Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mauttrra

Ładne imiona dla dziecka płci żeńskiej wpisujcie prosze.

Polecane posty

Gość gość
Najładniejsze imiona żeńskie dla córeczek moich według mnie to : Klara Lilianna Sylwia Melania Michalina Marzena Tak moje córeczki będą miały na imię :) Czyli u mnie będą : Klara , Lilianna , Sylwia , Melania oraz Michalina i Marzena :) A ja mam na imię Ilona :) a także: Laura Sandra Marlena Malwina

Gość gość
Ja mam Irene, i zawsze marzylam o Franciszce! Choc skojarzenia a tym imieniem mam niewesole: moja ukochana bohaterka, franka z "Dziewczat z Nowolipek", jest naprawde postacia tragiczna...

Gość gość
Mam nietypowy gust jak na dzisiejsze czasy: bardzo podobaja mi sie imiona z pokolenia moich rodzicow: - dla chlopakow Andrzej, Wieslaw, Jerzy, Zbyszek - dla dziewczyn wszystkie te Grazynki, Bozenki, Wioletki, Marzenki...i troche bardziej babcine, Wieslawa - kocham imiona z mojego pokolenia, choc o wtedy rzadkie: Slawka, Mirka, Miłka Jedyny problme, z enie jestem Polka, nie mam polskiego nazwiska, moj maz tez nie, wiec tego rodzaju imiona brzmialyby dziwnie z naszymi nazwiskami. Ale kocham imiona " okreslone etnicznie", typowe dla jakiegos dziwnego kraju, zawsze pytam o takie rzeczy. mam duzo kolezanek z Indii (znam je wirtualnie, bo pracujemy w strukturach tej samej korpo), zawsze mi jakies kwiatki opowiadaja.

Gość gość
Moje typy dla dziewczynki to: Michalina Lilianna Klara Nela Marlena Melania Sylwia Marzena Laura Sandra Joanna To są typy dla dziewczynek :)

Gość gość
Co za roznica jak i tak sie bedzie puszczac

Gość gość
gość dziś Co za roznica jak i tak sie bedzie puszczac x Ha ha ha rozwaliłaś system.

Gość gość
Mnie osobiście podobają się: Klara- tak będzie miała na imię moja Najstarsza Córeczka Na Imię :) Lilianna Michalina Weronika Malwina a także Melania

Gość gość
Mi się bardzo podobają imiona : Klara Lilianna Michalina Marzena Dagmara Nela Donata Laura Sandra Melania Sylwia

Gość gość
U mnie będą : Klara Lilianna Michalina Marzena Dagmara Nela Donata Melania Sylwia

Gość MiraISam
Melania Zuzanna Juliannna Róża Matylda

Gość gość
Liwia Letycja Aurelia

Gość gość
MARCELINA MELANIA MICHALINA MAJA

Gość gość
Róża, Laura, Joanna, Mira, Krystyna, Helena

Gość gość
Ale kocham imiona " okreslone etnicznie", typowe dla jakiegos dziwnego kraju, zawsze pytam o takie rzeczy. x I mnie takie się podobają , zwłaszcza te rzeczywiście staropolskie ,bo staropolskie imiona, to imiona słowiańskie, które swój początek zwykle miały w przedchrześcijańskiej tradycji słowiańskiej. Imiona te były tworzone ze słów używanych w języku staropolskim i były powiązane ze słowiańską magią i zwyczajami. Podobają mi się : Dobrawa , Dobrochna , Bogna , Libusza , Mojmira , Sława , Żywia

Gość gość
Kasia Ania Asia Julia Agata Adrianna Aleksandra Adrianna Klara Lena Monika Kinga

Gość gość
Ale Aleksandra

Gość Mops cx
Tutaj takie Angielskie: Mercy (Merci), Natalie (Natalia), Skyler (Skajler), Maddison (Madison), Juliett (Juliet), Natasha (Natasza), Ariana, Melanie (Melania), Lauren (Laura), Nelle (Nela), Victoria (Wiktoria), Vanessa (Wanesa), Rose (Róża), Rosaline (Rose skrót, ale oba imiona takie samo znaczenie. Rosalin) Minty (Nie znam znaczenia, ale brzmi ładne :D) Tyle imion mam :D Może pomogłam :D

Gość gość
A co myślicie o Wandzi? Lub Klementynce ?

Gość gość
Mi podobają się imiona takie jak : Ilona - Moje Własne Klara - Tak będzie miała na imię moja Najstarsza Córeczka jak się urodzi :) Moje ulubione imiona żeńskie to : Klara , Lilianna , Joanna , Michalina oraz Marzena , Malwina , Laura , Sandra i Sylwia

Gość gość
Anna, Agata, Daria, Kamila, Aleksandra

Gość gość
Klementynka to chyba mandarynka?

Gość gość
Klementynka to zdrobnienie od imienia Klementyna

Gość gość
Ja mam dwie córeczki bliźniaczki. Jedna to Weronika druga to Melania. Mi się niepodoba jak są np. bliźniaczki i mają podobnie na imię np. Lena i Laura. Moje najlepsze imiona to : Laura Lena Celina Oliwia Wiktoria Amelia Milena Martynka Weronika Melania Zuzia Malwinka Paulinka Ewelinka Kamila Julia Karolina Kaja Maja Ola Daria Blanka Bianka Patrycja Marlena

Gość gość
Dąbrówka/Dobrawa Tomira czyli Tomisia Sulisława czyli Sulika lub Sulina Mojmira czyli Mojra Dobrochna czyli Dobrusia, Dobrunia itd Radochna czyli Radusia Danika Damroka Lelislawa czyli Lejla

Gość gość
Ania, Agata