Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 艁odzianin

Praca w Mc Donalds

Polecane posty

Go艣膰 pati90
A ja zn贸w powr贸ci艂am do mojego maka i musz臋 przyzna膰 偶e st臋skni艂am sie za niekt贸rymi lud藕mi :) zatrudni艂am sie tylko na miesi膮c, ale musz臋 powiedzie膰 偶e przez jeden miesi膮c pracy w g艂upim macu (ale nie w polsce) zarobi臋 wi臋cej ni偶 przez 10 miesi臋cy w szkole na p贸艂 etatu! to jest straszne poprostu ale taka polska rzeczywisto艣膰 i absurd :( Nienawidz臋 by膰 na grillu, ale uwielbiam m贸j bob, gdzie ten ca艂y pospiech i wy艣cig z czasem jak szybko zawin臋 tortill臋 albo na艂o偶e 20 nuggets贸w ma w sobie to co艣 ;p Prac臋 w macu trzeba traktowa膰 z dystansem, bo poco si臋 stresowa膰. Grunt to dobra ekipa i w miar臋 przyzwoici szefowie zmiany :) ja trafi艂am na super ekip臋 i ciekawych ludzi. Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Praca w Mc Donalds jak tam
Jaka jest praca w Mc Donaldzie? Szukam ju偶 d艂u偶szy czas i chyba zanios臋 cv do Mc Donalda. Co prawda tu gdzie akurat poszukuj膮,jest straszny ruch(jest on w galerii). Ile p艂ac膮 na start netto? Jak膮 daj膮 umow臋? Jak z godzinami,dniami pracy? Czy grafik faktycznie jest elastyczny i mo偶na go sobie u艂o偶y膰? Trzeba mie膰 ksi膮偶eczk臋,czy mo偶na wyrobi膰 w trakcie? Za inne dodatkowe inf te偶 b臋d臋 wdzi臋czna.

Udost臋pnij ten post

Praca w Mc Donalds jak tam : Praca jak ka偶da inna tego typu zajd藕 zobacz sama jednemu jest to ob贸z pracy innemu jest ok :) To zale偶y gdzie np w WWA jest wi臋cej . Poza WWA jest 9,60 za godzin臋 pracybrutto ( je艣li s膮 godziny nocne + 20 % ) dodatek na pranie,buty ( ok 80 z艂 na r臋k臋 przy ca艂ym etacie ) , Umowa jest normalna czyli McDonald's op艂aca Ci sk艂adki wszystkie :) . Co do godzin to je艣li chcesz 1/4 lub 1/2 etatu to mo偶e by膰 elastyczny ale 3/4 lub ca艂y to 艣renio jest on elastyczny musisz wyrobi膰 swoje godziny ( s膮 odpoczynki bla bla ) . Ksi膮偶eczk臋 lepiej mie膰 ale je艣li nie masz to nie problem wszystko zale偶y od kierownika czy chce kogo艣 od zaraz czy za jaki艣 czas ( p贸ki nie wyrobisz nie mo偶esz pracowa膰 ) jak co艣 chcesz wiedzie膰 wi臋cje pisz :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
zgadzam si臋 z "obeznanym makowcem " nie wiem jakie bzdury wypicujecie zarobek w mc za 1h wynosi 9,60 na ca艂y etat zarobek wynosi 1600 brutto wiadomo + premie , wiadomo 偶e w weekendy te偶 trzeba pracowa膰 za to macie te premie a dodatek nocny jak przedm贸wca wspomnia艂 wynosi 20% , ubezpieczenie jest , wszystko jest , karty zni偶ek dla pracownik贸w co wy by艣cie jeszcze chcieli chyba najlepiej siedzie膰 na d****h i zarabia膰 po 10 ty艣 z艂 na miech .... " !!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
1600 brutto ? Zycie za 1200 zl/1500 z艂 manager to jaki艣 zart. Naprawde a偶 tak ma艂o od siebie wymagacie? Nie mowie, ze chce 偶y膰 w mega luksusach ale na jakims normalnym poziomie zycia, bez martwienia sie o pieniadze na glupie rachunki czy zakupy, nie wspominajac o wakacjach czy innych przyjemnosciach. Zycie to nie ciagle zamartwianie sie, ale czerpanie z niego jak najwiecej. A za 1500 z艂 to za wiele nie naczerpiesz, chyba, ze samych zmartwien. Znizki pracownikom? 80 groszy na shake'u, 1,10 z艂 na frytkach, fakt- 3,10 z艂 na McWrap, szacun firmie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Wojtek S
Znacie jaki艣 spos贸b jak dobrze zrobi膰 blachy?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Rumburak23
Fakt taka pot臋偶na korporacja, a tak n臋dzne zarobki, ma艂o tego za ka偶d膮 z艂ot贸wk臋 zatyraj膮 Ciebie na 艣mier膰, a te zni偶ki, przesta艅cie 艣miech na sali, nie do艣膰, 偶e n臋dzna wyp艂ata to jeszcze b臋d臋 przep艂aca艂 w maku, wol臋 sobie sam zrobi膰 kanapki, kt贸re b臋d膮 90 % ta艅sze ni偶 te hamburgery po zni偶ce.

