Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
sloneczko1984

porcelanowe koronki na zeby...

Polecane posty

Gość aisza2w
a ja już jutro bende mieć koronke narazie wyglądam okropnie...poczekamy na efekt,,,

koroner jesli na rtg nic nie widac to jedyna przyczyna jaka mi przychodzi do glowy to jest nieszczelnosc moze jedzenie ci wchodzi pod korone i poprostu sie psuje stad taki przykry zapach i posmak koronki gdyby byly za ciasne to nie nosilbys ich napewno przez rok no bo za ciasne sie zrobic nie mogly nagle chyba ze sa dziasla napuchniete a jeszcze mam pytanie jakie wklady byly stosowane?

Gość koroner
lenka22 dzieki za odpowiedz.materialy nie pamietam jakie ale na 100% dobre.Rtg pokazuje tylko gorna czesc zeba dolna nie daje sie przeswietlic.Rtg zrobilem calej szczęki więc reszte wykluczam.Przy jednej koronie mam mala szczelinę , scisle dziąsło tej korony nie pokrywa.Kieszenie zadne sie przy niej nie tworza i inny dentysta nic tam nie znalazl.Moze byc bruksizm?Pulsujace 2 korony przez caly dzien?Pozdrawiam

Gość szczerbata123
Witam Podczytuję Was od jakiegoś czasu. Od 10lat miałam koronkę na górnej jedynce.Od 2lat chodziłam do swojego stomatologa mówiąc,że chyba jest coś nie tak,bo czuję nieprzyjemny zapach,dziąsło krwawi i koronka się uszczerbiła.I co...\"niech Pani jeszcze poczeka, sama się rozrusza,coś z tym wtedy zrobimy\" itd.Chodziłam do kilku lekarzy,ale każdy mnie spławiał... Wczoraj mój nowy dentysta musiał usnunąć mi jedynkę.Gdy zdjął koronkę to powiedział tylko \"o kur...\"wszystko zgnite i straszny smród. Tak więc będę miała porcelanowy mostek, opiłowaną jedynke i dwójkę.Jutro idę na odcisk i w czwartek po ząbka zastępczego. Powiedzcie mi tylko, czytałam,że na zagojenie dziąsła czeka się 6tyg, ale mój dentysta powiedział,że to książkowa teoria.Wystarczy 2,3 tyg.

Gość flexxxxxxxxxxxx
witam ja mam tylko kozren i na to bede miala wypelnienie koronowo-korzeniowe + koronę. Czy bede tez miala jakies opilowywane zeby, ktore sa obok????

Gość monisia3001
mam pytanie...nie wiecie gdzie w cieszynie albo bielsku mozna zrobic porcelany na zeby? mam brzydkie zeby i wycierpie wszystko byle bym mogla sie usmiechnac...ile mogloby mnie to kosztowac?

Gość wnet
nie, żęby obok nie będą szlifowane. Sam mam 6 koronek wiec wiem ;)

Gość kasiaxxxxxxxxx
no hey czytałam wcześniejsze wypowiedzi i mam pytanie ile kosztowało by (około) pokrycie wszystkich zębów porcelaną i w trójmieście gdzie jest najtaniej może ktoś sie orientuje

Gość justysia000
ja mam miec koronke na dwójce i moj dentysra wyliczyl mi 1300zl razem z wkladem :/

Gość dmgal
ja wstawilem mostek 4 punkty 1600zl, a koronka na zeba 3x 400zl z porcelany wałbrzych wykonanie fachowe

Gość flexxxxxxxxxxxx
witam, dzieki za odpowiedz:) ja juz mam zalozona koronke od 2 tyg. i zaplacilam za wkład+korona 470 zł (jestem z łodzi)

Gość wers
Mam od wczoraj 17 koronek ,porcelana na metalu . Pytajcie.

Gość balonowaa
wers ile placilas za wszystko?

Gość wers
Zapłaciłam 5,1 tys.

Gość Ania 84
Hej. Doradźcie jakiegoś w miare solidnego i w miarę niedrogiego warszawskiego stomatologa. Mam do zrobienia koronkę na górną 2 (wcześniej złamana i klejona jakimś tam sztyftem czy czymś). Mój proponuję taką robociznę za 600-650zł. Trochę żal kaski, ale cóż zrobić?! Ale może ktoś ma mamiary na kogoś tańszego???

