Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rrryfka

soczewki 30-dniowe dzień noc. WAZNE PYTANIE !!

Polecane posty

Gość rrryfka

chcialam sobie kupic te soczewki ktore mozna nosic bez zdejmowania przez 30 dni, ale w sklepie powiedzieli ze musze znac jakis rozmiar czy cos.. Jakos nigdy nie pytali sie o to przy innych soczewkach. Czy trzeba isc do okulisty?

nie wiem czy dobrze pamietam bo kupuje w stalym miejscu, ale mowa byla o promieniu i krzywiznie chyba, sa dwa podstawowe rozmiary, dla osob o wiekszych teczowkach i mniejszych, to jest napisane na kazym pudelku od soczewki.jets to najbardziej istotne gdy kupujesz koloryzujace lub podkreslajace barwe teczowki.

Gość Lolamijaa
Jakoś nie chce mi się wierzyć , ze wcześniej nie pytali, bo jak mogli Ci sprzedać jak nie podawałaś parametrów, ja od okulisty dostałam metryczkę na któtej jest to wypisane, jest tam min. wada wzroku i promień krzywizny.

Gość rrryfka
zawsze tylko mowilam, ze chce np. trzymiesieczne wada - 3,25. I to tyle. Moze te koloryzujace to trzeba podawac, ale na zwykle takie to nie.

Gość Werryyyyy
w zwykłych tez podaje się promień krzywizny, masz opakowanie potych zwykłych to zobacz, musi być na nim napisane, najczęściej jest to 8,6, ale to nie znaczy , ze tak jest u Ciebie. Wejdz na allegro tam przy soczewkach tez są podawane, wada i promień krzywizny, naprawdę nie wiem jak mogłaś wcześniej kupić podając tylko dioptrie, a noszę soczewki już kilka lat.

Gość nunkaaaa
ja kupuje o2optix i one sa uniwersalne i nie maja rozmiarow i tez zawsze mowie same dioprtie

Gość lokataa
To ja już nie wiem, jak to robisz, ale nie chce się upierać, weszłam jednak na allegro i sprawdziłam pierwszą ofertę soczewek 02OPTIX Ciba Vision i tam był podany zakres mocy " i krzywizna bazowa BC", noszę soczewki parę lat , napweno nie wiem wszystkiego, ale jak Ty nosisz i kupujesz nie znając promienia krzywizny to nie wiem, bo to jest rozmiar soczewki, i nie ma z tego co wiem rozmiaru uniwersalnego, naturalnie zawsze moge sie mylic, jak na razie mnie nie przekom\nałaś , bo w podanych przez Ciebie soczewkach znajomość BC jest potrzebna.

Gość wiarra
Pomozcie potrzebna jeat tylko dioptrie , czy coś jeszcze, bardzo mi zalezy.

Gość upsss
nikt mi nie pomoze?

Gość upppppppp
Nik nie nosi takich soczewek,? pomozcie

Gość Kasiek1987
Ja nosiłam takie soczewki od samego początku, i zawsze się mnie u optyka pytali, czy mają być 8.4 czy 8.6. Nie wiem nawet co to, ale miałam to zapisane na specjalnej karcie. Myślałam, że pytają o to przy każdych soczewkach. Myślę, że przed kupieniem tych 30-dniowych powinnać pójść na wizytę do okulisty i dobrać je indywidualnie. Ja nosiłam Focus Night&Day.

Gość jfhkkk
większość nosi te 8.6( w niektórych soczewkach jest to 8.7 - zależy od firmy) a 8.4 zdarzają się rzadko. Więc możliwe że nosisz te większe.

Gość jfhkkk
Jak nie chcesz iść do okulisty to kup jedną sztukę 8.6 i przymierz. Może być za lużna albo w sam raz. Ale lepiej idź do okulisty i będziesz wiedziała na pewno.

ja np. mam 8.4. Kiedys chcialam te kolorowe, ale one maja 8.6 i prawie wypadly mi z oczu... gdzie Ty kupujesz soczewki, ze nie pytaja CI sie o rozmiar i krzywizne?? A te na 30-sto dniowe nosilam przez chyba 2 miesiace, ale moje oczy nie tolerowaly ich, bo byly cale czerowe, po zostawieniu ich na noc wiec wrocilam do tradycyjnych...

Gość Jakkkkko
Wiesz moze to być też kwestia firmy, ja Fokusy znoszę bardzo dobrze, ate PUREVISION Bauscha, w ogóle mi nie służą, po kilku dniach mam czerwone oczy. A kupić bez podania rozmiaru w ogole sobie nie wyobrażam, omijać z dAleka takie salony optyczne.

naprawde nigdy mnie nie pytali o ta krzywizne, ale zbieram opakowania po soczewkach i jest tam napisane 8.7 na wszystkich !! a nosilam rozne soczewki (kolorowe tez) i w roznych sklepach kupowalam. Wiec te 30-dniowe dzien noc tez chyba powinnam kupic 8.7 . Tak ?? Aha i jaka firma najlepsza? nie chce miec czerwonych oczu!!!! dziekuje za odp

Gość Jakkkkko
Dla mnie zawsze najlepsze to Focus NIGHT DAY, co do wymiaru nie wypowiadam się zawsze podaje 8,6, tak mam w metryce wydanej przez okulistę.Z tym wymiarem 8,7 to się nie spotkałam, ale jezeli taki wymiar masz na opakowaniach ,to musi być ten.

