Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Majoweczka

Termin MAJ 2006

Polecane posty

Gość gaga26
Witam! U nas strasznie dużo sniegu ja już chciałabym wiosnę. Kupujecie już coś dla maluszków? Bo ja nie mogę oderwac się od allegro

Halo halo... witajcie mamuski!!! My dopiero dzisiaj wrócilismy z poznania,byłam w domku prawie dwa tyg :) Gdyby nie brzusio miałabym idealne wymiary 90-60-90 a tak mam 90-90-90 hahaha czyli do tabeli mozna wpisac obwód 90 i 7 kg no i bedzie syn na 99%, wszystko mi idzie w brzusio:) czuje sie bardzo dobrze!!! ladybird-szkoda że nie mogłysmy sie zobaczyc:( ale napweno to nastapi...🌻 pozdrawiam was i wasze brzusie:):):)

witajcie kobitki. Ja mam już w pasie 87 ale niestety nie wszystko idzie mi w brzusio. Poszło też sporo w bioderka i nóżki. ALe kiedy indziej się tym pomartwie :D

Witajcie DUUŻEEE brzuszki Mój też już porządnie wyskoczył. Nie mierzyłam się, ale jest już całkiem spory i zaczynam mieć problem z przytuleniem sie do męża:) Muszę się pochwalić że ciąża bardzo mi sprzyja, czuję się świetnie (oprócz małego omdlenia w kościele na mszy) i naprawdę czuję się atrakcyjna mimo mojego sporego zderzaczka:) W piątek idę do lekarza. Caaały miesiąc czekałam na tę chwilę, bo znowu zobaczę moją dzidzię. Może poznam płeć?? Mam pytanko. Czy któraś z Was też ma takie skurcze gdzieś w okolicy kości ogonowej?? Czy może między kością, a macicą?? Ciężko mi zlokalizować ten ból. To są takie krótkie skurcze. Całą niedzielę mnie to męczyło. Może to jakiś ucisk??

witaj grzywa. Ja akurat nie mam zadnych skurczy, fajnie sobie masz że dobrze wyglądasz. Bo ja ostatnio wygladam tragicznie ;) ale podobno przy dziewczynkach tak jest (zabierają urodę mamusi :D) chociaż mąż mi ostatnio mówi że jakoś tak promienieje :) Ja póki co to widze, że usycham :D

chimera... jestem pewna że Twój mąż ma rację. Trochę więcej optymizmu!!!:) Może zrób coś dla siebie?? Kup obcisłą bluzeczkę z dużym dekoltem, zrób maseczkę, a może idź do fryzjera. Jestem pewna ze to poprawi Ci humorek. Okres ciąży to jedyna chwila kiedy kobieta może naprawdę jeszcze o siebie zadbać. Później niestety będzie brakowało nam czasu na takie rzeczy. Ja mam tylko jeden problem. Czuję się atrakcyjna, ale zero ochoty na sex. Zaczyna mnie to martwić, bo przed ciążą miałam sporu temperament, a teraz mężuś musi się sporo napracować żeby coś było:( biedny mężuś. LUDZIE KIEDY TO PRZEJDZIE??? Lekarz mówił że jak będę bliżej rozwiązania, to będę miała wielką ochotę. Ale jak ochota nie wróci???

jeżeli chodzi o seks, to ostatnio blokada całkowita. Ochota jest, ale jak mała zaczyna szaleć to zaczynam sobie wyobrażać co to dziecko teraz przeżyje. Tak mniej więcej i wtedy moje libido spada :( . Największą ochotę na sex miałam na początku 5 miesiąca , potem całkowicie mi przeszło, a teraz wyobraźnia bierze górę :) . Sama jestem ciekawa co będzie dalej. A co do ubioru i fryzury to napewno masz racje. Chyba wybiorę sie jutro do kosmetyczki na brwi i farbowanie rzęs. Za 20 złotych tyle przyjemności ;D

