Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Łodzianin

Praca w Mc Donalds

Polecane posty

Gość gość
Wolałbym w więzieniu wylądować lub w psychiatryku, istny obóz pracy po prostu, totalne niewolnictwo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
W maku przy duzym ruchu praca jest naprawde ciezka...stres, bieganie, krzyki, brak przerwy, praca po kilkanascie godzin. Niektorzy rezygnuja po kilku dniach. Ja mialam byc tylko na 3 miesiace, a pracuje juz pol roku i nie mysle o innej pracy pomimo tego wszystkiego. Mam porownanie, bo pracowalam w miejscu gdzie przez 8 h siedzialam i moglam wszystko w ciszy, powoli zrobic... Tamta praca bardzo mnie nudzila i juz nie moglam wytrzymac, a w maku pomimo wszystko podoba mi sie ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Czy na rozmowie kwalifikacyjnej wymagane są świadectwa pracy? Nie mam takich dokumentów z pracy dorywczej w wakacje, a wpisałam ją do CV i teraz nie wiem, czy po roku mam pisać do dawnego szefa z prośbą o to świadectwo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Pytają się o świadectwo pracy, czy takowe posiadasz. Jeśli nie masz, No to trudno

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość24313
straszne g****o jakbym mógł nie poszedł bym drugi raz jak to wygląda w rzeczywistości? część ludzi jest w porządku, część nie, zazwyczaj ta nie to stare k***y, którym się już w łbie przewraca. przyp*****lanie się o coś na co nie masz wpływu to istna codzienność. nie jestem w stanie zrozumieć jak można tam pracować przez dłuższy czas, ja w zasadzie dzisiaj składam wypowiedzenie. będzie to 2 miesiące pracy, wystarczająco by stwierdzić, że nigdy więcej nie będę tam pracował, ani jadł, bo ta super higiena to jest pic na wodę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a no i ta super jakość MC.letnie albo wręcz zimne burgery i frytki...często zleżałe...wchodząc i zamawiając chciałbym dostać mieso prosto z grilla i swiezo usmażone frytki...a nie trzymane 30 min w podgrzewaczu...restauracja to podobno jest ....heheh

