Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Łodzianin

Praca w Mc Donalds

Polecane posty

Gość HordeMan89
Ja ide w sobote (dzisiaj!) na rozmowe do Maka na Niepodleglosci w Szczecinie. Chce popracowac przez wakacje ze 2,moze 3 miechy zeby zarobic na wlasne przyjemnosci ;]Pracowal tam ktos moze???

Gość sznyk
Jeśli ktoś chce tam dłużej pracować, to przy rozmowie polecam być troche wygadaną, uśmiechniętą i miłą osobą czasem z poważną miną, czasem uśmiechniętą ;). To tak zapamięta Was osoba, która może awansować kogo chce. Później też polecam troche kontaktów z tą osobą. Ktoś chciał wcześniej się wystroić na rozmowe. Nie trzeba, ale też nie można przyjść ubranym jak oszołom. Wszystko spokojnie i rozwagą. Jeśli Was czasem poproszą, żeby zostać po godzinach, to w miare możliwości zgodzić się. Przy zamianach też można, ponieważ musi o tym wiedzieć personalna. Wtedy wie, że macie dobre chęci w pracy. Powodzenia życzę ;))

Gość Elwiraaaaaa
czy centrala ogłosiła juz decyzję o przyjęciach młodcianych???:) Pozdrawiam:)

Gość rpiotr
HordeMan 89 i jak rozmowa kwalfikacyjna na niepodległości napisz jak to wyglądało.

Gość sonyaaa91
a ja juz po rozmowie. faajnie bylo;]

Gość mała111
hej, a ile można zarobić za miesiąc etatu? i którego wypłacają - wszystkim na początku, czy w zależności od tego, kiedy się zaczęło?:D

Gość eXe
ooo dobre pytanie mała111 niech ktoś prawdziwy odpowie xD

Gość jed1
wrtyui Przyjmują tam w MC koło macro? Ja jutro przedzwonie do nich i spytam co i jak. :)

Gość Jarek512
Witam! W te wakacje chciałbym po podjąć prace w Mc Donaldzie w Łodzi.Pod koniec czerwca skończe 16 lat. Mam do was kilka pytań! Czy opłaca sie wogóle iść do tej pracy? Ile można zarobić na poszczególnych etatach? Jaka jest stawka za godzinę w łódzkich makach? Czy są wolne miejsca w Łodzi? Ile trzeba mniej/wiecej dni trwa cala ta papierkowa robota? Oczywiście jakbyscie mogli to napiscie jakie sa warunki pracy w łodzkich mc donaldach, czy jest ciezko itp...? Czekam na szcere odp Pozdrawiam

Gość izzzowiec
Drogi Jarku, proponuję przejżeć ci to forum. Gdyż temat pracy w mcdonalds wałkowany jest tu od kilku ładnych lat. Znajdziesz tu już szczere odpowiedzi i w ogole prawie wszystkie info. A jak ci malo to idź na officjalną strone mcdonalda. Szukanie i czytanie nie boli!

Gość Jarek512
przeglądałem forum (nie całe) ale malo ludzie pisza o łódzkich mc donaldach!..... i zapomniale sie jeezsce spytac na ile sie podpisuje umowe jezeli chodzi o prace na wakacje!

Gość sznyk
Mala, exe: Wypłacają ok 7-10 każdego miesiąca. nie ważne kiedy się przyjęłaś. Za miesiąc etatu... trudno powiedzieć, bo nie wiem jaką macie stawke. u nas średnio za cały etat 1.100 - 1,200. za 3/4 etatu ok 900zł, za 1/2 etatu ok 600 zł. (chodzi o stawkę 6,90zł brutto. Każdy Mc ma inaczej.

Gość sznyk
Mala, exe: Wypłacają ok 7-10 każdego miesiąca. nie ważne kiedy się przyjęłaś. Za miesiąc etatu... trudno powiedzieć, bo nie wiem jaką macie stawke. u nas średnio za cały etat 1.100 - 1,200. za 3/4 etatu ok 900zł, za 1/2 etatu ok 600 zł. (chodzi o stawkę 6,90zł brutto. Każdy Mc ma inaczej. Co do młodocianych to u nas przyjmują chyba od 16 lat

Gość olgaaa
A cały etat to jest od poniedziałku do piątku?

Gość eXe
dziekuje Ci sznyk Jarek512 - wlasnie widze jak przegladales forum... doslownie strone wczesniej jest napisane...ehh... myslisz ze na tym forum sa wszystkie osoby pracujace w mc? no ja tez w to watpie wiec nawet nie doszukuj osob akurat z twojego rewiru.

