Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 艁odzianin

Praca w Mc Donalds

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
bardzo fajna praca polecam 馃憚 www.youtube.com/watch?v=-3J8KSM8Zeg

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 nocny28
u nas raczej bez problem贸w, ja puszczam w nocy na fajk臋 kiedy chc膮, chyba, 偶e zaczynaj膮 przegina膰 i robota le偶y, wtedy ograniczam do minimum, od przerwy im nic nie odliczam bo i tak maj膮 ci臋偶ko.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰x
Ja by艂am od pocz膮tku uczona, 偶e ka偶dy "przest贸j" w produkcji = praca w艂asna, czyli mycie, uzupe艂nianie itd. U nas przewa偶nie tak robi膮, ale zawsze znajdzie si臋 jaki艣 smarkacz, kt贸ry ma to w d***e. Jeszcze kopa w d**e dostan膮 w 偶yciu :). Do menad偶er贸w nic nie mam i wiem jaka odpowiedzialno艣膰 na nich ci膮偶y, ale jak kto艣 jest albo zachowuje si臋 jak debil to tak b臋dzie postrzegany. Dlaczego jedni mog膮 by膰 spoko nie zaniedbuj膮c standard贸w, a inni musz膮 by膰 wie艣niakami? Wielkie s艂owa, a nic nie znacz膮 w tych swoich niebieskich czy szarych koszulkach. Z paleniem to zale偶y od KZ. Zazwyczaj puszczaj膮 , ale by艂o 2 takich kt贸rzy to gdzie艣. Przerwa jest jedna, 30 minutowa (chyba ew. z grup膮 mog膮 chyba mie膰 +15min). Chyba bym na 艂eb dosta艂a, jakby wiecznie kto艣 musia艂 w najwi臋kszym gnoju se wyj艣膰 i zapali膰. Peszek, taki na艂贸g.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
NOCNY28 : a u Was jak tam z nock膮 te偶 szukaj膮 tylko okazji aby przyci膮膰 ? . Kiedy艣 non stop 2pracownik贸w + mgr p贸藕niej 3x w tyg 1pracownik + mgr a teraz non stop 1 osoba +mgr... dos艂ownie cyrk na k贸艂kach . U mnie jak by艂o non stop po dw贸ch nocnik贸w by艂a spora rotacja nie dawali rady a Ci teraz penie d艂ugo nie poci膮gn膮 . Mak oczywi艣cie z ca艂ym dobytkiem McCafe , platforma , G&F kible spore lobby i hektar zewn臋trznego... . Niech oszcz臋dzaj膮 te biuro powinno ca艂owa膰 nocnik贸w po d***e nawet nie maj膮 poj臋cia jak jest ci臋偶ko...i za takie pieni膮dze ale wg nich kto艣 odejdzie drugi przyjdzie co nie jest prawd膮 ci臋偶ko znale艣膰 dobrego pracownika na nock臋... :) I sporo pomagasz im? . u nas nikt si臋 nie bai w 2x15 min lub 3x10 kto by mia艂 pilnowa膰 ich ile kto siedzi w przypadku mojego maka to by kombinowali...

