Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Łodzianin

Praca w Mc Donalds

Polecane posty

Gość gość
no i tak czesto jest

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nocny28
Na pewno jest bo ludzie są różni, są książęta i księżniczki, dla których praca mgr wiąże się z nieodłącznym siedzeniem w managerskim, ale są i tacy co potrafią zakasać rękawy i zapi.... z pracownikiem ramię w ramię. Każdy ma w jakiej by to nie było pracy jakieś zadanie do wykonania, ale to nie znaczy, że zaraz trzeba mieć klapki na oczach i robić tylko i wyłącznie to co kazali, trochę inicjatywy własnej nie zaszkodzi. I dotyczy się to także zwykłych pracowników, instruktorów itp. Kiedyś była u nas sytuacja, że był duży ******akurat był konsultant i co myślicie, że sobie siedział? Poszedł na kuchnię pomagać, a wcale nie musiał.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
GOŚĆ : nie spinam się i raczej mówiłem o menadżerach ( nie raz ja charytatywnie zostawałem ) teraz zmądrzałem i tylko zostaje jak trzeba pomóc dla pewnych osób reszte mam głęboko ! . Tu nie zależy od stażu a od człowieka znam osoby które pracują rok i potrafią zostać a inni 4 lata i on pracuje od do i NARA . Masz racje że zwykłego pracownika to nie interesuje dla jest np KS i jak ten nic nie wymaga obijają się to szlak trafia . Czy warto byc pracownikiem który ma jakaś swoją inicjatywę teraz to sam nie wiem czasami. Ile to razy wychodziłem ze swoją inicjatywą i głupiego dzieki nie usłyszałem . GOSC2 : a co za pytanie? gdybym chciał to bym to zrobił... teraz wielu menadżerów degraduje się na instruktora bo mają gdzieś chodzić w koszuli i mieć na głowie 1000 rzeczy . Jeśli chodzi czemu osoba nowa zarabia tyle samo co ta która już jest ponad rok... to raczej kierownika wina . U mnie na zebraniach mgr kiedy rozmawiamy nt pracowników każdy może powiedzieć osoba X zasługuje na podwyżkę i kierownik w granicach rozsądku ją daje . Gorzej już z menadżerami... w prawdzie nowy mgr ma mniejszą stawkę ale róznica nie jest kolosalna.... . W żadnej teoretycznie nie liczą zabawki ale u mnie nikt nie robi z tego problemu że pracownicy pomagają szczególnie na tygodniówkach . NOCNY28 siedzieć w menadżerskim popijając kawę i ciasto z McCafe ewentualnie jakaś kanapkę oczywiście promocyjną wchodzisz do menadzerskiego a w koszu same pudełka po szamie ( jakby 10 pracowników tam jadło ) . Niestety teraz ludziom po awansie strasznie odbija myślą że są lepsi po SMC trochę uśmiech im schodzi z buźki kiedy są KZ a nie KS ( ej a czemu ? a jak? a po co? wiesz może ? ) jeszcze niech ma wtedy KS nie ogara to sam wiesz . Sam też nie mam problemu pomagać normalnie czy mając nocki chociaż tu to coraz mniej z racji tego ze jesteśmy 2h dłużej otwarci... obowiązków jeszcze więcej a 2h mniej . I co macie już dostawy robionę przez HAVI ?? ps zróbcie porządek z WRIN-ami szczególnie w suchym i prawdźcie czy wszystko jest inwentaryzowane :) bo jak coś macie pod złym wrinem lub nie ma na inwentarce to zaśmiecicie suchy :) . Osoby z biura lubią okupować serwis prezenter albo lać tą cole :) ewentualnie zaraz muszą jechać hehehe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
słuchajcie czy ktos wie gdzie jest na necie ksiazeczka joc?? potrzebuje standardy robienia kaw w mc cafe, ma ktos jakas rozpiske? bardzo prosze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość KZ 2
mi się nie zdarzylo aby kons.pomagal bo jest ruch jak wpadnie to raczej telefon do góry ze kanał,za mało ludzi,za wolno się ruszamy i tp nawet nam się zdarzylo ze bardzzzzzooooooo wysooooooooooooka gora wpadla i co ?zero podejścia do kz tylko z sali napisał maila co jest nie tak bo on akurat siedzi :( dramat straszny jest ten brak szacunku dla ludzi dzięki którym ta gora ma kase i to niezla co miesiąc siedziac przy biurku i operując cyferkami i te ustawione opskampy raz w roku maja cos zmienić??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
@gość dziś - w jocu nie ma rozpisu kaw (jako tako). Poproś mgr o manual z McC, albo przynajmniej build upy. Na necie nie sądzę, żebyś coś znalazł/a. Rada: Jeśli masz konto na strefie... Użyj wyszukiwarki z głównej strony :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Co wpisywac w ta wyszukiwarke?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Mam pytanie Mam taka sytuacje iz teraz w lipcu mam 4 dni wolnego w grafiku ze wzgledu na moja dyspozycyjnosc a pozniej ide na urlop wypoczynkowy. Czy pracodawca moze cofnac mi urlop jesli przed jego rozpoczeciem zloze wypowiedzenie 2 tygodniowe ktore zakonczy sie razem z koncem mojego urlopu???. Czy jesli podam szefowi wypowiedzenie umowy z zachowaniem 2 tygodniowego okresu wymieniuonego w umowie o prace bede mogla isc na ten planowany urlop czy moze on mi go cofnac i kazac pracowac przez te 2 tygodnie??? Bede wdzieczna za odp