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Może zajrzy tu ktoś, kto pracuje w McDonald's albo ogólnie zna odpowiedzi na moje pytania. ;) 1) Jeśli mam zaproszenie do McCafe na dowolną średnią kawę i ciastko, to mogę zamiast tej kawy wziąć to mniejsze Iced Frappe? Wiem, że te zaproszenia nie są nabijane na kasę bo raz korzystałam, a te kawy co są wypisane na zaproszeniu wszystkie są na ciepło. 2) Jak zamówię w kiosku to mogę zapłacić gotówką? 3) Mam kupon za wypełnienie ankiety na duże lody z polewą, mogę ten kod wpisać w kiosku? 4) Czy jest opcja wymiany sosu w kanapce/wrapie na inny zamawiając przy kasie? 5) Czy można zamienić składniki kanapek/wrapów bez dopłaty? Czyli np. bekon zamienić na ser, albo placek ziemniaczany zamienić na dodatkową jajecznicę? Będę wdzięczna za odpowiedzi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
1. Frappe to nie kawa tylko napój kawowy więc nie 2. Tak 3. Nie 4. Nie, możesz zrezygnować z sosu, ale nie ma możliwości zamiany bez zmiany ceny. Np. We wrapie rezygnujesz z majonezu, ale za ekstra porcję oniona lub tabasco się płaci 5. Jak wyżej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość KOŚCIEC
Jak to jest z pracą w McD...? W moim przypadku natrafiłem na mega ekipę(oczywiście jest kilka osoób co szczerze są czarnymi owcami ale ważne że jest z kim pogadać w gorszych chwilach czy też dobrze się z kimś pracuje i chodzi mi tu głównie o współpracę).Pod względem tej całej umowy z dopełnieniem-żenada bo skoro już pracujemy tyle h ile wynosi pełen etat to po co dawać inaczej.Grafik-faktycznie starają się dopasować do naszych możliwości ale bywa czasem różnie co całe szczęście zdarza się rzadziej.Jeśli chodzi o wynagrodzenie-mogliby sporo zmienić tzn podwyższyć.Nieraz są tak duże tłumy że nie wiadomo w co ręce włożyć.A płaca taka sobie bo nie płacą dodatkowo za np pracujące święta czy niedziele a jak wiadomo zarabiają wtedy najwięcej.Minusem jest to bo niestety tak bywa co roku iż w wakacje przychodzą młodziki do pracy-i dostają o wiele więcej niż np pracownik,który ma ponad rok doświadczenia.I ten pracownik z doświadczeniem musi jeszcze tego młodzika przyuczyć...tak więc McD może warto pomyśleć o sprawiedliwym traktowaniu swoich pracowników? Ach i te ukochane przez pracowników kontrole z góry na drivie...co nieraz potrafią zamiast zmobilizować pracownika do dalszego działania to jest na odwrót-łzy i brak wiary w siebie.Czy ci co tak kontrolują przeszli jakieś kursy psychologiczne?Bo czasem mam wrażenie że zostali wzięci z ulicy bo to co czasem wychodzi z ich ust jest ochydne.Oczywiście są tacy do,których nie mam zarzutu ale jest ich zdecydowanie za mało. A jak jest w innych restauracjach?Też bywa tak ciężko?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gość 2018.08.25 Dzięki za odpowiedzi. W sumie trochę lipa z tym makiem, przykładowo chciałabym muffina z jajkiem z dodatkiem sosu pomidorowo-cebulowego, to nie można. W KFC są na kasie przyciski "Bez" i "Zamień na", więc można za darmo wymienić składnik, poza tym dodatek sosu jest za darmo (tak jak dodatek sałaty czy cebuli). Jeśli danego sosu nie można nabić (np. do Zingera na kasie można dodać tylko ketchup lub majonez, a nie ma przycisku na sos BBQ czy majonez pieprzowy) to po prostu pisze się to w opisie albo przekazuje na serwis przez słuchawkę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jak na gastro, to naprawdę dobre warunki pracy. Choć bywały takie dni, ze nie wiedziałam w co włożyć ręce...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dlaczego dajecie osoby do wydawania zupełnie nieprzygotowane? Na przykład w Łodzi chłopak zupełnie nie wiedział jakie są zestawy i że jak się składa zamówienie to nie dodaje się do Happy Meal do środka zamówienie rodzica - okazało się, że zrobiono tak "aby było nam wygodniej nieść?" Osoby początkujące powinny przejść cały poczynając od kuchni aby mieć jakieś rozeznanie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie oszukujmy się w mcdonalds nie pracują żadne orły, więc nie oczekuj zbytniej błyskotliwości czy oznak choćby przeciętnej inteligencji. Krótko mówiąc pracują tam debile, jednak nie mają nic trudnego do roboty, żeby być dobrym pracownikiem wystarczy ostro harować a nie myśleć.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja pracuje w mcdonalds od wielu lat jako zwykły pracownik i od tego czasu przewinęło się tu z kilkaset pracowników i faktycznie mało jest błyskotliwych pracowników. Dobrzi pracownicy to ci którzy cięzko pracują, inteligencji tu nie potrzeba a nawet lepiej jak jej nie ma bo nikt mądry by się nie godził na taką pracę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dlaczego w maku nie ma w niedziele i swieta dodatkow ? Powinno byc 100%, a nie ma nic, a to wlasnie wtedy jest najwiekszy ruch.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość KOŚCIEC
Nie nazwałbym tych ludzi "debilami"...tam pracują po prostu Ci,którzy jedynie w tym mejscu mają możliwość ułożenia grafiku po swojemu.Nie trzeba dostosowywać się do pracodawcy.To jeden z plusów.Tak więc zachowajmy kulturę i nie używajmy tak obraźliwych słów.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość MartaWawa85
1.Dlaczego pracownicy naciskają na kasy samoobsługowe?Ponieważ takie dostają polecenia od menagerów bądź kierowników.To nie wina zwykłego pracownika...tak więc jak jesteście w Macu to nie wydzierać się odrazu na takiego zwykłego bidnego człowieka. 2.Dlaczego kasjer w restauracji bądź na drivie wymaga posiadania kuponów papierowych bądź aplikacji gdy GOŚĆ chce zamówić z kuponów...?Ponieważ takie dostał polecenie z góry od menagera bądź kierownika. Uwierzcie mi że bardzo ale to bardzo na to naciskają.Kasjerzy woleliby jak najszybciej obsłużyć klienta,tak by był zadowolony a te głupie wymogi tylko wydłużają czas obsługi.I czyja to wina?Tych co wymyślają te zasady.Bo jednak menager też musi być posłuszny :( Czasem jest tak że w pracy jest mało ludzi...bo po prostu nie ma kto przyjść do pracy bo albo po prostu nie ma chętnych do pracy w McD bądź są na zwolnieniach chorobowych.Ludzie piszą że jest syf...ale nie pomyślą np że przed 20 minutami były dwie wycieczki małych dzieci...a toalety są brudne bo niestety nieraz małe dzieci lubią się pochlapać,porzucać papierem toaletowym.Wiadomo,w pracy powinna być odpowiednia ilośc osób ale niestety najczęściej jest tak że nie ma tak dużej ilości...i nie ma opcji by każde stanowisko było odpowiednio zabezpieczone.Niestety.To najczęstrze realia tej pracy.Jestem menagerem.Wiem że są miejsca gdzie praca idzie gładko ale nie u nas.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Czy jako pracownicy na kasie mamy prawo nie obsluzyc kogos kto nas obraza, jest wulgarny i ma pretensje nie wiadomo o co?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
"Czy jako pracownicy na kasie mamy prawo nie obsluzyc kogos kto nas obraza, jest wulgarny i ma pretensje nie wiadomo o co?" U nas chłopak po prostu powiedział wprost gotkowi że ma w gdzieś obsługę kogoś kto jest zwykłym chamem :D :D :D no nie wolno tak mówić do ludzi ale mina tego gostka była bezcenna ;) Chłopak popracował jakieś 2 mies i odszedł.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dzień dobry, A może by tak... NOVA Centrum Edukacyjne? Zapisałeś się do szkoły, ale Twój kierunek nie wystartował? Szukasz ciekawego kierunku i potrzebujesz legitymacji? NOVA Centrum Edukacyjne da Ci to, czego potrzebujesz? Bezpłatne kierunki, własne pracownie specjalistyczne i nauczyciele z pasją? Tak, to u Nas Przyjdź z dowodem osobistym i zapisz się! Liczba miejsc ograniczona, dlatego zapraszamy, jak najszybciej! ul. Krakowska 17/14 Tarnów 143000350/796400893

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 123

Jaka stawka brutto godzinowa obowiązuje od stycznia zwykłemu pracownikowi? Bez dodatkow

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gosc

Około 13 zł brutto. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Onibus

nie za duzo. a ze wszystkimi dodatkami ile można wyciagnać najwięcej na godzine brutto?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Były makowiec

A o jakich dodatkach mówisz? Bo jedyny realny to chyba za godziny nocne A biorąc pod uwagę że zwykły pracownik nie ma ich dużo to będą to małe sumy no chyba że będziesz nocnikiem albo trafisz na bude w której pracownicy pracują na nockach np 24h. Reszta dodatków za pranie itp to są takie sumy że lepiej nie wspominać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×