Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sonia1982

Pieprzyki, znamiona jak sie ich pozbyc?

Polecane posty

Gość golgol
Witam, Posiadam wielką ilość pieprzyków, w większości małych i to na twarzy :/ Czy jest jakiś krem, bądź maść, która rozjaśnia i nie uwidacznia pieprzyki? z góry dzięki za wypowiedz

Gość łukasz kiedrowski
co sie stanie jak zdrapie sie pieprzyk lub cos w tym stylu z twarzy ? czy cos grozi w takim mozmencie?

Gość kiska 15
Mam na twarzy pieprzyka majacego okolo 3 mm..jest lekko wypukly. Narazie wyglada ladnie,ale boje sie aby z wiekiem nie urosl:( jestem jeszcze nastolatka i nie wiem czy w tak mlodym wieku dermatolog pozwolilby mi go usunac....nie wiem co robic! Dziewczyny..pomóżcie.....

Gość asiass_15
mam problem i to duży mam blizny na dekoldzie po pryszczach !!!!!!!! :(( nie wiem jak sie ich pozbyc mam już 15 lat i niedługo bede miała 16 . mama zaczeła mi kupowac bluzki z dekoldem a ja nie che ich ubierac . mama na dyskoteki kaze mi je ubierac i ja nie wiem co robic . pomużcie mi musze je tak usunąc zeby duzo nie ksztowało a mama o ty mnie wiedziała ! najchetniej uzyłabym taniego kremy na blizny zeby ich nie było ale jakiego kremu ?????? prosze powiedzie co mama robic !!!!!!!!!!!

Gość asiass_15
mam problem i to duży mam blizny na dekoldzie po pryszczach !!!!!!!! nie wiem jak sie ich pozbyc mam już 15 lat i niedługo bede miała 16 . mama zaczeła mi kupowac bluzki z dekoldem a ja nie che ich ubierac . mama na dyskoteki kaze mi je ubierac i ja nie wiem co robic . pomużcie mi musze je tak usunąc zeby duzo nie ksztowało a mama o ty mnie wiedziała ! najchetniej uzyłabym taniego kremy na blizny zeby ich nie było ale jakiego kremu ?????? prosze powiedzie co mama robic !!!!!!!!!!!

Gość Trail
kurde, mam problem, ja mam ponad 50 pieprzykow na plecach, skad to sie w ogole bierze??

Gość Dzidziunia
hmm...ja np lubie sie opalac i zaczelo mi przybywac coraz wiecej pieprzykow szczegolnie na plecach...;/ troche na brzuchu- masakra-Strasznie chcialabym pousowac pare pieprzykow z pleców tylko obawiam sie jednego-Jezeli znamie zostanie usuniete to czy bedzie te miejsce sie opalalo? Codzi mi o to ze teraz jestem srednio opalona i widac ciemne kropeczki na plecach-nie chcialabym zamienic tego na biale kropeczki na plecach Ktos wie czy te miejsca sie potem opalaja-czy są blade :( ???

Gość kenfit
osobiście nie mam pieprzyków , ale jeżeli komuś one przeszkadzają tzn że nie zwraca uwage na człowieka jakim jest a ile ma pieprzyków to znaczy że jest ograniczony i ma mózg na poziomie komara

Gość kenfit
w ogóle nie wiem czemu macie się pozbywać pieprzyków? rozumiem że chcecie być atrakcyjne ale nei wiem w jaki sposób niby pieprzyki wam tą atrakcyjność zabierają... rozumiem krzywy nos wystające uszy .. ale pieprzyki? normalna sprawa jak włosy na klacie u mężczyzn , większość ma a jednak nie lataja do lekarzy zęby je usunać

Gość wiele znamion
trzeba usunąć bo mogą być złośliwe.

prawda jest taka ze wiekszosc z nas pewnie nie chce usuwac pewnych pieprzykow/znamion ale takie jest zalecenie lekarza. ja swoje dwa usunela. byly dosc duze. zostaly wyciete chirurgicznie pod znieczuleniem miejscowym (nie boli) potem przypalone by zamknac naczynka i uniknac krwawienia... przez 2 dni musialam je posypywac talkiem aby je wysuszyc... a potem czekac az strupki odpadna... tyle! zero strachu a blizny prawie w ogole :) pozdrawiam

Gość miałam bardzo dużo
usunełam laserem, pewnie z 60 sztuk usuwałam laserem bo poprzednio jak usuwałam chirurgicznie robiły mi się przerośnięte blizny tzw keloidy jestem bardzo zadowolona, po znamionach zostały małe białe plamki blizenki, wolę juz białe centki niż mase czarnych brzydkich plam