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nocny28
To nie ma znaczenia, z reguły pracodawcy chcą żeby należny urlop wykorzystał pracownik przed rozwiązaniem umowy, a jeżeli nie wykorzysta wówczas za niewykorzystany urlop musi wypłacić ekwiwalent. Fakt, że jeżeli zajdzie taka konieczność może wezwać Cię do pracy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lemsak
Nie jest teraz tak najgorzej, na forum gowork.pl/opinie_czytaj,1549 wiekszośc osób chwali mc donaldsa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nocny28
Tak? To dlaczego jest tak duży problem z pracownikami?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ObeznanyMakowiec
na tamtym portalu z tego co widziałem komentuje się konkretne restauracje a nie McDonald's jako korporacje . Chyba każdy wie że wszystko idzie odgórnie kierownik ma tyle do gadania do żyd za okupacji . Ja osobiście nic nie mam do kierownika ale strasznie mnie irytują osoby z marynarskiej 15 ! Te osoby są oderwane od rzeczywistości obecne restauracje i system w jakim się pracuje w nich różnią się kolosalnie od tych które działały kilka lat temu .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
obeznany zglos się do konkurencji wal to idz gdzie indziej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jak wygląda praca na nocnej zmianie w mcCafe?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ObeznanyMakowiec
GOSC : wszędzie dobrze gdzie nas nie ma... raczej chciałbym coś swojego otworzyć ale nie mam kilku mln na licencje.... a te inne opcje z mniejszym wkładem to w moim mieście raczej już zajęte ewentualnie jest jakiś odpowiednik ala McCafe . GOSC2 : ale o co Ci chodzi jaka zmiana nocna na McCafe ? . Mówisz o takiej sytuacji że przychodzisz i doczyszczasz obszar McCafe , porcelanę i inne pierdoły ? bo jeśli pytasz o maka 24h to nie ma nikogo typowo z McCafe ( nocka ogarnia ) . Napisz dokładnie o co Ci chodzi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Hej. Czy testy z nowych promocji są wszędzie takie same czy każda restauracja układa sb sama? Bo wzięli mnie z zaskoczenia i tylko wytrzeszczylam oczy na widok pytań o koejnosc zalewania kaw jak ja w życiu na beverydżu z bliska nie widzialam.. No i muszę napisać drugi raz także proszę o pomoc 1. Jaki jest standardowy czas obsługi gościa? Bo napisałam 5 min ale potem stwierdzilam tak jakos za długo chyba xd 2. Jakie były produkty w poprz. promocji wiem że kanapki ny beef, bbq, frytki amerykanskie i co jeszcze? Nie pamiętam o co tam jest szczególnie pytali a dostępu do strefy nie mam bo kierownik nie dostał mojego maila do akceptacji :/ Ogólnie jeśli chodzi o pracę najbardziej denerwuje mnie to że często dostaje się opierdziel za inną osobę. Bo akturat ty stałe chwilowo w tym miejscu gdzie coś zostało wcześniej spieprzone a nie ma przecież czasu się kłócić i tłumaczyć. Chyba że tylko ją mam takiego pecha, ostatnio jednego dnia wysiadly mi wszystkie frytury, zgubilam dwie ryby w drodze z uhc do kanapki i mam na ręce piękne oparzenie w kształcie koszyka do frytek :d Na dłużej nie polecam tej pracy, chyba że ma sie plecy, potrafi sie dobrze ustawic i walczyc o swoje albo jest się lekkim masochista xd

