Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yen

Bieszczady- szukam miłośników tego miejsca

Polecane posty

Gość yen

to dla mnie najpiękniejsze miejsce w Polsce. Wracam tam zawsze kiedy mam okazję. Tam łatwo poukładać sobie w głowie i przemyśleć sprawy najważniejsze. Chyba nigdzie w Polsce nie czułąm się tak blisko natury jak tam. Za co kochacie Bieszczadki?

.. Bieszczady kocham za ciszę ... za to, że w zimie na szlaku na Wetlińską słychac nawet jak spada śnieg ....... a na połoninach jest taki wiatr .... dotyka wspaniale i zawsze na mnie czeka ..... no i wolność ....... smak deszczu .... Bieszczady to najpiękniejsze miejce na ziemi i to sie wie nawet jak nie było się wszędzie, zeby móc porównać .... tu w końcu mieszkają anioły .....i tu narodziła się moja miłość na całe życie .... pozdrawiam wszystkich na szlaku

Gość yen
Ech....Bieszczadki.....Byłam w tym roku na Bieszczadzkich Aniołach, ale już chyba nie pojadę. Kurczę, nie lubię takich "pikników"- środek nocy, gra SDM, chciałoby się odpłynąć.....a tu ciągle ktoś gada dookoła i żłopie hektolitry piwa..... Ale Bieszczady i tym razem nie rozczarowały....

Gość yen
Płomieniu :-) Ja też tam spotkałam Kogoś. Był przez długi czas bardzo ważny, a teraz pozostaje najpiękniejszym wspomnieniem w mojej zakurzonej głowie :)

jej - wrszcie ktos tu sensowny temat zalozyl :-) dla mnie bieszczady to zazwyczaj majowy weekend :-) jakos tak sie przyzwyczailam, ze zawsze wtedy tam jezdze. Nie lubie letnich upalow, dlatego poczatek maja najbardziej mi odpowiada. Po prostu miejsce wyjatkowe - jedyne takie w Polsce, gdzie ludzie nawzajem pomagaja sobie bezinteresownie - samochody sie czesto same zatrzymuja i kierowcy pytaja, czy nie podwiesc np. do Siekeiryzady :-) Rowerzysc inawzajem machaja do siebie przyjaznie i zatrzymuja sie, zeby wymienic doswiadczenia ze szlakow :-) ja tam zawsze jade, zeby odzyc po zimie - takie moje wiosenne serum zycia ;-)

Gość yen
a ja tam jeżdżę podładować akumulatory na jesień i zimę ;-) zawsze chciałam jechać we wrześniu-październiku jak będzie już tam rudo czerwono...ale nie udało mi się- a to jakieś praktyki, a to egzaminy, a to studia, albo praca.... Heh, "Siekierezada"....Fajne miejsce;-)

Gość a ja miałam jechać
w tym roku doi Wetliny...ale się przed samym wyjazdem cholera pogoda popsuła :O

a ja w tym roku nie bylam jeszc ze nigdzie na wakacjach :( moze weekend w bieszczadach to jest to? :-) jakie miejscowosci najbardziej lubicie? ja jak do tej pory mialam baze w Cisnej i Wetlinie. Projekt - z plecakami i namiotami ze spaniem po drodze jeszcze nie wypalil ;-) a jesienia tym bardziej nie wypali :-)

Gość yen
Cisna jest fajna, ale stamtąd jest mało szklaków- ale za to jest siekierezada ;-P Wetlina to dobre miejsce wypadowe- super jest na studenckiej bazie namiotowej (to dla tych co lubią myć się w rzece i łazić po nocy przez gąszcze do namiotu, hehe) Ustrzyki Grn- z bazą noclegową tak sobie, chyba najlepiej gdzieś u gospodarzy....piękne szlaki w zasięgu ręki....zawsze tam zintegruję się pod sklepem z miejscowymi ;-)

Gość yen
he he...myślałam, że tylko ja mam taką obsesję...

