Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Majoweczka

Termin MAJ 2006

Polecane posty

Witam:) Nie było mnie trochę, bo laptop nam się rozciaptał:( Najpierw życzenia wszystkiego najlepszego dla jubilatów i solenizantów 🌻 🌻 🌻 Brydzia> zdrówka dla Aronka 🌻 🌻 Witam również nową majówkową mamę. :) Teraz zmiany w tabelce NICK-------------IMIĘ--------------UR---------KG/CMR.--- --WIEK/M/T----KG/CM - ZĄBKI ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~ matitka----------Kacper---------04.04-------2,900/53---- ----9//3---------8.0/72-----2 madalena--------Makary--------22.04-------2,850/52------ -- 9//0---------9,2/72-----4 anuśka26---------Olek----------24.04.-------?????/??---- -------9//1---------8,2/74-----5 Anka1974--------Olek-----------30.04--------3,500/55---- ----9//2---------8,7/76-----6 elinova-----------Wiktoria------01.05--------3,500/54--- -----9//1---------10,50/75--2 amber-ania------Olivier---------05.05-------3,900/58---- ----.9//0--------7,82/74---7 biedrona---------Jula------------06.05.------3,310/54--- -----7//2---------z8,0/74---4 mamaAnulki-----Anulka--------06.05.-------3,62/58------- -- 8//2---------7,0/??-----3 Qassandra-------Gabrysia------10.05.-------3,400/57----- ----8//4---------7,2/75---4 Emcia71----------Kacper--------10.05.------3,800/56----- ----8//2---------9,6/74----2 kinga_23---------Julka----------14.05.-------3,500/56--- ------8//1---------6,9/65---1 Lucky-------------Gabryś--------14.05.-------3,200/51--- ------8//1---------8,4 /70---2 kala23------------Oliwia---------15.05--------3,510/53-- -------8//2--------10,0/73---3 Maja24-----------Kamil----------16.05.-------3,800/57--- ------8//2---------9,7/------3 tojaedyta--------Agatka--------18.05.-------3,510/55---- -----8//0---------8,75/67--0 f-ka---------------Dominika-----19.05--------3,300/55--- ------8//----------10/?-------8 gaga26------------Adrian--------20.05.-------3,9/58----- -------8//2--------10,9/80---3 Grzywa-----------Zuzia----------21.05.-------4,300/62--- ------8//1--------9,4/?------2 Gabi26------------Kubus---------24.05.-------3,770/56--- ------8//0--------8/75-------2 Kinia25-----------Julka----------24.05.-------3,340/59-- -------8//0---------7,6/72----0 malinow_a26----Mati-----------24.05.-------4,450/59----- ----8//0---------9,2/72----4 Magdab-----------Marta---------25.05.-------2,900/52---- -----8//0---------8,1/72----3 Lena--------------Maciej--------25.05.--------3,410/58-- -------8//0--------7,74/72---1 Szwedzia--------Ola-------------26.05.-------3,400/56--- ------8//3---------6,85/??---0 mamaEwelinki--Ewelinka------28.05.-------3,500/55------- --8/ /2-------10/74------0 Ewa26------------Maja-----------29.05.-------3210/51---- ------8//0--------7,8/70-----0 czarna28---------Fabian--------29.05.-------3460/56----- ----- 7//3--------7,5/71----0 brygida-26-------Aron-----------10,06,-------3,680/56--- ------7//2--------9,5/72----6 ======================================================== == ========== NICK---------------------------------DATA UR.--------------------------------IMIENINY----------- ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~ mada_lena.....................09.02.1977............ ............................22 lipiec elinova.........................05.11.1979.......... ...........................03 listopad Qassandra....................22.10.1979................. ........................24 maj gaga26 ......................07.01.1979............................ ............21 stycznia ewa27........................24.06.1979................. .......................24 grudzień kala23.......................17.10.1983................. .......................12 grudzień Mama E......................09.12.1969................. .........................24 maj Grzywa......................16.12.1980.................. .........................4 maj Amber-Ania...................18.04.1980................. . .......................26 lipiec Edyta..........................16.03.1975............... ......................19 wrzesień magdab........................14.08.1974................ ........................29 maj szwedzia.......................7.06.1972................ ......................18 styczeń brygida-26.....................29,01,1980............... .......................1 luty luckylady......................20.06.1983............... .......................16 czerwiec anka1974.......................28.01.1974.......................................26 lipca Wciąż szukamy opiekunki. Ciężko, oj ciężko... Ale może w końcu trafimy... Po dwóch tygodniach pokazywania Olkowi gdzie króliczek ma oko, ucho i noc, zapytany dzisiaj \"gdzie króliczek ma oko?\" mój synek pokazał paluszkiem najpierw jedno oko a potem drugie:D Za to kosi-kosi, ani pa-pa nie łapie;) Patrzy się i się śmieje:) Malinowa> niestety nie pomogę:( Kala> pogratulować Oliwce samodzielnego siadu:)

