Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
sloneczko1984

porcelanowe koronki na zeby...

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
w Arsdent Rzesz贸w babka robi艂a implanta to mia艂a zaka偶enie i j膮 zbywali gburowato ale nie polecam bo zdzierstwo

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
hej, ja ze wszystkimi problemami z z臋bami chodz臋 do www.gabinet-gadomska.pl i czuje sie swietnie, moje zeby wygladaja naprawde super :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
odradzam to dziadostwo kazdemu. pod koronkami z czasem zeby gnija, bo nie maja dostepu powietrza. mi zab zgnil, musialam wyrywac. nigdy wiecej koronek!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To zmien dentyste, bo jesli wszystko jest wykonane poprawnie, nie ma prawa gnic. Gdzie ci sie udalo znalezc takiego partacza??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nawet tu na watku czytalam, ze ludziom smierdza zeby z koronkami. okazuje sie, ze one gnija wraz z resztkami pozywienia pod koronka w szczelinach, stad ten smrodek :o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Arsdent Rzesz贸w nierzetelny , niedok艂adny w wykonaniu koron opi艂uje z臋by przeciwstawne , s膮siednie jak zrobi niedok艂adny wycisk i korony b臋d膮 za wysokie w zgryzie lub za szerokie ka偶e p艂aci膰 dwa razy wi臋cej ni偶 by艂o to ustalone przed wizyt膮. Opi艂owane z臋by pozostawi tak rozborowane w styku z koron膮 b臋d膮 bolec nie b臋dzie mo偶na nimi gry藕膰. B贸l niesamowity . Nie polecam cwaniak贸w .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nie polecam cyrkonu na korony poniewa偶 denty艣ci nie potrafi膮 dobrze dopasowa膰 tych koron do zgryzu . Kana艂y korzeniowe s膮 bardzo opi艂owane , tak 偶e traci si臋 naturalny kszta艂t swoich z臋b贸w co jest przyczyn膮 zapadni臋cia si臋 g贸rnej wargi i przekrzywiania. Korony te cz臋sto po niedok艂adnym wycisku s膮 nie pokryte od spodu porcelan膮 i po wielu poprawkach denty艣ci zostawiaj膮 pacjentom w ustach chropowaty po pi艂owaniu cyrkon bo si臋 nie domykaj膮 usta.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bo bez internet贸w to tak bywa
No nie wiem, ja mam korony z cyrkonu w identycznym kszta艂cie jak mia艂am naturalne z臋by, 偶adnej r贸偶nicy ani dyskomfortu. Ale 偶eby nie by艂o tak r贸偶owo... Dopiero po kilku latach, u innego dentysty u艣wiadomi艂am sobie, ilu zaniecha艅 dopu艣ci艂a si臋 poprzednia dentystka: - nie za艂o偶y艂a mi tymczas贸wek i do czasu wykonania koron chodzi艂am ze spi艂owanymi ko艂kami na przodzie, - przesuwa艂a termin oddania koron, - gotowe korony za艂o偶y艂a mi od razu na cement sta艂y, nie daj膮c czasu na ich przetestowanie, - nie pokaza艂a mi, jak czy艣ci膰 nitk膮 dentystyczn膮 miejsca pomi臋dzy dzi膮s艂ami a koronami dooko艂a (przez kilka lat w og贸le tam nie uderza艂am, nitkowa艂am normalnie jak zdrowe z臋by), - mia艂am nie mie膰 nic metalowego, a gdy jeden z膮b mi ODPAD艁, okaza艂o si臋, 偶e z艂ama艂 si臋 metalowy pr臋cik, kt贸ry mi za艂o偶y艂a do 艣rodka (do dzi艣 nie wiem, gdzie dok艂adnie, ale na odpadni臋tym zebie z koron膮 widzia艂am to dziadostwo na w艂asne oczy).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
dlaczego dziadostwo, widocznie taka byla potrzeba