Hello! Dawno nas tu nie było... Pierwsza nowość - Dzidziulek kopie coraz częściej i coraz intensywniej, ale nadal zdarzją się dni, kiedy prawie nie czuję Bąbelka. Poza tym czujemy się świetnie. Dla Dzidziulka zgodnie z przesądem nic nie kupujemy, choć mamy już troszkę ciuszków w mieszkanku, które dostaliśmy od szwagierki. Za to Mamuśka i Tatko mają trochę nowych ciuszków - Mamusie nasze jeszcze o nas dbaja ;) Poza tym... Aaaa... co do kości ogonowej - nie mam takich skurczy, ale notorycznie boli mnie kość ogonowa, tak jakby była obita, jakbym upadła na cos twardego, myślę, że to skutek tego, iż duzo siedze, a niestety ciężar mojego ciała ciągle coraz więcej na plus... ;) A ja jestem coraz bardziej leniwa, boję się zeby studiów nie zawalić, ale dzięki Bogu i pani dziekan ;) mam indywidualną organizację i w razie potrzeby nie będzie problemów z przedłużeniem sesji... Co do seksu to wszystko u mnie j4est inaczej jiż teoretycznie być powinno - jak na początku ciąży niby miało mi się \"nie chciać\", tak miałam ochotę, a teraz... wolę pieszczotki i przytulaki, mam wrażenie, że przez to, że jestem sporo cięższa (tak dużo jeszcze w życiu nie ważyłam) nie mam już takiej ochoty. Chimerko gdzieś wyczytałam, że dobry seks jest bardzo dobry dla maluszklów, ponieważ, gdy macica sie skurcza, to tak jakby faluje i wtedy dzidzia ma tam milutko. U nas jakoś Maluszek nie odzywa się w tych chwilach... A w domku było cudownie... uwilebiam góry zimą, a tu tak paskudnie za nimi tęsknie i latem i zimą i wogóle cały rok... Buziaczki dla Was i Waszych brzucholków... I dziś na suwaczku zauważyłam... minęła połowa u mnie... teraz już z górki ;) będę sie toczyć ;)

Witajcie dziewuszki, buziaki z zasypanego Krakowa 🌼 Dobrze ze zaczęłyscie temat sexu bo mnie on jaknajbardziej dotyczy, nie mam wogule ochoty na sex, a jak juz mam to moja fizjonomia szfankuje i przepraszam za okreslenie ale na dole sucho jak na pustyni. Pozatym zaczyna mi się produkcja mleka co jeszcze bardziej zniecheca mnie do sexu bo jak sobie pomyslę że moje kochanie zbliża sie do piersi ściśnie je a tu sik w oko. :-D Wiec zastanawiam się gdzie ten najlepszy sex w życiu jaki nieby miał byc w ciązy. M.ój męzuś już się chyba pogodził z abstynęcja do porodu i zastepowania sexu nieustannym przytulaniem bo to mogłabym robić na okrągło.

Hejka Ciekawy wątek się pojawił. Moje libido w zasadzie nie uległo zmianie. Jak byłam chętna, tak dalej mam ochotę i to dużą. Cieszymy się z tego oboje, bo później pewnie będzie coraz mniej czasu na pieszczotki.. Dziewczyny czy jakoś ćwiczycie w ciąży? uprawiacie jakiś sport? ruch jest dobry, wskazany, tylko nie wiem co i jak.. Basen odpada, bo za zimno plus bakterii mnóstwo, spacery w taką pogodę gdy pada to żadna przyjemność, ale ćwiczyć trzeba. Seks wieczorami to chyba trochę za mało. Macie jakieś swoje sposoby na to, żeby ciało wzmocnić, tak aby poród później też był lżejszy?? 🌼 dla Was

Witajcie Kobietki dlugo mnie nie było, ale pozdrawiam Was wszystkie gorąco i życzę wszystkiego najlepszego na Nowy Rok...zdrowia zdrowia i zdrowia i miłości i żeby nam sie śliczne maluszki urodziły, a i oczywiście żeby ochota na igraszki w alkowach....wróciła, wszystkim mamusiom, którym ostatnio przeszła ;-) . Mnie nie przeszła ale nieco gorzej z realizacją....co druga pozycja niewygodna buuuu( znacie jakieś satasfakcjonujące dla mamy i taty jednocześnie?);-) Nasz Sylwster był jednym z najspokojniejszych w mojej balangowej kadencji ale za to w doborowym towarzystwie .... gdyż zrobiliśmy sobie Bal Ciężarówek.... bo sie troszke ich u nas namnożyło. Ściskam wszystkie mamusie i pozdrawiam gorąco P.S do tabelki u mnie proszę dopiszcie parę kilo u mnie bo waże 59 wg ostatniej wizyty u gina czyli jakieś +3 kilo, nie wiem ile mam w pasie bo zapodziałam centymetr gdzieś Buziaczki całusiaczki