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
co? W jakim ty kolchozie pracujesz?? Bo rozumiem, ze to nie zaden test instruktorski? U nas nic takiego nie ma i nie bylo, a bylismy juz pod rozna kadra. Oczywiscie czasem sie o cos spytaja czy przeczytales memo, albo najnowsze promo, ale bez nerwow. Zmien bude, albo prace... Czasy... To to jest w notatkach dodatkowych. Jak chca wypytywac to niech udostepnia materialy, a nie... Nie daj sie dymac przez jakiegos chorego kierownika czy wlasciciela, bo szkoda nerwow i zdrowia na te prace. W zamian nic nie dostaniesz, oprocz garba na plecach.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
GOSC1 : Powiem Ci tak nie ma takiego wymogu odgórnie ale są restauracje gdzie układa się takie pytanie ( u mnie też ) . Jeśli nie miałeś szkolenia z danego stanowiska po prostu nie uzupełniaj napisz nie miałem szkolenia ( niech pretensje mają do osoby która zajmuje się szkoleniami ) . Trochę nie czaje ile czasu pracujesz? że nie pytasz jakie były kanapki w poprzedniej promocji ? ( jeśli nie pracowałeś w poprzedniej promocji lub okupowałeś frytkę to napisz również na owym teście ) . Co do dostępu raczej musiał dostać e-mail aktywacyjny a jak nie to niech to zgłosi do Puchalskiego .Moja rada nie spinaj się większosć nie pamięta jak sama zaczynała szczególnie Ci oporni kiedyś na wiedzę .. . Trafiłeś na taka budkę że każdy się Ciebie czepia i tyle łatwiej złożyć na nowego :) . GOSC2 : co takie zdziwienie ? u mnie co jakiś czas robimy testy nie po złości tylko dla dobra każdego pracownika . U mnie nowa promocja jest wywieszana zawsze w crew room-ie jak tylko przyjdzie Nabit ile osób to czyta ? MAŁO . Później taki idzie na kasę i nie wie wogole co w tej nowej promocji a już nie wspomne jak ktoś stoi często na kuchni i nie wie jak kanapki robić mało to poważne nie? . Albo nie wiedzą że jakiegoś np ciatsta nie ma już od 2miesięcy ( bo po co czytać ) . Dam sobie rękę uciąć że u niego w pudce było podobnie :) . PS wczoraj natknełem się na post sponsorowany przez McDonald's odnośnie '' kariera w McDonald's '' . Przeczytałem wszystkie posty ogólnie stwierdzam że większośc wpisów wyśmiewa prace w McDonald's druga cześć osób ( byli pracownicy ) pisali jak jest na prawdę nie w ulotce ( elastyczny czas pracy , awanse , premie ) . Mam nadzieje że biuro sobie poczytało jak jest na prawdę co sądzą o pracy byli pracownicy ( i co myślą zapewne obecni ) i co myślą o pracy w McD goście . Szczerze mówiąc nie wiem co oni muszą zrobić żeby zmieniła się opinia na temat tej firmy . Ta 1 nieszczęsna reklama '' może frytki do tego '' zrobiła pośmiechowisko menadżerów ta kolejna kampania ' wierzymy w młodych '' nie lepsza ludzie na FB mcd wyśmiali ich lub pisali byli pracownicy jak jest na prawdę . Ostatnio czytałem ciekawy artykuł IKEA w (stanach lub szwecji ) podniosła pensje dla pracowników i co się okazało ? ludzie pracowali wydajniej ! mniej wydawali na szkolenia nowych pracowników , nie tracili czasu na rekrutacje - sumując w totalu wyszli na plus . Ciekawe kiedy ten obóz pracy to zrozumie .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nocny28