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bo bez internet贸w to tak bywa
No tak, by艂a potrzeba. Ten pr臋cik to jest wk艂ad koronowo-korzenny, ale o tym, 偶e go b臋d臋 mie膰, dowiedzia艂am si臋 d艂ugo po fakcie i to nie jest w porz膮dku, bo takie sprawy powinno si臋 ustala膰 z pacjentem. Drugi dentysta przypuszcza, 偶e musia艂am niefortunnie ugry藕膰 co艣 bardzo twardego, pr臋cik p臋k艂, z膮b wraz z koron膮 zacz膮艂 si臋 chwia膰 i w ko艅cu odpad艂. Nie wiedz膮c, co si臋 dzieje, by艂am w szoku, chyba ka偶dy by by艂. Mam 偶al do pierwszej dentystki, poniewa偶 ocenia艂am j膮 bardzo dobrze, ufa艂am jej, by艂am wyrozumia艂a, gdy przesuwa艂a termin. A z czasem zrozumia艂am, 偶e szacunek nie by艂 wzajemny. Odt膮d ju偶 zawsze szperam w necie zanim zdecyduj臋 si臋 przysta膰 na jakie艣 proponowane rozwi膮zanie, c贸偶, m膮dry Polak po szkodzie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 b艂膮d koronki
Witam. Ja te偶 nie polecam koronek, w wieku 21 lat dentystka stwierdzi艂a ze z jednej jedynki bo mia艂am dziurk臋 ze trzeba i na drugiej jedynce i na dw贸jkach z臋by si臋 nie r贸偶ni艂o , i mam jako jedn膮 ca艂o艣膰 na jedynkach i dw贸jkach g贸rnych, dentystka przyklei艂a mi, co po miesi膮cu mia艂a na stale przyklei膰 ale po kilku miesi膮cach stwierdzi艂a ze po co jak si臋 trzyma jak odpadn膮 to wtedy przyklei i tak 6 lat si臋 niby trzyma ale pora偶ka do艣膰 ze czuje jak mi si臋 to mm rusza to i pewno z膮b lub z臋by gnij膮 bo to czu膰 i to jest najgorsze a boje si臋 i艣膰 do dentysty bo wiadome s膮 to koszty wtedy mnie to kosztowa艂o 1600 z艂 a teraz boje si臋 ze jak mi wyrwie z pod koronki z臋by to ona si臋 nie b臋dzie trzyma膰 i b臋dzie trzeba szcz臋k臋 wstawia膰 a 偶a艂uje ze robi艂am to szybko i nie popyta艂am o opinie innych na temat dentystki bo nie ma dobrej opinii aby kas臋 zgarn膮膰 i byle szybko zrobi膰. a koronka ro偶ni si臋 od 3 z臋ba kolorem i jest wi臋ksza jak mia艂am wcze艣niej z臋by i tak a偶 wstyd co艣 m贸wi膰 lub si臋 u艣miecha膰 a mam dopiero 27 lat i nawet z m臋偶em si臋 nie ca艂uje bo wstyd mi za te koronki. NIGDY sztuczny z膮b nie b臋dzie jak naturalny zawsze wida膰 przy dzi膮s艂ach ze jest sztuczny takie jest moje zdanie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jesli widac przy dziaslach to znaczy ze jest zle zrobione.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Sanusdent na Ochocie. Ceny s膮 atrakcyjne, zabiegi nie bol膮 i walcz膮 tam o ka偶dy z膮b.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja chodz臋 do gabinetu www.addent.pl w Krakowie, zawsze super dbaj膮 o moje z臋by ;)

