Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wydepilowana

depilacja cukrowa jestem w szoku

Polecane posty

Gość pppppppppppp
gotowałam 20 minut, zrobiło się brązowe i do dupy, teraz zrobiłam koloru miodowego i super, jak plastelina rzeczywiście :)

Gość pppppppppppp
a gotowałam jakies 10 minut, nei 35 jak pisały wczęsniej dziewczyny ;)

Gość Joni
Ratunku!!! zrobiłam mase i czekałam aż wystygnie, no i stwardniała na kamień!! co teraz?? Pomocy!

Gość dziewczyna____21
Kochana po godzinie to juz stwardnieje!!... musisz czekac zaraz po podgzaniu i pilnowac by bylo dosc cieple tak zebys mogla to ugniesc i dosc chlodne bys na skore mogla przykleic:) Moim zdaniem nie trzeba tego az tak dlugo gotowac... chwila by zlapalo kolorem poczekac az przystygnie i brac w garsc i depilowac! a filmiki to i ja sobie chyba obejrze ;):)

Gość devilette
No ok,ale gdzie można kupić gotową pastę???

Gość Nessaaa
A ja właśnie siedzę i czekam aż pasta się ochłodzi :) tylko nie wiem czy kolor jest dobry - ciemnobrązowy

Gość madzia45
DZEWCZYNY! W CZYM WY MACIE PROBLEM ? ZACZELAM GOTOWAC WG PRZEPISU Z LINKA TJ: PRAWIE CALA SZKLANKA WODY, POL CYTRYNKI,POL SZKLANKI CUKRU. GOTOWALAM NA BARDZO MALYM OGNIU I CS MI NIE PASOWALO,BO KOLOREK SIE ZA BARDZO NIE ZMIENIAL - BYL SLOMKOWY I ZADKIE BYLO I PACHNIALO NIE KARMELEM A CYTRYNKA. DODALAM CUKRU NA OKO, MOZE ZE SZKLANKE I PODKRECILAM GAZ ALE NIE NA MAXA. DO 2 GARNKA DODALAM ZNOW POL CYTRYNKI SZKLANKE CUKRU TYM RAZEM I TROSZECZKE WODY,OKOLO 5 LYZEK. EFEKT : W 1 GARNCZKU KOLOR ZACZAL SIE ZMIENIAC CHOC BYLA NIEZBYT GESTA MASA,NO,ALE ZE MIAL BYC KOLOR NIE ZA BRUNATNY TO WYLACZYLAM. W 2 GARNCZKU Z RACJI ZE MALO TEGO TROSZKE ZROBILAM,BARDZO SZYBKO SIE ZROBILO BRUNATNO I BARDZO GESTA,WYLACZYLAM I OBA GARNKI OSTUDZILAM TROSZKE. ZAWOLALAM MAME I POWIEDZIALAM,BY DALA NOGE NA PROBE,BALA SIE:) POLOZYLAM PIERW TA GESTA MASE,TRUDNO JA ROZPROWADZIC NA CIELE BO JEST GESTA I SIE LEPI...NIE PROBOWALAM ZRYWAC SAMEJ PASTY BO WOSK BYL CIEPLY I SIE LEPIL I BY TO NIC NIE DALO,WIEC WZIELAM KAWALEK PRZESCIERADLA I PRZYKLEILAM PRZYGLADZAJAC CHWILKE DO WLOSKOW ANALOGICZNIE JAK PRZY ZWYKLYM WOSKU. GDY ZABIERALAM SIE DO ZDZIERANIA POD WLOS MAMA PRZERAZONA MIALA MINE...POCIAGNELAM MYSLAC,ZE BEDZIE TEN STRASZNY ODGLOS WYRYWANIA I OPÓR JAKIS I BOL MAMY... ODERWALAM...ZERO OPORU...JAKBYM OBRUS SCIAGALA ZE STOLU...MAMA NIE ZAKWICZALA NAWET...BYLAM PRZERAZONA...BYLAM PEWNA,ZE TO POWOD TEGO,ZE NIE DZIALA.........NIC BARDZIEJ MYLNEGO...PATRZE NA NOGE.....GLADKA...NA PASEK...SA WLOSKI...!!!!!!!!!!!!!!!!!NIE POZOSTAL NAWET 1 !!!!!!!!!!!! DZIEWCZYNY !!! MUSICIE DO TEGO Z SERDUCHEM PODEJSC TO NA PEWNO WYJDZIE BO NIE MA CO NIE WYJSC :) TERAZ POZOSTAJE MI TRENOWAC JAKBY TU NAJMNIEJ SIE BRUDZIC :) SPRAWA JAK DLA MNIE CUD :) POZDRAWIAM :) JESLI JESTESCIE Z POZNANIA SLUZE POMOCA :)

Gość madzia45
AAA JESZCZE JEDNO ... WOSK MOZNA STOSOWAC NA CIEKLO...JEST WYDAJNIEJSZY WTEDY JAK DLA MNIE,TRZEBA UWAZAC BY NIE BYL GORACY :)

zrobilam i ugniatam i ugniatam i sie tylko kolor zmienil na zloty.. nop i ja juz nie wiem. zeby mi sie latwiej ugniatalo robilam to nad ogniem :D ale kolor pozostawal złoty błyszczący i nie chciał się kleić do ciała... co jest nie tak ?