Obeznany nie zrozumie, wiesz, że politykę firmy nie kreują Panowie z zza oceanu tylko tu na miejscu. Musiałyby się zmienić twarze z innym spojrzeniem na to wszystko, i masz rację oni na takim traktowaniu pracowników więcej tracą niż zyskują. Tam na górze nie zmienią się ludzie i poglądy. To tak jak w polityce.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Cytuje managera: " może ci się wydawać że jak stoisz na kuchni to cię takie rzeczy nie dotyczą ale jak wchodzi nową promocja to wszyscy muszą znać ją na pamięć bo to jest BARDZO ISTOTNE " a test dostalam od razu po wejściu do pracy nawet nie mając kiedy przeczytać w logu że jest wgl jakaś nowa promocja. I mam się przygotować i napisać drugi raz "bo mnie zjedzą" za to że napisalam najsłabiej (przemilcze już fakt że inni dostawali test na przerwę i pisali go grupowo w crew roomie a ja sama w menedzerskim.) Ja tam nie narzekam bo gruszek na wierzbie się nie spodziewalam i długo tu nie bd pracowac, no ale taka niesprawiedliwość jest jednak irytujaca. Wychodzi na to że mam olewczy stosunek do pracy a tak wcale nie jest. Pytam jakie były produkty w poprzedniej promocji bo pracuje od czerwca ale tylko na kuchni i nie jest mi znana oferta np deserów. A takie pytanie dostalam, co jest bez sensu moim zdaniem no ale nie pierwszą rzecz bez sensu w mc i nie ostatnia. Więc ile wynosi ten standardowy czas obsługi gościa?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
NOCNY28 : wiem doskonale dlatego wg mnie tym bardziej powinni to sobie uświadomić ( bo nikt im nic nie narzuca ) . Pewnie że tracą kiedyś ludzie nawet Ci zwykli pracownicy bardziej się przykładali...a teraz nawet menadżer potrafi mieć w************** Jeszcze te budki jako tako ciągną bo w każdej znajdzie się z 4-5 menadżerów idiotów ( jestem wśród nich ) i kilkoro pracowników którzy są ogarnięci a reszta to jakieś odrzuty przychodzą nie ogarniają wychodzą . Wszystko ma swój czas mam nadzieje że coraz więcej ludzi zacznie mówić o swoim niezadowoleniu oni tylko wymagają ( szczególnie od menadżerów ) a nic od siebie nie dają . gosc: to lipe masz jeśli tacy idioci są menadżerami . Ja bym tego nie pisał skoro oni mają takie podejscie albo wszyscy osobno albo razem . PS na SWOJEJ przerwie też bym nie pisał bo to Twój czas . U mnie prosiliśmy na menadżerskiego po 1 osobie w czasie ich pracy .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Haha no jasne pojde i powiem "ja tego nie pisze nara dziękuje" :d jednak do końca sezonu chciałabym pracować wiesz :) dlatego nawet ani się pewnymi rzeczami nie przejmuje ani nie zamierzam o nic wyklocac. Nie bd też za nikim latać i truc d**y o dostęp do strefy ani o bonifikarte jakąś, a ja i tak nie dam tej firmie swoich pieniędzy o nie xd kanapeczki zawsze z domu. A mógłby mi ktoś powiedzieć jaki jest standardowy czas obsługi gościa proszę??? :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jak masz powyżej 5 minut shopperek niezaliczony i leciiiiiiiszzzzzzzzzzzz .inne czasy się nie liczą