Udost臋pnij ten post

A ja zawsze powtarzam, 偶e trzeba i艣膰 do zaufanego stomatologa... Dlaczego sugerujecie si臋 opiniami og贸lnymi? To, 偶e kto艣 dobrze zak艂ada plomby nie oznacza, 偶e zrobi prawid艂owo koronki no ludzie...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Bardzo 艂adnie wygl膮daj膮 takie koronki, sama si臋 nad nimi zastanawiam ale musz臋 sobie troche nazbiera膰 pieni臋dzy. M贸j znajomy mia艂 robione takie w http://www.hercka.pl/ w Gliwicach i wygl膮daj膮 艣wietnie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Agrs
Witajcie, Orientuje si臋 mo偶e kto艣 jakie ceny i jako艣膰 w Olsztynie? Kt贸ry gabinet polecacie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zawiedzona 124587
mam pytanie...jestem wtrakcie zak艂adania koron na cerkonie na dwie g贸rne jedynki...obecnie mam tymczas贸wki, jestem ju偶 po spi艂owaniu...by艂am juz na wizycie na kt贸rej mia艂am mie膰 za艂ozone ju偶 korony w艂a艣ciwe...no i niestety zawiod艂am si臋 korony s膮 strasznie grube od zewnetrznej strony, wygl膮dam jak kr贸lik bugs :-( dramat nie przyj臋艂am ich bo s膮 w z艂ym odcieniu i kszta艂cie...stomatolog odda艂a je do pracowni protetycznej gdzie maj膮 j臋 poprawi膰? Mam pytanie czy te korony musz膮 by膰 tak grube - wypuk艂e i czy mog臋 z膮da膰 ponownego zrobienia w ramach reklamacji? s膮 kwadratowe i bezkszta艂tne...jestem za艂amana. dodam, 偶e 17 lat nosi艂am korony na metalu i mia艂y o wiele 艂adniejszy kszta艂t...zachcia艂o mi si臋 wymiany :-(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Oczywiscie ze masz jak najbardziej prawo. To co opisujesz to zle wykonana praca technika i/lub podrzedne materialy. Moj dentysta sam odsyla korony do laboratorium jesli uwaza ze nie sa odpowiednio wykonane. Rozpoznanie tego czy wszystko jest dobrze zrobione jest proste: jesli nie odrozniaja sie od twoich z臋bow, zgryz jes idealny a ty zapominasz o ich obecnosci.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zawiedzona 124587
Bardzo dzi臋kuj臋 za odpowied藕...jutro mam je odebra膰 po tych poprawkach, jestem pe艂na obaw jak wygl膮daj膮 i jaka b臋dzie postawa mojej stomatolog...mia艂o by膰 przede wszystkim stawiane na estetyk臋, gdyz ja korony mia艂am na metalu i by艂y 艂adne tyle, 偶e podnios艂o sie dzi膮s艂o i by艂 widoczny szary pasek...zdecydowa艂am sie na wymiane ich ze wzgl臋d贸w estetycznych - koszt 3500 z艂 a pogorszy艂am sobie tylko ich wygl膮d:-(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Kochana dentysta nie ma absolutnie prawa naciskac do przyjecia spartaczonej roboty. Albo niech ci oddadza kase albo niech zrobia porzadnie. Co to znaczy stawiac na estetyke -- to po prostu MA byc estetyczne i koniec. Zreszta nie rozumiem jak w dzisiejszych czasach mozna odwalac taka chalture. Czyzby mieli materialy z lat 80tych? Przy obecnych mozliwosciach technologii i materialach mozliwe jest bardzo wiele. Korona to zmudna praca: kilka warstw porcelany w roznych odcieniach, mieszanie, tworzenie nierownosci i plamek ktore maja twoje naturalne z臋by, wszystkich szczeg贸艂ow niewidocznych golym okiem ktore w naturze tworza harmonijna calosc. Glowa do gory i walcz o swoje, niech ci nie wciskaja kitu to jest po prostu zle wykonana praca. I nie jest to kwestia wylacznie tego co sadzi dentysta. Jak pacjent nie ma komfortu to nie jest dobrze zrobione i koniec.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zawiedzona 124587