Gość ciasteczko20
Dziewczyny czy to ma byc cieple? Bardzo cieple? zimne?

Gość anita233
czy tej depilacji cukrowej można do wydepilowania całej cipki? czy to niczego nie podrażni?

Gość dabadee
Ja mam juz za soba 2 nieudane proby samodzielnego przyrzadzenia tej pasty... Ale nie poddalam sie. Czytalam w necie opinie o tej tureckiej gotowej pascie, ktora mozna dostac na Allegro (Camsakizi) i stwierdzialm, ze ona MUSI byc dobra, wiec ja kupilam. Potem poogladalam sobie pare instruktazowych filmikow na youtube. Polecam! Szukajcie na youtube wpisujac "sugaring depilation". Filmiki nie beda po polsku, ale nawet nie znajac angielskiego, mozna sie domyslic o co chodzi. Uzbrojona w wiedze teoretyczna i pojemniczek pasty zabralam sie do dziela :) Okazuje sie, ze to bardzo dobra metoda depilacji! Jak mi sie skonczy pasta, to znowu bede probowac robic ja samodzielnie, tym razem wzorujac sie na tej gotowej, probujac to moja doprowadzic do tej samej konsystencji i koloru. Warto miec jakis wzor, zeby wiedziec kiedy skonczyc gotowac. Moim zdaniem, to najlepsza metoda depilacji.Wymienie pare zalet: - o wiele mniej boli niz wosk i niektore depilatory - dokladniejsza niz wosk, mozna latwo robic poprawki - podraznienie mniejsze niz po wosku i depilatorze, znika po paru godzinach - skore po depilacji bardzo latwo oczyscic, wystarczy umyc woda - pasta jest niedroga, zwlaszcza jak sie ja w koncu uda zrobic samodzielnie - szczegolnie skuteczna metoda do depilacji bikini Glowna wada jest to, ze opanowanie "techniki" nie jest banalne (warto sie wspomoc filmikami) i przygotowanie pasty o odpowiedniej konsystencji tez nie jest proste. Jak widac, zalety zdecydowanie przewazaja :) A pisze to osoba, ktora ma ciemne i wyjatkowo mocno "osadzone" wloski oraz skore wrazliwa na bol. Przez to uzywanie niektorych depilatorow i wosku do depilacji bikini bylo dla mnie tortura nie do wytrzymania. Teraz juz mam swoj sposob. Polecam cukrowanie :)

Gość dabadee
I jeszcze jedno. Podobno mozna sobie ta metoda wydepilawac KAZDA czesc ciala :P im skora delikatniejsza tym, wieksza szansa na podraznienia... nie ma co sie oszukiwac, przy tzw. glebokiej depilacji bikini z pewnoscia jakies beda. Ale jak sie dobrze oczysci i zdezynfekuje skore po zabiegu, to moze nie byc tak zle. Ja poki co to az tak nie zaszalam, ale jak ktos ma takie doswiadczenia z cukrowaniem, to tez sie chetnie dowiem :)

Gość manami
udało się!!!!! Wczoraj pasta spaliła mi się. Zrobił sie brązowy karmel, nawet z garnka nie umiałam go wyjąć. Dziś zaczęłam od nowa. Wsypałam 1 szkl. cukru, do tego wlałam 1/2 szkl. gotowej cytrynki, prawie pełną szkl. wody i .... 1 łyżkę miodu. Najpierw gotowałam na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu. Pod koniec (trwało to ok 1/2 godz) pilnowałam, mieszając by się nie spaliło. Wyłączyłam, kiedy masa miała kolor ciemnego bursztynu, pieniła się i była dość rzadka. Pomyślałam, dogotować zawsze mogę, jak spale znów wyrzucę. Zaraz przelałam do plastikowego kubeczka po lodach. Miało to kolor ciemnego miodu, długo było rzadkie.Jak wystygło, miało konsystencję bardzo gęstego, przeźroczystego miodu. Nabrałam palcami tą lepiącą się papkę i przeciągałam miedzy pacami aż zrobiła masa koralowo-błyszcząca, nie przeźroczysta. I na nogę!!!!!! To działa, choć brak mi jeszcze wprawy. UWAGA!!! Nakładać pod włos (przeciwnie niż wosk) i zdzierać z włosem. Jedną nogę zrobiłam całą, wzięłam się za pachę. Umyłam ją, ale chyba była lekko wilgotna i pacha nie udała się. Rozjechało mi sie to pod pachą, musiałam umyć. Teraz wiem, że skóra musi być sucha i odtłuszczona. I działa, tylko trzeba potrenować. Mi udało sie za drugim razem. Trzeba uważać, by nie spalić. Kiedy gaz wyłączałam to było dość rzadkie, ale zgęstniało. Ma konsystencję (teraz) GALARETKI

