Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WITAM

Zakladam kacik poetycki....

Polecane posty

A teraz coś, co każda kobieta powinna usłyszeć od swojego lubego ;) Autor wiersza Sandor Petofi. :) Drzewem będę, jeśliś jego kwiatem. Jeśliś rosą, ja będę jak kwiecie. Będę rosą, jeśliś słońca lśnieniem, Byle z tobą być zawsze na świecie. Jeśli jesteś ty niebem dziewczyno, Ja się w gwiazdę zamienię na niebie, Jeśliś piekłem, to zejdę do piekieł, Bo przeklętym chcę zostać, dla Ciebie. ❤️

Gość i jeszcze ten wierszyk
Fiołkami ci drogę uścielę, Kwiaty rzucę pod stopy pachnące, Wonne lasów i pól naszych ziele I storczyki, co rosną na łące... Fiołkami ci drogę uścielę, Że nie dotknie się stopa twa ziemi, I powiodę cię, bialy aniele, I powiodę szlakami jasnemi... W marzeń cichym klękniemy kościele, Gdzie od ludzi daleko i świata, Mój ty biały, serdeczny aniele, Maja duszo ty jasna, skrzydlata... (autor Zdzisław Dębicki) ❤️

Gość taka jedna panienka
wlasnie zlapalam kolejny oddech nie liczylam na to... wmurowana w sciane goryczy spotkal mnie kolejny zawod zyje nadal... i tylko patrzec jak przechodzien minie bez mrugniecia okiem na wtopiona mase beznadziei mija kolejny dzien, znow lapie oddech...

* * * Szczesliwy kto pewnego trzymajacc sie ladu, wolny majac ze wszystkim umysl od przesadu, od zgielku oddalony bledliwego swiata, z miloscia i przyjaznia mile pedzi lata... M.Wolski

Gość taka jedna panienka
:D:D::D:D ale mnie rozbawiliscie..:D:D:D:D:D 😘

Gość Ego
Do Bezsilności ; Też mi sie bardzo podoba , poezja to rzecz smaku , a wszystko zresztą, czytaj dużo Staffa - stawia na nogi , daje nadzieję i pokazuje lepsze strony zycia , mówi o wewnętrznej mocy która drzemie w człowieku , Proszę poczytaj Staffa - Kowal i mniej optymistyczny o samej magii zycia : Kochać i tracić - jest cudowny ciągle go czytam

Gość Jaguś
Smierc nie wybiera: Dzis czlowiek - jutro jagnie Rowno jej popadnie...

Gość Genia
Pan Bog stworzyl byka, I byk byl. A chlop wziol kozika Urznal mu u dolu I stworzyl wolu - ...i wol jest!

Gość Genia
Ja za woda, ty za woda, jakze ja ci buzi podom?... Podom ci ja na liseczku, A nasci-ze, kochaneczku... 🖐️

Gość kurna
Ptaki tu , ptaki tam ptakow wszedzie pelno mam!

Gość as123
Pewnosc tego, ze jestes, ze chcesz byc ze mna rozjasnia pochmurne dni.. Wiem na pewno, ze w krajobrazie naszego swiata, zadne drzwi nie prowadza na zewnatrz...

Filizanka - K.Lagowska Ofiarowalam Ci Jedna filizanke Z serwisu dni moich Jestem z Toba Nie bedziesz samotny Jak ksiezyc

Gość taka sobie panienka
Look who's alone now, It's not me. It's not me. Those three Wise Men, They've got a semi by the sea. Got to ask yourself the question, Where are you now?

