Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Łodzianin

Praca w Mc Donalds

Polecane posty

Gość Malc
Tyle że po szkole od razu do Maca. Bo.. sam skończyłem gastronomika, pracuję w restauracji, i to porządnej a nie jakimś fast foodzie, i ugotować ugotuję, ale dokładnych temperatur, wag etc. ni cholerę ci już nie podam - wszystko wdg intuicji i na oko ;)

Gość K_ps2
Nie uzywam obcego jezyka bo nie jestem frajerem. Ja jade do niemiec musze szprechac, jade do angli musze spikac wiec niech jak ktos obcy przyjezdza do polski to niech wydusi z siebie kilka słów po polsku, co ja sługusem jestem? NIE!

Gość izzzowiec
Jak Ty masz takie nastawienie to ja sie nie dziwie, że tak negujesz prace w mcdonaldzie ;] życze powodzenia w życiu!

Gość Elwiraaaaaa
Musze sie zgodzić dla nastolatki 1000zł to jest naprawde duzo.mam dzika satysfakcję że w tym roku za własną kase kupię ksiązki do lo zeszyty parę ciuchów i reszte wydam na pielgrzymkę.a ja znam 2 języki. Inglisz i Espaniol:D i nawet całkiem całkiem sie umiem dogadać.a jak ktos chce się dogadać to można:D od czego są ręcę??:D Polacy to specjaliści od gestów:D gest Kozakiewicza np:D Bardzo przydatny i wiadomo o co kaman:D Pozdrawiam:)

Gość K_ps2
Ja tez znam angielski + podstawy nimieckiego ale nie bede tego naduzywał :-) a 1000zł to kupie dwie rzeczy i hajsu nie ma :-) 5000 to mozna powiedziec ze jest duzo, a predzej bym powiedzial ze to na skromne zycie wystarczy

Gość K_ps2
Ja też znam angielski i podstawy niemieckiego, ale nie bede tego naduzywal :-) 1000zł to drobne na zakup max dwóch rzeczy. 5000 mozna powiedziec, ze to jest duzo, a starczy tylko na dostanie zycie...

Gość eXe
ojciec zarabia niecałe 2k zł i stawiamy domek... widocznie nie umiesz dbać o pieniądze jeżeli 5k ma ci ledwo co starczyc..

Gość K_ps2
czyli ojciec musi miec niezly dochod na boku ;)

Gość Dar33
To jest fajny serwis ogłoszeniowy i na nim sa realne oferty pracy, www.oddam.pl.tl Polecam sam znalazłem na nim prace

Gość eXe
moj ojciec to skenara, dusigrosz... ale jego marzenie to domek heh... dobra ale wracajac do tematu... Ten temat powinni juz zamknac bo watpie zeby ktos napisal cos wiecej na ten temat :)

Gość izzzowiec
No 5000zł to juz coś. Ja nie wiem jakie ty życie prowadzisz. Pewnie jesteś/byłes bardzo rozpieszczany, jeżeli za 1000zł to max dwie rzeczy kupujesz. Jednak musze stwierdzić, że to pracodawca byłby frajerem gdyby dał zarobić 5000zł nastolatkowi po liceum i bez żadnego doświadczenia. No chyba, że byłby to jakiś młody operator koparki na budowie czy czegoś, gdzie pracuje sie po 12h na dobe 7 dni w tygodniu. Mnie wystarczyło te "marne" 1000zł na opłacenie studiów i własne potrzeby i jeszcze zdołalam odłożyć trochę. Będę mieć wykształcenie to będę domagac się dobrej pracy, a raczej takiej, która będzie mi sprawiała przyjemność.

Gość fokatriathlon poznan
troche info dla tych którzy chca wyrobic sobie ksiazeczke sanepidu. info z poznania, pewne bo sam jestwem w tym procesie w tym wlasnie momencie, koszt badan to 57 zł a na wyniki trzeba czekac tydzien. (na wynikach napisane jest ze probki oddalem 7ego a data wyniku byla 9 wiec pewnie mozna przyjsc wczesniej.) w sanepidzie mozna kupic ksiazeczke (pusta naturalnie) za 2,5 (ale jest to raczej nie potrzebne bo daja ja jako mega extra swietny gratis do i tak super juz taniej wizyty u medyka pracy) :P:P:P z wynikami nalezy isc do lekarza medycyny pracy by wpisal to wszystko w ksiazeczke. trzeba isc prywatnie bo to nie jest usluga publiczna. narazie dzwonilem do "cardis" i tam najblizszy termin maja na koniec maja a cena wizyty to 70!!!! zł. dobrze ze chociaz tą książeczkę gratis dają :P Jak ktos wie gdzie załatwie to taniej i szybciej to proszę o informację

Gość izzzowiec
Tak jest nie tylko w Poznaniu :) Wszędzie się płaci za badania wstepne do pracy (albo prawie, wszędzie). Jednak po podpisaniu umowy, pracodawca zwraca koszt badań. Mnie to kosztowało 60zł i sporo nerów :/ Chociaż to była "prywatna" przychodnia to burdel gorszy niż w publicznej. Od okienka, do okienka i jeszcze z pyskiem na interesanta.