NO i kupilam te soczewki Bausha.Jest tylko jeden model 8.6 wiec nie mam nawet co sie badac. W innych sklepach optycznych mowili ze musze zrobic badania czy moge nosic takie soczewki! Ale bez przesady! najwyzej jak beda niewygodne to wroce do zwyklych .. Chyba

Gość zzzzzzz
upupupupupup

Gość agatkaaax
ja używam na co dzień soczewek soflens 66 do zdejmowania na noc, jednak zdecydowałam się zakupić soczewki takie w których będę mogła spać. okulistka zaproponowała mi purvision jednak wczesniej przymierzyła mi czy będą dla mnie pasowały. poszłam tylko dlatego do okulisty ponieważ wiem że nie mogę nosic np johnsonów tak bardzo popularnych, idelane dla mnie są soflensy, nie wiedziałam jakie wybrać więc udałam sie do okulistki żeby coś mi dobrała i teraz czekam bo nie było ich na stanie, przyjda po niedzieli :)

Gość iwcia pulchna
hej kobitki;) mam pytanko nosze soczewki od miesiaca sa to focus miesieczne ( ciba vision) dalam za nie 120 zl ale 2 para sie popsula juz po kilu dniach i nie mam pojecia co zle z nia zrobilam;/ na krawedzi bylo takie jakby poszczerbione;/ i strasznie meni uwieraly ;/ 1 para bylo sprost idealna !! a ta druga nie ;/ jutro zakladam 3 kurde boje sie ze znowu cos sie stanie i kasa pojdzie do du...optyk mi powidziala ze soczewki kwartalne kosztuja 32 zl jedna nosilyscie ktoras .takie..? zapomnialam zapytac co to za firma ;/ aham a czy znacie takie o o promienu krzywizny 8.9..? bo wiem ze nie kazde maja ..;) prosze o odpowiedzi na moje pytanka bo nie mam kogo spytac( pozdrwiam;)

Gość nita-126
Ja noszę O2optix od 4 miesięcy i znosze je bardzo dobrze. Zawsze miałam problemy z suchym okiem i nie mogłam dopasowac soczewek z tego powodu :( W końcu trafiłam na O2optix i teraz jest ok, nie zakraplam juz nawet kropelek przed kompem w pracy :) Czasem nawet ucinam sobie w nich drzemke :) te soczeki maja krzywizne 8.6

Gość andunia77
Night and Day mają promień krzywizny 8.6 i 8.4 , ja mam 8.6. Night and Day są faktycznie dobre, na początku trochę się bałam - 30 dni w soczewkach bez zdejmowania , ale maja na tyle duza przepuszczalnosc tlenu , że oczy w ogole sie nie męczą - przynajmniej w moim przypadku.

Gość rybakow
Iwcia pulchna, idz do sklepu z tymi soczewkami i reklamuj to się czasem zdarza, mnie uwzględniają.

Gość nicol20...
ja też już nosze soczewki kontaktowe od kilku lat, zawsze kupuje je w tym samym optyku i też nigdy nie zostalam zapytana o promień krzywizny, nigdy go też nie podaałam ani nie zostalam poinformowana od okulisty jaki on jest. Nosiłam te soczewki 30 dniowe ktore "niby" mozna nosic bez zdejmowania na noc i stwierdzam ze są do BANI!!! rogówki nocą i tak wysychały(spałam w nich tylko 2noce bo więcej się nie dało) a poza tym w ciagu dnia oczy strasznie mi lzawily i szczypały może to właśnie przez to że nie miałam przy zakupie podanego odpowiedniego promienia krzywizny

Gość tojajaaaaaa
Jeszcze firma jest ważne, jaką Ty miałaś?

Gość moloko25
Nosze soczewki od dwóch lat i mnie też nikt nie pytał o krzywiznę. Co do tych Night and Day to ja słyszałam od psiapsiuły, że są git, nosi je cały czas i nie ma problemów. 30 dni w N&D a potem robi miesięczną przerwe i nosi jednodniowki - jej to odpowiada. Ja nie nosiłam tych 30 - dniowych, noszę od dłuższego czasu optixy i tez jest dobrze.

Gość diabeł
a ja mam 9.1 to znaczy ze co ze mam duze teczowki? a oczy mam normalne raczej male? wiec ludzie sie dziwia i panie w salonach ze 9.1?

Gość ja kupiłam złe....
Ja własnie wczoraj kupiłam i sa złe,za duże wystają ponad moja teczówkę i widać bialko.Boshe....Kupialm 8.6,moze 8.4 beda dobre