Udost臋pnij ten post

Ludzie podawane stawki s膮 tymi kt贸re s膮 na start kto kto艣 pracuje d艂u偶ej w maku to DOSKONALE wie 偶e z czasem stawki s膮 zr贸偶nicowane zale偶nie od tego jak kto pracuje wi臋c ju偶 nie srajcie si臋 偶e jest wykorzystywanie 偶e 藕le 偶e wyp艂ata to 艣miech na sali .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Agness30s
Poczyta艂am troszk臋 i mam pytanie, do bardziej obeznanych. W naszym mie艣cie b臋d膮 otwierali mc, z艂o偶y艂am cv, bo z prac膮 tu kiepsko. W ofercie info, 偶e p艂ac膮 9,50 na r臋k臋 +0,50 na pranie. Troszk臋 mi si臋 to nie zgadza z tym co tu przeczyta艂am ale ok. Mam pytanie czy kto艣 wie jak wygl膮da taka rekrutacja do nowo otwieranego lokalu? Dosta艂am zaproszenie na spotkanie rekrutacyjne, ale podejrzewam, 偶e to takie wst臋pne. Prosz臋 o podpowied藕. Aha, nie piszcie 偶e 偶a艂osna pensja i zap...ol. Pracy si臋 nie boj臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 l贸ks贸sowa c贸rva
ja j贸rz wyslalam i nic, ile bendem czeka膰 / mam ci wi i listy referencyjne, bardzo mi zale偶y na tej robocie bo mam do艣膰 starej jestem na 贸licy od 12 roku rzycia i nie 贸miem se znale艣c nic innego, jak T贸sk tak b臋dzie dalej 偶adzi艂 to z torbami hyba se pujde, prosz臋 o odpowied膰 bo nie b臋d臋 d贸rzej czeka艂a

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Nowootwarty
Witam! Sprawa jest do艣膰 nieprzyjemna aczkolwiek chyba powszechna w McD. W mojej restauracji zachowanie kierownika jest nie do przyj臋cia, jednym s艂owem stosowany jest mobbing w postaci wyzywania pracownik贸w przy go艣ciach, wieczne czepianie si臋 bo ma akurat z艂y humor, doprowadzanie zw艂aszcza dziewcz膮t do p艂aczu i rozstroju nerwowego, gdzie si臋 zwr贸ci膰 o pomoc, czy rozmowa z operacyjnym co艣 da, czy to ju偶 za mocne plecy? Czy pozostaje tylko zwolnienie si臋 z pracy i ewentualnie za艂o偶enie sprawy kierownikowi w s膮dzie o stosowanie mobbingu, bo tego tak zostawi膰 nie mo偶na. Tylko nie piszcie, 偶eby si臋 zwolni膰 i spraw臋 zostawi膰 ot tak sobie, bo ja nie podaruj臋 upadlania przed lud藕mi, trzeba z tym sko艅czy膰 raz na zawsze, bo tacy ludzie czuj膮 si臋 bezkarnie i umacniaj膮 si臋 w przekonaniu, 偶e s膮 nietykalni.

