Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
sloneczko1984

porcelanowe koronki na zeby...

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
I z t膮 opini膮 si臋 zgadzam. Nie warto niszczy膰 swoich z臋b贸w. Mog艂y jeszcze wiele lat s艂u偶y膰. A tak ...noce nieprzespane 偶y膰 si臋 nie chce z tym czym艣 w buzi

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Nie rozumiem tego narzekania. Jak kto艣 nie ma warunk贸w na implant a chce uzupe艂ni膰 braki to most jest najlepszy. To prawda 偶e trzeba oszlifowa膰 zdrowe z臋by ale niestety co艣 za co艣. Je艣li chcesz mie膰 艂adny u艣miech to warto po艣wi臋ci膰 zdrowe z臋by i za艂o偶y膰 taki most, poza tym dobrze za艂o偶ony most nie tylko poprawia rzucie i samopoczucie, ale przede wszystkim nie doprowadza w jamie ustnej do powstawania patologicznych sytuacji. Jak jest most dobrze wykonany i zacementowany to z oszlifowanymi z臋bami nic si臋 nie stanie. A po 10 latach zawsze mo偶na 艣ci膮gn膮膰 taki most gdyby co艣 i za艂o偶y膰 koronki na z臋by, kt贸re spokojnie b臋d膮 s艂u偶y艂y kolejne kilkana艣cie lat. Ja sama mam taki most na z臋bach. Pocz膮tki by艂y trudne i to bardzo, a teraz? nawet nie wiem, kt贸re to moje w艂asne z臋by a kt贸re to koronki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Do Go艣cia, kt贸ry czuje ucisk w mo艣cie. Id藕 koniecznie zrobi膰 RTG bo to mo偶e by膰 b艂ahostka. Mia艂am dok艂adnie tak samo. Stomatolog m贸wi艂 mi 偶e to minie 偶e ci膮gnie i uciska bo to normalna reakcja. Nie przechodzi艂o prawie miesi膮c. Ju偶 by艂am prawie zrezygnowana kiedy pewnego wieczoru przy nitkowaniu przestrzeni wok贸艂 z臋bami wyci膮gn臋艂am kawa艂ek ostrego plastiku z tubki cementu, kt贸ry lekarz zaaplikowa艂 do mostu w celu zacementowania na sta艂e. Ten ostry plastik przez miesi膮c od zacementowania by艂 wbity mi臋dzy koron臋 i dzi膮s艂o i to on powodowa艂 b贸l, uciskanie i uwieranie!!! Najgorsze jest to, 偶e robi艂am RTG u tego lekarza i on tam nie widzia艂 niczego podejrzanego. Ja natomiast widzia艂am na tym zdj臋ciu co艣 dziwnego mi臋dzy z臋bami, ale lekarz powiedzia艂, 偶e to zmazy na fotografii i nic tam nie ma. Po tym razie zmieni艂am lekarza i ju偶 nie chodz臋 do tego partacza. Pami臋tajcie 偶e jak zak艂adacie most to r贸bcie to sprawdzonego lekarza. Nie zawsze cena idzie w parze z jako艣ci膮 us艂ug. Ja za jeden punkt porcelany na cyrkonie p艂aci艂am 1500 a w innych gabinetach chcieli od 900 do 1200. Mog艂am sporo zaoszcz臋dzi膰. Dobry stomatolog to podstawa.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Min臋艂y dwa miesi膮ce od za艂o偶enia dw贸ch koronek na z臋by a ja ci膮gle czuj臋 ich obecno艣膰. Organizm nie chce je zaakceptowa膰 jako swoje, a pierwsze co czuj臋 budz膮c si臋 ka偶dego dnia to w艂a艣nie obecno艣膰 tych koronek. I tak potem ca艂y dzie艅. Lekarz m贸wi, 偶e jest wszystko ok, na RTG nic si臋 nie dzieje z艂ego, koronki s膮 podobno dobrze dopasowane. Mi si臋 wydaje 偶e nie bo nie czuj臋 si臋 z nimi dobrze. Podobno przyzwyczajanie si臋 trwa oko艂o 2 tygodnie, u mnie 2 miesi膮ce ju偶 min臋艂o a ja ca艂y czas czuj臋 si臋 z nimi 藕le :( 呕a艂uj臋 偶e je wstawi艂am cho膰 moje z臋by by艂y w op艂akanym stanie :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 betika 72