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 nocny28
Obeznany pewnie, 偶e kombinuj膮, czasami przytn膮, (zale偶y od tpmh i spmh jak wychodzi na dniu), 偶e jest jeden + jeden, ale ostatnio cz臋艣ciej jest 2 + 1, mamy spor膮 restauracj臋. Szczerze to jak jestem sam z jednym nocnikiem to odwalam swoj膮 robot臋 na pa艂臋 i id臋 pomaga膰 no c贸偶 co艣 za co艣, albo czysta restauracja albo inwentaryzacja na cacy, a jak jest dw贸ch to zale偶y ile roboty dowal膮. Nocnik贸w mam takich, 偶e mo偶e sza艂u nie ma, ale ch艂opaki przychodz膮 przynajmniej i jako艣 robi膮 a nie si臋 opieprzaj膮, ja staram si臋 by膰 w porz膮dku o ile nie wal膮 w h... Sam pewnie wiesz, 偶e dbaj膮 o to 偶eby na nockach za dobrze nie by艂o wi臋c ja ju偶 nie pami臋tam kiedy mia艂em normaln膮 przerw臋, sam sobie nie zrobi臋, ale pracownik贸w wy艣l臋 bez wzgl臋du na to ile jest roboty, zreszt膮 czemu ma by膰 im zabierana przerwa skoro im si臋 nale偶y, a po za tym 偶eby chocia偶 lepiej p艂acili. U nas ci臋偶ko jest z pracownikami zw艂aszcza nocnymi, by艂 czas, 偶e nocki mieli艣my totalnie rozwalone.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
NOCNY28 : to masz jeszcze okay.. u mnie to tak nie leci.. pono膰 operacyjny powiedzia艂 偶e 1osoba +mgr ale ile tym prawdy.... . My te偶 mamy spor膮 wolnostoj膮c膮 masakra ogolnie... . A na kt贸r膮 Ty masz ? u mnie 22:30 i id臋 liczy膰 magazyny og贸lnie 15 min i mam policzone ( inwentarka 1 kartka z dw贸ch stron ) id臋 na lobby stoliki parapety kanapy smietniki zlewki zamiot臋 akurat id臋 przeliczy膰 sejf potem rozlewam wod臋 szoruje i sam sciagam potem kible i na spokojnie do menad偶erskiego wbije straty i promo holdy zamkne wszystko pootwieram w tym czasie akurat przepisuje listy z kuchni serwisu i mccafe ( wbijam inwentark臋 ) sprawdzam i F-ke . Raporty drukuje pouzupe艂niam bla bla . Og贸lnie to wbicie strat zakmniecie systemow otwarcie wbicie inwentarki sprawdzenie raporty +te mccafe wep wez 20min i ogarni臋te pomagam dalej a p贸藕niej otwieranie kuchni i serwisu.. . Przerwa.................................... kiedy na niej by艂em chyba przed awansem.... jakis rok temu........ gdyby ludzie m贸wili jak jest w tym maku to by by艂a afera 偶e hoho . Znaj膮c 偶ycie biuro by z艂o偶y艂o wszystko na kierownik贸w 偶e to ich wina bo nie maja wystarczaj膮cej ilosci pracownik贸w ( ale wiemy jak jest ) wg mnie teraz nawet kierownicy s膮 ju偶 murzynami marynarskiej lataj膮 na florze , musz膮 robi膰 projekcje z choooja wzi臋te 100tysi臋cy spraw do za艂atwienia odpisuj na 100 mejl dziennie z durnymi pytaniami z biura i siedz膮 od rana do p贸藕nych godzin w maku . Jak widz臋 te spoty wierzymy m艂odych to mam ubaw...smiech przez 艂zy hahha . Ps ostatnio nie wida膰 ju偶 tych spot贸w czy偶by si臋 zczaili co my艣l膮 pracownicy ? . Ale co masz 2tys na r臋k臋 ? . U mnie to samo by艂 okres 偶e 1 osoba zosta艂a a og贸lnie 20 os贸b si臋 przewine艂o . Co tu m贸wi膰 nocki s膮 dla hardcorowc贸w ale np wole nocki nikt mi nie piepszy czemu to tak a czemu to inaczej w mgr odpal臋 muzyk臋 ( zawsze jako艣 milej ) hehe i nie trzeba u偶era膰 si臋 z cudownymi go艣cmi

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 gosik266
Pracuje w Mc Donalds 5 miesi膮c i prawda jest taka, 偶e nie jest to lekka praca. Pracuje si臋 przewa偶nie na drugie zmiany, do 24 i po 9 godzin. Na kasie ca艂y dzie艅 sta膰, te偶 nie jest lekko, bo pod koniec to nogi bol膮 jak cholera:( Trzeba by膰 sprawnym , szybkim 偶eby ogarn膮膰 ten pierdzielnik! Jak ci wpadnie kilka wycieczek w ci膮gu dnia jest niez艂y bajzel:P Podlegamy pod ceny warszawskie, wi臋c dostaje si臋 ok 9 z艂 na h. Niby nie藕le, ale osobi艣cie uwa偶am 偶e jak na tak膮 robot臋 W STRESIE (bo nie jest go ma艂o) to 10 z艂 powinno by膰! Okolice Radomia podobno ni偶sze stawki.. Ja ju偶 powoli zaczynam mie膰 dosy膰 (ci膮g艂e sprawdzanie i marudzenie menad偶er贸w/kierownik贸w to udr臋ka) i szukam czego艣 innego!