Udost臋pnij ten post

Agness30s : Jak wygl膮da rekrutacja przychodzi ze 200 os贸b jest 4-5 os贸b z McDonald's podchodzi si臋 do wolnego stolika i rozmawia pytania s膮 r贸偶ne : czemu McDonald's , czy si臋 uczysz? je艣li nie czy masz zamiar , co robi艂a艣 ostatnie miesi膮ce czy siedzia艂膮艣 na ty艂ku czy co艣 robi艂a艣 ( kursy itd ) . Og贸lnie b膮d藕 otwarta m贸w 偶e pracy si臋 nie boisz i najlepiej przyjd藕 wcze艣niej Ci na samym ko艅cu raczej nie dostaj膮 pracy :) Nowootwarty : co艣 nie chce mi si臋 wierzy膰 偶e kierownik by艂 by a偶 tak g艂upi 偶eby przy Go艣ciach wyzywa膰 Was ;> . Ale ok co do Twojego pytania co mo偶na zrobi膰 to zale偶y je艣li kierownik dobrze 偶yje z operacyjnym mo偶e to mu si臋 rozej艣膰 po ko艣ciach ( kolesiostwo ) temu te偶 ja bym kontaktowa艂 si臋 z Biurem popro艣cie o Rap Sesje najlepiej indywidualn膮 ( w grupie raczej nikt nie powie nic z艂ego bo wyda si臋 kto co m贸wi艂 i p贸藕niej mo偶ecie mie膰 nie mi艂o ) . Tylko rzecz jasna licz膮 si臋 konkrety jak powiecie bo kierownik jest z艂y ( to to nie jest argument ) . Pogadaj z innymi pracownikami zorganizujcie si臋 niech ka偶dy spisze sobie na kartce wszystko 偶eby p贸藕niej nie zapomnie膰 ju偶 na rapsesji . Ju偶 by艂o kilka przypadk贸w w Polsce 偶e kierownik si臋 po偶egna艂 ze swoim stanowiskiem w trybie natychmiastowym ( tego samego dnia co rapcjesja ) . Wi臋c nie dajcie si臋 zastrasza膰 przez pseudoKierownik贸w . Jak chcesz co艣 jeszcze wiedzie膰 to pisz :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Nowootwarty
No niestety, kierownik a w艂asciwie kierowniczka nie ma 偶adnych hamulc贸w, dziwi臋 si臋 bo nie tak powinna zachowywa膰 si臋 osoba na stanowisku, jak pracownicy maj膮 do niej nabra膰 szacunku. Sporo os贸b zwalnia si臋 bo nie s膮 w stanie znie艣膰 takiego traktowania i wcale si臋 nie dziwi臋.