Czy kto艣 ten temat jeszcze czyta? Mam w planach za艂o偶y膰 mostek dentystyczny 4 punktowy od 3 do 6 z prawej strony. Lekarz poleci艂 most na podbudowie metalowej i cyrkonowej. Ten cyrkonowy dwa razy dro偶szy. Pr贸ba wstawienia implant贸w zako艅czy艂a si臋 藕le. Implanty nie chc膮 si臋 przyj膮膰. Mog臋 mie膰 albo mostek albo protez臋 wyjmowan膮. Czy zak艂adanie takiego mostku jest bezpieczne? Podobno trzeba szlifowa膰 wlasne zeby. Lekarz mowil, ze zdrowe zeby beda przykryte i zabezpieczone i beda zyly pod koronkami dlugie lata. NIe dawno sciagnal koronki 20 letnie u pacjenta i zalozyl na te zeby nowy most. Czy szlifowanie boli? Na co zwracac uwage przed zalozeniem takiego mostu?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie rozumiem tego glupiego gadania o beaku warunkow na implant. Kazdy ma warunki, tylko nie kazdy lekarz jest na tyle kompetentny aby to wykonac. Biszczenie zdrowych zebow pod most? Serio? To sredniowiecze. I pod mostem kosc nadal zanika, bo inaczej rozklada sie nacisk i to miejsce organizn traktuje jak martwe. Co oczywiscie nie ma miejsca w przypadku implantu. I co z tego ze drozej, ludzie!! Na zdrowiu sie nie oszczedza. Poza tym most jest tylko pozornie tanszy, bo za jakis czas trzeba go wymienic.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Implanty nie chca sie przyjac? To zmien lekarza. W wiekszosci przypadkow implanty sie przyjmuja.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja mam most i jestem z niego bardzo zadowolona. Co艣 za co艣, albo masz brzydkie z臋by i szpary, albo pi艂ujesz, wstawiasz most i cieszysz si臋 艂adnym u艣miechem. Te bajki, o zaniku ko艣ci, to mnie najbardziej bawi膮. Mam most od jedenstu lat, za艂o偶ony na trzech 偶ywych w艂asnych z臋bach, kt贸re zosta艂y wcze艣niej opi艂owane. Po 11 latach noszenia mostu nic mi nie zanik艂o, dzi膮s艂a si臋 nie cofn臋艂y, z臋by pod mostem s膮 zdrowe i 偶ywe. Je艣li most zrobi Ci pseudodentysta to pewnie wyst臋puj膮 takie sytuacje. Mi robi艂 most bardzo dobry lekarz, a 25-letni膮 praktyk膮 w protetyce i zap艂aci艂am za niego 1000 zl taniej ni偶 u konkurencji. Do dzisiaj wszystko jest super i nie mam 偶adnych skutk贸w ubocznych.