Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość coffito

jutro mam aborcję

Polecane posty

Gość szalona krowa
no co, ponioslo mnie, ale prawde napisalam, nie bede szanowac mordercow!!!

Gość tak se mysle
TAKIEGO OHYDNEGO FACETA!!! W TWOIM CIELE JUZ ZYJE MALUTKI CUD. MOZE TO DZIEWCZYNKA O OCZACH TAKICH JAK TWOJE. NIE UWOLNISZ SIE OD NIEJ DO KONCA ZYCIA. NIE ODTRACAJ JEJ!!!!!!!!!!!!!! wszystko sie ulozy. jeszcze nie spotkalam kobiety ktoraby zalowala ze ma dzieci chocby nie wiem jak ciezko bylo.a aborcja rujnuje twe cialo i serce na zawsze.!!!!!

Gość nie ładnie
WIESZ CO JAK MZOESZ SŁUCHAC TAKIEGO GŁUPIEGO FACETA, CO WAZNIEJSZY DLA NIEGO KASA NIZ SZCZESCIA MAŁEJ ISTOTKI

Gość Proszę
Cofitto….słyszysz mnie?

Gość kgjy bdgh
no co, ponioslo mnie, ale prawde napisalam, nie bede szanowac mordercow!!!

Gość sraghas
Boże dziewczyno prosze cie zastanów się co ty robisz czy ty jestes tego pewna ja naprawde nie chce cię straszyć ale czy ty wiesz jak ten zabieg wyglada bo mysle że nie zdajesz sobie sprawy. Proszę cie przemysl to przeciez nie ma sytuacji bez wyjścia a taki zabieg pozostawi ślad na twojeje psychice do konca zycia aty będziesz się zastanawieć co by było gdyby to dziecko zyło jakby wyglądało itd. Przecież w tobie rodzi sie nowe życie nie możesz go zabić!!!!!!!!!

Gość eret
glupia babo, jednak troche wiem o zyciu. roznie sie od ciebie tym, ze nie mysle tylkiem i mam czyste sumienie. nigdy sobie nie zarzuce, ze odebralam komus zycie. zawsze jest inne wyjscie, zawsze jest jakas szansa, ale wy jestescie slepe, gluche i glupie i mozecie mnie w tylek pocalowac egoistki zakichane.

Gość szalona krowa
zabij tego robala, wlezie ci to pozniej do jedzenia i nasra. no zabij bo nie zjem u ciebie obiadu. zabij to dziecko, bo zmarnujesz nam i sobie zycie. no zabij, bo przestaniemy byc dla ciebie mili i dawc ci kase. chore spoleczenstwo, ktore naklania do zabijania nienarodzonych dzieci, bo sa dla nich tyle samo warte co robactwo. gdyby mi ktos powiedzial, ze mam zabic wlasne dziecko, pokazalabym mu drzwi, albo sama przez nie wyszla. nie powinnismy decydowac o tym, kto ma przyjsc na ten swiat, takie samo prawo do zycia mial hitler jak jp2, ale kazdy wykozystal je w innym celu. hitler tez mial swoje marionetki, ktore bezmyslnie wykonywaly rozkazy. papierz tez mial swoje, tyle ze te nie wyrzadzily nikomu zla. co nie zmienia faktu, ze bardzo latwo dajemy soba manipulowac i latwo nas naklonic do bardzo zlych czynow, pod przykrywka dobrych intencji. niestety faktem jest, iz uwielbiamy tez nasladowac, i tak, kiedy ktos popelnia samobojstwo, wzrasta liczba samobojcow, kiedy ktos zabija dziecko, nagle seryjnie gina noworodki, bo lubimy widziec wyjscie w stereotypach, nienawidzimy myslec, wyzbywamy sie uczuc. dlatego wlasnie nasz gatunek musi przejsc jeszcze dluga droge w ewolucji, bo niestety nauka zwiekszyla tylko liczebnosc jednostek chorych, pozbawionych skrupulow, liczacych sie tylko z wlasna wygoda...