Udost臋pnij ten post

^^ tak jak pisa艂em napisz e-mail nawet anonimowo 偶e pracownicy danej restauracji prosz膮 o zorganizowanie Rap Sesji mog膮 na ni膮 te偶 przyj艣膰 byli pracownicy jesli b臋d膮 chcieli powiedzie膰 z jakiego powodu odeszli :) McDonald's nie na r臋k臋 mie膰 idiotk臋 kierowniczk臋 kt贸ra psuje im ''dobre imi臋 '' a p艂aka膰 za ni膮 nie b臋d膮 bardzo bo ogarni臋tych ludzi z ch臋ci膮 bycia kierownikiem sporo :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Nowootwarty
Ok, dzi臋ki za rad臋, chyba b臋dzie trzeba tak zrobi膰, no chyba, 偶e nagle si臋 zmieni cho膰 w to w膮tpi臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Fast Dial
@Obeznany- ju偶 nie pracuje w maku. Znalaz艂em co艣 lepszego. Mak by艂 nawet okej, ale to praca bez perspektyw, bo co z tego 偶e jutro b臋d臋 asystentem, za tydzie艅 kierownikiem. A po np kilkulatach pracy restauracja p贸jdzie w licencj臋 i albo b臋d臋 zamiata艂 pod艂ogi albo si臋 zwolni臋. A wtedy mo偶e by膰 za p贸藕no na szukanie nowej pracy, w sensie do艣wiadczenie tylko w mcd. Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 NnewW
Praca w Macu jako tymczasowa jest dobra, tylko jak si臋 trafi na fajny zesp贸艂. Odpowiada艂y mi tzw. elastyczne godziny pracy i grafiki uk艂adane z tygodnia na tydzie艅, lecz niestety od wrze艣nia b臋dziemy mie膰 grafiki ustalane na miesi膮c do przodu bo tak nakazuje prawo. Mianowicie wchodzi w 偶ycie ustawa z dnia 12 lipca13r. (Dz.U. 2013 poz. 896) dot kodeksu pracy. Po艂owie za艂ogi si臋 to nie podoba bo plany zmieniaj膮 si臋 ludziom z dnia na dzie艅 i ci臋偶ko sobie ustali膰 co b臋dzi臋my robi膰 za miesi膮c. Czy w waszych "resturacjach" te偶 tak jest?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
"grafiki ustalane na miesi膮c do przodu bo tak nakazuje prawo." skoro nakazuje prawo, to chyba nie tylko u Ciebie, a we wszystkich 'restauracjach' :))))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 MakPodlasie
no fakt grafik na ca艂y miesi膮c to problem we藕my tu np. osoba maj膮ca ca艂y etat idzie na zwolnienie i ca艂y grafik si臋 sypie. U mnie w restauracji menad偶erowie tylko mieli ustalany na ca艂y miesi膮c i jest ich ok. 15 i tak grafik zmienia艂 si臋 przynajmniej 2 razy a jak pracownik贸w zwyk艂ych jest ponad 30 to i tak my艣l臋 偶e co tydzie艅 b臋dzie si臋 zmienia艂

Udost臋pnij ten post

Fast Dial : szkoda wpadaj czasem tutaj . Powodzenia w nowej pracy . MakPodlasie : to jest fakt w maku ci臋偶ko b臋dzie z grafikiem miesi臋cznym ogarn膮膰 wystarczaj膮ca liczb臋 ludzi u nas takowy grafik by艂 dla menad偶er贸w i zmiany nocnej . Ale z drugiej strony to te偶 pokazuje 偶e w maku s艂abo funkcjonuje szkolenie pracownik贸w m贸wi臋 tu o wyszkoleniu jak najwi臋kszej ilo艣ci pracownik贸w do stanowisk tak aby sam sobie poradzi艂 bo przewa偶nie jest tak 偶e grupka os贸b kwitnie na serwisie tylko , kuchnie przewa偶nie ma instruktor itd . 15 menad偶er贸w macie ? :D sporo przewa偶nie do 12 w wi臋kszych makach . Sumuj膮c WSP脫艁CZUJE WSZYSTKIM PERSONALNYM

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 licencjamakowska
u mnie 14 mgr + kierownik+ asystent Pracuje tu od 5 miesi臋cy, wcze艣niej pracowa艂em jako mgr w innym mie艣cie. ciezko porownywac tego maka do poprzedniego, tam zeby byc mgr trzeba popracowac przynajmniej 1 rok (ale to i tak malo), a tu oprocz kierownika i asystenta i jednogo mgr to nie ma menagera ktory przepracowal wiecej niz jeden rok w maku.. osoby ktore pamietaja przejscie z korporacji na licencje to jakies naciagane 20%.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 licencjamakowska
dodam ze po miesiacu dostalem awans na mgr

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a w starej budzie musisz starac si臋 na ten 'awans' 4/5 lat jak dobrze p贸jdzie :D warto, warto ...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Je艣li chodzi o grafiki miesi臋czne, to w moim McDonald's takowe grafiki maj膮 managerowie oraz instruktorzy. Jestem bardzo ciekawy, jak to si臋 potoczy, je艣li chodzi o za艂og臋 - grafik miesi臋czny ? Jako艣 nie mog臋 sobie tego wyobrazi膰... a sam grafiki uk艂adam :P Restauracja, w kt贸rej pracuje jest na licencji, blisko 1,5 roku, a awans z czerwonego na instruktora dosta艂em po 6 miesi膮cach pracy, a na managera po kolejnych 6-ciu. Pzdr