Hej Qasandro co do ćwiczeń to ja znalazłam taka szkołę rodzenia, która prowadzi ćwiczenia dla kobiet w ciązy, mam zamiar się zapisac w przyszłym tygodniu, bo jest im potrzebna zgoda od lekarza prowadzącego, a ja ide do gin w przyszły wtorek. Jak do nich dzwoniłam to sie dowiedziałam, że zajęcia sa prowadzone dwa razy w tygdniu na sali, ćwiczenia wzmacniające i przygotowujące do porodu oraz raz w tygodniu na basenie, takim małym do rehabilitacji. Może w twojej okolicy jakiś fitness club albo szkoła rodzenia też prowadza takie zajęcia poszukaj warto, bo ja wiem po sobie że sama to sie nigdy nie zmobilizuje do żadnego większego wysiłku a i boje się żeby dziecki nie zaszkodzić.

Gość tatia
witajcie Kochane! co do sexu, to u mnie super, ciągle mam ochote, tylko fakt, brak pozycji wygodnych. Co do cwiczen to sie dzis dowiem, na 11 ide do szkoły rodzenia. Wczoraj zadzwoniłam, zaprosiła mnie połozna na dzis i jak mi sie spodoba to w przyszły wtorek ide do gina i mam przyniesc skierowanie. Chciałabym zeby tam było fajnie, poniewaz to kilka krokow od domu. Mysle ze spotkam inne ciezaroweczki z osiedla i bedzie z kim chodzic na spaCERY Z WOZKAMI. Co do sylwestra, to balowałam do 4 rano, cały czas tancowałam i spiewałam, bo mielismy karaoke. W piątek powtorka z rozrywki. Na niesiąc przyjechała moja siostra, ktora jest poło0zną i daje mi wskazowki co do porodu i zakupow. Mowi , ze w ogromnej wiekszosci jakosc i przebieg porodu zalezy od przygotowania i nastawienia rodzacej. Do tego gdy personel widzi ze ona wie po co przyszła to podwojnie pomaga. Powiedziała , ze szkoła rodzenia to podstawa, ze to nie zadenwymysł. Teraz zmykam popracowac chwile, ale jak tylko wroce to zdam relacje! A, przytyłam tez sporo, zwaze sie to podam, tak samo wymiar w pasie jest ogromny. Wszystko idzie w brzucho.

Czesc dziewczątka! Witam po przerwie. Przekażę wam radę od lekarza, jeśli tak jak ja macie schize ze twardnieje wam brzuch: Badać tylko na leżąco, położyć się na chwilę, rozluźnić i po 2 minutkach sprawdzić czy jest twardy. Mnie to do tego stopnia uspokoiło, że przestał mi twardnieć - ja mysle ze brzuszki twardnieja tez jak sie stresujemy. Ale lekarz dziala jak balsam. Co do akcji sex. nic sie u mnie nie zmienilo. Kreci mnie jak paraduje nago z brzuszkiem i tatuś mnie bzyknie :-) To strasznie sexy być takim niewinnym i uroczym grubaskiem :-) Ja mysle ze dzidziusie to lubia bo: OK, jeśli zalozymy akcję typu light fast shaking to malenstwo troche sie wytrzesie ale jesli mamie bedzie dobrze, to hormony od razu wejda w krwiobieg dzidzi i ona bez uzasadnienia poczuje sie bezpiecznie. A mysle ze orgazmy uspokajaja dzieci i nic im nie grozi :-) Brzuch srednio mi urosl, ale jestem przerazona, bo wazylam przed 51 a teraz mam 56 - to nic, bo kiedys mialam nawet 54 ale pojawil mi sie celulit na udach !! i troszke zwiekszyla sie pupa bo spodnie za ciasne! I ten celulit troche mnie martwi. Ale nie ma na szczescie jeszcze rozstepow. Jak zmieniaja sie wasze cialka ;-)??

