Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gwiazdeczka eris

Kiedy jesteśmy gotowe na ciąze?

Polecane posty

Gość gwiazdeczka eris

Jestm od roku mężatka i stwierdziłam , ze juz czas na dzidziusia. Zastanawiam sie tylko czy mój organizm juz jest gotowy - tzn. od miesiąca nie biore tabletek anty, (dostałam normalny okres) ale czuje lekkie swedzenie w okolicach intymnych.Czy infekcja narządów rodnych miłaby negatywny wpływ na rozwój płodu?

Gość slyszalam ze dobrze
odczekac ok. pol roku z ciaza po odstawieniu tabletek anty. by wszystko wrocilo do normy :)

Gość gwiazdeczka eris
to troche długo:-(

Gość ktoś....
Jakie pół roku? Absolutnie nie. Conajwyżej dwa cykle ale nie ma przeciwskazań, żeby starać się odrazu

Gość po odstawieniu tabletek
trzeba poczekac trzy miesiace, a zaleca sie pol roku. Musi byc naturalny cykl. Od razu , to moze sie pojawic ciaza mnoga.

Należy poczekać 3 m-ce ,licząc od pierwszej miesiączki po odstawieniu pigułki w tym czasie organizm się ustabilizuje. Jednak w ciągu pierwszych sześciu miesięcy łatwo o ciążę bliźniaczą.

Gość gwiazdeczka eris
Czy powinnam brać jakieś witaminy aby wszystko wróciło do normy?

Gość gwiazdeczka eris
Jakie to wszystko dziwne -najpierw człowiek boi sie dziecka jak ognia a teraz jak chce to nie moze bo beda komplikacje.

Gość gwiazdeczka eris
spodziewasz sie dzieciątka?

Ja bym radziła udać się do ginekologs, zrobić badania i wtedy on powie Ci co powinnaś zażywać, czego nie i kiedy możesz się zacząć starać. Dziewczyny na kafe nie są lekarzami, żeby Ci dobrze pomóc bo każdy organizm jest inny.

Gość gwiazdeczka eris
Do lekarza juz jestem umówiona na wizyte ale miło usłyszec cos jeszcze od kobiet w podobnej sytuacji.

Gość tuszka
Co lekarz to inna opinia: ja spotkalam sie z taka, ze nie ma zadnych przeciwskazan, zeby starac sie od razu. W wielu przypadkachjest to nawet zalecane, bo zaraz po tabletkach latwiej zajsc.

Gość gwiazdeczka eris
Tak to jest z tymi lekarzami.CHcę zajsc w ciaze tylko zastanawiam sie jak wytrzymam całe 9 miesięcy bez zadnych tabletek itp.

Gość gwiazdeczka eris
myslałam o tabletkach np. w czasie grypy, bólu głowy

Dasz radę. Ja miałam paskudne migreny i myślałam że bez Saridonu sobie nie poradzę, ale jakoś sobie radzę - migrena praktycznie ustała u mnie w czasie ciąży. Na przeziębienie jest mleko z miodkiem i czosnkiem a w razie jakichś poważniejszych schorzeń cała gama lekarstw bezpiecznych dla kobiet w ciąży. Co do tabletek to radzę odczekać te 3 miesiące. Wbrew pozorom niektórym dziewczynom trudno jest zajść w ciąże zaraz po tabsach bo mają podwyższoną prolaktynę. Warto porobić podstawowe badania i toxoplazmozę - w razie czego wyleczyć przed ciążą ewentualną aktywną infekcję toxo. Warto brać kwas foliowy na 3 m-ce przaed zajściem w ciążę i zacząć przyzwyczajać się do zdrowego trybu życia. Cóż więcej mogę powiedzieć - POWODZENIA!!

Gość musisz sie poświęcić
nie ma dziecka bez bólu, dowiesz sie o tym niebawem

Gość gwiazdeczka eris
Dzięki dziewczyny. Mam jeszcze pytanie jak to jest z tymi infekcjami narzadów rodnych- jak sie je leczy w trakcie ciązy?

Tak sie stało ze w trakcie staran o Dzidzia złąpałam infekcje, a mimo to zaszłąm w ciaze. Podobno na początku ciazy często zdarzaja sie infekcje, mnie dopadła juz druga. Lekarz zbada co ci jest i przepisze odpowiednie środki. Mnie dał takie czopki dopochwowe, które mogą być stosowane w czasie ciąży. Nie ma obaw, jak to zwykłą infekcja, to nic sie nie stanie. Ja musiałąm z nia zyc przez 3 tyg. zanim doczekałam sie na kolejke do lekarza.Martwiłąm sie troszke, ale lekarz mnie uspokoił. Nie ma sie czego bać, ale w miare szybko podjać leczenie.

Gość niezależnie od ciąży
infekcje zawsze trzeba leczyć!

Gość gwiazdeczka eris
Zgadzam się z tym ze każda infekcje trzeba leczyć ale podczas brania tabletek łapiemy je jak lep muchy. Jak wyszłam z jednej to za kilka dni juz miałam druga - i tak ciągle. Teraz nie biore tabletek ale czuje ze dalej cos jest nie tak.

a ja czytalam gdzies,ze jesli urodzi sie dziewczynka,to moze miec zwiekszone prawdopodobienstwo raka narzadow rodnych w przyszlosci,jesli matka zaszla w ciaze zaraz po odstawieniu tabletek. nie wiem czy to prawda,ale na sto proc. gdzies na necie to czytalam,w jakims poradniku o ciazy. ja rzucilam tabletki na pol roku zanim zaczelam probowac.do tego w tym samym czasie rzucilam palenie,zaczelam brac witaminy,chodzic na basen i jesc wiecej warzyw.

Gość gwiazdeczka eris
I co jesteś w ciązy?

Gość ociec
Gwiazdeczko po co to gadanie, idź do ginekologa, zbadaj się, on ci powie co i jak :-)

Gość liwias
po odsawieniu tabletek czekalam pol roku, bralam folik i zaszalm blyskawicznie w ciaze.

Gość gwiazdeczka eris
Liwias i jak Twoje małe - urodziło sie zdrowe , nie było zadnych problemów?

Najpierw musisz oczywiście wyleczyć wszystkie dolegliwości. Koniecznie odwiedź lekarza. A potem radzę skorzystać z testów owulacyjnych, Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam gorąco.