Gość manami
zapomniałam dodać, ze skóra po depilacji jest gładziutka i delikatna, choć leciuteńko zaczerwieniona. I nabrałam tego tak mniej więcej wielkość orzecha włoskiego. Im dłużej miętoliłam to w rękach, tym coraz mniej lepkie to było, aż w końcu udało mi się zrobić kulkę konsystencji plasteliny. I wszystko było ok, dopóki to nie "lapnęło" wilgoci. Jutro biorę się za bikini, bo z tej proporcji dużo tego wyszło, tak dobre ponad 1/2 szklanki, a zużyłam tylko wielkość orzecha i gdyby nie wilgotność, dalej byłaby ta kulka dobra.

Gość DociekliwaO.O
Polecam libański film pt. Karmel (org. Sukkar banat) z 2007 roku. Super się ogląda, takie babskie filmidło, trochę zabawne, trochę smutne. No a w tle zabiegi depilacji karmelem właśnie:) Można się napatrzyć jak to się powinno robić:P

Gość DociekliwaO.O
Zapomniałam wkleić link do opisu filmu na filmwebie: http://karmel.filmweb.pl/ . Oto on! Polecam:D

Gość a ja w ogóle nie dodaję
wody! Tylko 3/4 szklanki cukru i sok z połówki cytryny. I działa. Tej pasty tylko używam w intymnych miejscach - bo na nogi - depilator elektr. (wolę to, niż czekać, aż włoski odrosną do odpowiedniej długości). Są podrażnienia, ale niewielkie.

Gość manami
wczoraj pierwszy raz w życiu depilowałam pachy. Do tej pory stosowałam bezbolesna golenie, ale po 2-3 dniach pachy juz nie były takie jak po goleniu. Nigdy nie były tak gładkie, ale i nigdy tak nie bolało. Myślałam, że umrę z bólu, sama nie potrafiłam sobie sprawiać bólu, mąż musiał szarpnąć. Bolało, ale to były tylko 2 szarpnięcia, po jednym na każda pachę. Ale efekt. Wow!!!! Cudo!!! Bikini też zaczęłam, ale nie skończyłam. Tam gdzie przyłożyłam tą pastę, ciałko pięknie gładkie i delikatne, żadnych uczuleń, zaczerwienień czy krostek. Jestem osobą, którą boli nawet to, co normalną istotę boleć nie może, a wytrzymałam. Myślę, że z czasem, kiedy ciało przyzwyczaję do depilacji, ból będzie mniejszy. Dzisiaj cd depilacji. Postaram się odstawić na zawsze golarkę i depilator, bo to golenie co 2-3 dni ....., a poza tym po goleniu ciało NIGDY nie jest równie jedwabiście gładkie jak po depilacji. METODA jest THE BEST, jednak prawdą jest, że trening czyni mistrza i trzeba trochę popróbować, by osiągnąć cel. Ale - WARTO!!!!!

Gość manami
ZIMNE!!!!! To nie wosk!!!! A gotować nie na ciemny brąz i nie czekać aż stwardnieje. najpierw jest rzadka i bez koloru. Kiedy zmieni barwę na jasny miodzik i zaczną pokazywać się "szumy" ..... Wtedy już pilnuję i gaszę gaz. Przelewam do plastikowego pojemnika po lodach. Jak wystygnie (trwa to bardzo długo) dopiero jest twarde. Im dłużej stoi tym twardsze. Najpierw, jak jest już zimne ma konsystencję galaretki. Następnego dnia jest jeszcze twardsze, ale nie jak kamień. Nakładam kawałek do ręki i ciągnę aż zmieni barwę na nieprzeźroczystą. Ciężko jest urwać kawałek, bo się ciągnie, ale to se da zrobić;-)

Witam. Zaraz zabieram sie za gotowanie. Pierwszym razem mi nie wyszlo. Zobaczymy jak bedzie teraz. opisza pozniej.