Aha no i zapomnialam o najwazniejszym. Lekarka mowi ze jestem w 21 tyg i tak mniej wiecej musi byc. ALE moj dzidzius wazy 390 gram!! To za duzo!! Ona nie zwrocila na to w ogole uwagi ale ja doczytalam, ze powinien wazyc 350!! A najgorsze jest to ze nie mogla go zmierzyc bo sie zwijal w kulke :-) i wyszlo jej 12-14 cm glowa-pupka. Czy dziecko nie powinno miec 18 cm glowa-pupka?? zwlaszcza przy takiej wadze?? Inne wymiary sa ok, ale martwi mnie ze jak na swoj wiek bejbik ma spora mase do niewielkiej dlugosci. Tak juz jest od kilku tygodni, bo na ostatnim badaniu tez tak bylo. :-(

Cześć dziewczyny!!! U mnie z sexem wszystko prawie ok bo ochota jest ale trudno i długo trwa osiagniecie celu a nigdy nie miałam z tym problemów hihi... Co do kości ogonowej to jak za duzo chodze to mnie boli:( a tak jest wszystko ok:):) Ja równiez ide do szkoły rodzenia,nawet mój piotrus chce iść ze mna bez żadnego namawiania ❤️ W świeta mi równiez powiedział że chce byc przy porodzie,ale mysle że to nie dobry pomysł ( boje się że jak zobaczy to wszystko to po porodzie mu zbrzydne:(:(...) pozdrawiamy... 🌻 Szególne pozdrowienia w tym nowym roku dla ladybird...:)

-LADYBIRD- dziekuje za piekny kalendarz tylko dla pań...:):):) Miło sie go ogląda hahaha - 🌻 dla ciebie!

Kinia- a gdzie się zapisałaś do szkoły rodzenia? i czy to jest odpłatne? ile razy w tygodniu są spotkania? i czy trzeba mieć specjalne ubrania typu dresy ciążowe??

Luckylady nie stresuj sie niepotrzebnie twoja dzidzia jest w normie poprostu trochę więcej waży niz przeciętny półd w tym wieku, urodzi się okróglutki bobasek i tyle. nie wszystkie dzieci rozwijaja się ksiązkowo. Ja bym sie martwiła dopiero wtedy jakby miał niedowagę

Qasandro to sa ćwiczenia prowadzone przez szkołe roszenia przy szpitalu Siemiradzkiego w Krakowie. Zajęcia z tego co wiem sa basen poniedziałek a ćwiczenia na sali od wtorku so piątku rano lub popołudniu do wyboru. nie pytałam o struj ale myslę że spodnie od dresu i podkoszulek wystarczą. A cena to 100 zł na miesiąc niezbyt wygórowana tak mi sie przynajmniej wydaje. Acha zapisuja tylko kobiety od 20 tc bo wcześniej się boją ryzyko powikłań

Kinia 25 :-( Ja nie chce grubasa :-)))))))))))))))))) PS Jak sie boja ze od 20 tyg zapisuja? ze moze dojsc do poronienia i kobiecie bedzie przykro czy co?? PS ile waza wasze grubasy?

Ostatnio mam obawy czy sobie poradze z dzieckiem. Ja chyba jestem dosc leniwa!! Jak wczoraj weszlam do wanny po pracy to nie chcialo mi sie wychodzic stamtad i myslalam ze tam zasne. 1,5 godziny sobie przesiedzialam bez celu tylko dlatego ze mi sie nie chcialo wyjsc. Nie chce mi sie naczyn zmywac ani sprzatac - to jak ja dam sobie rade z malenstwem?? Cale zycie jestem szybko zmeczona i szybko marzne. Dopiero po kawie czuje sie jak normalny czlowiek i mam motywacje do wszystkiego. Moze jest na to jakis sposob - zeby np. polepszyc gospodarke cieplna u siebie, bo jest tragedia. Macie tez tak?