Z nieuczesanych wlosow - Y.Akiko w kazdym pokoju zaswieccie wszystkie swiatla w kazdym wazonie ulozcie maki i rozenie dla pociechy ale za kare bo tutaj pewna kobieta zapomniawszy pochwalic nie umiejac odpowiedziec nagle zaplakac chciala z powodu jakiegos glupstwa

A czy ktoś lubi Jana Twardowskiego? :) Usłyszane zapisane Drzwi zadrżały - kto to? - śmierć weszła drobna malutka z kosą jak zapałka zdziwienie. Oczy w słup a ona - przyszłam po kanarka. :) 🌼

Gość znowu Twardowski
Znowu przyszła do mnie samotność choć myślałem że przycichła w niebie Mówię do niej: - Co chcesz jeszcze, idiotko? A ona: - Kocham ciebie

Dorota Chroscielewska I bardzo ciebie lubie kochany kochana Wschodem ksiezyca jestes Wlosy masz golebie W oczach twoich kochany kochana ocean Zielonych ryb wiruje Tak pewnie wyglada Ocean Atlantycki Jezeli mnie kochasz jak ja ciebie kochany kochana opowiedz: byl czlowiek a mial czas swoj Nadszedl drugi czlowiek I nagle dwoje ludzi polaczylo rece. Czy aby zdaze zaplacic za gaz i za swiatlo Czy aby zdaze przyniesc z pralni palto Czy aby zdaze sie usmiechnac na czas Moj Boze jak czas leci. Czy zdaze zaplacic za swiatlo(predkosc swiatla jest predkoscia czasu) Dusze sie w twoim czasie kochany kochana Dusze sie w twoich wlosach koloru golebich pior A takze susze sie w twoich dloniach i w wargach z jarzebin I nie lubie gdy ksiezyc wspina sie na sosne Nie lubie gdy chleb kroisz Gdy spogladasz w okno Ocean w oczach swieci az skron ci sie marszczy Twoj czas sie z moim splatal Reka z moja reka Mily mila twe wlosy sa jak piora golebie Wiesz ja tak bardzo lubie gdy my dwoje rece twoj czas zatrzymujemy co sta lsie twym czasem. Pies na sniegu puszysta kula chlodny nosek w goraczke rak wtula Z psem ktory Mak sie wabi bo ma jezyk krasny przepedzamy z balkonu nietutejsze gwiazdy A ja tak bardzo tesknie kochany kochana do mego czasu ktory byl mi jak pies wierny A teraz ty go nosisz na przegubie reki A ja tak bardzo kocham w ogniu jarzebiny rece grzac i golebie gwizdaniem rozgwizdac Byc oko w oko z soba by ciebie rozswietlic zielonymi rybami wirujaca woda Dusze sie w twoim czasie kochany kochana i bedziemy szczesliwi gdy mi oddasz czas moj Wtedy nad Oceanem ryby bede lowic i w moim czasie bede szukac twego czasu Czy aby zdaze zaplacic za gaz i za swiatlo Czy aby zdaze przyniesc z pralni palto Czy aby zdaze sie usmiechnac na czas Wiem tylko ze zdaze czas rozmienic na drobne pieniadze

Gość WITAM
* * * Rozklaskali stopami moknaca szose z piskiem glowy pochowali w ramiona bo wysoko pioruny graly i niebo ciemnialo a oni byli coraz bardziej kolorowi w koncu gdzies w szopie zbitej z desek z potokow deszczu lepkie koszule wyzeli i dale dalej biegli spiewajac rozkrzyczani haustami mlodosci Sun - Sun

Edward Stachura Gdybym mogła, Gdybym tak mogła Wydrzeć sobie serce I być bez serca, Byłoby mi lepiej, Dużo lepiej, Byłoby najlepiej, Chociaż nie wiem, nie wiem. Smutno! Smutno! Smutno! Może się stanie raz jeden cud...

Z mojej strony zle Z twojej takze. Czy to co bylo miedzy nami nie mozna odnowic? Kochac...czy to warto kochac? Ta nasza milosc byla jednak piekna. Po coz potrzebne byly nam slowa Przeciez dobrze znalismy , to co mialo byc powiedziane. A bylo nam tak dobrze jak nigdy dotad w tym milczeniu. Bo bylo tyle slow niewypowiedzianych Slow goracych.. Z mojej strony zle Z twojej takze , ze nie uszanowalismy i porzucilismy jak zerwany, a potem zwiedly kwiat - nasza milosc. 12.06.72