Gość stu234
Witam Będzie mi miło, i proszę o poparcie i głosik na mój blog ( poród i prawa Rodzącej na sali porodowej ) http://bobbyy.pl/blog.php?id=195

Gość diana444
Wg. mnie za dużo wody i cytryny jest w niektórych przepisach, ja dodaje więcej cukru i gotuje tak z 10 minut. Jak wyjdzie nie dobra to nie wyrzucam jej, tylko znowu gotuje- albo dodaje wody, albo więcej cukru. Ale mam pytanie: jak należy odrywać tą masę- zgodnie z kierunkiem wzrostu włosa czy nie? Nie zależy mi na tym czy mniej boli (bo czytałam, ze wyrywanie przeciwnie do kierunku wzrostu włosa boli mniej), ale co jest bardziej skuteczne. :)

Gość manami
pytasz o odrywanie. Otóż naklejasz tą masę "pod włos", to powoduje, że je lekko unosisz i papka lepiej je łapie. Natomiast odrywa się z włosem!!!!!! Też byłam zdziwiona, bo w przypadku depilacji woskiem robi sie to dokładnie odwrotnie. Zrywanie z włosem ma przewagę nad tym zrywaniem pod włos, ponieważ nie uszkadza meszków włosowych, a nawet jeśli, to zdecydowanie rzadziej. Zapewniam Cię, ciało w miejscach po depilacji jest SUPER gładkie i mięciuteńkie. Nigdy takiego nie miałam, golarka tylko ucina włosy, pod skórą się je wyczuwa, a po depilatorze miałam problem z wrastaniem. Uważasz, że wody zbyt dużo? Wiesz, za I-szym razem spaliłam swoją masę. Za drugim wyszła, ale dokładnie oglądałam film ile czego itd. Za I-szym razem była 1 szkl. wody i sok z 1/2 cytryny oraz 1 szkl. cukru. Nie udało mi się, bo gotowałam, aż masa gotująca była gęsta. Za drugim zamiast soku z cytryny, wlałam 1/2 szkl. gotowej cytrynki!!!! i niepełną szkl. wody. Zgadzam sie, mogło być jej mniej, bo chodzi o to by sie cukier dobrze rozpuścił i trochę zagęścił. Dasz mniej wody, szybciej będzie gotowa.

Gość diana444
Dzięki :) A czy jeżeli zrywam pod włos to efekt będzie gorszy? I w ogóle czy po całej depilacji włoski rosną słabsze i jaśniejsze? Czy wręcz przeciwnie i efekt bedzie taki jak po goleniu maszynką?

witam, mam pytanie do osob ktorym udalo sie zrobic mase cukrowa, otoz dzis robilam ja po raz 3, za 1 razem wyszlo tak jak zawsze, po ugotowaniu robil sie twardy cukierek, ktory ogrzewalam w garnku,oderwaalam kawalek, porozrabialam w palcach a teraz mam gladziutkie raczki, za 2 i 3 razem tak samo tylko problem pojawil sie przy rpzrabianiu w palcach, rarabialam ten plynny armel i po chwili zastygal jak szalony, nie robil sie ani troche nieprzezroczysty i o naslozeniu na skore moglam zapomniec bo zrobil sie z niego nic innego jak lizak, pzepis stosowalam mniej wiecej taki sam, szkl cukru, 2 lyski cytrynki, 3 wody i lyzka miodu. co jest nie tsk ze tak szybko mi zastyga w rekach?

Gość kannna
Kurcze dziewczyny pomocy! po tej depilacji mam tylko podrażnione nogi, całe czerwone bolące i może kilkanaście włosków wyrwanych? Czy ktoś poradził sobie z takim problemem? Ta pasta zostaje mi na nodze i musze ją zmywać pod wodą ... ;/;/

Gość trolik
Rewelacyjna metoda!!! Wczoraj zrobiłam podejście nr 1, kulka kleiła się niemiłosiernie po kilku zastosowaniach. nie mogłam tego oderwać od nogi, zostały siniaki. Dziś spróbowałam 2 raz. REWELACJA! Zmieniłam teechnikę nakładania. Nakładamy równiutko pod włos, rozprowadzamy pastę tak aby na miejscu zerwania warstwa pasty była gruba i odrywamy. Polecam filmiki na youtube, przydały się. Wydepilowałąm nogi (ale niedokładnie, włoski nie były dość długie) wąsik i bikini. Tak się rozpędziłam, że tam na dole niewiele już chwastów zostało :) Polecam wszystkim, nie zniechęcajcie się! PAstę przygotowałam sama, za 3 razem się udało. Nie korzystałam z żadnych przepisów. Moja rada, lepiej niedogotować niż spalić. Niedogotowaną pasŧę podgrzałam na kuchence jeszcze raz. Naprawdę warto, ból minimalny (zależy od techniki, wczoraj nacierpiałam się mocno) Pozdrawiam i życzę gładziutkich nóg :)