Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tu Kasia

czy są wśród Was kobietki,które chcą zostać mamami cz.IV

Polecane posty

Paula, a co to jest za badanie anty D???? Zabajona, wiem jak to jest, ja też miałam nadzieję, że jeszcze w tym roku się uda i na święta powiem wszystkim, to byłaby radość. Czasami też mam chwile zwątpienia, że przecież moze się nie udać w ogóle ale staram się odpychać te myśli, w końcu jak nie inseminacja to in vitro. Nie poddawaj się i nie trać nadziei, trzeba dążyć do celu a jeśli choć trochę prawdy jest w blokadzie psychicznej to lepiej walczyć z takimi natrętnymi złymi myślami

no to ciesze się paula a buraki są obrzydliwe tzn sok ze świeżych buraków!brrrr.ale jak mus to mus.pa pa.ide szykowaac się do pracy

hej kobietki:) Foli, tez kiedyś oglądałam ten film o rozwoju ciąży na discovery, z tego co zauważyłam, to już ze 2 razy go powtarzali, więc może jeszcze obejrzysz dokończenie, film jest świetny!!!! jeszcze w tamtym roku pisałam opowiadania i krótkie teksty, wieszałam je nawet w internecie - wolę pisac na smutno niż na wesoło:) mój mąż dużo pisze:) enigmaa - jak test wyszedł pozytywny, to tempka wzrosła mi 2 dni później, więc sobie wyliczyłam (nie wiem, czy dobrze), że owu miałam dzień po teście i dzień przed wzrostem tempki... a dziś mi znowu wzrosła, i to o 2 stopnie, 2 dni po wzroście owulacyknym, i sama nie wiem, co o tym mysleć.....

Anka współczuję mdłości a chodzisz to pracy? to musi być koszmar jak tak źle się czujesz i jeszcze pracować musisz. Mam nadzieję że szybko ci przejdzie.

Paula - to z pewnością mała anemijka Cię dopadła. Normalka, ja walczyłam z nią nieciążowo 8 lat. Takich mądrych lekarzy mam tu na miejscu, że nie dość, że żebrasz o skierowanie na morfologię, to jeszcze łaska, że w ogóle zaczną szukac przyczyny. A przyczyna UWAGA była czysto ginekologiczna - całe dobro wylatywało ze mnie wraz z @. 8 LAT i dopiero wyszło szydło z worka. Niestety tego sposobu leczenia, który ja miałam nie polecam starającym się o bobaska ;) Bo ja żarłam piguły anty - miałam torbiel na jajniku i ją zasuszałam. Oczywiście pod kontrolą lekarza. I po kuracji jak już toribielik się wchłonął poprosiłam gina o skierowanie na morfologię i eureka - żelazo z 30 jednostek skoczyło mi w ciągu roku na 91 jednostek. Od czasu kuracji hormonalnej (a po tym minęło już prawie 3 lata) mam skąpe i raczej krótkie okresy. A buraczki - mniam - b. lubię, ale bez przesadyzmu ;) Możesz tez wcinac orzechy :) i jak lubisz wątróbkę. Tylko wszystko z umiarem . .. hmmm ale to skonsultuj z doktorkiem, bo prawdopodobnie z wątróbką trzeba uważać w ciąży (gdzieś czytałam, ale nie pamiętam gdzie).

Zabajone - ja sie starałam aż 17 m-cy także to nie jest krótki okres prawda? I tak samo liczyłam miesiąc jako cykl

ciężarówki kochane - dziękuję za fluidki:* może kiedyś mnie dosięgną...... oby....

Maklady, ja zawsze na smutno :( tak jakoś wychodzi. Mój ojciec pisze felietony do lokalnej gazety, moja siostra też pisze, nawet jej opowiadania wydrukowali parę razy :)

anka adzieki za fluidki miejmy nadzeje ze przed swiętami przydadzą sie nam wszyskim! musisz przetrzymać jeszce te parę tygodni niedogodności i już bedzie lepiej. IItrymestr przyniesie napewno dobre samopoczucie!pa pa

Przeciwciała anty d robi się jesli kobieta ma ujemną grupę krwi a facet dodatnia i może wystąpić konflikt serologiczny, czyli organizm kobiety moze potraktować płód jako pasoyc i go próbować zniszczyć i odrzucić, ale przy pierwszej ciąży występuje bardzo żako, na szczęście nie u mnie :)

Foli, do pracy chodzę, chociaż nie musiałabym, bo szef bardzo miło zareagował... Ale myślę sovie, że ja nie jestem typem osóbki, któa wytrzyma długo w domu, więc conajwyżej czekam rano aż mdłosci miną i tak od 8:30 czuję się już dobrze. najgorzej jest nad ranem, tak między 5 a 6. Budzę się i czuję jak mi ślina napływa, bleeeee :( Ale jak to moja mama powiedziała \"teraz narzekasz, a później będziesz juz tylko kochać\" więc czekam cierpliwie. w końcu mdłości nie będą trwać wiecznie. w najgorszym razie jeszcze tylko 8 miesięcy, hihihhi :)

Witam i czytam:):):) zaległosci z dzisiaj:) miłego dnia i zapraszam na kafkę:):):)

z wątróbką trzeba uważać na początku ciaży

cześć! strasznie dawno nic nie pisałam, i wstyd mi, nie czytałam nic a nic :o zaraz nadrobię, ale będę wdzięczna, jak mi ktoś tak szybko i króciótko napisze, co się działo, czy są jakieś nowe fasoleczki????