Gość CO WY
idiotki pieprzycie o cudownej istocie!!! będzie sama, obolała z lamentującym noworodkiem! jak będzie wyglądało jej życie!!! studiuje, pracuje, cały świat do zwidzenia!!! dzieci są cudowne ale jak chciane i we właściwym czasie. Najbliższe lata to niedospane noce, choroby, areszt domowy i zawalone studia a co za tym idzie gówniana robota kiepsko płatna. straci przyjaciół, kto chc wysłuchiwać opowieści o "cudownym dziecku". No i brała tabletki... jaka pewność, że będzie zdrowe i normalne? I co tak na faceta - dobrze, że planuje. To że nie chce dzicka ni znaczy, że jej nie kocha. Wręcz przeciwnie, ni chc, żeby sobie nasrała w życiorys. Trudno radzić. Znam dziewczyny, które czują tylko ulgę...

Gość szalona krowa
wklejaczu, powtarzasz sie, lepiej napisz co ty uwazasz, a nie cytuj innych. jak nazwiesz kogos, kto zabija czlowieka??? nie rozmawiamy tu o karaluchach ani krolikach tylko o zyjacej jednostce, ktora powinna zyc, jesli natura tak zadecydowala!!!

Gość mam pomysł super
skończyło mi sie światło w lodówce! strasznie sie przestraszyłam. mąż poradził mi żebym zapałiła świeczke skoro nic nie widze. pomyśł świetny, ale przecież nie będę za każdym razem zapalać świeczki gdy ide po coś do lodówki, więc zostawiłam ją tam zapaloną. jak myslicie, czy opłaca sie bardziej naprawić lodówkę czy kupować świece w supermarkecie? na promocjach podobno można tanio kupić?

Gość szalona krowa
a co, ty juz zwiedzilas caly swiat??? prosze, opowiedz...

Gość szalona krowa
lepiej kopic latarke z akumulatorkiem, co sie laduje przez potrzasanie, oszczedzisz na pradzie:P

Gość burczymucha
skończyło mi sie światło w lodówce! strasznie sie przestraszyłam. mąż poradził mi żebym zapałiła świeczke skoro nic nie widze. pomyśł świetny, ale przecież nie będę za każdym razem zapalać świeczki gdy ide po coś do lodówki, więc zostawiłam ją tam zapaloną. jak myslicie, czy opłaca sie bardziej naprawić lodówkę czy kupować świece w supermarkecie? na promocjach podobno można tanio kupić?

Gość szalona krowa
kto sie przezywa, sam sie tak nazywa impotentko intelektualna:P

Gość mała pizdka pizdkę liże
skończyło mi sie światło w lodówce! strasznie sie przestraszyłam. mąż poradził mi żebym zapałiła świeczke skoro nic nie widze. pomyśł świetny, ale przecież nie będę za każdym razem zapalać świeczki

Gość CO WY
zwiedzam, ze swoimi dziećmi. Urodzonymi w starannie wybranych terminach. I nie muszę dokonywać wyboru pomiędzy kupnm sobie nowych butów czy zabawką dla dziecka. Nie wiecie o czym mówicie, to teraz tylko kijanka a nie różowy, gaworzący bobasek. Pewnie same łapałyście chłopa na dziecko i z czystej złośliwości chcecie, żby młoda dziewczyna zniszczyła sobie życie. Durne moherowe berety ojcza R ydzyka.

Gość święta racja
jest tak jak mówisz

Gość szalona krowa
sama jestes kijanka!!! a dokladniej bylas nia, kiedy twoi rodzice sobie zaplanowali, abys urodzila sie w odpowiednim terminie, tak jak wczesniej ich rodzice i rodzice ich rodzicow. z milionow tych kijanek powstalas ty, po to, aby dokladnie wyznaczyc termin narodzin kijanek twoich dzieci. co bys zrobila gdybys, odpukac, poronila w 8 tyg.? myslalabys, co tam, to tylko kijanka, czy plakalabys za dzieckiem? ja rownie dobrze wiem o czym pisze jak ty. to, ze komus nie zaplanujesz calej przyszlosci nie znaczy, ze nie moze byc szczesliwym czlowiekiem, ze kiedys to on nie bedzie kochal. zycie nigdy nie jest idealne, ale gdyby nie bylo zla, nikt nie wiedzialby o tym co jest dobre, nic nie sprawialoby radosci.

