Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tu Kasia

czy są wśród Was kobietki,które chcą zostać mamami cz.IV

Polecane posty

cześć dziewczyny. Jejku, jak czytam, że kobiety z bólami i krwawieniem nie chcą w szpitalu przyjąć, to nuż mi się w kieszeni otwiera!!!!!! Ja sama dzisiaj idę do lekarza i niby wszystko jest ok, ale boję się jak nie wiem co... Niby normalna wizyta... Kolejna już zresztą... Mam odebrać wyniki więc zobaczymy czy nic mi nie jest. Dodatkowo mam mieć zrobioną cytologię. No i mam nadzieję, że zobaczę ślicznego i zdrowego bobaska... Ech, jeszcze się nie urodził, a już stawia wszystkich na nogi, a ja ciągle się martwię... No i zatsanawiam się, dlaczego podświadomie mówię o dzidzi \"ON\" ;)

u Nas to musiałabym isc na hcg do onkologii ,tam daja wyniki tego samego dnia... ale jakos nie mam natchnienia.... wciaz jestem przekonana ze @ bedzie a dodatek chce mi sie teraz straszniec spac......:( czyli cisnienie spada ...to tez jak na @

Anka, tak zawsze jest ja też jak sama ze sobą idę do lekarza po jakieś wyniki to się denerwuję a co dopiero z fasolką. Trzymam kciuki choć napewno będzie ok. Enigma, ty ale masz spokój i pewność że @ przyjdzie, mam nadzieję ze mi się udzieli we wtorek jak będę czekać na @.

a ja dzisiaj mialam miec spotkanie poza biurem i myslalam, ze sobie wczesniej wyjde, ale klient przemowil wiec musze siedziec do 16:30. Ech, nie chce mi sie...

A ja dzisiaj do 17.00 od 7.00 i też mi sie strasznie nie chce, spać mi się chce, cały zas ziewam

a ja chyba @ juz widzę......:P jakas jedna plamka kurcze tylko co teraz myslec ? ilo dniowe te cykle????? dzisiaj był 29dc a zarazem 1dc bedxzie czyzby to clo tak wydluzałocykle???

aha..... teraz nic oczywiscie mnie nie boli.......!!!!!!! a owu napewno mialam 14dc........ az dziwne po co tak zmienia sei cykl... poprzedniio z 24 na 27dc a owu byla w 14dc a teraz z 27na 29 a owu w 14 dc ..tak jak ostatnio no coz ..mąz pojdzie na bad nasienia w przyszlym tygodniu:( tylko ze mnie chyba czeka wizyta w szpitalu i sprawdzenie macicy od wewnątrz czy endometrium nie ma ksztaltu polipa czy cos takiego.......:( tej wizyty w szpitalu nie che bo beda mnie musieli uspac tzn narkoza i na 2 do 3 dni w szpitalu...... buuuuuu jak ja tego nei che:(

Enigma, moze nie będzie potrzeby iść do szpitala. A cykl liczy się od krwawienia nie plamienia wieć jeżeli będziesz miała dzisiaj tylko plamienie to cykl liczysz od jutra, tak samo jak krwawienie dostaniesz wieczorem to też od jutra

Wiem foli.... mi teraz pojawilo sie plamienie ale napewno zaraz mi tak chlusnie ze hohohohohoohoh... jak zawsze zreszta..... oczywiscie nic mnie nie boli.... tylko spac m isie chce......:( maz tez mowi ze poczekamy na badanie nasienia ....a potrem ewent ten szpital.... kurcze ale jednak wolałabym aby nasienie bylo oki ..bo to wtedy chyba dłuzsza droga leczeia....... przewalone.....:( teraz to dopiero poczułam strach........:(

hej babeczki :D Czytam czytam i tak mi się przypomina jak to ja się spodziewalam na koniec sierpnia @ :D Też raz bolało, raz nie bolało, pobolewało itd. I byłam PEWNA że dostanę, bo przecież tamten cykl niby był stracony i przegapiony.... Nie chcę cię nakręcać, Enigma, ale twoje samopoczucie i to co opisujesz mogą wskazywać i na @ i na fasolkę - wszystko zależnie od punktu widzenia :D Idę sobie kanapeczkę zrobić, tylko kurde nie wiem z czym....