Gość poldek890
Siema! Pracuje w Mcu dopiero 2 dni i jeszcze nie mam wiele doświadczenia związanego z tą pracą na razie pewnie każdy tak zaczynał zajmuje się tostowaniem bułek i garnirowaniem. Z biegem dojdą inne rzeczy ale nie o to mi chdzi. Czytając te forum myślałem, że albo się posikam ze śmiechu albo popłacze z nieszczęścia jakim są ludzie wypisujący bzdurne rzeczy o Macu. Fakt pracy jest sporo szczególnie w godzinach szczytu chociaż tam gdzie ja pracuje to pewnie nie można porównać do ilości osób w Warszawie ale jednak czasem nie ma się czasu nawet pomyśleć. Z drugiej strony nie można tego nazwać najgorszą robotą na świecie tym co tak nie myślą polecam obejrzeć na kanale Discovery najbrudniejsza praca na świecie albo najtrudniejsza praca na świecie jestem ciekaw jak by w tedy gadali jeśli by mieli siły włączyć kompa. Najbardziej dziwią mnie ludzie jesli mówią prawdę w co wątpię, że pracowali w Mcu parę miesięcy niektórzy nawet dłużej i nimkomu tej pracy nie polecają, nażekają na nia, psioczą itp. LUDZIE przecież to nie praca na całe życie a napewno nie taka z której musicie utrzymać się przy życiu coś się wam nie podoba to złużcie rezygnację następnego dnia i do widzenia jest przeciez wiele innych prac, ale jesli wolicie siedzieć do końca życia na garnuszku u rodziców to tylko tak dalej idziecie w dobrym kierunku. Wracając teraz do omówienia samej pracy jak już wspominałem roboty dużo ale przecież nie jest ona jakaś strasznie trudna przynajmniej mi się tak wydaję, że zapamiętanie w jakiej kolejności co się rzuca na bułkę nie jest trudne a co do reszty nie musimy się martwic przecież zawsze jak cos wsadzamy do maszyny aby się zrobiło to ona potem sama daje znać, że danie gotowe ( dla tych nie kapujących chodzi mi np.: że toster daje znać kiedy bułki są już odpowiednio podgrzane albo grill sie sam otwiera jak mięso się usmarzyło). Mimo tego trzeba zawsze widzieć jakieś plusy mianowiecie im więcej jest pracy tym szybcie chociaż mija czas a uwierzcie mi w Mcu to ma znaczenie. Jeśli nic się niema do roboty w Mcu nie liczą paru sekund opoczynku tn aserio jest nudno i patrzy się na zegarek kiedy minie czas. Wiem że prace w macu zawsze można se znaleść ale ile przypuszczalnie można wycierać jakiś blat. A w momencie kiedy w Macu jest więcej ludzi i robi się gwarno i mimo tego, że człowiek może czasem się nie wyrabiać to chociaż jest ciekawie i zabawnie w tedy cała ekipa jakoś ożywa czas leci szybcie i jakoś rozmowa bardziej się kleji po większym wysiłku. Dla tych co zamierząją iść do Maca bo z tym na wielu forach się spotkałem sama rozmowa kwalifikacyjna jest normalna i na 99,999999% dostanie się prace. Idąc dalej tym tropem wyrobienie książeczki sanepidu trwa ok. max 2 tygodni ( chociaż częściej tydzień) - wliczam tu wszystkie badania. Samo BHP też jest spoko chociaż to zależy chyba od instruktora. Dalej pierwszy dzień w pracy zaczyna się od czytania różnego rodzaju regulaminów itp. ale bez przesady nie n pamięć i nie każdą stronę. Potem ma się mały test, dostaje uniform i do roboty. Instruktor wszystko tłumaczy a po za tym masz prawo się pytać jeśli czegoś się nie wie no i na koniec dnia następny egzamin ale jego przebieg zależy w dużym stopniu od instruktora :D. Z formalnych rzeczy wszyscy powinni wiedzieć, że obecnie we wszystkich Macach powinni płacić około 10 zł brutto plus dodatek za pranie stroju oraz za nienaganny przebieg pracy ( niespóźnianie się itp.).

Gość jackbitte
co? jaki egzamin? z tego jak się hamburgery robi?

Gość Alantia
a ja pracowalam w Macu w Anglii przez wakacje i bardzo mile wspominam ten czas:) poznalam wiele fajnych, ciekawych ludzi i praca sama w sobie tez nie byla taka zla:) z tym, ze dziwi mnie to, iz nie trzeba bylo miec tam robionych badan (ks. sanepidu itp)...ja akurat nie przygotowywalam jedzenia..ale znajomi tak i tez nie mieli zadnych badan..