Gość kochane kobietki
Kiedyś wazyłam 95 teraz waze 75 więc mozna, trzeba sie po prostu ruszyć z fotela i inaczej jeść!!!! Zauważcie, że wasz jedzeniowy nałóg nie jest taki zły - alkoholik czy narkoman musi byc abstynentem juz do końca zycia, nam grubaskom nawet jest wskazane zjedzenie od czasu do czasu czegos zakazanego!!!!! Tylko polecam wyłacznie diety racjonalne - a właściwie nie diety tylko zmianę stylu odzywiania - zero cukru, zbędnego tłuszczu typu olej, śmietana, słodyczy, ziemniaków jak na obiad macie juz mjieso i surówkę, zwykłego chleba, zołtego sera Za to codziennie 2 owoce, na obiad zupy na kostce rosołowej z włoszczyzna i np. warzywna z zacierka makaronową, pomidorowa z ryzem, z burakami i makaronem świderkami , z kasza gryczaną. Samo zdrowie!!!!! szklanka mleka codziennie max.1,5%, pieczywo chrupkie, chudy twaróg, jajka i mięso 2 razy w tygodniu, jogurty odtłuszczone, bezcukrowe. Po miesiacu poprawi wam sie cera. O wadze nie wpomnę. Trzymam kciuki. Całe zycie stosowałam bezsensowne diety - hollywodzkie, kwasniewskiego, kopenhaskie Bóg wie co jeszcze......trzeba po prostu jesc inaczej....... Dzis na kolacje zjadłam kromke pieczywa chrupkiego z dwoma grubymi plastrami chudego sera i całym pomidorem + przyprawy oraz szklanke jogurtu jagodowego, może cos jeszcze zjem nie wiem, ale sie nie katuje liczeniem kalorii, to jedna wielka ściema....... Owszem mam wpadki - raz na trzy tygodnie srednio musze zjesc coś niedozwolonego - np. słodycze, ale nastepnego dnia wracam do mojego odzywiania i zero problemu Jeszcze raz apeluję - te wszystkie diety sa bez sensu, wsłuchajcie się w swój organizm - ja zawsze miałam super suchą skóre, żadne kremy nie pomagały teraz po mieśiacu takiego odzywiania aż buzie otworzyłam jak się zorientowałam jak poprawił mi się stan cery.........wiadomo do tego aktywnosc fizyczna, ale od razu mówię, że jak ktoś ma grube uda to basen i biegi daja cuda. Oto moja metoda. Przetestowana na mnie i bardzo bardzo zdrowa, bezpieczna i racjopnalna. Jestem na studiach po których będe dietetykiem i zdrowy styl zycia to dla mnie priorytet.

Gość wiecie co czytam toto
Diarra, dzieci miałam, później nie z powodu kariery, rodzina była i jest dla mnie najważniejsza, Mieliśmy broblemy i musieliśmy trochę dłużej czekać na potomstwo.A dziewczyny nie są już takimi maluchami.Ale wiesz co przez te maluchy, czuję się poprostu młodsza. Moje szkolne koleżanki mają już dorosłe, albo prawie dorosłe dzieci, a ja jestem jeszcze całkiem młodą mamą i nawet wiele osób postrzega mnie jako młodszą osobę, chociaż jestem w tym samym wieku, o 1czy2 lata młodsza.Wszystko ma swoje dobre i złe strony. Czasami brok mi energi. Swoje 40- urodziny też miałam nie najlepsze, ale nie dlatego, że się rozklejałam, a dlatego, że się rozchorowałam; akurat dostałam grypy jelitowej. 41 były znacznie bardziej udane.

niedawno moj kolega ksiadz opowiadal mi, ze dzwoni do nigeo czasami starsza pani-jakas parafianka; dzwoni i pyta czy juz rozmawial z ś. p. Janem Pawlem II o jej nienarodzonym dziecku.. w mlodosci ta kobieta poddala sie aborcji 40 lat pozniej wciaz nie moze przestac myslec o tym, a mysli ma coraz bardziej oblakane. wszystko bedzie dobrze? zagoi sie? nigdy.