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Kiedy艣 pracownica mac donaldsa
Ja pracowa艂am w maku dwa miesi膮ce ale jeden miesi膮c ci膮glam zwolnienie masakra wyzysk pracownik贸w a Ci menagerowie masakra... Og贸lnie praca fajna mo偶na by si臋 przyzwyczai膰 ale atmosfera okropna raz mia艂am taka sytuacj臋 偶e mieli艣my do zrobienia naraz 35 big makow ja uczy艂am si臋 dopiero garnierowa膰 a zosta艂am z tym sama druga osoba kt贸ra ze mn膮 by艂a sta艂a i krzycza艂a szybciej szybciej a musia艂am mi臋so na grila bu艂ki do tostera i jeszcze garnierowa膰 masakra a menager by艂a najlepsza za kasy krzycza艂a "ju偶 wam id臋 pomoc" ubra艂a fartuch wesz艂a popatrzy艂膮 powiedzia艂a "ja zwarjuje" i tyle by艂o j膮 wida膰 posz艂a sobie na przerw臋... Masakra kurcze przecie偶 oni te偶 byli kiedy艣 tak jak ja 偶e si臋 uczyli i wogole... Pozdrawiam mc w Nowym Targu;-)

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰x
h*jowo trafili艣cie. zamierzacie po jednym takim incydencie si臋 podda膰? ;) My艣licie, 偶e w innych firmach b臋d膮 was po g艂贸wkach g艂aska膰? @gosik, no pracujesz, bo jakie艣 c**iszony sobie ustawi艂y dyspozycyjno艣膰 do max 16 godziny po po艂udniu, bo k***a maj膮 swoje z******te studia albo tak daleko do domu, raptem 15 minut do osiedla obok :], bo tylko one maj膮 szkolenia na 艣niadania. Wiem o czym m贸wi臋. A ty se dygaj od 16 - 24 czy jak tam macie i wracaj wieczorem i miej z****** ca艂y dzie艅, bo ksi臋偶niczki musz膮 zd膮偶y膰 na wieczorynk臋 :).

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
powiem Wam tyle trzeba spie.... uciekac z tej firmy ostatnio pewna osoba z elity mcd daje jasno do zrozumienia 偶e niema ludzi niezast膮pionych tyczy to si臋 rzecz jasna kierownik贸w , asystent贸w i menager贸w . Takie maj膮 podej艣cie jeste艣my tylko ich bia艂ymi murzynami . Czekam tylko i mam nadzieje 偶e si臋 doczekam 偶e kt贸rych kierownik ponagrywa takie teksty i jak b臋dzie ju偶 wiedzia艂 偶e to ostatnie jego dni sam si臋 zwolni i p贸jdzie z tym do s膮du za mobbing

