ze od ostatniej zimy schudłam przez wiosnę-lato ok. 4 kilo, które nie wiadomo skąd mi sie przez pierwsze 1,5 roku małżeństwa przyplątały, wiec spodnie kupowane zeszlej zimy na wagę 61 jeszcze mi z pewnościa kilka tygodni posłużą. Na razie chyba obwód rośnie tak ogólnie, a niekoniecznie do przodu, pielęgniarka powidzieła mi że dopiero w 4 mies. macica tak realnie wychodzi poza kości miednicy czy coś takiego. W każdym razie tak jest jeżeli mięśnie brzucha jakoś trzymają (czyli częściej w pierwszej ciąży) Ja tez zauważam puchnięcie brzucha pod wieczór, czasami robi sie taki bęben że wygląda jak 5-ty miesiąc! Przybralam na razie chyba niecaly 1 kg wiec właściwie jakby nic. Pozdrowienia dla wszystkich dziewczyn spodziewających się małego bejbisa! ;-)

mój brzuch wygląda obecnie tak jak na załączonych fotkach na dole stopki... w 1. ciąży porządny brzuch dostałam dopiero po 20 tc i wtedy rósł w oczach... teraz będzie pewnie podobnie :)

Gość hej to ja
Jestem w 24 tygodniu ciąży i przy 170 cm wzrostu ważę 72kg(przed ciążą 60kg)brzuszek nie był widoczny ale cała reszta!!!Różnie to bywa z rośnięciem brzuszka.

Gość Paulina20
ja jestem w 17tygodniu i brzuszka mi wcale nie widac:(:(:( i praktycznie nic nie przytyłam moze za mało jem ????ale ciaza przbiega prawidłowo buzka

jezeli ciaza przebuega prawidlowo to czym sie martwic? ;) ja mimo ze ogolnie duzo przytylam to brzuszka az tak nie bylo widac zdjecia z drugiej ciazy mam w stopce,mozna zobaczyc ogolnie w kazdej ciazy przytylam ok 20-22 kg :-/