Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość senda41

41-latki też mogłyby się spotykać na tym forum, co wy na to?

Polecane posty

Witajcie kobietki🌻 Wpadłam sie przywitać nim stanę przy garach.W planach stek z polędwicy,szparagi do tego czerwone wytrawne wino.Pychota;) Wracając z koscioła zerknełam na swój zdewastowany ogród(pies olbrzym alaskan malamut) i wiecie co,...krzewy ozdobne pączki mają,żonkile i tulipany już wyszły,stokrotki 3 znalazłam i to dość pokazne.....wiosna !wiosna!wiosna! Liczyłam co prawda ,że zaliczę jeszcze kożuszek ,króry mężuś kupił mi w Zakopcu ,ale co tam ....wiosna! wiosna!i tylko to sie liczy.Chociaż w maju czeka mnie komunia syna ,więc stresów trochę i latania ,ale przeżyjemy. Haneczko ,może i Aviator jest dobry ,ale muszę go zobaczyć jeszcze raz,po drinku z żubrówki z sokiem jabłkowym zaserwowanym przez męża ,to widziałam 10 min filmu i zapadłam w objęcia morfeusza. Naszatku ,dzięki za fotki .Zrewanzuję się.No to miłej niedzieli😘

cześć dziewczyny. Ja dzisiaj wstałam 11.30!!!!, zrobiłam sobie salon SPA (jak w każdą niedzielę) i teraz siedze w pracy. Mąż drukuje pity (900 sztuk) i ma takiego nerwa, że bez kija lepiej do niego nie podchodzić, a do tego drukarka co chwilę cos tam mu psuje. Ja wczoraj ugotowałam pełen garnek pysznej zupy cebulowej, którą serwuję z serem zółtym lub grzankami a do tego Alisko obowiązkowo białe winko, a na kolacje będa młode ziemniaczki z koperkiem a do tego sos tzatziki. Mówię wam, pychota. Żadnego mięcha, bo to by tylko zepsuło danie. We Wrocławiu dzisiaj prawdziwa wiosna, 7 stopni, ciepło i słonecznie i az mi się wierzyć nie chce jak Diarra pisze o swoich mrozach. Diarra, a może Ty w Finlandi mieszkasz a nie w Szczytnie? Cóż, wracam do pracy. Naszata , nasmaruj sie ulubioną maścia i do wyrka. Korzonki to chyba nic przyjemnego, nieprawdaż?? całuski dla was wszystkich, do usłyszenia. Hanna

Alis❤️-gdzie ta wiosna?????? U mnie zima pełną parą , czasem-10 st. Śniegu nawiało , ze hej . Pączki były , ale teraz to chyba nici z roślinek ... Mój stary kożuszek trafił dzisiaj do pralki . Eksperyment-wpływ procesów chemicznych na litą skórę. O efektach poinformuję was później . Teraz przechodzi etap płukania.:D Duży pies robi duże szkody. Ale jak się do takiego przytulić ........❤️ Mój mały i jego pazurki też robią swoje . Czekam na fotki 🌻

Hanus ❤️ skąd u ciebie młode ziemniaczki??? Takbym zjadła z kefirkiem..Mniam:D

Kochane moje ❤️ Diarciu ,wiosna u mnie i tak trzymać.Z tą Finlandią to może prawda;) Haniu,zupke cebulowa francuska tez gotuję ,ale dzieci nie lubią i nie chca ,bo tam sie dodaje pół butelki białego ,wytrawnego wino ,pod koniec gotowania .Na górę potarty żółty ser.MNIAM. Masz racje Naszaciu ,że duży pies to dużo miłości i radosci ale też szkody w ogrodzie a charakter taki ,że złodziejowi jeszcze herbatkę zrobi;)Jamnik za to super!Przed kominkiem wygląda bosko!!! Przesyłam Wam fotki i mam nadzieję,ze skrzynki nie zawalą.Dajcie znac ,czy doszły .Naszatku ,kuruj się .😘

Witajcie kobiety! Ja na chwilke,bo dopadłam wolnego kompa.Dzieki Alis za foty.Pozdrawiam wszystkie i zycze milusiego wieczorka....

Alisiu❤️ moje dzieciaki toby zjadły twoją cebulową z wielką chęcią , ale bez cebuli:D reszta składników im się podoba. Zaraz przeglądnę pocztę . Z góry dziekuję jeśli tam cosik jest. 🌻 🌻 Netku🌻 -jak odnowa biologiczna????