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
czy mi si臋 zdaje, czy ostatnimi czasy, 偶eby dosta膰 cukier do kawy to trzeba poprosi膰 o to? I czy chusteczek nie dajecie tylko jedn膮 do zestawu? Kiedy艣 samemu si臋 bra艂o. A i prawie zawsze jak chc臋 wyrzuci膰 papiery z tacy do kosz jest pe艂ny, 偶e musze upycha膰 :D nikt nie chce chyba lata膰 ze 艣mieciami.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰x
No trzeba. Ka偶dy tak m贸wi i tak lec膮 latka. Te偶 mieli艣my problematycznego kierownika i dziwi臋 si臋, 偶e takim psycholom wszystko uchodzi na sucho, 偶e nikt nigdy nie nagra takich os贸b i nie zaskar偶y, albo nie zg艂osi innej odpowiedniej osobie :]. Mo偶e za kilka lat obudz膮 si臋 z r臋k膮 w nocniku w tej ca艂ej Polsce :). Nie wiem jednak jak sytuacja wygl膮da we wszystkich McD w kraju. U mnie nie ciekawie. Zaczn膮 im wszyscy spieprza膰 i ca艂e te ich standardy padn膮. @go艣膰 - no zale偶y na jakiej tzw. "platformie". W tej gdzie masz collect/order gdzie idziesz do osobnego miejsca wydawania (numerki) to musi po prostu kasjer zapyta膰 i nabi膰 i wtedy osoba wydaj膮ca wie, 偶e chcesz bia艂y/br膮zowy cukier lub nie. A 偶e pewnie trafiasz na nowych kasjer贸w to pewnie o tym zapominaj膮. Zreszt膮 do艣wiadczonym pracownikom te偶 si臋 to zdarza. Jeste艣my tylko lud藕mi. Mo偶esz te偶 przy sk艂adaniu zam贸wienia od razu poprosi膰 o cukier. M艂yn w tej firmie jest tak wielki (tzn. brak os贸b do pracy, du偶y *****itd.), 偶e po prostu si臋 zapomina albo nie zawraca g艂owy, je偶eli nie s膮 jakie艣 produkty nabite. I nie wszystkie "stare" mcD pozwalaj膮 na branie sobie "samemu" dodatk贸w. Kasjer i osoba, kt贸ra go wspiera powinna ju偶 wtedy zadba膰 o serwetki, cukry itd.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
kurna, ale cukier zawsze by艂 w standardzie, zamawia艂o si臋 kaw臋 czy herbat臋 to te dwie szaszetki zawsze by艂y. tyle lat jadam w macu i po raz pierwszy s艂usz臋, 偶e macie tam br膮zowy cukier, o kt贸ry mo偶na poprosi膰.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰x
Eee, dziwne 偶e przez tyle lat nie zorientowa艂e艣/-a艣 si臋, 偶e jest te偶 br膮zowy cukier, bo raczej ju偶 jaki艣 kasjer by zasugerowa艂. Serwetek wg. standardu powinno by膰 tyle ile jest produkt贸w (np. 3 bu艂ki = 3 serwetki), ale i tak si臋 bierze na wyczucie, zazwyczaj i tak wi臋cej, ale 1 serwetka to faktycznie troch臋 ma艂o :D. Jako艣 dziwnie trafi艂e艣. To si臋 dzieje ci膮gle w tym samym maku czy w r贸偶nych? Najlepiej ju偶 naprz贸d informowa膰 kasjera o cukrach, ketchupach, herbatkach itd., 偶eby nie chodzi膰 w k贸艂ko, albo 偶eby nie pojecha膰 par臋 km z niekompletnym zam贸wieniem. To chyba niewielki wysi艂ek. Po prostu niekt贸re produkty (np. ketchup) powinni艣my wydawa膰 TYLKO na wyra藕n膮 pro艣b臋 go艣cia, a nie tak jak kiedy艣 偶e po prostu dorzuca艂o si臋 na tack臋, ale 偶eby tak robi膰 z cukrem to w ostatnim czasie 偶adna taka informacja do mnie nie dosz艂a :]. A kibli nie wymieniaj膮 za cz臋sto, bo nie ma pewnie kto :).

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
ostatnio tego maka, o kt贸rym m贸wi臋 ( przy *****iwej drodze mi臋dzynarodowej, 艣rednie miasto), przej臋艂a franczyza, bo zauwa偶y艂em na rachunku, to mo偶e dlatego cukru ju偶 nie ma na tacy, a serwetka b臋dzie jedna ju偶 zawsze. o keczupie to wiadomo, 偶e nie daj膮, bez pytania, tak samo jak i w kfc. a te wrapy to zawsze s膮 takie zimnawe, mi臋kkie i jad膮 moczem, ale czasem i tego si臋 pr贸buje, bo mi臋so i mieszanka z warzyw i sos贸w jest w ich smaczna, taka turecka. Jak dla mnie collect/order jest lepszy i my艣l臋, 偶e dla tych pracownik贸w te偶. A i jeszcze jedna zmiana, po wej艣ciu franczyzy chyba, to 偶e popielniczki usun臋li sprzed dzwi. S膮 tylko kosze na 艣mieci te do tac z klap膮 i drive thru takie rury, a nie ma gdzie pet贸w zostawia膰, wi臋c b臋d膮 na ziemi :D