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To nie sa bajki dziewczyno, skoro ci sie wydaje, ze to bajki to znaczy ze lekarz nie udzielil ci podstawowych informacji. Oczywiscie, nie zaniknie ci z dnia na dzien, ale zapewniam cie, ze gdy przyjdzie czas na zmiane mostu, okaze sie ze kosci w tej okolicy jest znacznie mniej, niz potrzeba. Ale jak ci lepiej z s amopoczuciem, ze to bajka, to oszukuj sie dalej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Do go艣膰 wczoraj Nie dawno lekarz zdejmowa艂 korony 35 letnie u pacjenta, zanik ko艣ci - 0,5 mm. Jak wida膰 to nic, w por贸wnaniu do lat. Wszystko zale偶y od danego pacjenta i jego predyspozycji. To, 偶e komu艣 zaniknie ko艣膰 po 5 latach nie oznacza, 偶e drugiemu te偶. To rozumiem, 偶e wed艂ug Ciebie lepiej chodzi膰 z dziurami i doprowadzi膰 do utraty kolejnych z臋b贸w? Wszystko zale偶y od mo偶liwo艣ci jamy ustnej, koron, korzeni z臋b贸w i predyspozycji. S膮 ludzie, kt贸rym z臋by sypi膮 si臋 przed 30 rokiem 偶ycia, pomimo tego, 偶e dbaj膮 o nie nale偶ycie. A s膮 ludzie, kt贸rzy o z臋by dbaj膮 ma艂o co, a nic im si臋 z nimi nie dzieje. Ja postawi艂am na most, bo nie sta膰 mnie by艂o na implant i nie 偶a艂uj臋 tego, bo inne z臋by przez to nie ucierpi膮 a ja mog臋 si臋 szeroko u艣miecha膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja jestem um贸wiona w sprawie koronek do dr Jakubowskiej w Dent-SM, http://www.dentsm.pl/protetyka-warszawa. Kto艣 mo偶e by艂 u Niej? Dosta艂am namiar z polecenia, bardzo dobre ma te偶 opinie. Ciekawa jestem, mo偶e kto艣 ma swoje do艣wiadczenia?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
wczoraj Opanuj umiejetnosc czytania ze zrozumieniem, prosze cie. Kto powiedzial, ze lepiej miec ubytki niz most? Wprost przeciwnie, lepszy most niz luka. Ale oczywiscie jest to duzo gorsze rozwiazanie niz implanty. I poza tym skad bedziesz z gory wiedziec, ze ty akutrat jestes tym szczesliwym pacjenetem, u ktorego zanik kosci bedzie nieznaczny?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ile czasu przyzwyczajali艣cie si臋 do mostu protetycznego? Da si臋 z tym normalnie 偶y膰, czu膰 偶e to nasze w艂asne z臋by czy ci臋偶ko przyzwyczai膰 si臋? W ko艅cu to cia艂o obce jednak, niby porcelana, ale jednak nie swoje z臋by?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Lepsze koronki metalowe czy cyrkonowe?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Moja rada to tylko i wy艂膮cznie swoje z臋by chocia偶 krzywe.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dlaczego? Wiele os贸b ma koronki od kilkunastu lat i sobie bardzo chwal膮

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Grunt to w艂asne z臋by, krzywe, 偶贸艂te, zaplombowane, po leczeniu kana艂owym - ale w艂asne :) Mam takie z臋by ale mam te偶 mostek i niestety - cho膰 spe艂nia swoj膮 rol臋 bardzo dobrze to jednak jest to cia艂o obce, kt贸re nigdy nie czu艂em jak swoje w艂asne z臋by. Du偶o czasu zaj臋艂o mi przyzwyczajanie si臋 do niego, a i tak nie czuj臋 tego most jak swoich z臋b贸w. W ko艅cu da艂em sobie siana i ju偶 na niego nie zawracam uwagi :) Mam go od 5 lat :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pepsigeneration