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
potrzeby s膮 coraz wy偶sze. Niestety p艂ace nie rosn膮 tak szybko jak koszty 偶ycia. Praca na etacie dzi艣 nie wystarczy. Poczyta艂am nt przychodu pasywnego i obecnie buduje biznes w marketingu sieciowym. Wg mnie b臋dzie to motor nap臋dowy gospodarki za kilka lat. Za艂o偶y艂am stron臋 internetow膮 www.pieknoiuroda-fm.pl Ci膮g艂e informacje o emeryturach nie s膮 optymistyczne. Je偶eli kto艣 chce si臋 przy艂膮czy膰 to zapraszam. Wszystko wyt艂umacz臋 - nie jest to trudne a biznes mo偶na zostawi膰 dziecku w spadku.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Popr贸bnym
Cze艣膰! Czy po okresie pr贸bnym podnosz膮 stawk臋 godzinow膮 czy raczej nie i jedzie si臋 na 9,60 dop贸ki, dop贸ty minimalna znowu nie wzro艣nie?

Udost臋pnij ten post

licencjamakowska : to chyba normalne 偶e w restauracji ju偶 funkcjonuj膮cej od kilku lat jest trudniej dosta膰 awans ni偶 w tej kt贸ra jest na rozruchu . Czyli 80% za艂ogi zwolnili ?? . Czego艣 nie czaje piszesz 偶e by艂e艣 menad偶erem w innym maku przenios艂e艣 si臋 i po miesi膮cu dosta艂e艣 awans ? . go艣膰 : ale偶 Wy farmazony piszecie nie ma zasady co do dawania awansu w budzie kt贸ra jest ju偶 od kilku lat jest ju偶 raczej sztywna za艂oga wiadomo czasem kto艣 znajdzie co艣 innego albo si臋 przeniesie i wskakuje kto艣 inny z regu艂y awansuje si臋 ''starych'' pracownik贸w chyba 偶e 偶aden si臋 nie nadaje wi臋c patrz膮 na kogo艣 kto jest ogarni臋ty . I si臋 tak nie podniecajcie w ile to miesi臋cy awans kto dosta艂 bo znam przypadku gdzie po 2 miesi膮cach dostawali menad偶era w NOWYCH makach bo w tych naj艂atwiej wystarczy troch臋 spi膮膰 po艣lady . Popr贸bnym : trudno powiedzie膰 to zale偶y od kierownika m贸j pierwszy kierownik da艂 podwy偶k臋 przed ko艅cem umowy pr贸bnej a ten obecny np nie daje podwy偶ek po okresie pr贸bnym . A co do czekania a偶 podniesie si臋 minimalna stawka powiem Ci tak jak si臋 starasz to nie musisz czeka膰 a偶 sie podniesie stawka po jakim艣 czasie stawki s膮 zr贸偶nicowane mo偶esz w ci膮gu roku mie膰 nawet kilka podwy偶ek :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
30-50 groszy, mmm

Udost臋pnij ten post

Z艂贸偶 sw贸j interes i dawaj ludziom podwy偶ki na poziomie 2-3 z艂 rocznie wszystkim czyli ok 50 pracownikom . W maku s膮 spore utargi ale pami臋taj 偶e pierwsze kilka lat sp艂acana jest ca艂kowita budowa maka ( a postawienie wolnostojcego maka parterowego i wyposa偶enie to ok 4 mln z艂 ) , serwis sprz臋tu jest strasznie drogi szczeg贸lnie dla mak贸w spoza WWA . A tak wogole nie wszystkim si臋 daje podwy偶ki jak kto艣 chce podwy偶ki za to 偶e przychodzi do pracy to dziwne podej艣cie trzeba troch臋 ruszy膰 po艣ladki.

Udost臋pnij ten post