Malinowa jak z Olinką byłam niedawno u lekarza to tez miała taki nalot i kazała kupic na plesniawki lek

Gość elinova
🖐️ Witam w niedzielne przedpołudnie kobietki :-) Moja Królewna spi...póki co...:-P kala---oj wspólczuję Tobie tego co przechodzisz...No i oczywiście gratulacje dla Oliwki 🌻 malinko---może faktycznie lek na pleśniawki pomoże?? Nie wiem zbytnio,bo my tego nie miałyśmy, ale mam nadzieję, że to nic poważnego 🌻 Asiu---odzywaj się tak często jak tylko możesz. Nie wiem co Tobie poradzić...trudna ta Twoja sytuacja, ale mam nadzieję, że podejmiesz najlepszą decyzję dla Was wszystkich 🌻 anka--Wiki załapała o co chodzi z pa-pa i kosi-kosi łapki. No i też pokazuje w koło jaka ona duża jest :-) A teraz też pokazuje swoją zazdrość hehehe :-P Ma takiego miśka Teddiego i jak go weźmiemy i tulimy, mówiąc \"mój mój Teddy\", to go nam wyrywa i tuli do siebie :-) Moje małe serduszko❤️ ukochane. Życzę Wam miłej niedzieli 🌻]A...jeszcze zawsze miałam pytać jak często myjecie włoski Waszym maluszkom???

hej Kobietki w niedzielne przedpoludnie!!!!😘🌻Dzięki za życzonka Grzywciu i Brydziu!!!!🌻Malina....Martynka jest cool jak zawsze:-D😘 🌻======>a co do nalotu na języku, to najczęściej po kuracji antybiotykowej sie pojawia, albo to początek anginy....tudzież zapalonko jamy ustnej, my na ten wypadek mamy aftacel w domu ..Makary ma nalot na języku po wypiciu mleka, a potem mu znika,a Mati ma tą biel na języku all the time, czy czasowo????Jeśli znika nie ma sie czym przejmować:-) 🌻======>Mój syn postanowił zostać oprtunistą......Na wszystko kręci główką na nie:-p ale z niego aparat mówię Wam!!!!!Boki można zrywać gdy tak ćwiczy ostro...na zupkę kręci główką, tata coś do niego powie -kręci główką, trzyma grzechotkę kręci główką....zobaczy naszego psa Teofila kręci główką-comedy channel normalnie:-D 🌻========>Aisha ja tez zgadzam sie z dziewczynami przede wszystkim myśl o swoich dzieciaczkach...wszak one są najważniejsze!!!! Buziaki przesyłam gorące, jak słońce, ktorego u nas dzisiaj niestety nie widać❤️

czesc dziewczynki! a u mnie znowu zawieszenie broni wiem ze powiecie ze znow zle zrobilam ale ja narazie nie umie inaczej po jego powrocie z pracy znow zaczela sie awantura powiedzial ze wyprowadzi sie ale prawie wszystko chcial z domu pozabierac wszystko co ma najwieksza wartosc najpierw powiedzialam mu zeby bral co chce a mi dal tylko spokuj pozniej cos mnie wzielo na plakanie wtedy on to wykorzystal zaczol przytulac i wmawiac ze wie dobrze ze tak sobie gadam a w glebi serca kocham go i nie rozeszla bym sie wtedy wymieklam i narazie znow jest dobrze tzn on mysli ze jest ok a ja tluke sie z moimi myslami jak to zrobic. tak sobie mysle ze chyba poczekam jeszcze zrobimy razem ta komunie dziecku zaczne odkladac pieniazki oczywiscie tak po kryjomu mam swoje osobne konto jak bede miala troche odlozone bede sie spokojniej i bezpieczniej czula a pozniej moze bedzie mi latwiej. pisze dopiero teraz bo przy nim nic przy komputerze nie moge zrobic zaraz na mnie krzywo patrzy i glupoty wymysla teraz wyszedl z dzieckiem do kosciola. dziewczyny bardzo wam dziekuje ze jestescie ze mna dobrze ze tu trafilam tylko szkoda ze nie potrafie was posluchac a moze to nie czas jeszcze sciskam was wszystkie bardzo bardzo mocno. juto sie odezwe to popisze wiecej