Skąd młode ziemniaczki? Z Carrefoura. Do tego masełako czosnkowe i tzatziki....... Mniam.... Jestem cała naczosnkowana... Dobranoc...

Gość Aaaaamant kurcze ty grasz
Cyt Diarre: Och dzieci, dzieci. Jak ja zazdroszczę tym co mają dzieci uwiązane cały czas przy sobie jak przedszkolaki ... Znam takie ( ale to najczęściej chłopcy) Mojej koleżanki z pracy synowie , 19 i 17 lat po zmroku nie wychodzą z domu, nie chodzą po mieście ( tylko z rodzicami ) ich cały świat to mieszkanie, rodzina i książki ( oczywiście prymusy). Mojej kuzynki syn (20 lat , tegoroczny maturzysta) z domu wychodzi tylko do szkoły i na salę pograć w piłkę ..... nie wiem czy to ideały , może w przyszłości trafią na przezkody bo nie poznają zycia od gorszej strony, ale siedząc w domu wydają się bezpieczne i tego zazdroszczę ich rodzicom. Wychowywanie pod pełną kontrolą. .................co to kurwa za chore myslenie?........to jest wg, ciebie idealne wychowanie i rozwiazanie?...........potem rosna z takich ludzi kaleki zyciowe. ja pierdole!

Gość może bez ****
ale myślę podobnie . To wyrosną ci faceci co zostawiają rodziny przy pierwszych kłopotach.

Witajcie Laseczki. Dzisiaj mam dzień ogromnego nerwa i stresów. Dzisiaj grałam w pewnym bardzo popularnym polskicm serialu a na dodatek miałam scenę z głównym bohaterem, więc kosztowało mnie to bardzo dużo stresu , bo aktorstwem nie param się juz od wielu lat. Pół nocy powtarzałam tekst ale na szczęście jakoś poszło. Taraz próbuję się zalogować na stronę rekrutacji do gimnazjum ale mi to za cholerę nie wychodzi. Pojawia się komunikat, że nie mam uprawnień do logowania się do gimnazjum i powoli zaczyna mnie trafiać szlag. W pracy spore niepowodzenia, co oznacza znacznie mniejsze zarobki, i setki pitów, które jutro musimy powysyłać. Pamiętacie taki film \"Z biegiem lat z biegiem dni\"? który był emitowany jeszcze w tak zwanych starych czasach,gdy nie było podatków. Nie mogłam zrozumieć dlaczego gdy tata Corkiego robi zeznanie podatkowe, wszyscy w domu chodzą na palcach a tata jest zły. Musiało minąć paręnaście lat, żebym to zrozumiała. dzisiaj obiecałyśmy sobie z przyjaciółką , że ciułamy kasę aby w czerwcu wyjechać na tydzień same, pod palmy. Gdziekolwiek.... A tu już mi się lampka zapala, że końcem czerwca finał rekrutacji, więc może trzeba bedzie weryfikować plany. A ja czuję taki terror emocjonalny, że najchętniej przespałabym ten trudny czas. No ale tylko misie tak mają. I moje koty, które zyja leniwie i szczęśliwie. A wracając do wypowiedzi Diarry, ja uważam , że imprezowanie młodzieży jest przesadzone. Przegięcie. Nie mam nic przeciwko imprezom ale nie codziennie. 18 letnia córka mojej koleżanki na 18tki przez jakiś czas latała co drugi, trzeci dzień. Nie ważne jaki dzień tygodnia. Potem wymeczona do szkoły, niewyspana więc oceny w dół. Ostatnio wróciła o 4 rano i dostała całkowity szlaban. Uważam, że dzieci przeginaja po prostu z tą swoją wolnością,impreza ma być przyjemnością a codzienność niszczy ten przywilej. ups, głowa mi peka, chyba zaraz wskoczę do wanny, gazetka i łóżęczko. Trzymajcie się ciepło i oby jutro był lepszy dzień. Hanna

Haniu🌻-córcia w szkole dostanie kod dostępu. bez tego ani rusz . teraz wszystko maszyna robi

Naszata🌻 Hanisko🌻 o czym Wy na Boga piszeci?jakie kody dostępu ,jaka rekrutacja? Nic nie rozumiem