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
210s

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
no i co jak ktoś wam z promocji "testów" nie zalicza? Leci? W tym momencie, kiedy nie ma rąk do pracy i każdego mongoła zatrudniają (najlepiej z grupą), który po 20 weryfikacjach nie wie jak się robi mcchickena? :P. To problem pracownika. Jak się zes.ra pod siebie, bo ktoś mu zamówi promocyjną kanapkę i nie wie co powiedzieć, albo nacisnąć to się nauczy. Autorka trafiła na debilną budkę z przełożonymi, którzy wywierają bezmyślną presję. To tak jakby gnoiło się nowego pracownika kuchni, że nie umie zrobić kawy z McC, chociaż są banalne, albo na odwrót. Ile szanownych pracowniczek-serwisantek McC pracuje długo, a nie wie nic o kuchni? A daj im test ile sek reakcji ma inicjator, jaki jest czas na zrobienie kanapki na mfy przy 1-2 osobach? Jak się tostuje bułki typu classic na kuchni BOP, a MFY? Będą wiedzieć? Nie sądzę. Chcecie robić "testy" to je dzielcie pomiędzy osoby ogarniające wiele stanowisk/instr, po nowych, bo takimi dojazdami, że ktoś jest beznadziejny daleko się nie zajedzie! Ta budka musi dobrze się trzymać! Ale to jest prawdopodobnie zbyt skomplikowane i czasochłonne. Lepiej robić bezmyślne testy mierząc wszystkich swoją miarą. Ja wiem o co chodzi. Tylko tu autorka poprzednich postów ma racje. Jest wiele niesprawiedliwości i bezmyślności w poszczególnych, jeśli nie większości budek McD. Dlatego ty zapieprzasz, a taki "swing manager" awansowany za ładny uśmiech ma to wszystko gdzieś i ciągnie taką samą stawkę, jak ten któremu zależy. A memo wisi w crew roomie... A oni pisali na przerwie... A czas przed pracą to czas przed pracą nie płatny, a przerwa to też czas dla pracownika, tak samo jak nie musi mieć chęci czytać tego na komputerze osobistym... No i jak tu iść na ugodę, jeśli ktoś szuka problemu na siłę?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja nie mówię żebyś poszedł i powiedział ja nie pisze. Tylko poinformuj że miałeś szkolenie z tego i owego . Swoją drogą nie wiem po co robić komuś taki test jeśli jest na okresie próbnym i widać jak u Ciebie nie byłeś przeszkolony ze wszystkich stanowisk ( a pytanie o poprzednią promocje to głupota do kwadratu ) . GOSC2 u mnie nikt nie leci z tego powodu bo po 1 nie dajemy takich testów osobom które są na okresie próbnym... i to zależy jakie kto robi błędy jak ktoś nie wie jaką jest nowa kanapka lub jaki jest jej skład to mają się nauczyć i będą z tego pytani wtedy kiedy będą pracować . I nie mówiłem o tym żeby pisali jak robić kawy z McCafe tylko pytanie o ciasto które było już wyprzedane nawet nie wiedziali jak one się nazywa . Takie testy nie sa bezmyślne o ile ktoś robi je z głową a w przypadku kolegi wyżej ktoś na siłe chce być fajny ( ps dla instruktorów nie robimy testów ) . Co do niesprawiedliwości w mcd jest jej sporo... jeśli chodzi o awanse zawsze ktoś ma jakieś ale jak osoba X dostanie awans a Y nie! . Wiele osób nie dostaje awansu na mgr z prostego powodu za X czasu srali by do własnego gniazda ( jednego mgr takiego mieliśmy ogólnie nic mu się nie chciało , straszył kierownika biurem , buntował pracowników '' po co zapie... szanuj prace , ma serwis ? po co robić dostawę '' , wszystko po zebraniu mgr wiedzieli pracownicy albo zdjęcia robił ) . Jak ktoś jest menadżerem to doskonale wie że o pewnych rzeczach lepiej przy pewnych ludziach nie gadać ! Więc jak ktoś ogarnia ale ma za długi język to przeczytaj co napisałem wyżej i już wiesz czemu nie jesteś menadzerem . Raczej nowi menadżerowie nie mają stawek takich samych jak Ci ze stażem ( u mnie na 10mgr sa 3 stawki ) . Każdy kto ma olej w głowie i pracuje X czasu za Chiny ludowe nie powie jaka ma stawkę każdy powie że mało albo taka jak inni tu za 10gr więcej ludzie potrafią Cie znienawidzieć lub obrobić dupę . Temu też pisałem że ja bym na przerwie nie pisał a w czasie pracy pracownika ta jego budka dziwna jakaś :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
no to widzisz u mnie chyba jest na odwrót. Najlepiej iść i właśnie powiedzieć kilka rzeczy pewnym osobom przy komputerach, albo wejść w tyłek naczelnym smerfetkom i wtedy o tak poprą cię na zebraniu. Nie mówię, że każdy to kabel, ale tutaj to każda pierdoła czy osobista czy zawodowa wyjdzie. Kiedyś ktoś mi powiedział, że kablowanie jest wpisane w rolę mgr :). Co do stawki. To tak ogólnikowo napisałam i wiem, że nikt się nie pochwali swoją stawką, ale są u nas dobre osoby, które mają a przynajmniej miały taką samą jak taki manager "na odwal się babo". Widzisz, może u ciebie szef ma inne podejście, a wiesz że oni też są różni

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość glodny
Tak się zastanawiam... Co trzebaby zrobić żeby dostać dyscyplinarke ? Nadgryzc burgera podczas jego przygotowywania? :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
@glodny wczoraj - też. Jak się chce to zawsze można znaleźć coś na kogoś i na*rać w papiery

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
haha naczelnym smerfom :D . Ta wiesz gdybym miał chodzić ze wszystkim do kierownika to myślę że ok 5 osób zostało by zwolnione . Osobiście wołam taka osobę do menadżerskiego i wole powiedzieć w 4 oczy . Tu raczej jak jakiś menadżer wymaga to często posądza się go o podpie,,lanie . Jeśli chodzi o kierownika to nie narzekam ale poprzedni też był ok ( za to ten 1 potrafi dać podwyżkę UWAGA 10 gr :D ) . GŁODNY : z tym to nie problem tylko później masz to w papierach i wątpie że ktoś Cie przyjmie w normalnej pracy . Ostatnio jedna chciała zataić to ale i tak wyszło że kradła w poprzedniej pracy automatycznie jak tylko przyszło wypowiedzenie to je dostała :) Więc jeśli myślisz że Cie nie zwolnią bo jest lipa z pracownikami to się zdziwisz :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×