Gość e-cinka
jakw stolicy to tanio ,nie zastanawiaj sie .....

Gość e-cinka
wers zapytam>jakie masz uczucie z tymi nowymi koronkami i tak licznymi...jak ci sie je papu,dobrze? dbaj bardzo o dziasla .......

Gość wers
To ma mi służyć,więc nie oszczędzam.Jem najtwardsze rzeczy a je mi się doskonale.Mam 40 lat i piękny uśmiech[ kolor b1].Ale mówię inaczej bowiem zgryz mam zupełnie inny niż miałam. Wiem o dziąsłach i innych ,czyhających na mnie pułapkach [ czytałam całe forum przed założeniem] ale chodzę do dentysty z różnymi pierdołami, i wiem,że dentysta zrobił dobrze moje koronki w obawie przed moimi następnymi wizytami.Ma strach w oczach na mój widok. A tak na poważnie,jedni noszą długo inni krótko nie ma reguły.No w każdym razie dentysta powiedział 10 lat i tego się trzymam.

Gość bartos719
hej!! mam niby obumarłą jedynke i dentysta powiedział mi że będzie potrzebne leczenie kanałowe... czy to boli jak ząb jest już umarły??

Gość wyska
Wers mam do Ciebie pytanko - powiedz mi czy te koronki masz zrobione każdą z osobna jako pojedyncze zęby ? Bo ja właśnie wróciłam od dentysty i ten zrobił mi jedną koronkę na dwa zęby - z przodu są oczywiście wymodelowane na dwie szt. - ale czuje się dziwnie z faktem że są one złączone - i nie wiem, czy tak mam to być, czy dentysta lekko mnie zbajerował? :(

Gość wers
Mam wszystkie oddzielnie, tak ,że mogę się wszędzie dostać nitką dentystyczną.Czytują to forum osoby fachowe , może się wypowiedzą a jak nie to się zapytam mojego dentysty i odpowiem [ ok. 16 V ]

Gość gosias1
Witam, chcę w końcu zrobić sobie ząbki, czy ktoś zna dobry gabinet w okolicach Cieszyna, Bielska_Białej, gdzie dobrze robią koronki? pozdrawiam

ja mam straszny problem, podobno trudny przypadek. Opuszczony zgryz, wiec cala gora do sciecia i td\' Na poczatek napisze tylko, ze podajacie bardzo niskie ceny. Mam zapalcic za jedna pełnoceramiczna koronke 1500 + wklad na złocie cena ok 700 zł czyli razem 2200 zl w Warszawie. Mam ich miec 8 , czyli do czworek, a dalsze zeby taniej tez na zlocie ale juz ponoc za jedna o 1700. stal podobno sie nie nadaje.Jestem gotowa nawet wyjechac do innego miasta, ale nie znam zadnego stomatologa , któremu moglabym zaufac choc troszke.Przeraza mnie co piszecie. Nieszczelność, smród, ciemnienie i uczucie czegos obcego. Nie wiem co mam robic. Bardzo Was prosze o rady, gdzie moge sie udac, jak pisalam wczesniej moge nawet gdzies pojechac do innego miasta.I co tak naprawde czeka mnie z kornkami.

Gość iwona71
Proszę o kontakt Panią Lenke 22, Wersa. Podałam adres em.

Gość iwona71
I proszę również o kontakt Anię 84 pozdrawiam Pilne!!!

Gość iwona71
Ecinka tez prosze o kontakt

Gość iwona71
Flexxxx czy z czego są koronki i wkłady za ktore zaplaciles 470 zl?

Gość flexxxx
iwona-----powiem szczerze ze nie wiem :( ale kompletnie nie roznia sie od pozostalych moich zebow, a wszystkie inne mam calkiem ladne. kolor jest idealny :) nie wiem jeszcze jak z trwaloscia ale slyszalam ze co najmniej 10 lat... to chyba raczej jakis niezbyt drogi material na koronke i mylse ze musi byc dosc pospolity.

Gość flexxxx
jesli jestes z łodzi, to moge dac ci namiary na stomatologa i sama zapytasz o wszystko, co cie zainteresuje :)

Gość iwona71
Dzieki bardzo, ze odpisales. Poprosze namiar.Jestem z wawy, ale jestem gotowa jechac gdzies dalej..w warszawiec ceny ponoc wygorowane.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować