Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Łodzianin

Praca w Mc Donalds

Polecane posty

Gość MakowaPolska
Hmm jak ja zaczęłam pracować też nie bardzo mogłam się wpasować w pewien poziom żartów, ale rada aby być sobą jest najlepsza, dzisiaj pracuje, robię swoje i rozumiem, że pewne wyluzowanie w pracy może być pomocne aby się uśmiechnąć i nie zwariować. Poza tym większość to ludzie młodzi lub bardzo młodzi z bardzo różnych środowisk i też staram się (za tę jakże wygórowaną stawkę za zasuwanie na maxa i klikadziesiąt obowiązków jednocześnie) mieć to na uwadze i po prostu robić swoje :) Pozdrawiam wszystkich pracowników Maków :-). Plusy pracy jakie ja widze: regularna wypłata, w miarę elastyczny grafik, dużo fajnych osób. Minusy: wielkość tej wypłaty, zmiany trwające po 10 a czasem 12 godzin i tak kilka dni pod rząd, i też co się zdarza "niefajne" osoby które jak są na zmianie to zmiana jest ciężka do przetrwania :D

Gość gość
gość 2018.03.31 - a) personalne od czegoś są m in żeby rozwiać twoje wątpliwości co do grafiku b) w makach grafiki pod kątem pewnych oznaczeń mogą się różnić, ale obstawiam: dw35= przerwa 35h, off4= czwarta niedziela wolna, dw#= dzień wolny i off#= także dzień wolny. Co do krateczek to nie wiem może tak oznaczają sobie np. twoją prośbę. U nas pracownicy mają po prostu off poza jakimiś urlopami itd.

Gość gość
czyzby na mistrzostwa znow zawitała powtórka?czyli burgerek z buraczkami. w kółko to samo....czemu nie ma np. Big tasty bekon....a może pomyśleli by na czymś nowym,,,, za chwile znow powrót drwala i tak wkoło...

Gość gość
Wydobywaj kryptowaluty podczas przeglądania internetu! Zainstaluj dodatek do przeglądarki z tego linku i ciesz się wydobytymi bitcoinami już teraz! Zarabiaj bez wychodzenia z domu! https://getcryptotab.com/687296

Gość gość
Praca w fast foodzie to raczej nie jest robota na cale życie, wiadomo… ale dla wielu uczniów czy studentów to bywa idealne rozwiązanie. W niektórych barach http://pracalubuskie.pl/praca-w-sieci-fast-food/ działają w końcu systemy awansów wewnętrznych i dla wytrwałych awans jest naprawdę czymś realnym. Też kiedyś pracowałam w takim miejscu i faktycznie robota ciężka, czasem po kilkanaście godzin na nogach jesteś, ale fajny zespół rekompensuje niedogodności…

Gość wyjadaczmakowy
A jak jest z awansem na menadżera, prosze o odpowiedź "obyte" osoby. Młodszy menadżer- serwis, potem kierowanie zmianą (oczywiscie jak kierownik sie zgodzi) to jakie stawki ? Dziekuje za przydatne odpowiedzi :)

Gość gość
Ile zarabia instruktor brutto na godzinę? Przez jakie "testy" trzeba przejść, aby awansować na instruktora i po jakim czasie można starać się o awans ?

Gość gość
Gdy otwiera się nowy McDonald's to raczej każdy się wszystkiego uczy. U mnie menagerami są dziewczyny po 22 lata, które pracują około 2-3 lat, a jedna ma 20 lat, dopiero co szkołę skończyła, więc nie przesadzajcie, ze to takie trudne awansować.

Gość gość
powodzenia w awansach wam zycze...guzik nie kasa a na głowie więcej jak sporo... to tylko ładnie brzmi menedżer i nic więcej....

Gość gość
A wiecie coś na temat stypendium dla studentów pracujących w maku? Na czym to w ogóle polega? Wiem, że na ten temat jest wszystko w strefie McDonald's jednak nie mam tam nadal dostępu.

Gość gość
Też jako studentka pracowałam w Mc Donalds, ale z czasem, dzięki tej stronie http://lubelskie-praca.pl udało mi się znaleźć lepsza pracę i to już w biurze. Nie zmienia to faktu, ze taka praca z gastronomii to nie najgorszy sposób na dorobienie dla ucznia lub studenta. Zwłaszcza, że znane sieciowe restauracje oferują całkiem dobre warunki, ale narobić i tak się trzeba.