Bardzo dzi臋kuj臋 za odpowied藕. Pierwszy raz w 偶yciu szukam odpowiedzi w internecie i jestem mile zaskoczona, 偶e j膮 uzyska艂am. Mam nadziej臋, 偶e po poprawkach spe艂ni膮 moje oczekiwania, a je艣li nie, to 偶e starczy mi si艂, odwagi i determinacji na walk臋 ze stomatologiem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Kochana to sa zarowno twoje pieniadze jak i twoje zdrowie wiec w ogole nie ma kwestii. Przeraza m ie podejscie wielu polskich dentystow i ich niekompetencja. Ale na takie traktowanie pacjenta naprawde nie ma miejsca w dzisiejszych czasach (nie to ze kiedys nylo miejsce, ale przy braku konkurencji latwiej im die upiekalo).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 karolina1820
Mam za艂o偶one 4 koronki na g贸rne z臋by a reszta to proteza ruchoma,poniewa偶 mam protezk臋 ju偶 5 lat powinnam j膮 wymieni膰 i tak si臋 zastanawiam czy podczas robienia wycisku koronki si臋 nie odklej膮?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
karolina, Nie odklej膮 si臋. No chyba, 偶e s膮 藕le zacementowane.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 koronna
Witam Od dzieci艅stwa nosz臋 ruchom膮 protez臋. Brakuje mi g贸rnej jedynki, dw贸jki oraz czw贸rki i pi膮tki. Pozosta艂e z臋by zrobi艂y si臋 brzydkie. Zastanawiam si臋 nad zrobienie koronek. By艂am nawet na wycenie w http://stomadental.pl/index.html Ze wzgl臋du na braki w uz臋bieniu musz臋 mie膰 jakie艣 podparcie szklane oraz wk艂ad. Zaproponowali mi korony na metalu. Ca艂kowity koszt 8600 z艂 - dla mnie spory wydatek. Mog臋 u siebie w mie艣cie zrobi膰 taniej. Jednak oni jako jedyni maj膮 indywidualne spotkania z protetykiem. Pytanie moje brzmi czy warto? Przeczyta艂am troch臋 forum i opinie s膮 podzielone. Boj臋 si臋, 偶e b臋d臋 mie膰 z臋by jak u konia ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 elon zawodowiec
koronna, Aby powsta艂y z臋by jak u konia, trzeba kilku rzeczy: np. protruzji (zbytnie wysuni臋cie przednich z臋b贸w), s艂abego lekarza, kt贸ry byle jak oszlifuje z臋by, czy s艂abego technika, kt贸ry najpierw zrobi brzydk膮 podbudow臋 z metalu, a p贸藕niej napakuje zbyt du偶膮 ilo艣膰 porcelany. Dobrze, 偶eby protetyk zerkn膮艂 na warunki w ustach i doradzi艂.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja na twoim miejscu zrobilabym sobie implanty. Przy protezie nastepuje zanik kosci i to tylko maskowanie braku uzebienia, i trzeba ja wymieniac co kilka lat, a przy implantach ten zanik nie nastepuje. No i komfort zycia jest sprawa oczywista.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 elon zawodowiec
Skoro Koronna nosi protez臋 od dzieci艅stwa to dzi膮s艂o ju偶 i tak zanik艂o.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
elon zawodowiec, masz racj臋 zanik dzi膮s艂a oczywi艣cie u mnie wyst臋puje. By艂am dzi艣 na dodatkowej konsultacji. Oczyta艂am si臋 na forum i mia艂am kilka dodatkowych pyta艅. U mnie w gr臋 wchodzi tylko most koronowy na podbudowie metalowej, poniewa偶 jest mocniejszy od cyrkonu. Most b臋dzie w ca艂o艣ci, tam gdzie nie mam z臋b贸w b臋dzie wk艂ad z w艂贸kna szklanego, co by przylega艂 do dzi膮s艂a. M贸wi艂am, 偶e mam obawy, 偶e z czasem b臋dzie mi wida膰 szare paski przy dzi膮s艂ach ( wyczyta艂am to gdzie艣 na forum ) Jednak dentystka przekona艂a mnie, 偶e takie rzeczy maj膮 miejsce przy 藕le oszlifowanych dzi膮s艂ach. Jedynie, co mo偶e mi grozi膰 to z czasem od metalu mog膮 mi si臋 przebarwi膰 dzi膮s艂a i zsinie膰....znowu jestem przera偶ona! Um贸wi艂am si臋 wst臋pnie za tydzie艅 na szlifowanie....

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