Kilka lat chodzi艂em bez z臋ba wi臋c kiedy mia艂em ju偶 odpowiedni膮 kwot臋 na implant, postanowi艂em wreszcie to zmieni膰. Szuka艂em stomatologa sugeruj膮c si臋 opiniami. Znalaz艂em i um贸wi艂em si臋 na wizyt臋. Okaza艂o si臋, 偶e przed wszczepieniem implantu trzeba wyprostowa膰 z膮bki i przywr贸ci膰 ko艣膰. Koszt wszystkiego plus minus 20 tysi臋cy z艂otych. Przerazi艂em si臋 ale lekarz zaproponowa艂 wykonanie mostu w miejscu braku z臋ba, w oparciu o moje w艂asne zdrowe, nigdy wcze艣niej nie leczone z臋by. Argumentowa艂 to zdrowymi i mocnymi filarami, korzeniami i og贸lnie warunkami w jamie ustnej. Lekarz by艂 bardzo przekonuj膮cy i m贸wi艂, 偶e przy moich warunkach most taki wytrzyma spokojnie oko艂o 20 lat je艣li nie d艂u偶ej. Zgodzi艂em si臋 i tutaj zacz膮艂 si臋 m贸j problem. Pierwsza wizyta polega艂a na oszlifowaniu z臋b贸w i pobraniu wycisk贸w. Nast臋pnie za艂o偶ono mi korony tymczasowe i poszed艂em do domu. Po tygodniu przyszed艂em i usiad艂em ponownie na fotel. Lekarz w艂o偶y艂 mi gotowy mostek do ust i powiedzia艂, 偶e wygl膮da super i le偶y bardzo dobrze. Pokaza艂 mi lusterko i powiedzia艂 偶e jest ok. M贸wi艂em mu, 偶e chyba co艣 jest nie tak bo nie czuj臋 si臋 tym dobrze i czuj臋 dyskomfort. Lekarz zapewni艂 偶e to normalne i na drugi dzie艅 ju偶 tego nie b臋d臋 czu艂. W艂o偶y艂 cement do mostku i szybkim ruchem przytwierdzi艂 do oszlifowanych z臋b贸w. Potem jakim艣 urz膮dzeniem przyk艂ada艂 do tego tak jak to si臋 robi w przypadku plomb czyli 艣wiat艂outwardzanie i po 5 minutach mia艂em gotowy most. Czu艂em si臋 z tym fatalnie bo ca艂y czas czu艂em, 偶e co艣 jest nie tak. Mija艂y dni a mi zamiast dyskomfort mia艂 zanika膰 to ci膮gle by艂 taki sam. Po nieca艂ych dw贸ch tygodniach przyszed艂em do niego na kontrol臋, zobaczy艂 na most i stwierdzi艂, 偶e le偶y dobrze, 偶e nie ma zapalenia dzi膮se艂 i wszystko jest ok. Powiedzia艂, 偶e ko艣ci jeszcze pracuj膮 i to normalne 偶e czuj臋 takie co艣 i z czasem to minie. Po miesi膮cu nic nie min臋艂o. Wr贸ci艂em do gabinetu wi臋c lekarz stwierdzi艂, 偶e by膰 mo偶e mam jakie艣 resztki cementu pod prz臋s艂em. Podmucha艂 mi tam, i delikatnie spi艂owa艂 plomb臋 w z臋bie na dole. Poczu艂em delikatn膮 ulg臋 lecz dalej mia艂em dyskomfort. Pyta艂em czy mo偶e co艣 z tym zrobi膰, lekarz mi powiedzia艂, 偶e nie, bo jest przymocowany na sta艂e i musz臋 si臋 przyzwyczai膰. Kosztowa艂o mnie to sporo pieni臋dzy. Wydaje mi si臋, 偶e zosta艂em naci膮gni臋ty przez stomatologa, kt贸ry nie do艣膰, 偶e wszystko wykonywa艂 na szybko i ka偶da wizyta trwa艂a oko艂o 10, maksymalnie 15 minut, to mam wra偶enie, 偶e lekarz leci w kulki i zwyczajnie mnie unika. Kto艣 spartaczy艂 robot臋, albo on, albo technik - nie mnie to ocenia膰. W ka偶dym b膮d藕 razie czuj臋, 偶e to nie moje z臋by, czuje, 偶e to nie moj zgryz, a min膮艂 ju偶 ponad miesi膮c wi臋c powinno by膰 wszystko ok. Lekarz raczej nie kwapi si臋 do pomoc i poprawek, wida膰, wzi膮艂 kas臋 odwali艂 szybko robot臋 i ma w nosie moje samopoczucie. Zdaniem lekarza, wszystko jest ok, prawid艂owo wykonane, nie mam zapalonych dzi膮se艂, nic mi nie dolega itp. Wspomina艂em o szparze mi臋dzy