a nic ciekawego... rosnę sobie, maluch kopie po żebrkach :D wczoraj byłam na szkole rodzenia i na wykładzie zaczął harcować. miałam wrażenie że chce mi coś powiedzieć : mamo!!! MA-MO!!!!! no mamo!!!!!!! wstań wreszcie i idź się przejść, bo nie lubię tak leżeć spokojnie.... pokołysaj mnie!!! MAMO!!!! i wtedy było nogami, rękami i główką z tzw. \"basi\" lub \"byczka\" jak kto woli, cały brzuch mi skakał :D ale jedna dziewczyna się mnie zapytała, w którym jestem miesiącu, że już chodzę na szkołę, a tak mało widać... jak powiedziałam, że w siódmym to szeroko otworzyła oczy :)

Guśka, to ci dał dzidziuś popalić :) 7 miesiąc? no no juz niedługo

ja się dziś czuję jakoś \'przeziębieniowo\", nic mi się nie chce, a na dodatek mam dużo pracy... poleżałabym w łóżeczku..... cały dzień.... czasem w wolny dzień robimy sobie z mężem \"wyspę\" (leżymy na łóżku, które jest \'wyspą\', oglądamy telewizję, jemy w łóżku, czytamy sobie - i tak do wieczora) - dziś mam ochotę tak sobie poleżeć, ale niestety nie mam jak...

chyba pracujecie cieżko bo nikogo nie ma już w okolicy.ja tylko na chwilkę bo zaraz trzeba wyjść na ten ziąb

estelka dobry pomysł z tą wyspą,mnie sie to udaje ale czasami.w sobotę ja ciągle biegiem to i tamto do zrobienia. ale taki fizyczny i psychiczny odpoczynek jest wspaniałą sprawą

foli, bardzo źle sie czuje ,że uraziłam paulę,ale to było całkiem nieświadome,jest mi cholernie przykro,że się źle poczuła.rzeczywiści może źle to zabrzmiało ale nie miałam złego zamiaru.ale naprawde dla mnie paula jest juz wg mojego poczucia czasu jest zafasolkowana już oh ho ho .to nie jest oczywiście wytłumaczenie.nieraz nieświadomie sie głupotę stzreli i i kogoś urazi tak bardzo

Witajcie Kochaniutkie🌻 Ja tez od rana mam dobry humor, oby tak dalej:-))) U mnie zima pełna parą , zawiało , że ho, ho,hooooo Ana buziaki dla Ciebie- niedługo (powiem tak po cichutku, testujemy Kochana, oby jej nie było.... ja to jakaś dzisiaj obolała jestem , może dlatego , że wczoraj przekreciłam dom do góry nogami, narobiłam się .....i dzisiaj cała lewa strona mnie boli.....może krzywo spałam ???:-p eeeee raczej nie....już mnie nic nie kłuje po prawej stronie....wczoraj wieczorkiem byłyscie tak zajete, że naeet nikt mnie nie zauważył:-(((( Pisałam o bolącym jajniku!!!!!!!:-(((( ❤️❤️❤️

Monik, wg mnie nie zrobiłaś nic złego, mi też czas się wlecze i ja też myśalałam o tym ,ze dawno fasolki nie było, dla nie 2 m-ce to dawno a w tym czassie tyle osób kończyło, zaczynało cykl i nikomu się nie udało, 2 m-ce to nie dużo czasu niby ale każy cykl zaczyna się inaczej u innych osób i przeżywałyśmy razem sporo niepowodzeń w tym czasie, nie jesteśmy w stanie zapamiętać kto kiedy zafasolkował, ja pamiętam, że Anka i Paula jako ostatnie ale i tak wydaje mi się, że to dawno było bo od tego czasu tyle się wydarzylo, tyle @ przyszło niepotrzebnie. Głowa do góry, nie masz sobie nic do zarzucenia :) Boze przecież pomyłki są rzeczą ludzką

cześć Iskierka, jak ci nikt nie odpisuje to po imieniu wołaj :) czasami coś się pobieżnie przeczyta, zwłaszczaq jak z doskoku się czyta. Nie wiem czemu cię kłuł, mnie też kłuł parę dni po owulacji i to dość mocno

Kochane jeżeli korzystacie z gg to uważajcie....grasuje HAKER!!!!! wkleje Wam to co dostałam na gg... zablokuj te numery gg:8054836, gg:9503306 , gg:9503409, gg:7664158 i gg:5845387 .ten facet ma 34 lata i jest z warszawy.podaje sie najczesciej za Tomka lub innne dziecko przysyła linki do stron gdzie niby jest jego zdiecie i przeprasza ze musi leciec i znika z gg. ale po otworzeniu strony ataluja cie trojany m. in. te co rozszyfrowuja twoje hasla do systemu i komunikatorow i inne wirusy.to jest były haker. poprzez te wirusy miesza w systemie i moze zapanowac nad twoim komputerem niezle w nim dzialajac. wyslij to jak najwiekszej ilosci osob i napisz zeby go zablokowali.chyba ze ci komputer nie mily to jest numer gg. jesli znasz inne nr gg ktorymi sie posluguje to dopisz je.Jak dostaniesz emaila pt \"Biblia Zakonnikow\" obojętnie od kogo nie otwieraj go. Jest to 100% wirus, który kasuje caly dysk twardy . Podaj to dalej swoim znajowmym