luckylady, to że bobas teraz troche więcej wazy nie znaczy że urodzisz olbrzyma. Dzieciaczki i tak najwięcej tyja dopiero w ostatnich dwóch miesiącach ciązy. Nie wiem czemu nie chcą przyjmować na ćwiczenia wcześniej niż w 20tc bo ja dzwoniłam w 18 a to przecież zadna róznica. Ale widocznie takie mają zasady i juz nie przeskoczysz, to tak jak z tym skierowaniem od lekarza chcąsiee pewnie zabezpieczyć zeby ich nikt nie posądził w razie jakichkolwiek problemów. A co do aktualnego lenia to sie tak bardzo nie przejmuj, ja tez w sumie mało co robię bo mi się nie chce, pewnie tak już jest w tym naszym stanie, a jak siedzidzia urodzi to organizm sam nam przesle takiego pawera ze zobaczysz. ja znam wiele mam, nie raz wyglądały jakby się miały wywrócić ze zmęczenia a one wręcz przeciwnie zapewniały, że nic im nie jest i mimo zajmowania się dzieckiem przez cały dzień ostatnie wychodzily z imprezy.

Kinia25- dzięki wielkie, też popytam co i jak.. wracam do pracy. Miłego dnia wszystkim brzuszkom

Cześć brzuchate;) Ja też jestem na etapie poszukiwań odpowiedniej szkoły rodzenia, ale widzę że w Krakowie są dużo niższe ceny niż we Wrocławiu. Ja próbuję właśnie dodzwonić się do szkoły, która ma umowę z NFOZ i jest bezpłatna, ale chyba będę musiała pofatygować się osobiście. Jeżeli chodzi o sport, to dostałam zielone światło od lekarza. Szczerze polecam basen. Podobno bardzo wzmacnia mięśnie i nie jest sportem wyczerpującym, tylko relaksującym. Ja niestety nie mogę teraz chodzić, bo jestem przeziębiona, ale zacznę. Co do lenia, to też go mam. Moimi ulubionymi zajęciami ostatnio są: popołudniowe drzemki, siedzenie przy kompie, czytanie prasy dla mam i kobiet w ciąży i podgryzanie różnych smakołyków. PIĘKNIE:/ Poszukam tej Waszej tabelki, bo widzę że trzeba ją odkurzyć i może się wpisać co?

*************************************************************************************** nick... ....termin porodu...kg.nabyte..obwod.......miasto.......płeć *************************************************************************************** EVI_1985........????????.........????.........????............????.......chłopiec Roza_...........29.04.06.........????.........????............????.............. amber-ania....01.05.06........5kg......82cm.......Kołobrzeg..... sissi......... ..01.05.06.........????.........????............????.............. L.Rosa..........01.05.06.........????.........????.............................. Beatelka........02.05.06.........????.........????..........Białystok.......... ania_23.........03.05.06.........3kg.........????.............................. Kasika1.........03.05.06.........1kg.........85cm............................ matitka.........04.05.06.........2kg.........90cm............................ aga133..........04.05.06........3,5kg........????.....Czechowice-Dz... chimera........04.05.06........5kg.......82cm.............................. Rosiczka........05.05.06........0,5kg........????.............................. Anic77..........05.05.06..........0kg.....90cm +4).......................... amelia-c........05.05.06..........4kg.........82cm............................ anuśka 25......05.05.06.........-5kg.........????.............................. biedrona28.....07.05.06........6kg.........87cm..........Toruń......... Majoweczka...09.05.06.........2kg.........82cm...........Warszawa.... agula-20........09.05.06.......-2,5kg.........????.............................. mada lena.......10.05.06..........3kg........83cm..........Myszkow....... jodełka.........14.05.06..........1kg.........????.............................. Maja24..........15.05.06..........2kg.........86cm........................... Luckylady......15.05.06.........5kg..........????.............................. Efciak..........16.05.06..........5kg.........83cm..........Zgierz.......... aleq............19.05.06..........1kg.........????..........Katowice......... Gonia78.......19.05.06.........2,7kg.......90cm........Poznan............ Qassandra....20.05.06..........3kg.........????..........Kraków............ karolayna.......20.05.06..........3kg.........????............................. ladybird........21.05.06..........6kg.........93cm..........Poznan......... Zuwiolka........21.05.06..........2kg.........73cm..........Gdańsk........ tatia...........22.05.06..........3kg.........64cm..........Słupsk........... Kinia25.........23.05.06..........3kg.........????..........Kraków........... gaga26........25.05.06...........1kg.........88cm............................ Doro............25.05.06..........1kg.........????.............................. muszka27......25.05.06..........0kg.........74cm............................ ognicha........23-27.05.06......????.........????.............................. Mycha169......28.05.06.........????.........????.............................. gwiazdeczka2..29.05.06.........????.........????.............................. justka23........29.05.06.........????.........????.............................. aaguullaa.......30.05.06.........????.........????.............................. Paula24.........05.06.06.........????.........????............................. Grzywa.........27.05.06.........4,5.........dużo...........Wrocław....... *************************************************************************************** Muszę kupić centymetr;)