Asiu bardzo dobrze pomyslane!!!!Nie ma co na wariackich papierach tego robić, trzeba z głową powoli, żeby mieć potem zaplecze odpowiednie... Musisz wszystko przemyśleć, gdzie sie wyprowadzisz jeżeli to mieszkanie nie jest Twoje...a jeśli Twoje to musisz męża wymeldować żeby nie miał prawa w nim przebywać....Warto byłoby pogadać z jakimś znajomym prawnikiem...żeby powiedzial Ci jakie kroki przedsięwziąć i jak sie zabezpieczyć!!!!!Uszy do góry!!!!!będzie dobrze...masz też z nas co prawda w większości wirtualnie ale też służymy pomocą!!!!❤️

Dzień dobry wszystkim ;) Dzięki dziewczyny za pomoc ;) Duże buziaki dla Magdab i Martusi ;) Młody jakby nigdy nic do pyska nie da sobie zajrzeć więc trudno mi samej ocenić jak to właściwie wygląda. Zapewniam jednak, że na chore dziecko to On nie wygląda. Jutro lecę z nim do lekarza.... Asia!!! Powiem Ci tylko tyle, ze jak dojrzejesz do tego, to jednej chwili będziesz w stanie urwać tą sytuację i wywalić Chłopa za drzwi. Ciężkie są takie relacje międzyludzkie, szczególnie tak paskudnie pogmatwane... Mam nadzieję, że się kiedyś w końcu zbierzesz i to przerwiesz paląc za sobą wszelkie mosty... I tyle. A My możemy służyć Ci za duchowe wsparcie. Pozdrawiam Was cieplutko i całuję Was i Wasze Smyki ;) 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻🌻 🌻 🌻🌻 🌻 🌻🌻 🌻 🌻🌻 🌻 🌻🌻 🌻 🌻🌻 🌻 🌻🌻 🌻 🌻🌻 🌻 🌻🌻 🌻 🌻🌻 🌻 🌻🌻 🌻 🌻🌻 🌻 🌻🌻 🌻 🌻🌻 🌻 🌻🌻 🌻 🌻🌻 🌻 🌻🌻 🌻 🌻🌻 🌻 🌻🌻 🌻 🌻🌻 🌻 🌻🌻 🌻 🌻🌻 🌻 🌻🌻 🌻 🌻🌻 🌻 🌻🌻 🌻 🌻🌻 🌻 🌻🌻 🌻 🌻🌻 🌻 🌻🌻 🌻 🌻🌻 🌻 🌻🌻 🌻 🌻🌻 🌻 🌻🌻 🌻 🌻🌻 🌻 🌻🌻 🌻 🌻🌻 🌻 🌻🌻 🌻 🌻🌻 🌻 🌻🌻 🌻 🌻🌻 🌻 🌻🌻 🌻 🌻🌻 🌻 🌻🌻 🌻 🌻🌻 🌻 🌻🌻 🌻 🌻🌻 🌻 🌻🌻 🌻 🌻🌻 🌻 🌻🌻 🌻 🌻🌻 🌻 🌻🌻 🌻 🌻🌻 🌻 🌻🌻 🌻 🌻🌻 🌻 🌻 Dla Was ;)