Gość dirtmaster
poldek890 z jakiego miasta jestes zapytam z ciekawosci ;]

Gość sznyk
Olga cały etat to 120 godzin z możliwością przepracowania do 160 godzin. a Jak rozłożą Ci grafik to już nie wiem :) Fajnie jest miec poranne zmiany, bo przez pierwsze kilka h mało ludzi jest i fajnie się pracuje. Teraz troche dziwnie jest. bo rano śniadania są i ludzie się złoszczą, że nie można normalnego cheesa kupić :PP ale jest ok

Gość sznyk
Jackbitte min. tak :P na początku masz szkolenie, później kose. Czyli taki mały egzamin. Instruktor pyta Cię tego co miałeś na szkoleniu, zapisuje chaczyki przy odpowiedziach i później wylicza ile % miałeś z kosy i zapisuje na karcie.

Gość malutka_m
cały etat np w czerwcu wynosi 168 h praca od pn do pt to 3/4 etatu

Gość sznyk
Malutka, to dlaczego znajomi z pracy mają 3/4 etatu i też pracują w weekendy? często są nadgodziny np jak napisałaś 168h. Ale można się zwalniać jak nie ma dużego ruchu. cały etat można wyrobić nawet od pn-pt. to wychodzi 40godz na miesiąc (ok 160h/miesiąc)

Gość Jackbitte
Ja mam mózg przepracowany od matury :P nie chcę nowych egzaminów! Alr to chyba nic trudnego(?) Zaczynam w tym tygodniu, od czwartku.

Gość Kuri
Ja się dziś zgłosiłem w łódzkim mcdonaldzie. Mam do zrobienia badania sanepidu i potem mam się z nimi wstawić. Stawka 8 zł/h, imo całkiem nieźle ;p tylko że niezły zapieprz to będzie bo w ruchliwej okolicy ;D

Gość kasssia68jest
A więc:) Ja dziś się dowiedziałam o tym że istnieje praca w mc donlad's dla młodzieży w wieku 16-18 lat ;) ja mam 16 lat i chciałabym pracoiwać w mc donald's ;) Więc mam kilka pytań związanych z ta "fuchą" 1. Jakie jest prawdobodobieństwo tego że mnie przyjmą??? I czy w ogóle jakieś jest?? 2. Co wchodziłoby w sklad mojej prcy?? 3. CZy wszystkie restauracje w Polsce mają możliwość zatrudnienia młodocianych?? 4. Czy opłaca się ogólnie pracować?? Jak możecie do odpiszcie mi albo wyślijcie mi maila na : kasssia68@wp.pl To jest bardzo ważne dla mnie :))

Gość Jarek512
Kari do którego mcdonalda sie zgłosiłeś ??? I czy sa wlone miejsca pracy na wakacje???

Gość Kuri nie Kari D
Zgłosiłem się do maka na Retkini - na Retkini jest tylko jeden, więc albo wiesz gdzie jest, albo nie ;p Miejsca pewnie są, ale już raczej w innych makach - w tym na Retkini nie dadzą mi pełnego etatu mimo że powiedziałem że mam całkowicie wolne i żadnych innych obowiązków przez najbliższe cztery miesiące. Ale spróbować możesz, a nóż się uda to będziemy we dwóch ;) Swoją drogą zupełnie nie wiem jak się zabrać za te badania ;p muszę popatrzeć w necie gdzie to się zgłosić..

Gość Kuri nie Kari D
Aha, do tych co się boją rozmowy, że się nie uda, że nie przyjmą itd. - nie przejmujcie się tym ani trochę :D Ja po prostu wszedłem sobie dziś rano na śniadanko :P W międzyczasie zacząłem czytać ulotkę, bo na żarcie trzeba trochę poczekać. Tak mnie jakoś zainteresowało, a że miałem długopis przy sobie to wypełniłem :) Jak mi babka przyniosła papu to spytałem czy można oddać tę ulotkę, wzięła i poszła. Zanim zdążyłem skończyć dosiadła się jakaś "szefowa", wytłumaczyła od razu co i jak, za ile i od kiedy. W zasadzie cała rozmowa xD Ani się nie ubrałem na nią ładnie, ani nie przygotowywałem co mówić ;)

pracowal ktos z was albo pracuje we wrocławskich macach? Jak wam sie podoba? mozecie opisac jaka macie atmosfere w pracy,mgrow, kierownictwo? Generalnie jak leci?