-grzywa- zmień w swojej tabelce moje wymiary 7kg i obwód 90 no i bedzie chłopiec na 99,9% pozdrawiam cie serdecznie...:)

Ale ruch!!!! :) Witam wszystkie mamy w nowym roku!!!! Cieszę się że jesteście wszystkie pełne życia i radości! tak trzymac! BYłam wczoraj u gina i widziałam niunie!!!! Waży 600 gram i ma bardzo długie nogi :) Laska nam rośnie :) Czuje sie świetnie, jestem gruba i mam duzą ochotę na seks :) - chociaż jest coraz trudniej :( Luckylady! J3estem Twoją idolką :) Przy twoich postach można zrywac boki... Tego nam brakuje... Gratuluje poczucia humoru i prosze o aktywnośc na naszym topiku! Pozdrawiam Ciebie i Twojego szkraba! - ciocia ewa z julką

*************************************************************************************** nick... ....termin porodu...kg.nabyte..obwod.......miasto.......płeć *************************************************************************************** EVI_1985........????????.........????.........????............????.......chłopiec Roza_...........29.04.06.........????.........????............????.............. amber-ania....01.05.06........7kg......90cm.......Kołobrzeg.....chłopiec sissi......... ..01.05.06.........????.........????............????.............. L.Rosa..........01.05.06.........????.........????.............................. Beatelka........02.05.06.........????.........????..........Białystok.......... ania_23.........03.05.06.........3kg.........????.............................. Kasika1.........03.05.06.........1kg.........85cm............................ matitka.........04.05.06.........2kg.........90cm............................ aga133..........04.05.06........3,5kg........????.....Czechowice-Dz... chimera........04.05.06........5kg.......82cm.............................. Rosiczka........05.05.06........0,5kg........????.............................. Anic77..........05.05.06..........0kg.....90cm +4).......................... amelia-c........05.05.06..........4kg.........82cm............................ anuśka 25......05.05.06.........-5kg.........????.............................. biedrona28.....07.05.06........6kg.........87cm..........Toruń......... Majoweczka...09.05.06.........2kg.........82cm...........Warszawa.... agula-20........09.05.06.......-2,5kg.........????.............................. mada lena.......10.05.06..........3kg........83cm..........Myszkow....... jodełka.........14.05.06..........1kg.........????.............................. Maja24..........15.05.06..........2kg.........86cm........................... Luckylady......15.05.06.........5kg..........????.............................. Efciak..........16.05.06..........5kg.........83cm..........Zgierz.......... aleq............19.05.06..........1kg.........????..........Katowice......... Gonia78.......19.05.06.........2,7kg.......90cm........Poznan............ Qassandra....20.05.06..........3kg.........????..........Kraków............ karolayna.......20.05.06..........3kg.........????............................. ladybird........21.05.06..........6kg.........93cm..........Poznan......... Zuwiolka........21.05.06..........2kg.........73cm..........Gdańsk........ tatia...........22.05.06..........3kg.........64cm..........Słupsk........... Kinia25.........23.05.06..........3kg.........????..........Kraków........... gaga26........25.05.06...........1kg.........88cm............................ Doro............25.05.06..........1kg.........????.............................. muszka27......25.05.06..........0kg.........74cm............................ ognicha........23-27.05.06......????.........????.............................. Mycha169......28.05.06.........????.........????.............................. gwiazdeczka2..29.05.06.........????.........????.............................. justka23........29.05.06.........????.........????.............................. aaguullaa.......30.05.06.........????.........????.............................. Paula24.........05.06.06.........????.........????............................. Grzywa.........27.05.06.........4,5.........dużo...........Wrocław....... *************************************************************************************** Proszę bardzo. Ja też się bardzo cieszę że coś się tu dzieje. Może któraś jest z Wrocka??