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰x
Aha. No wiesz, je偶eli nowy kierownik m贸wi pracownikom, 偶e maj膮 dawa膰 1 serwetk臋 to tak b臋d膮 robi膰. 呕e je偶eli maj膮 oszcz臋dza膰 na cukrze i dawa膰 na 偶yczenie to te偶 tak b臋d膮 robi膰 itd. Z szefem nikt nie b臋dzie si臋 raczej k艂贸ci艂, a zdarzaj膮 sie r贸偶ni ludzie. Fu, nam nic nie jedzie moczem, mo偶e jakie艣 twoje subiektywne odczucie ;). Mo偶e sprzedaj膮 jaki艣 skis艂y p贸艂produkt typu pomidor, sa艂ata etc. hehe, Nie, C/O jest do d**y. Pracownicy s膮 sfrustrowani, a klienci w艣ciekli. Ale pewnie dlatego, 偶e nie ma r膮k do pracy i ca艂y ten system siada podczas du偶ego ruchu. Sorry, dawniej przelotem dostawa艂e艣 czisa w par臋 sekund, a teraz na ma艂y zestaw czeka膰 20 minut jakby co najmniej si臋 w 4-gwiazdkowej restauracji zamawia艂o? Parodia.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
jest lepiej po collect/order, a klienci wkurzeni bo to nowo艣膰, jak kafeteria zmieni艂a desing wreszcie na przyjemny i dzisiejszy, to te偶 same gromy na nich rzucaj膮 :D Jest szybciej, lepiej zorganizowane, nikt nie czeka po 20minut na zestaw, a te pojedyncze rzeczy daj膮 poza kolejk膮. Jeden minus to taki, 偶e faktycznie jest to odcz艂owieczone troch臋, 偶e nie jedna osoba Cie obs艂uguje wita, przyjmuje, realizuje zam贸wienie i mo偶esz jej wszystko powiedzie膰 tylko jak w fabryce, ta艣mowo.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰x
No to mo偶e trafiasz na maka, kt贸ry jako艣 prz臋dzie. U nas wieczny problem z niedoborem pracownik贸w, a przez to nonstop kolejki i gro藕by ze strony go艣ci :P. Jak poczytam oficjalny FB maka to wiecznie te same komentarze, 偶e d艂ugo i w og贸le. Osobi艣cie sama bym si臋 wkurzy艂a jakbym na 1 bu艂k臋 czeka艂a 10 minut. Ju偶 lepiej sobie na stacj臋 po hotdoga i艣膰 (ca艂kiem dobre swoj膮 drog膮). Zdarza艂o si臋, 偶e ludzie za 1 kaw膮 czekali kilkana艣cie minut, bo po prostu zam贸wienia si臋 nie mie艣ci艂y na ekranie, a przez to my nie widzimy 偶e za du偶ymi zam贸wieniami czeka zam贸wienie z 1-2 produktami. Jeszcze to wykrzykiwanie numerk贸w jak w jakiej艣 odrapanej budce nad morzem, ale siara :D niech se megafon jeszcze za艂o偶膮 i posadz膮 star膮 babe, kt贸ra b臋dzie krzycza艂a na ca艂膮 sal臋 "10 prosz臋". Niestety, w tym systemie trzeba mie膰 maxymalnie obstawionych ludzi i jeszcze wi臋cej ni偶 wymaga艂 poprzedni system, bo jedna osoba nie jest w stanie sk艂ada膰, wydawa膰, nalewa膰, produkowa膰 itd. 16 zam贸wie艅 na raz :D. Z perspektywy pracownika, kt贸ry wie jak to wygl膮da od d**y strony m贸wi臋, 偶e przez ten wyzysk i pracownicy s膮 zniech臋ceni i przem臋czeni, musz膮 przyj膮膰 salw臋 wyzwisk od naszych szanownych go艣ci i dlatego uwa偶am, 偶e jest to p贸ki co bagno. Specjalnie dla ciebie, niez艂y 偶art.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
czemu nie ma ju偶 ksi膮偶eczek z kuponami?

