Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Roxanna

Progesterona - wyniki badań, leczenie, wasze problemy

Polecane posty

Gość miki25
Roxanna, obie wychodzimy z dobrego zalozenia zeby zawczasu sie przeleczyc z tym ze ja juz rozpoczelam staranka a ty jeszcze nie :-) ale jestesmy na dobrej drodze :-)

Kurcze, dziewczyny piszecie wszystkie o podwyższonej prolaktynie, a ja nigdy nie usłyszałam od lekarza, że mam z tym problem :o Ciekawa jestem jak to jest u mnie - wizytę u dotychczasowego lekarza mam dopiero 25 października, więc muszę zaczekać ;) Pozdrawiam 🌻 👄

miki25 witaj Roxanna moim zdaniem powinnas zrobić prolaktenę ,skoro tyle czasu masz problem z prg to musi być jakaś tego przyczyna.jeśli gin nie da ci skierowania możesz zrobic sama najlepiej w 3 d.c na czczo ,i na dzień wcześniej nie kochaj sie ze swoim chłopakiem i nie drażnij brodawek,idz normalnie bez żadnego stresu ,te czenniki podwyzszaja prl fizjologicznie.

Malwina28 dzięki za radę, na pewno w najbliższym czasie skorzystam :) I chyba zrobię to szybciej, nie będę czekać do następnej wizyty, pójdę prywatnie - trudno. W końcu to chodzi o zdrowie, więc kasa się nie liczy ;)

Gość miki25
czy slyszalyscie o jakis preparatach zioloowych ktore podwyzszaja PGR badz o tym co powinno sie jesc??? moze to teraz moja fantazja ;-) w kazdym bbadz razie zastanawiam sie jakie sa jeszcze objawy i czy tylko prolaktyna odgrywa tu najwieksza role, ktos zna odpowiedz ??? piszcie dziewczatka :-) pozdrowienia

Gość miki25
Roxanna, a propos prolaktyny czy bierzesz pigulki bo one ja podwyzszaja i jak ma sie tendencje to lekarze nie zalecaja pigulek anty mi np wlasnie od pigulek sie podwyzszona prl wziela a i bierze sie tez od stresu

Gość miki25
Malwinko,a napisz jak tam twoja owulacja polepszyla sie odkad troche sie podniosl PRG? bo to ze masz regularniejsze cykle to juz wiem

Roxanna masz racje porób sama badania,wiesz ja juz ponad rok chodze prywatnie i za wszystkie badania niestety płacę ,ja zawsze juz idę z badaniami do gina żeby nie tracic czasu i kasy. miki25 Napewno jest coś na podwyzszenie prg ,wiem że dziewczyny pija zioła ,jeśli chodzi o moja owu to miałam usg i pęcherzyk przodujący był ,ale nie wiem czy pękł ,bo juz nie była drugi raz ,wszystkie objawy owu są ,ale dwa ostatnie cykle były za krótkie ,choć ,owu mogła być ,tylko właśnie przez niski prg sie skróciły. a ty miałaś monitoring. Dziewczyny pozdrowienia

Gość miki25
witajcie dziewczyny, Malwinko, ja jeszcze nie robilam monitoringu bo mi sie wydaje ze to jeszcze za wczesnie, jak wyrownaja sie wszystkie hormonki to odczekam kilka cykli i moze wtedy, poza tym nie gadalam o tym jescze z moim ginem. ja tez chodze prywatnie bo po prostu inaczej sie nie da zeby cie traktowali z sercem pozdrawiam

do Miki25 jeśli chodzi o tabletki, to owszem biorę je, ale dopiero od 2 miesięcy. Ale jak pisałam już wcześniej, mi do tej pory (a już kilka razy miałam robione badania) lekarz nigdy nic nie wspomniał o prolaktynie - zawsze słyszałam tylko, że mam za niski poziom progesteronu i stąd moje zaburzenia w regularności cykli. Także sama już nie wiem ;) chyba z ciekawości przy następnej wizycie zapytam o PRL :)

Gość miki25
Roxanna, zapytaj nie zaszkodzi a moze sie czegos nowego albo ciekawego dowiesz i nas uswiadomisz :-)

Wiem wiem, tylko że ta wizyta będzie dopiero 25 października :o do tego czasu, to ja zwariuje z powodu nawiedzających mnie baaardzo różnych myśli na ten temat :D żartuję sobie - dobry humor mam dzisiaj, pewnie to dlatego, że mamy piątek w koncu :) ooo, zboczyłam lekko z tematu ... :D:D:D