Gość Mary20
Do Naka0404 Ja niedawno usunęłam sobie duże znamie z nogi. Zabieg miałam 3 tyg temu. Narazie zle to wygląda ale byłam świadoma tego że blizna też bedzie duża. Narazie rana jest świeża i może dlatego zle wygląda jest długa i mocno zaczerwieniona. Lekarz mówi że utrzyma się to nawet rok czasu, bo znamię było duże i jest duże napięcie brzegów rany. Nie wiem, ch y b a nie żałuje. Ale radzę ci nie usuwać tego 6 cm znamienia z twarzy, bo może zrobić ci się bardzo brzydka blizna. Musisz wziąć to po uwagę. Z jednej strony wiem co czujesz bo moje było też takiej wielkości i trudno mi było przez 24 lata się do niego przyzwyczaić wię zdecydowałam się na zabieg. Czy było warto będę mogła powiedzieć to dopirero za 12 miesięcy...

Gość Mary20
Do Naka0404 Ja niedawno usunęłam sobie duże znamie z nogi. Zabieg miałam 3 tyg temu. Narazie zle to wygląda ale byłam świadoma tego że blizna też bedzie duża. Narazie rana jest świeża i może dlatego zle wygląda jest długa i mocno zaczerwieniona. Lekarz mówi że utrzyma się to nawet rok czasu, bo znamię było duże i jest duże napięcie brzegów rany. Nie wiem, ch y b a nie żałuje. Ale radzę ci nie usuwać tego 6 cm znamienia z twarzy, bo może zrobić ci się bardzo brzydka blizna. Musisz wziąć to po uwagę. Z jednej strony wiem co czujesz bo moje było też takiej wielkości i trudno mi było przez 24 lata się do niego przyzwyczaić wię zdecydowałam się na zabieg. Czy było warto będę mogła powiedzieć to dopirero za 12 miesięcy...

Gość efciara
Mam pytanie po wycieciu pieprzyka przez jaki czas nie mozna sie opalac?.Czy wystawienie blizny po wycieciu jest bezpieczne?

Gość ksero
ale macie ludzi z tymi pieprzykami... woleli byscie się urodzić bez nogi , albo ślepi??? czym Wy się przejmujecie , niemal każdy ma pieprzyki to jest normalna sprawa.. ja nie wiem co niektórzy w tym brzydkiego widzą , przecież to nie jest trąd że skóra odpada

Moi drodzy a raczej drogie , w kwestii znamion jest jedna zasada , są niepotrzebne , a moga być niebezpieczne , szczególnie te narazone na ocieranie , nasłonecznienie jeśli ktos lubi swojego pieprzyka to ok , ale należy obserwować , jeśli krwawi , rośnie , przebarwia się nalezy natychmiast udać się do lekarza Opowieści typu , nie wolno ruszać to zabobony sprzed wielu lat , i że ktoś miał znamie i po usunieciu rozwinał się czerniak to bzdury , najczęściej jest tak , ze niektóre osoby decyduja się na zabieg dopiero jak coś zaczyna się dziać (wcześniej opisane niepokojące objawy ) niestety często bywa za poźno , czerniak jest w 100% wyleczalny , ALE WCZEŚNIE WYKRYTY !!!

Gość saaabinaaaa
Ja usuwałam laserowo... Kosztowne ale wydaje mi się że najlepsza metoda...

Witajcie! ja mam ciemny brązowy wypukły pieprzykwielkości 1 cm, który znajduje się na głowie a dokładnie jakieś 2 cm nad uchem pod włosami. byłam z nim u onkologa i dał mi skierowanie na usunięcie go skalpelem. strasznie sie boje bo to bardzo delikatne miejsce i boje się żeby chirurg mi czegoś nie uszkodził...czy ktoś miał może usuwany podobny pieprzyk w podobnym miejscu? Bardzo zależy mi na waszych odpowiedziach.Pozdrawiam!