Gość yen
lecę powspominać i pooglądać zdjątka....jeszcze tu wrócę

I ja się chętnie przyłączę... Miałam w tym roku jechać w Bieszczady, ale towarzystwo nawaliło... tęsknię za nimi... Magiczne miejsce na bieszczadzkiej ziemi to Łopienka. Nie znajdziecie na mapie, a i dotrzeć tam niełatwo... cudowna, samotna baza turystyczna prowadzona przez studentów SGGW... mała cerkiewka zagubiona gdzieś pomiędzy górami... i tyle :)

Gość odpocznietaaa
ja w tym roku spedziłam 10 dni w Bieszczadach,jestem baaardzo zadowolona :-) oczywiscie zapomniałam jak miejscowosc sie nazywa,jest ona przed smerkiem :-) hehehe myslałam,ze nie odnajde sie w takiej ciszy i spokoju ,a jednak ,jestem bardzo zadowolona i bardzo chciałabym tam wrocić jeszcze :-) choc miałam tez przygode z panami policjantami w Cisnej :-) dostałąm mandat i punkty za predkosć :-D ale byli bardzo mili,wiec ich rowniez mile wspominam ,choc mogliby Mi darowac,ale chyba nie bardzo przepadaja za Warszawa :-(

Gość dziewczyna z bieszczad
a ja własnie mieszkam sobie w bieszczadach:):) i tez sie z tego ciesze

Gość odpocznietaaa
juz sobie przypomniałam :-) ja byłam w kalnicy :-) mieszkałąm w osrodku drogowca :-)

Gość zakochana w Bieszczadach
Przemierzyłam Bieszczady w tym roku z plecakiem (szlak czerwony i kawałki niebieskiego od Tarnicy): od Komańczy po Sianki, czyli koniec "worka bieszczadzkiego". Ok. 150 km. (a lata swoje mam :))))Cudnie! A najpiękniej rano, o 6.30 na szlaku, kiedy pusto, kiedy z okolicznych "centrów turystycznych", czyli Cisnej, Wetliny, Ustrzyk, nie wyruszyły stada wspinające się na szczyty (przepraszam, wiem że to też fajne, ale ja lubię inny rodzaj turystyki:) ). Polecam również wyprawę w okolice schronu nad Negrylowem - końcówka Bieszczadzkiego Parku Narodowego, za Tarnawą Górną, diabeł mówi dobranoc, dziko, pusto... Akumulatory naładowane na caly rok!

Gość yen
niestety w tym roku mój wyjazd musiał się skrócić, pogoda nas źle potraktowała...ale za rok obiecałam sobie urlop jesienią i długą wędrówkę z plecakiem....ech....

Gość yen
cieszę się, że temat się przyjął :-)

Gość zakochana w Bieszczadach
nudy nudy - Tarnica, Halicz chyba są szczytami? :) a przynajmniej tak są traktowane..

Witajcie Wszyscy!!!! Za oknem deszcz,jak mam sie uczyc, a wy przypomnialyscie mi o tych cudownych Bieszczadach. Tez je uwielbiam,choc bywam tam rzadko.W tym roku udalo nam sie z moim Lukaszkiem pojechac na \"Bieszczadzkie Anioly\" :):):):) Bylo cudownie,bo cudownie jest z Aniolami napic sie i pobieszczadowac.Ktos wczesniej napisal,ze wkurzaja Go ludzie jak na pikniku.Ja potrafie sie jakos wylaczyc i ich nie slyszec.Slysze wtedy tylko spiwe dobiegajacy ze sceny i bicie serca mojego Ukochanego. Przezylam takie cos tylko w Bieszczadach:):):) Generalnie uwielbiam lazic po gorach,od schroniska do schroniska i najczesciej jestem w Beskidach :):):) Po Bieszczadach jakos chyba tylko raz lazilam,bo zawsze jak jedziemy, to spontanicznie i tylko na 2-3 dni:):):) Ale i tak jest cudownie. Pozdrawiam wszystkich kochajacych gory:):):) Moze spotkamy sie na Aniolach w przyszlym roku:):):):) Ja postaram sie byc:):):)

zakochana - mysle, ze przesadzasz... gdzie jak gdzie, ale w beiszczadach nazywanie jakichkolwiek miejscowosci \"centrami turystycznymi\". czy ludzi \"stadami wspinajacymi sie na szczyty\" jest nie na miejscu... w ogole porownywanie czegokolwiek do komerchy w bieszczadach to nieporozumienie...