Teraz tak wygląda przejście do następnej szkoły Moja Droga. Nie to co za naszych czasów. My już wspomnienia mamy jak ze średniowiecza. Próbowałaś kiedyś młodzieży wytłumaczyć jak to kiedyś papieru toaletowego nie było?? albo wędlin, czekolady? Oni tego nie potrafią sobie wyobrazić . Istne S-F. A teraz my musimy uczyć się rzeczywistości , która dla nich jest normalnością . ❤️🖐️

Witajcie kobietki :) Haneczko 🌻 daj nam znać na maila , gdzie to można Ciebie zobaczyć w roli aktorki ... Do pomarańczki :) ja wcale nie pochwalam chowania dzieci pod spódnicą, ale zazdrość bierze, że na glowę rodzica tzw. \"normalnego\" dziecka spada masę kłopotów i zagrożeń , a dla takich rodziców jak opisałam wyżej jest to abstrakcja. Mogą spać spokojnie . Ja wiem, że kiedyś jak się takie pielęgnowane dzieciaki wyrwą w świat, to mogą być lebiegami zyciowymi - ale niekoniecznie ... I nigdy nie wiadomo co lepsze. A idealnego wychowania nie ma i jesli jesteś rodzicem to doskonale o tym wiesz. I do do wiernego cienia pomarańczki:) a może wyrosną z nich bardzo inteligentni i odpowiedzialni rodzice ? Kto to wie.

W pracy ciąg dalszy nerwówki , ale to już ostatnio norma :( A na świecie wczoraj zima , mróz, śnieg , a dzisiaj chlapa, deszczyk , wiatr ... jest okropnie , głowa boli , stawy trzeszczą. Od marca zaczynam chodzić na fitnes , ale jeszcze kolezanka mi się nie wykurowała po grypie i nie wiem dokładnie od kiedy ruszamy . 🌻[🌻🌻 Nie mogę otworzyć poczty , ale mam nadzieję, że i dla mnie coś podesłałyście :)

Diarrus 🌻-otwieraj.I dla Ciebie 🌻 Netka sie zabalsamowała jak nic- nie pisze, nie odzywa się. Hanuś będzie spoglądać na nas zza szklanego ekranu , a my pewnie nie zauwazymy bo nie wiemy z jakiego filmu❤️ A gdzie reszta pań????? 🌻

Dziewczynki. O serialu wszystko napiszę Wam w mailu. Naszata, ja mam kody dostępu ale to system jest do dupy i wciąż jeszcze nieaktywny. mimo, że dawno minął termin ruszenia programu. Alis, teraz , żeby dostac się do podstawówki, gimnazjum czy liceum można to zrobić jedynie przez internet. Komputer decyduje o Twoim losie. Wpisuje się do zakodowanej strony wyniki z testów końcowych, oceny, inne osiągnięcia i na podstawie liczby punktów KOMPUTER przydziela Cię do jednego z wybranych gimnazjó. Nie wiem jak u Ciebie ale we Wrocławiu nawet do przedszkoli będzie rekrutacja przez internet Dla mnie to jest okropne, bo szkoła przyjmuje wirtualne dzieci, i obawiam się oby ich i tak nie traktowała. A najgorsze jest to, że system nie jest nieomylny. Np moja córka dwa razy musi się zalogowac próbując dostac się do jednego z gimnazjów. Raz do klasy ogólnej a drugi raz do klasy dwujęzycznej, która nie jest rejonowa. Boję się, czy system nie zwariuje widząc w dwóch rubrykach tę samą szkołe. Dzwoniłam do wydziału oświaty Urzędu Miejskiego i zapewniano mnie , że tak właśnie trzeba i można ale ja oczywiście i tak mam stresa. Diarka, pomarańczki mam w dupie, tyle się przez nie nastresowałam, aż sama się stuknęłam w głowę. Jak się im nie podobają nasze wypowiedzi to po co tu wogóle wchodzą. Niechże sobie otworza topik dla sfrustrowanych i niezadowolonych i tyle... Dzisiaj dzien pitów ciąg dalszy, byłam na poczcie , kupowałam znaczki , jakieś 300 sztuk a panienka w okienku mówi do mnie , że tyle nie ma. Więc ją zapytałam to gdzie mam kupić znaczki, w cukierni? Wezwałam kierowniczkę i znaczki się znalazły. A jutro ogonek , książka nadawcza i kolejka. No i awantury zniecierpliwionych klientów. Bo na poczcie nie ma jakichś dodatkowych okienek z powodu pitowania. Wiecie jakie są wrzaski, kłótnie, przepychanki jak stanę, wyciągnę 300 listów które trzeba opisać, nakleić naklejkę :polecony, wpisać numer w książkę????? Ponad godzina przy okienku. I nie będę takim jedynym klientem Kurczę, jesteśmy w Uni Europejskiej a znaczki jężykiem kleić musimy. Nie można jakiejś centralnej opłarty wnieść tylko trzeba stać przy kasie. Horror! Macie szczęście, że tego nei macie!!! Amen! Ufff, ja po kąpieli bo nerwy wykończyły dzisiaj moje ciałao, jutro ciag dalszy stresów więć mówię dobranoc. Buziaczki. Hanna