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰x
Bo promocja jest sko艅czona (jako艣 chyba do dzisiaj czy do 1.06 obowi膮zuje). Je艣li chodzi o brak wersji papierowej w restauracjach, to zawsze mo偶esz wydrukowa膰, 艣ci膮gn膮膰 na tel, poprosi膰 kasjera o nabicie etc. Zapewne za jaki艣 czas promocje znowu si臋 pojawi膮.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
kazerka z jajkiem lub kurczakiem, du偶a kawa capuccinno dwa placki ziemniaczane, do tego muffin jaki艣 i sok pomara艅czowy zimny z maszyny - to jest co艣 wspania艂ego w macu, a s膮 ludzie, kt贸rzy czekaj膮 jak nie wiem co na t膮 10.30 i dopiero po niej zamawiaj膮 :D

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
czyli nie trzeba mie膰 偶adnego kuponu, ani papierowego, ani wydrukowanego, ani w telefonie, wystarczy wiedzie膰, spojrze膰 w necie, 偶e jest taka i taka promocja np. na zestaw Big Maca za 10z艂 i powiedzie膰 to przy kasie?

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰x
No w zasadzie kasjer nie powinien bez kuponu nabija膰 tej promocyjnej wersji. Ale zale偶y te偶 od kasjera. Jeden nabije, inny b臋dzie mia艂 to w d***e. Osobi艣cie ja id臋 na r臋k臋 zawsze.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 nocny28
Obeznany nie wyci膮gam dw贸jki, na dziennej mamy 3 strony, czas policzenia zale偶y jak zrobili dostaw臋 bo czasami waln膮 gdzie艣 karton i nie mo偶na si臋 doszuka膰, ale tak to jest jak co chwila przychodzi nowy pracownik i nie ma bladego poj臋cia o magazynach. Generalnie nie jest tak tragicznie jeszcze, cho膰 zlatuje ca艂a noc do艣膰 szybko. U nas zaczynamy o 23. Jak nie ma dodatkowych zada艅 to jest ok. Jak macie mycie combo to masz dodatkow膮 osob臋 czy sami we dw贸ch musicie ogarnia膰? BIC, kostkarka itp. te偶 jest na Twojej g艂owie? Zam贸wienia te偶 robisz sam? Zasadniczo nocki s膮 przer膮bane, ale jest par臋 plus贸w tak jak napisa艂e艣 wcze艣niej. Za prac膮 trzeba si臋 rozgl膮da膰, bo mak to nie jest zbyt pewna przysz艂o艣膰, gdy np. p贸jdzie w licencj臋.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
kawa mro偶ona - nowo艣膰 w macu. do kawy z automatu wyci膮ga si臋 kartonik mleka 艂aciatego uht z szafki metalowej na dole i dolewa do po艂owy. to nie jest po macdonaldowemu :) a gdzie automatyzacja i udoskonalanie podawania posi艂k贸w :)

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Czy kto艣 pracowa艂 na pl. grunwaldzkim - wolnostoj膮ca restauracja przy mo艣cie szczytnickim? jak tam jest i jak si臋 pracuje?