jednym z臋bem w mo艣cie a drugim swoim w艂asnym na co odpowiedzia艂 mi, 偶e faktycznie jest szpara, ale to jest 艣wie偶e wi臋c z czasem powinno si臋 wyr贸wna膰. Je艣li nie to podci膮gniemy to dzi膮s艂o plomb膮.... Czy to jest normalne" Mostek chyba powinien by膰 tak zrobiony, 偶e nie powinno si臋 go czu膰 w ustach, a dopasowany do zgryzu tak, 偶e dzi膮s艂a powinny idealnie nachodzi膰 i wype艂nia膰 luki. Bo co, mam teraz wymienia膰 specjalnie plomb臋 w z臋bie 偶eby podci膮gn膮膰 dzi膮s艂o do mostka? Generalnie to mam ju偶 do艣膰. Min臋艂o sporo czasu, a ja czuj臋 si臋 z tym czym艣 w ustach nienormalnie. To ju偶 lepiej by艂o chodzi膰 z ubytkiem i mie膰 komfort w buzi, ni偶 przechodzi膰 teraz ten koszmar, kt贸ry trwa ju偶 kilka dobrych tygodni. Czy kto艣 z Was mia艂 taki podobny przypadek i uda艂o si臋 to jako艣 rozwi膮za膰? Czy pozostaje mi nic innego 艣ci膮ga膰 ten mostek u innego stomatologa i p艂aci膰 za ewentualne korekty? M贸j twierdzi, 偶e jest wszystko super.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Na moje oko to kto艣 pope艂ni艂 b艂膮d. Albo lekarz przy pobieraniu wycisku, albo technik przy opracowaniu mostu. Oczywi艣cie s膮 pacjenci kt贸rzy adaptuj膮 si臋 d艂u偶ej (mia艂em kiedy艣 pacjentk臋, u kt贸rej adaptacja do pracy protetycznej trwa艂a p贸艂 roku), a po tym czasie ju偶 nawet nie pami臋ta艂a, kt贸re to nie jej z臋by. Najlepiej poradzi膰 si臋 u innego stomatologa, kt贸ry dok艂adnie obejrzy prac臋, wykona zdj臋cia RTG. By膰 mo偶e wszystko jest ok i minie troszk臋 czasu zanim Pan poczuje si臋 z tym normalnie. Ale mo偶e te偶 by膰 tak, 偶e kto艣 pope艂ni艂 b艂膮d i praca zosta艂a 藕le przygotowana a potem 藕le osadzona. Pozdrawiam i zdr贸wka 偶yc偶臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie dajcie sobie tego zrobi膰
Niedawajcie sobie szlifowa膰 zdrowych z臋b贸w. Ja pope艂ni艂am ten b艂膮d kilka lat temu. Na szcz臋艣cie trafi艂am potem do stomatologa, kt贸ry mi wszystko powiedzia艂, co poprzedni zrobi艂 藕le, i uratowa艂 moje z膮bki. Denty艣ci kt贸rzy pi艂uj膮 zdrowe z臋by 偶eby za艂o偶y膰 most to zwyczajni partacze nastawieni tylko i wy艂膮cznie na zysk - a nie dobro pacjenta!!! Mia艂am cztery zdrowe z臋by i jak idiotka da艂am je sobie spi艂owa膰. Most by艂 wykonany 藕le a dentysta kt贸ry go robi艂 艣ciemnia艂 z poprawkami i zwodzi艂 mnie ca艂y czas. Efekt taki, 偶e przez rok chodzi艂am ze 藕le dopasowanym mostem. W ko艅cu trafi艂am na prawdziwego lekarza z sercem kt贸ry zrobi艂 korekt臋 mostka, wyleczy艂 mi z臋by i przy okazji powiedzia艂 co tamten mi zepsu艂. Co najgorsze to posz艂am do tego partacza sugeruj膮c si臋 opiniami w internecie. Mia艂 same pozytywne opinie i by艂 do艣膰 drogi. Jak wida膰 opinie pewnie by艂y pisane przez niego samego, a drogo nie zawsze oznacza - dobrze. Nie wiedzia艂am 偶e nie mo偶na pi艂owa膰 zdrowych z臋b贸w. Nie znam si臋 na tym i w ca艂o艣ci zaufa艂am tamtemu denty艣cie, kt贸ry zrobi艂 wszystko szybko na odwal i skasowa艂 za to prawie 7 tysi臋cy