🌻 asiu mysle że dobrze to wymysliłas:) musisz stanac mocno na nogach żeby nawet wyjść z domu z jedna walizką. trzymaj sie ciepło🌻 a ja znowu po baletach,tym razem bylismy w koszlinie na dyskotece i było REWELACYJNIE!!!! niestety nie oiłam tym razem bo byłam kierowca ale i tak ze wszystkich moich znajomych bawiłam sie najwiecej:P tylko troszke mnie wszystko boli heheh ale warto było wrocilismy o 5 rano :) prawdopodobnie zaraz bede miec płyte ze zdjeciami wiec wam przesle co nie co... Olivier spał z chrzestna cała noc i ani razu sie nie obudził,ale jak tylko weszlismy do domu to odrazu usiadł i gadał jak nie wiem:) ale po chwili zasnął ze mna w łóżku bo tate wyrzucilismy do salonu,zeby nie słyszec jak chrapie hahaha no to co... tym czasem mamuski🌻

Gość elinova
🖐️🖐️🖐️ Amber---podziwiam Ciebie i to...bardzoooooo Ja sobie nie wyobrażam siebie dzień po dniu na imprezie i małe dziecko w domu...No może dlatego, że ta na tych cyckach musi w nocy wisieć hehehe :-P

Gość elinova
aaaaaa zapomniałam napisać, że ja to dzisiaj dwa etaty obskakuje :-D

Hej kobitki :) My za chwilę seans bajkowy a na poczatek tubisie oczywiście Olinka to teraz nawet przy reklamach baluje hihihihi ale ubaw jak jej tak tyłek lata :P

hej,hej!!!! Straszne tu pustki- czyzby wszyscy spali?? No oprocz ludzi pracy. Ania - zdjecia super a z ciebie to niezła laska!!!!!Balety imprezy ja to jednak wole takie domowe imprezki- kameralne .No ale młodosc ma swoje prawa- tez szalałam no i sie wyszalałam!!!! elinova - ty tak jak kobieta pracujaca widze- zadnej pracy sie nie boisz!!!! Brydzia- jak tam Aronek się czuje? Mam nadzieje ze juz jest dobrze i na spacerek pójdziecie. kiedyś był temat o zółtku ale nie odpisałam z braku czasu- tak jak napisała eli że jest to żródło żelaza. Spróbuj mu podać żółtko na miekko lub w tym kisielku.Zółtko na twardo jest ponoć cieżko strawne moze dlatego ci aronek zwraca. A co u nas? Raczkujemy na całego.Zbieramy guzy i siniaki i doswiadczamy wielu rzeczy np.Ze drzwi oddają,że podłoga jest twarda,że kafelki sa zimne.że strumienia wody nie da sie złapać,że swietnie można pokruszyć biszkopta aaaa i potem mozna go spróbować!!!!No i oczywiscie żeby sie napić to butelke trzeba przechylić.takze cały czas badamy swiat .Jest przytym duzo smiechu ,płaczu i złosci gdy nie umie sobie z czymś poradzic. Jak na razie ola ma apetyt i codziennie je miesko w zupie.Myslicie ze nie powinno sie jesc codziennie miesa?? żółtko daje jej całe co drugi dzień.Bardzo lubi ten kisielek z zółtkiem.Uwielbia jogurt biszkoptowy i z morelami. bardzo sie interesuje naszym jedzeniem i zawsze musi coś dostać bo nie odpusci. Wspina sie wszedzie,przy czy tylko mozna wstac i postac. No to tyle w skrócie u nas. Mam jeszcze takie smierdzace pytanie; Ile razy dziennie załatwiaja sie wasze skarby .Olka 3 lub 4 razy dziennie.Nie wiem czy ma taka przemiane czy co. no to ....tym czasem!!papapapap

Moj skarbik 1-2 razy w tygodniu, bez problemów. Ma tak odkąd skończył 2 miesiące i tylko jak jest w domu :-) Nie pamiętam zebym musiala przebierac go z drugiego wariantu bedac poza domem. To niezle ulatwienie ;-)

czesc mamusie!!! jesli chodzi o kupki to moj Filipek tez 1-2 razy dziennie a nieraz bywaja dni ze wogole kilka razy udalo mi sie go wylapac i zrobil kupke juz do nocniczka 1 raz jak skonczyl 8 miesiecy ale to byla u niego radosc a jaka u mnie:) teraz tylko te jego zabki mnie martwia ze nadal nic nie ma:( do raczkowania tez sie nie bierze chodzi jak go prowadzam siedzi lub postoi przy lozeczku albo chodzik o raczkowaniu nie ma mowy polozy sie na brzuszku i lezy