A tak przy okazji tematu tabletek - to właśnie lekarz mi zaproponował zmianę z Duphastonu :P powiedział, że będę miała 2w1 :D Także wydaje mi się, że gdybym miała również problem z PRL, to by mi nie doradził tabsów (chyba) :D

Malwina28, można się dowiedzieć o jakich ziółkach na podwyższenie prg Ty mówisz? Będę wdzięczna :)

Gość miki25
no wlasnie sa jakies ziolka na podwyzszenie pgr ?? Roxanna glowka do gory bediz dobrze :-)

Gość miki25
Roxanna, ja yez mam tak wlaczone myslenie na te sprawy ze szok non stop ale mowie sobie ze musze sie troche opamietac bo nici z dzidzi beda

Hehe, co zrobić, że takie jesteśmy i za dużo myślimy :D Nic :) Życzę Ci jak najszybciej upragnionego bobaska :)

Gość miki25
roxanna, bardzo Ci dziekuje i mam nadzieje ze spelni sie moje marzenia jak najszybciej :-) dobrze ze Ty juz teraz myslisz przyszlosciowo to wazne potem nie bedziesz miala niepodzianek i nie bedziesz po nocach plakala :-) zycze Ci powodzenia

podaje w wam stronkę http://www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopik&t=25841 Roxanna ,ale przy tabl anty to one raczej nie sa wskazane,i tak jak ci psała miki jeśli bierzesz tabl ,a twój prg jest właśnie mały przez prolaktynę ,to wtedy nie jest dobrze brac tabl anty bo potem jak przestanisz je zażywac możesz mieć właśnie z prl problem. Wiesz gin często daja na zab horm tabl ,ale moim zdaniem to nie jest dobre rozwiązanie,bo jeśli masz skłonności do zaburzeń ,to potem jak przestaniesz je brac to za kilka miesięcy z nowu może mieć zaburzenia ,oni powinni zdjagnozować przyczyne i wtedy leczyc ,a nie wybierać najprostrzą metode tabl .Najlepiej to wybrać sie do endokrynologa on się na hormonach dobrze zna. miki nie myśl tak o dzidz bo się zablokujesz ,spokojnie się przygotuj do ciąży ,porób badania ,wiesz ja za bardzo myślłam kiedyś ,teraz trochę dałam na luz. Pozdrawaim was jeśli się stronka nieotworzy to same w piszcie

jednak ta stonka nie chce sie otworzyc wejdzcie na www.nasz-bocian.pl i na forum będzie wątek zielarski tam juz będą zioła na II faze czyli poprawiający prg

Eh, Malwina28 - troche mnie załamałaś tym, co piszesz o tabletkach, prg i prl :( a co jest w tym wszystkim najdziwniejsze, że ja się leczę u lekarza specjalisty (endokrynologa właśnie) i to on mi zaproponował tabsy :( sama już nie wiem co robić ... 😭 A może powinnam sama podjąć decyzję i przerwać branie piguł? :o

Gość miki25
no ciekawe strony Malwinko, sprawie sobie ziolka na nastepny cykl :-)

Gość miki25
Roxanna jesli cie prowadzi endykrynolog to on chyba jednak dobrze wie, ja chode do ginekologa-endykrynologa i to jest chyba najlepsza sprawa. wydaje mi sie ze jednak pigulki dobrze wplywaja na progesteron i estrogeny jesli ma sie z tym problemy a co do prl to u mnie sprawa wyszla kiedy przy kontrolnym badaniu moj gin zobaczyl u mnie mlekotok z piersi, slyszalam ze wiele dziewczyn teraz to ma od stresu ale ty sie w tym momencie nie wystrasz :-)

Gość miki25
roxanna, i jescze cos skoro bierzesz pigulki od 2 m-cy to przy najblizszej wizycie powinnas zbadac poziom hormonkow. po 2 m-cach powinna byc juz jakas poprawa no nie?

Dzięki za wsparcie :) właśnie tak myślę, że przy następnej wizycie poproszę o badanie na poziom prg i prl. Trochę się tym wszystkim zmartwiłam i oczywiście zaczęłam intensywniej myśleć :D Oby mi przeszło do wieczora, bo weekend sobie tym zepsuje :P

A może u mnie niski poziom progesteronu nie ma nic wspólnego z prolaktyną, już sama nie wiem ... Dobra na dziś koniec analizowania :D Poczekam do wizyty a na razie ---> spokój dziewczyno :D

Gość miki25
nie martw sie tym prl nie wszystkie jestesmy predysponowane po tego zeby sie z nia borykac, jakie bierzesz pigulki????, wiem ze Diane 35 ja podwyzsza

Gość miki25
hmmm o yasminie nic nie wiem ale mysle ze nie powinnas sie za bardzo stresowac, bedzie dobrze :-)