z艂otych. A efekt by艂 taki, 偶e inny stomatolog musia艂 mi to wszystko doprowadzi膰 do porz膮dku. Wyt艂umaczy艂 mi te偶 dlaczego nie warto pi艂owa膰 swoich z臋b贸w i zaplanowa艂 leczenie tak aby w przysz艂o艣ci unikn膮膰 za艂o偶enia protezy. Koronki fajnie wygl膮daj膮, ale na jak kto艣 ma s艂abe i zniszczone z臋by - takie, z kt贸rymi nie da si臋 ju偶 nic zrobi膰. Wtedy koronki to ostateczno艣膰. Ale 偶eby poprawi膰 zgryz i uzupe艂ni膰 luk臋, najlepiej zastosowa膰 implant - wiem drogo, ale zawsze mo偶na wzi膮膰 to na raty i jako艣 rozplanowa膰 leczenie. Niestety m膮dry Polak po szkodzie jak to si臋 m贸wi. Ostrzegam wszystkim przed zak艂adaniem koronek, nie dajcie sobie wm贸wi膰, 偶e to normalne. Jak wam stomatolog b臋dzie takie co艣 proponowa艂 to prosz臋 od razu zmieni膰 gabinet i szuka膰 takiego lekarza, kt贸ry by si臋 na to nie zgodzi艂. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Je艣li kto艣 chce za艂o偶y膰 korony czy tam most to taki zabieg najlepiej robi膰 w sprawdzonym gabinecie a nie u pierwszego lepszego dentysty. Mia艂em tak膮 sytuacj臋, 偶e za pe艂noceramiczn膮 koron臋 gabinet bra艂 1600 a w innym widzia艂em 1000. R贸偶nica 600. Moja mama mama ma mostek czteropunktowy, kt贸ry jest jak jej w艂asne z臋by, od samego pocz膮tku czuje si臋 z nim jak ze swoimi z臋bami i to s膮 korony na podbudowie metalowej 350 za punkt. Z kolei moja kole偶anka robi艂a trzy korony pe艂noceramiczne i wywali艂a na nie du偶o szmalu a efekt by艂 taki, 偶e inny lekarz musia艂 robi膰 mas臋 korekt, bo ten co zrobi艂 uwa偶a艂 偶e jest ok i nie chcia艂 przyj膮膰 reklamacji. Tak偶e wszystko zale偶y kto zrobi i wykona korony, bo cena tak naprawd臋 nie gra roli, kosztuje po prostu materia艂 z kt贸rego robiona jest korona, za艣 sama us艂uga to ju偶 kwestia odpowiedniego stomatologa.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Od dw贸ch miesi臋cy nosz臋 taki mostek w buzi i.... nie potrafi臋 go zaakceptowa膰 :( Niby zgryz si臋 zgadza, niby nic nie boli, nie ma zapalenia, a jednak ca艂y czas czuj臋 dyskomfort. Nie ma chwili 偶eby mi j臋zyk nie ucieka艂 w stron臋 mostka. Ca艂y czas o nim my艣l臋 i mam jakie艣 dziwne uczucie sztywno艣ci w tym miejscu. M贸j lekarz mi m贸wi, 偶ebym stara艂a si臋 o nim nie my艣le膰 i do p贸艂 roku powinnam si臋 przyzwyczai膰 i ju偶 na niego nie reagowa膰. Ale ju偶 sama nie wiem. Tyle pieni臋dzy mnie to kosztowa艂o a mimo tego czuj臋 si臋 jak bym mia艂a w ustach sztuczn膮 szcz臋k臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 good misia
Witam, licowki to nie to samo co korony. Licowki trzeba odnawiac conajmniej co 5 lat, korony sa na stale. Ja sama mam korony na jedynkach juz prawie 15-cie lat sa jak naturalne zeby, mam porcelane dla palaczy bo wtedy nie chcialam zeby z zolkla, dzis nie pale papierosow. Wcale nic nie boli, jedynie wyciski nie przyjemne dlawiace. Po tygodniu mialam gotowe zrobione zeby. Na spilowane zeby mialam tymczasowa sylikonowa biala konstrukcje, wygladala jak zeby. Pozdrawiam mojego dentyste Olgierda z Oswiecimia, gdyby nie on dzis chodzilabym bez zebow. Dziekuje!