Gość gość
Hej, może ktoś powiedzieć mi jak jest z wolnym? Ile wolnego przysługuje na 3/4 etatu i jak ustalany jest grafik, z jakim wyprzedzeniem? Jak wygląda pierwszy dzień przy podpisywaniu umowy i szkoleniu bhp, czy tego samego dnia jesteśmy już oprowadzani po kuchni? Ile trwa takie szkolenie i czy ono jest przeprowadzane na miejscu w restauracji?

Gość gość
Jakie dokładnie są stanowiska? Mógłby ktoś dokładnie wytłumaczyć co się na nich robi, bo za niedługo podpisuję umowę i stresuje się pierwszymi dniami, że nie dam sobie rady......

Gość gość
Opiszę jak to jest u mnie. Grafik zaczyna być ustalany około 20 dnia miesiąca, a gotowy do wglądu może być 22 dnia a nawet 28. Wolne na 3/4 etatu to już sprawa indywidualna. Ogólnie w tym miesiącu przysługuje 126h , ale chyba w każdym maku pracownicy mają dodatkowe godziny, które nawet dochodzą do pełnego etatu. Jeśli zależy Ci na typowym 3/4 to musisz powiedzieć. Pierwszy dzień to szkolenie, podpisywanie umowy i innych papierów. Dostaje się tego dnia też ubrania. Trwa to wszystko około 2,5h. Ma to miejsce w miejscu pracy. Po kuchni na szkoleniu oprowadzana nie byłam.

Gość BIGPAWLO
Witam, mlodociany na wakacje pelen etat (dla mnie to 40h w tygodniu) ile dostane na godzine netto

Gość gość
Dostaniesz chyba tyle co normalny pracownik czyli z dodatkiem za pranie 11,49 zł netto.

Gość gość
W weekend na kuchni będzie wesoło...big maki po 5zł.Trzymajcie się bracia z kuchni :-)

Gość gość
Jak po 5 zeta big ??? na kuponach nie ma

Gość gość
Magdalena P nadal was terroryzuje na Stawowej?

Gość MMIIRRAABELLKAA
Cześć, powiedzcie mi proszę dokładnie jakie są obowiązki lidera gościnności?

Gość gość
U mnie w maku lider goscinnosci chodzi po sali, pomaga przy kioskach zamawiac, rozmawia z goscmi gdy np. Czekaja na zamowienie albo nie moga sie zdecydowac co wybrac Trwa to do 20 chyba a pozniej lider goscinnosci robi to co zwykly pracownik, u nas najczęściej kasa albo drive. Stawka menagerska wiec super jak ktoś lubi kontakt z ludzmi :)

Gość gość
Gość 14:14 Dzięki ;) A jaka to stawka? Domyślam się, że jest to zależne od lokalizacji, ale tak mniej więcej? No i jeśli już wiadomo jakie obowiazki, to chciałam się dowiedzieć czegoś więcej. Np. Czy byłabym traktowana jak zwykły pracownik? Czy bardziej jak menager?

Gość gość
Jak sz*ata do podłogi :P A jesteś z "łapanki" czy pracujesz już maku i przesunęli cie na LG? W obu przypadkach nie wlewaj sobie za dużo, bo lg o ile nie pełni tego swing, to zwykły robol. Stawka jest teoretycznie podniesiona, ale u nas nie na menadżerską, bo przepraszam za co? Obstawiam, że jest to gdzieś w granicach 14-15zł brutto.

Gość gość
Nikt nie powie dokladnie ile zarabia...ja tylko slyszalam, ze to stawka menagerska ktora wynosi u mnie okolo 17 zł brutto. A w maku menager nie jest postrzegany lepiej bo robi to samo co zwykly pracownik i jeszcze ma sprawy papierkowe i żale klientow... Menager to tylko ladna nazwa.

Gość gość
U mnie zwykły pracownik ma 14 brutto bez zadnych dodatkow za pranie wiec oczywiste ze lider goscinnosci ma wiecej i wielkie oburzenie bylo ze za chodzenie po sali zarabia tyle co menager ;) ale nie kazdy lubi az taki kontakt z ludzmi, bo jednak trzeba podchodzic, zagadywac, dzieciom balony rozdawac, pomagac przy wyborze itp.

Gość gość
To takie trochę wchodzenie ludziom do du.py :S

Gość gość
Jak jest u was z przerwami? Mozecie wyjsc po za teren Mc Donald's np. do sklepu na przerwie?

Gość Obeznanymakowiec 1
Lg ma najniższa stawke mgr w danej siatce placowej. Dwa LG jest ważniejszy niż AKZ przynajmniej dla biura bo nie mi jako KZ

Gość gość
Ja wychodze na przerwie czasami, nie wiem czy mozna. Nikt na ten temat nic nie mowil ;)