Hanuś 🌻 jak córcia się zaloguje to niech się wpisze do wszystkich klas w wybranej szkole . Komp nie zwariuje , a córa zwieksza szanse dostania sie . Wszak ma tylko 3 szkoły do wyboru jeśli się nie mylę . Po skończonej rekrutacji istnieją jeszcze pewne sytuacje , i można przejść z klasy do klasy w obrębie szkoły . Mojej się tak udało , bo była 1 w następnej klasie , a do tej wymażonej 3 osoby nie doniosły papierów. A dlaczego ty nie możesz się zalogowac??????

NIe ściągajcie Emotikonek przychodzacych w listach . W nich jest TROJAN. 😠 Sama sobie go wsadziłam do kompa i wygnac nie mogłam, . Całą noc siedziałam . Starej babie obrazków się zachciało.😡😠.😡

Naszata, a mnie Pan z wydziału oświaty przekonywał dzisiaj , że dziecko składa aplikacje do gimnazjum a nie do klasy. To jest popierdolony system. W szkole mówią co innego, w Urzędzie miejskim co innego w podstawówce jeszcze inaczej.Zwariuję. WEłasnie się dowiedziałam, że nie można złozyć papierów do dóch szkół dwujęzycznych. A niby dlaczego nie.???Zwłaszcz, jeśli dotyczy to dwóch różnych języków? mam takie nerwy, że nie wiem. dzisiaj musimy wypełnić wszystkie dokumenty więc pewnie czeka nas super wieczór. Pity zrobione, zaklejone i mąż teraz stoi na poczcie w ogonku by je wysłać. Mieszkanie nieposprzątane, ale mam nerwa i nie mogę się zebrac w sobie. I jeszcze się dowiedziała, że od śwodę zaczynam prace poza własną firmą w innej, i to od rana do wieczora. Taka praca na umowę o dzieło. Mam nadzieje, że u was dobrze. Do usłyszenia wieczorem. Hanna

Haneczko🌻 Sprawdziłam. U nas wszystkie gim. zaczynają rekrutację dzisiaj więc u ciebie pewnie tak samo. Dlatego wcześniej nie mogłaś się zalogować . Z mego doświadczenia wiem że dobrze jest poczytac dokładnie wszystkie ich druki i ankiety . Nie zapisuj dziecka już dziś , bo poprawek nie ma . Ja czekałam do maja- widać było do których szkół dzieciaki sie pchają , jakie są szanse . Zdążysz też dowiedzieć sie na pewniaka czy do szkoły czy każdej klasy . Nie panikuj.❤️ Trzymam kciuki

Gość Haneczka 40tka.
Naszata, my decyzję musimy podjąc do 22go marca ale do 9go marca trzeba złozyć dokumenty uprawniajace do testu kompetencji językowych, który odbędzie się już 12 marca! Teoretycznie przy logowaniu pojawia się komunikat: wybierz szkołę a następnie klasę ale dalej nie wchodzę bo boję się, że coś nabroję. W sobotę mamy dni otwartych dni w dwóch szkołach więc jeszcze zaczekamy z decyzją. Ale informacje uzyskiwane z różnych stron sa tak inne, że naprawdę jest spore zamieszanie a wychowawca klasy nie ma wogóle pojecia o podejściu do systemu i dlatego mam nerwa. Gdyby wszystko było jasne nie byłoby stresu. Poza tym to jakoś zyję w przeciwieństwie do innych koleżanek , które zamilkły. Necia to już pwenie rozpuściła się w solankach i borowinach! Dzisiaj samej sobie zarządziłam sprzatanie w domostwie, trzeba ruszyć odkurzaczem i ścierka troche pomachać. Ale widok wdeptanych orzeszków w dywan zaczął mnie jednak denerwować. Całuski. miłego popołudnia. Hanna

Gość Haneczka 40tka.
To byłam ja, naprawdę!!!!!!!!!