🌻 Lucky ty to masz szczescie mój nie patrzy gdzie jest robi tam gdzie ma ochote:P hahaha

ania- ty to wogole nie wygladasz ze dziecko urodzilas masz super figure pewnie w ciazy za duzo nie przytylas? mi tak ciezko zrzucic to co jeszcze zostalo teraz waze jeszcze 60kg a przed ciaza 52

lucky- jak olka była na piersi to robiła raz na tydzień!!!! Wszystkim mówiłam ze mam ekonomiczna dziecko- mleko za darmo i oszczednosc w pampersach!!!!! hihihi,ale sie skończyło. Bardzo lubi sie załatwiac do czystego pampersa. ania - dzieki troche sie uspokoiłam bo myslałam ze cos nie tak.Zastanawiałam sie że moze za duzo owoców. Ona wypija 100 ml.soku i po południu deserek owocowy - to chyba w normie. To ty chyba pisałaś o yasminelle?? Ja tez zaczne je brac.teraz czekam na @

dzien dobry 🌻 szwedzia, u ans tez kupki 3-4 razy dziennie i tez bardzo smierdzace... taka przemiana materii :o swietne to sprawozdanie Oli z jej przygod :)

Gość elinova
szwedzia---Wiki zazwyczaj 1-2 razy dziennie robi kupke. No i ma już określone godziny więc często udaje się złapać niespodziankę do nocniczka :-P asiu---nie martw się tym, że Filipek nie ma jeszcze ząbków. Nie ma żadnego musu, ze 9 m-ne dziecko musi mieć już ząbki. Znam dzieci, którym pierwsze ząbki zaczęły wychodzić dopiero jak skończyły roczek więc jest czas > :-)

uuuu ale tu pusto. gdzie sie wszystkie chowacie??? 🌻 asiu przytyłam w ciaży 15kg ale mam taka przemiane materii niestety:( bo uwierz mi chciałabym wazyc 53kg... dzis pojechałam sobie na miasto z kolezanka i kupilam sobie spodnie jeansowe(nareszcie,bo długo mi sie nic nie podobało) spódniczke jeansową mini(10-tą z kolei...) , bluzeczke i zamówiłam sobie fajna koszulo-bluzke(nie wiem jak mam wam to opisac) ale jestem bardzo zadowolna z zakupów...:) no to co jak nikogo nie ma to znikam do mojego synusia❤️

Hej! Własnie od wczoraj adek raczkuje i zaczęło się ... pilnowanie na szczęście jeszcze nie nabrał rozpędu ale to kwestia dni:) A ja muszę się pochwalić że od poczatku stycznia udało mi się zrzucuć 5 kg jeszcze zostało trochę ale do lata chyba osiągnę wagę taką jaką chcę ach jak jestem szczęścliwa:) Adek od soboty kąpie się w wannie ale ma radochę, ale o prawdziwym myciu można zapomnieć tak samo o odciaganiu siusiorka nie chce się położyć. Witam nową majóweczkę i życzę jej dużo wytrwałości:) Pozdrawiam papa

Zapomniała chciałam się zapytać czy któraś z was ma wózek trójkołowy bo zamierzam kupić nową spacerówkę i właśnie spodobała mi się taka na trzech kółkach ale koleżanka powiedziała że nimi się źle jeździ. Czekam na opinie

witajcie!!!!!!!!!!!!! Gaga!!!!!!!My mamy spacerówkę na trzech kółkach, wczesniej na tym stelarzu mielismy gondolkę i to najlepszy wózek na świecie Implast Driver3XL !!!!!!!!!!!!W ciemno kupuj trójkołówkę jesli tylko możeszi jesli tylko ma zwrotne kółko prowadzące!!!! !!!!jeździ sie jak marzenie, zaden wertep Ci nie straszny!!!!!!!!!!!!! polecam!!!!!!!!!!!!! Fajne sątteż z chicco, trójkołówki!!A Ty z jakiej firmy planujesz ją kupić:-D ????????

Witajcie:) Elinova pytałaś o mycie włosków. Odkąd Marta siedzi w kąpieli to mycie włosów (trzy na krzyż, ale są) to horror- Trzeba ją położyć lub przechylić do spłukania, więc jest wielki krzyk!!! Staramy się myć gówkę codziennie lub co drugi dzień. Jak to jest u Was dziewczyny z tym myciem głów maluchów? Czy tylko moja tego nie lubi???