Gość fokatriathlon poznan
w NZOZ Medycyna Pracy kórnicka 24 ksiazeczke wypelniaja od reki. 8-17 za 35 zł.... połowa ceny.. smiech na sali, trzeba zbierac faktury albo rachunki na ten zwrot?? jeszcze nie wiem kto bedzie moim pracodawca...

Gość Monia pzn
fakturki trzeba zostawić, inaczej nici ze zwrotu. Podobno na słowackiego w przychodni jest lekarz medycyny pracy, przynajmniej tak było napisane w papierach z Mc ;] Ktoś wie ile trwa szkolenie BHP?

Gość jullla
Mnie nie dali żadnego paragonu/faktury :| tzn jeszcze nie byłam u lekarza medycyny, zrobiłam tylko badania i zapłaciłam 70zł. Myślicie, że da mi jakieś pokwitowanie lekarz jak pójdę na wizyte? (mam to zrobić w przyszłym tygodnu).

Gość Monia pzn
jak oddajesz próbki do badania, dostajesz fakurę, z nią się później po wynik zgłaszasz... więc coś musiałaś dostać :)

Gość jullla
Tylko, że ja badania kału miałam robione jakoś z pół roku temu, u siebie w mieście w innym celu. Teraz chcę pracowac w mcdonaldzie i dziś zrobiłam reszte potrzebnych badań (krew, mocz, płuca..) i zapłaciłam tylko za to 70zl, bo sanepidowskie badania mam, tylko lekarz musi je wpisać w książeczkę (te badania podobno są ważne kilka lat) . no i na te 70zł nie dostałam paragonu. W przyszłym tygodniu jadę do lekarza madycyny, który wystawi mi zaświadczenie czy mogę pracowac.. i jestem ciekawa, czy to wystarczy żeby McD oddal mi te 70zł?

Gość Monia pzn
ojj to nie wiem, bo ja nawet za krew mam fakturkę :P Hmmm a orientujesz się ile może trwać szkolenie BHP? bo jutro się wybieram i nie wiem ile czasu mi na to zejdzie ;]

Gość jullla
ok 3 - 3h nudnego, ale pozytecznego ględzenia. trochę mnie zmartwiłaś :/ Wolałabym, żeby mi oddali te 70zl. a ja tez kurde obudzłam się z tym jak już byłam w drodze do domu :/// Chociaż nie zauważyłam w gabinecie żadnej kasy fiskalnej. no cóz. najwyraxniej mam pecha.

Gość Monia pzn
olaboga.. to chyba tam zakwitnę :P hahah no kasy fiskalnej nie mają, ale druczki jakieś tam tak... Hmm no wiesz.. zawsze możesz zapytać kierownika czy będzie jakiś zwrot czy coś.. Ja miałam skierowanie z MC więc na wszystko mi od razu faktury wystawiają

Gość K_ps2
Byłem rozpieszczony :-) Śmieszna praca, śmieszny zarobek. W moim mcd az 3 osoby jeździly autem w tym ja i dwóch menadżerów i to nie jakimiś super autkami tylko sprzetem za max 10 000. A co do pracodawcy po liceum i studenta, wlasnie rozpoczynam studia i ide do roboty pensja 4800 netto/miesiecznie +Premie. Wiec pracodawca musi być głupi :D ale ja sie ciesze z takiego obrotu sprawy, a jak ktos chce sie kisic za drobne w mcd to zapraszam

Gość blablableeee
mam pytanie. czy na okresie probnym w Maku jest mozliwosc np uprzedzenia wczesniej, o 2tygodniowej nieobecnosci (wyjazd) ? bylam dzis na rozmowie o prace i wlasnie nie do konca zrozumialam co mi powiedziano :(

Gość blablableeee
rzecz jasna o tzw 'urlopie bezplatnym' mowie... please, odp!

Gość izzzowiec
K_ps2 no to masz szczęcie i tyle. Więc dziwie się, ze z takim nastawieniem poszedłeś pracować w ogóle do tego McD ;]

Gość K_ps2
Bo bylem w LO i jakoś mnie coś tam trzymało.\ Co do bezpłtatnego zależy od restauracji na ogól nie chcą dawać mi dali ze względu, że miałem mature...

Gość Elwiraaaaaa
hmm..dzis byłam w McD i rozmawiałam z personalną.okazało sie że nabór kandydatów jest dopiero na poczatku czerwca.dopiero porozmowach będa kierować na badania;/a ja nie mam badań;/ i mam pytanie w tej kwestii..robić badania i zbierać druczki a potem starać sie o zwrot kosztów czy czekać na rozmowę??? bd wdzięczna za szybką odpowiedź:)

Gość izzzowiec
Czekaj na rozmowe, bo wtedy prawdopodobnie dostaniesz skierowanie na badania. jak zrobisz badania we własnym zakresie to mogą Ci pieniędzy nie oddać.

Gość konraaad
dzis oddalem ulotke na szewskiej w krk(ktos wie jaka tam jest atmosfera?) , kiedy sie ze mną skontaktują i w ogóle powiedzą czy są zainteresowani mną, bo jak nie to wolałbym od razu zacząc szukac czegos innego na wakacje...

Gość eugoo
Na bank się skontaktują. Więc się nie martw. Nawet gdzieś w internecie widziałem ogloszenie, że szewska poszukuje pracowników. moja koleżanka kiedyś tam pracowala i mówiła, że ludzie fajni, ale strasznie duży zapierdziel.