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
To te偶 jest prawda u mnie te偶 ci臋偶ko z osobami kt贸re potrafi膮 roz艂o偶y膰 dostaw臋 normalnie 偶eby mo偶na by艂o dok艂adnie policzy膰 . Co Ci pouk艂ada a raczej ''rzuci'' 偶eby tylko to le偶a艂o albo postawi karton kawy w ch艂odni zamiast w suchym . Ale hit by艂 wtedy jak szejka zanie艣li do mro藕ni ( nowy zamyka艂 kuchnie ) . McDonald's jest fajny ale w ulotkach jak zaczyna艂em 4 lata temu to by艂o nawet ok ale teraz... zero szacunku mowa tu o biurze do pracownik贸w , menad偶er贸w asystent贸w i kieras贸w . Ci z marynarskiej my艣l膮 偶e jak byli kierownikami 10 lat temu to wiedz膮 jak funkcjonuje restauracja . Nie wiem jak mo偶e zarabia膰 restauracja i 偶eby to si臋 nie odbi艂o na obs艂udze go艣ci kiedy jest tak ma艂o pracownik贸w . Menad偶erowie zamiast robi膰 rzeczy swoje lataj膮 na florze po godzinach pakuj膮 utarg i kiedy maj膮 robi膰 swoje rzeczy kt贸re maj膮 przydzielone ? . To samo na nocy zamiast dok艂adnie umy膰 combo czy BIC wszystko robi si臋 na wariata . A przyjedzie jaki艣 z biura i tylko narzeka膰 potrafi膮 niech przyjedzie taki i poprowadzi restauracje niech s艂ucha 偶ali go艣ci 偶e co艣 im nie pasuje 偶e lod贸w nie ma ( a jak maj膮 by膰 jak np w dzie艅 dziecka id膮 lody lody lody lody ) kiedy combo ma mrozi膰 mieszank臋 jak non stop dolewa si臋 j膮 . I taki cudowny go艣膰 napisze skarg臋 i si臋 t艂umacz . Powiem Ci tak ja tam raczej nie mam dodatkowych zada艅 jak ju偶 mam 2 osoby to staram si臋 co艣 tam ogarn膮膰 wi臋cej i pisze co zrobi艂em 偶eby wiedzieli :) . Co do mycia combo i BIC to r贸偶nie czasami kto艣 zostanie do 1 umy膰 lub zacznie my膰 a ja ko艅cz臋 albo jak jest 艣wi臋to to myje wtedy jak s膮 dwie osoby ( a np zosta艂o 3-4 dni ) g艂upota ale :) . BIC na wariata si臋 zreszt膮 z tego co s艂ysz臋 jak sprawdzali BIC-a to wsz臋dzie wg nich jest 藕le myty . WG tego co s艂ysza艂em np mycie miesi臋czne BIC powinien by膰 1 menad偶er kt贸ry zajmuje si臋 tylko tym ( niech to powiedz膮 dla tych z biura ) bo ja np 3x my艂em kiedy by艂 1 pracownik niech dalej oszcz臋dzaj膮 . Kostkark臋 to si臋 myje raz na jaki艣 czas tak samo apex niby co 6 miesi臋cy gdyby tak wszystko robi膰 jak chc膮 to 1 osoba by musia艂a mie膰 dodatkowo ca艂y etat i zajmowa膰 si臋 sprz臋tem . Ca艂e szcz臋艣cie nie robi臋 zam贸wie艅 nawet tego sobie nie wyobra偶am 偶ebym po nocce z 1 osob膮 i zapieprzaniu za siebie =mgr + drugiego pracownika jeszcze mia艂bym zam贸wienie robi膰 . Coraz bardziej do do mnie dochodzi 偶e biuro ma pracownik贸w za bia艂ych murzyn贸w i miaj膮 w dupie czy b臋dziemy pracowa膰 czy nie ale to ju偶 si臋 odbija czkawk膮 bo maj膮 spory problem z obsadzeniem kierownik贸w w nowych makach i tych ju偶 otwartych kiedy kierownik odchodzi ( ju偶 sporo odesz艂o zwi膮zku mi艂ymi pogaw臋dkami biurze mcd ) . Swego czasu uwa偶a艂em ze ta firma jest ok ale patrz膮c co si臋 dzieje teraz zmieniam zdanie to jest jeden wielki KIBEL wymaga艅 wiele zarobki 艣mieszne ( na kasie w biedrze potrafi膮 wi臋cej zarabia膰 ) szansa rozwoju? zerowa po co dosta膰 asystenta czy kierownika 偶eby dostawa膰 zje*y za to 偶e s艂o艅ce jest za 偶贸艂te ? . Szczerze ? licencja nie jest taka z艂a je艣li jest normalny licencjobiorca wtedy masz z g艂owy biuro ( nie cisn膮 Cie tak ) a tam mo偶esz sobie robi膰 np 200 h masz przelew normalnie za wyp艂at臋 + koperta . Tylko m贸wi臋 normalny typ z hajsem to jest klucz do normalno艣ci !

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Damyaneq
Witam, mam podj膮膰 prac臋 w McD na wakacje jako m艂odociany. Chcia艂em si臋 zapyta膰 czy przy umowie o prac臋 b臋d臋 p艂aci艂 takie same sk艂adki (zus, podatek itp) jak pe艂noletni pracownik czy te偶 jestem z czego艣 zwolniony lub p艂ac臋 mniej?

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Czy kto艣 pracowa艂 na pl. grunwaldzkim - wolnostoj膮ca restauracja przy mo艣cie szczytnickim we wroc艂awiu? jak tam jest i jak si臋 pracuje?

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 tinki艂inki
Napiszcie ile zarabia kierownik personalny, jak wygl膮da szkolenie na to stanowisko?

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach

×