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Czesc ! Juz od dawna zastanawia艂am sie nad odbudowa z臋b贸w g贸rnych , i lekarz zaproponowa艂 mi lic贸wki pelnoceramiczne. Juz mia艂am kilka wizyt odno艣nie dopasowania kszta艂tu i wielko艣ci. I za kilka dni mam ostateczna przymiark臋 i zaakceptowanie prac technika. Swoje zeby mam odcien A3 najprawdopodobniej natomiast lekarz zaproponowa艂 mi A2 i powiedzia艂 ze ja艣niejszych mi nie zrobi. Natomiast ja robi膮c cos za tyle pieni臋dzy chcia艂abym, efekt woow to znaczy chcialabym miec bia艂e 艂adne naturalne zeby. Nie zale偶y mi az na takim holewiodzkim u艣miechu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ciag Dalszy... Dolne zeby bede wybielala oczywiscie a lic贸wki bede mia艂a zak艂adane na g贸rne zeby. I teraz zastanawiam sie nad kolorem A1. Czy kto艣 m贸g艂by mi pomoc w wyborze jaki powinnam wybra膰?, zeby by艂y delikatnie bia艂e ale nie 偶贸艂te ? Moze kto艣 z was ma zdj臋cie przed i po i m贸g艂by sie podzieli膰 ? Mail: ewelinka.ka91@gmail.com Z g贸ry dzi臋kuje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ale to ty decydujesz, dentysta moze ci najwyzej doradzic, ale nie mowic jak ci zrobi a jak nie. Ja mam cos w rodzaju B1 (choc teraz juz pewnie mi sciemnial do B2) i to jest dosc jasny, ale naturalny. Ale przeciez zeby to tak naprawde mieszanina oroznch odcieni, powiedzmy B1, a przy nasadzie bardzie B2 i delikatne dodatki innych kolorow. Wpisz sobie w google images teeth colours B1 i zobaczysz caly wzornik. I lekarz powinien czesc wizyty spedzic na dobieraniu odcieni i decydowaniu razem z toba. Ja tak miala, a jak koronka przyszla z pracowni i mimo tego nie pasowala idealnie pod wzgledem koloru, to zostala odeslana na poprawki. To normalne. Dyktatorskie stwierdzenia ze ci zrobi tak czy inaczej raczej oznaczaja ze powinnas poszukac innego dentysty

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja tylko na to oszczedzam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 smile52
Od miesi膮ca mog臋 si臋 u艣miecha膰 pe艂nym u艣miechem koronek w odcieniu A 1. Poniewa偶 wcze艣niej nosi艂am protezk臋 z trzema z臋bami bez 偶alu da艂am sobie opi艂owa膰 z臋by pod most z koronek. Nie 偶a艂uj臋 ani jednej wydanej z艂ot贸wki. Owszem, na pocz膮tku nie jest zbyt fajnie, bo po opi艂owaniu z臋by, a raczej ich kikuty troch臋 bola艂y ,a po za艂o偶eniu koron ( najpierw tymczasowych) uczy艂am si臋 na nowo wypowiadania niekt贸rych g艂osek ( by艂o 艣miesznie). Ale to min臋艂o. Jest super. Polecam niezdecydowanym :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Czyli m贸wicie, ze jesli chce si臋 艂adne bia艂e naturalne zeby to tylko A1 lub B1 powinnam wybra膰 ?

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