Gość kropka na końcu
w pomarańczowym nicku

Witam, melduję, że jestem 🌻 Wspólczuję wam tych problemów ze składaniem podan do kolejnych szkól , ja jeszcze przeszłam to bezbolesnie. Musiałam tylko napisac podanie o zmianę rejonizacji ( do gimnazjum) , bo Madzia szła do klasy dwujęzycznej , a w tym przypisanym terytorialnie takiej nie było. A i tak to był niewypał, bo już od połowy drugiej klasy nie mieli niemieckiego, bo pani poszła na macierzyński i wychowawczy ... a w trzeciej klasie nauczyciele byli z łapanki po pare tygodni - czyt. nowego materiału nie było. Teraz nie jest lepiej , a do tego jak widze, nauczyciele mają głeboko gdzieś jak jest realizowany program. Nie wiem jak to będzie w przyszłym roku , ostatnia klasa , matura. Co to będzie z planowaniem przyszłości strach pomyslec, bo córcia jeszcze nie ma żadnego pomysłu - niestety ... Dzisiaj dała mi kolejną porcję nerwów, bo jak się okazało znowu dała szansę temu chłopakowi, którego już w skrytości ducha pożegnałam :( Ona jest uparta jak osioł i nic do niej nie dociera , nie wiem czy to miłośc , czy co to jest , ale martwię się o nią , bo ten chłopak przynosi ze sobą dla niej same problemy. To jest zbyt szeroki i osobisty temat jak na forum :( uwierzcie - mam znowu wszystkiego dosyć. W pracy niemniejsze niż u Haneczki zamieszanie, piętrzą się problemy z nowymi przepisami dot. pomysłów ministra sprawiedliwości . Zmiany mają wejśc od 15-go marca , a jak zwykle nie ma przepisów wykonawczych , etatów itd. Już teraz wszyscy siedzimy jak na tykającej bombie , bo niee wiadomo jak to wszystko wprowadzić w zycie żeby funkcjonowało. Ale minister już się chwali jaki to jest sprawny i ile zmian wprowadził , jak wspaniale pracuje ... Ostre słowa się cisną na usta , ale się powstrzymam. A na marginesie , dzięki m.in takim zabiegom jak wyżej , ja znowu światełka w tunelu nie widzę , a od wczoraj mamy jeszcze kontrolę :( Tylko usiąśc i płakac. Miałam dzisiaj ochote na jednego , a kuzynka wykręciła mi numer i nie przyszła , chyba sama zaraz sobie naleję - ku uciesze pomarańczek. Haneczko - załozymy internetowy klub AA :P weekend już za progiem , pogoda marna, stawy nadal bolą. Ale siedze w wygodnym fotelu przed komputerem , bo właśnie dzisiaj kupiłam nowy :) Zaraz sprawdzę pocztę, może dzisiaj uda się otworzyć. Będę uważać na trojana :) baj dziewczynki :)

Cześć kobietki ! Witaj pomarańczowa Haneczko! :) Fakt, zamilkłam, ale też jeszcze jakoś żyję. I nie bardzo wiem co napisać, bo może już mnie tu nie chcecie..? Zresztą u mnie nic ciekawego się nie dzieje, wciąż jestem w dołku psychicznym. Hania, jeśli się jeszcze na mnie nie obraziłaś to też mi napisz w mailu w jakim filmie można Cię zobaczyć. Trzymajcie się,🖐️

Cześć Mirindko :) Nie gadaj takich głupot , wszyscy \"starzy \" są mile widziani , nowi zresztą też ... tylko czasami już naprawdę tracę nadzieję, czy sobie o nas kiedyś przypomnicie. Skad ta deprecha , pewnie wybyczyłaś się na feriach , a my tu tyramy bez przerwy i tylko marzymy o urlopach. Chociaż tyle macie dobrego , ze macie te ferie. A może pora iść na urlop zdrowotny , moja sąsiadka już korzysta drugi raz i bardzo sobie chwali ... Nie poddawaj się depresji , każdy ją w sobie nosi , ale ... no wlasnie - głowa do góry, A haneczka jeszcze się nie pochwaliła gdzie zagrała. :) Ciagle czekamy na maila .

Dzięki Diarra. 🌼 Ta deprecha pewnie od tarczycy, od wakacji walczę z hormonami i wciąż nie jest tak jak być powinno. :( Samopoczucie fizyczne i psychiczne do d...