Gość _8_
Z tomiku "Magia pocalunow" M.Pawlikowska-Jasnorzewska Myslalam wieczorem co byloby z Toba beze mnie. Czy naprawde geniusz Twoj milosny nie znalazlby sobie innego ujscia, tak jakby bylo z wielkim mistrzem ktory w braku srodkow stwarza wielkie arcydzielo weglem na murze? Czy to ja jestem tak scisle zwiazana z Twoim istnieniem ze nie mogloby mnie nie byc tak jak nie mogloby byc bijacego serca bez krwi? Pewnie tak. Ja rozumiem to juz teraz dobrze ze ty nie jestes cudem w mym zyciu przypadkiem szczesliwym ale wlasciwoscia mego zycia, Ty to ja,to wynik mnie samej,to wszystkie moje upodobania, wartosci , idee,porywy i uparte pragnienia.

Marco Polo ...ja bardzo lubie wiersze ks.J.Twardowskiego i jego aforyzmy N i c Jakie to dziwne tak bolało nie chciało się żyć a teraz takie nieważne niemądre jak nic ks. Jan Twardowski Może się stanie raz jeden cud...

Gość _8_
Z tomiku "Magia pocalunkow" M.Pawlikowskiej-Jasnorzewskiej Ach tak,niemozliwe nam sie dostalo! Bosmy go tez chcieli,wytrwale i uparcie,choc nam do rozsadku przemawialo zycie Chcielismy Wielkosci, szalenstwa niezmiennego - i zlitowal sie Bog nad dwojgiem wariatow, dal nam czegosmy chcieli - otworzyl nam oczy na siebie. Teraz sie podparl i patrzy na ciekawa meke szczescia, na wyrafinowana, niewidzialna rozkosz -rozkosz zbyt straszliwa, zbyt grzeszna i zbyt swieta - niezadowolona ludziom, slabym, ciemnym i chciwym na wzystko inne.

Gość _8_
Z tomiku"Magia pocalunkow".M.Pawlikowskiej- Jasnorzewskiej c.d. "Zrobie sie ladna,rozpuszcze wlosy i stane w oknie otwartym.Wyciagne rece ku Tobie i wychyle sie cala w Twoja strone jak nikotiana do ksiezyca.Tesknota do Twej bliskosci i Twego calowania przebila mnie...Dziekuje Ci, na kleczkach Ci dziekuje za kazdy pocalunke,kazda godzine od czasu gdy jestem Twoja,kazde slowo,za usmiechy Twoje,za blekit i ksiezycowa swiatlosc Twoich oczu i czarnosc ich przez rozszerzone rozkosza zrenice...".

Gość z odkurzacza
wierszokleci i poeci :)

Gość _8_
Z tomiku"Magia pocalunkow" M.Pawlikowskiej - Jasnorzewskiej c.d. "Tak jestem zmeczona bez ciebie... Wicher sie jakis niezwykly zerwal, ogrod wyglada jak jakies pobojowisko, drzewa oszalaly i zyja tak jak ja przez Ciebie przez Twoja obecnosc - daja sie lamac w upojeniu... Kiedyz nadlecisz nareszcie wichuro mlodziencza, kiedy mnie uniesiesz na slodkie z Toba gody -".

Przesyłam wszystkim mój wierszyk napisany przeze mnie,mam nadzieje że sie spodoba :) Rozszerzyła się przepaść Której przeskoczyć już nie mogę Zerwała się nić dzięki której Trafic do Ciebie nie mogę Dlaczego Ty mi to robisz??? Dlaczego ona mi to zrobiła??? Dlaczego mi Ciebie zabrała? Jak to zrobiła??? Ze me serce złamała a Twe tak szybko zdobyła! Wiem że szukasz gdzieś miłości A ja jestem tu Tak blisko na wyciągnięcie ręki.

Gość _8_
Z tomiku "Magia pocalunkow" M.Pawlikowskiej-Jasnorzeskiej c.d. Dziekuje Ci, na kleczkach Ci dizekuje za kazdy pocalunkek,kazda godzine od czasu gdy jestem Twoja, kazde slowo, za usmiechy Twoje, za blekit i ksiezycowa swiatlosc Twoich oczu i czarnosc ich przez rozszerzone rozkosza zrenice...