Gość cóż nie zawsze
niekoniecznie. uwierz mi, że jeżeli kobeta chce się poddać aborcji a w jej najbliższym otoczeniu nikt nie wywiera na nia presji, że źle robi, to nie będzie miała żadnych wyrzutów sumienia! co innego, jezeli jest nie do końca przekonana do usunięcia ciąży, wtedy po fakcie prawdopodobnie będzie ciągle o tym myśleć. ale jeżeli ktoś nie chce dziecka i myśli tylko o tym, jak najszybciej się jego pozbyć, to bynajmniej nie będzie miał ani grama wyrzutu. po porstu pozbędzie się tylko balsatu, który jest dla niego zbędny i tyle. a jak babcia dzwoni i pyta się czy rozmawiał z JP, to jest dewota stara i raczej jej chyba ogólnie na głowę padło, nie tylko ze względu na aborcję. za duzo słuchała tego, co wkręcają ludziom w kościele no i teraz ma efekty. bo ten cały syndrom poaborcyjny to jest po prostuwymyślony przez przeciwników abprcji i jest wynikiem presji otoczenia i ogólnym nastawieniem do usuwania ciąży niż wewnętrznym głosem kobiety.

Gość powiem tak
kazda kobieta powinna sama podejmowac decyzje.6 lat temu zaszlam w cize z prawie bylym mezem.myslalm ze zwarjuje.kiedy poszlam do lekarza chcac usunac powiedzial ze juz jest za pozno!boze myslalm ze zwarjuje.nie chcialam wtedy tego dziecka!myslalm jak sobie poradze?wie cie wtedy tamten lekarz powiedzial mi cos jedno zdanie: czasem takie niechiane dzieci sa najbardziej kocane:z minelo troche czasu zanim sie oswoilam ze bede matka.kiedy zaczelma czuc ruchy zaczelam go przytlac glaskac brzuch ..dzis moj synek ma 5 lat.jest najukochanszym dzieckiem.czesm patrze na niego i mowie boze co ja chialam zrobic?dziekuje bogu ze bylo za pozno juz na aborcje.nie wyobrazam sobie teraz ze mogloby go nie byc.ale wiem ze sa rozne pzrzypadki.nie wiem co bym czula gdybym usunela.naprawde nie wiem!dziewczyno!jakakolwiek decyzje podejmiesz niech to bedzie twoja decyzja!i nie mow ze nie dasz rady.!nie ma sytuacji bez wyjscia.powiem ci ze to naprawde cudownie byc matka

Gość kamiczka
Proszę Cię dziewczyno, nie zabijaj swojego dziecka. Nie skazuj się na fizyczne i psychiczne cierpienie. Co to dziecko jest winne, co ono Ci zrobiło, ze chcesz je zabić? jeśli facet namawia Cię do usunięcia ciązy to kim on jest, jakie on ma prawo??? A poza tym czy to dziecko nie zostało zostało zapłodnione w miłości? Przeciez się kochacie, nikt Cię nie zgwałcił. Ok, dziecko było niechciane ale niestety stało się i musisz podołać zadaniu a nie wolno Ci iść na łatwiznę i po prostu zabić. Proszę Cię, nie popełniaj takiego grzechu. Daj szansę sobie i dziecku.

Gość cóż nie zawsze
heheh, dziecko nie zostało zapłodnione:D toż to niemożwlie, a nawe4t jakby to by była pedofilia:P a poza tym, w miłości czy nie , to jest JEJ decyzja i jeżeli ma wątpliwości, to niech nie usuwa i oleje gościa, ale jeżeli nie ma wątpilowści co do tego, że nie chce tego dziecka, to wydaje mi się, że dyskusja tu nie ma sensu.

Gość wlasnie wlasnie
ja jestem za aborcją, ale w naprawdę uzasadnionych przypadkach, nie zrobiłabym tego z takiego powodu, o jakim pisze coffito bałabym się takiego bezdusznego faceta, ale nie usunełabym ciązy, prędzej usunęłabym tego faceta z życia co to za miłość? koles jest bardzo konfortowy

Gość trzymam kciuki
coffito. lepiej nie idź tam sama, a z zaufaną osobą. po zabiegu połóż się, oczywiście włóż podpaskę.. moja psióła robiła aborcję parę lat temu - wszystko jest ok.

Gość brzydka i stara
a ja... poroniłam dwoje..... :( :( jak ciężko ... nie sadzę cię , nie ludzie sa od tego..... ale ja bym dała dużo, zeby urodzić... i móc wycałować te różowe stópki.......