Gość FIFICZIFI
Mój problem jest dla mnie bardzo wstydliwy otóż mam pieprzyk na środku brody nie jest on duży bo gdzieś 3mm ale lekko wypukły i ciemny da się go usunąć?? Albo przynajmniej jest jakiś preparat który wybiela pieprzyki. Wątpię czy by dało się go usunąć ale BAARDZO MI ZALEŻY! Za odpowiedź dzięki

Gość no ja nie moge
jejjku jak ja nienawidzę ludzi którzy nie maja o czymś pojęcia ( w tym przypadku ci, co nie mają pieprzyków) i będą najeżdżać na osoby które chcą się ich pozbyć..... kurcze każdy ma prawo do decydowania o sobie a tym bardziej jeśli to coś ma odniesienie do zdrowia i jest poparte medycznie, itp. Nawet jeśli jest to kwestia tylko urody - a związku z tym naszego samopoczucia - dlaczego nosy, uszy, usta można sobie poprawiać, mimo że jest to bardziej inwazyjna metoda, a pieprzyka już nie można?? no sorrry taki wielki ogromny wystający pieprzyk na twarzy z którego jeszcze wyrastają włosy- nie ma nic okropniejszego:/ więc niby dlaczego nie można tego usunąć? bo co, bo "mózg ograniczony" wg kenfit - no weź ty się w łeb puknij:/ sama jesteś ograniczona skoro nie wiesz że nawet jeśli obecnie z tym pieprzykiem nie dzieję się nic złego, to w przyszłości może...no i jeszcze twoje porównanie do włosów na klacie...normalnie aż mnie to rozśmieszyło... chyba z mózgiem masz coś nie tak...od włosów na klacie raczej nikt raka nie dostaje....a jak chce je facet usunąć, to czemu nie, jak się ma z tym lepiej czuć wg mnie jest to nawet bardziej estetyczne nawet niż pokręcone kudły wystające zza koszulki. No i w trosce o swoje własne zdrowie...niektóre znamiona nawet trzeba usunąć, a wiele lekarzy mówi że zapobiegawczo też można bo nie wiadomo co się z tego może zrobić....no i jeszcze kwestia często jest taka że te pieprzyki jako " normalna sprawa" są zahaczane o ubrania, ramiączko od stanika, pasek itp itd co również jest niezdrowe:/ więc zastanów się nad tymi "mądrymi" wywodami swoimi, tym bardziej które dotyczą sprawy o której mało wiesz....

Gość zeus112
witam wszystkich mam takie zapytanie czy są jakieś środki do smarowania czy coś podobne do tego żeby się pozbyć znamia

Gość matkoo
znamienia a nie znamia, naucz się najpierw polskiego!

Gość matkoo
hahaha, to znaczy znamiona, ale wtopa :D w każdym razie nie ma żadnych maści, żeby się ich pozbyć, trzeba usuwać laserowo albo chirurgicznie!!!

Gość lezzytia
Mam pieprzyka na twarzy,ktorego chcialabym usunac.Znajomi caly czas mnie strasza,zeby lepiej nie ruszac bo moze sie sprzeciwic.Mialam juz usuwane pieprzyki z dekoltu i wszystko bylo ok,co myslicie na ten temat?

Gość galaxy
że to jedna wielka bzdura!!! Wycięcie znamion w całości nigdy nie spowoduje ich zezłośliwienia!

Gość pieczarynka
Mam problem bo Mój chłopak ma jeden duzy pieprzyk i mnie to troche nie pokoi poniewaz mój dziedek tez taki miał ale ma teraz usuniety i okazalo się ze to nowotor zlosliwy:( boje sie ze to moze byc tak samo u mojego chlopaka a nie moge go namowic na to aby poszedl do lekarza sprawdzic to:( co mam zrobic???

Gość głupi jest i tyle
kurde wiesz co skoro on się nie boi to głupi jest po prostu i to mu możesz powiedziec!! jak może sie nie bac o swoje własne zdrowie:/ skoro nie chce go wyciąc niech idzie chociaż do dermatologa która sprawdzi tym laserkiem swoim czy czymś a to jest całkowicie bezbolesne przecież, mi tak sprawdzała kilka pieprzyków( mówiła że wszystko z nimi ok) ale jak chce moge usunąc, ze to nawet wskazane, nie weim jak w zwykłych gabinetach, pewnie nie wszystkie mają to urządzenie, no ale zawsze prywatnie można iśc ja właśnie tak byłam, no i to badanie było w cenie wizyty.

Gość pieczarynka
tyle ze on powiedzial ze nie idzi i koniec bo mu to nie potrzebne wiedziec co to jest nie chodzi o to ze sie boi

pare osob napisalo ze usuwalo pieprzyki laserowo.. ja bylem w takim miejscu i lekarka nie chciala przeprowadzic tego zabiegu bo powiedziala ze nie widzi potrzeby.. argument \\\"astetyka\\\" nie podzialal.. mam ich parenasscie na twarzy sa brazowe plaskie i w miare nie duze lecz przy mojej karnacji sa one bardzo rzucajace sie w oczy.CO ROBIC??mam z tego powodu spore kompleksy.porsze o rady!