Hej. Pozdrawiam Was wszystkie w swietnym humorze. :) Enigma- jeżeli byś dziś w 29dc dostala odpukac @- to cykl bedziesz miala 28 dniowy- bo dzisiejszy dzien bedzie 1-szym nowego cyklu. I jezeli owu mialas 14 dnia to bedzie to jak najbardziej książkowy cykl. Tak wiec pewnie jest wszystko ok. ❤️ dla Ciebie. Aniu, Elfiku jak sie czujecie?

cześć Asiu, ja od 3 dni mogę wreszcie jeść śniadanie, ale wieczory niestety nadal kiepskie, bo mdli i jakoś tak mi słabo. za niecałe 4 godziny mam wizytę u lekarza. Odbiorę wszystkie wyniki badań i zobaczymy... Znalazlam dzisiaj fajny kalendarz ciazy, jak chcecie poczytac... www.pampers.pl Czytalam juz w kilku miejscach jak wyglada dzidzia w poszczegolnych tygodniach i ostatnio az sie wystraszylam, bo napisali, ze w 8 tygodniu powinna miec 2,5 centymetra, a moj Maluch mial 1 cm... ale co strona, to teoria... a na pampersie piszą przedzialami, czyli ze np. w 8 tygodniu powinno byc od 7 do 17 mm, co bardzo uspokaja. poza tym piszą, co sie dzieje z dzieckiem, ale rowniez co sie dzieje z mama. ja dzisiaj mam 2 dzien 11 tygodnia i przeczytalam, ze w 11 tygodniu dzidzia ma okolo 5 cm, ale poniewaz to poczatek, to sugeruje sie raczej wymiarami z 10 tygodnia, czyli od 2 do 3 cm. zobaczymy po poludniu, jaki ten Lobuz juz duzy :) A poza tym nie mam jakichs strasznych dolegliwosci. Brzuszek malutki. Widac tylko w obcislych ciuszkach i spodniczkach. dla obcych niezauwazalny. Nie przytylam (no, moze kilogram ;) ) i nie czuje sie \"wieksza\". piersi tez na miejscu i \"w starym\" rozmiarze, ale to mnie cieszy, bo mam miske DD, albo nawet E, wiec im dluzej nie beda sie powiekszac, tym lepiej ;) Asiu, jesli chodzi o akcje serca, to ja dwa razy bylam u lekarza i dwa razy uslyszalam, ze niestety jeszcze nie widac i nie slychac, dlatego nie masz sie czym martwic. poszlam na pierwsza wizyte to uslyszalam, ze to prawdopodobnie ciaza. na drugiej, ze jest zarodek, ale nadal nie ma serca i dopiero na trzeciej, w 8 tygodniu, ze jest serduszko. dzisiaj 11 tydzien i pewnie znowu cos nowego zobacze. juz sie nie moge doczekac :):):)

hej Asia świetnie się czuję a jak u Ciebie - jak plamienia ??

🖐️ tyle pracy, co dziś, dawno nie miałam:( ale zaraz do domku!!!! hurra:D:D:D:D buziaki dla wszystkich!

hej dziewczynki,u mnie nudy,badan nie zrobiłam niestety bo czas nie pozwolił.przesunięte na kolejny miesiac.wiec ten cykl niestety w zawieszeniu będzie.ale przynajmniej odetchnę od leków i monitoringu.a od nast.cyklu czyli roku biorę sie za siebie. buziaczki asiu co u sysi?masz jakieś wieści od niej z dnia dzisiejszego? co tam u iskierki?iskierko odezwij się do nas!!

enigmuś,to fakt,że clo i duphasto i luteina podnoszą tempkę.mnie cykl oprócz tego po luteinie sie przedłużył, bo to progeseron.jak go odstawiłam dopiero po 3 dniach dostałam@a 2 dni wczesniej miałam lekkie plamienie,potem nic no i sie zaczęła,czego tobie nie życzę oczywiście. ten cykl mam ,,komfortowy\"może pod koniec cyklu będę zła na siebie,ze tych badan nie udało mi się zrobić niestety buziaczki dla wszystkich jak tam paula?odezwij sie!! no i czekam na wieści od moniczki!!!!!

kurcze mam nadzieje,że w kolejnym roku doczekam sie mdłości ale nie luteinowych..........czego życzę i wam(niektórym nawet w tym cyklu i w tym roku!!!) właśnie niedługo świeta i sylwester,mija rok.mnie będzie chyba trochę przykro.jakiś smutasek mnie dopadł teraz jak pomyślałam o końcu roku........

cześć monik ,elf,aska ,ania,maklady... ❤️ Dzwoniłam do gina i zapytalam co dalej, a on mowi ze dał by mi w tym cyklu spokoj z clo,abym odetchnęła od hormonow.... ale ja powiedzialm ze chyba jednak chce jeszcze raz clo../3raz teraz byłby/ i ewentualnie jak nic nie pomoze to potem damy spokoj na miesiac lub dwa..... Gin powiedzial oki:) alw kazał męzowi zrobic to bad nasienia no i po 18 lece do neigo po skierowanie i tel do inego lek co robi te badania, wiec mężus pewnei w przyszłym tyg zrobi . Wlasnie ...czy maz ma miec teraz jakies specjale zalecenia???? no a mnie gin zaprosil na monitornig za 5 dni

enigmuś próbuj raz jeszcze,clo można bezpiecznie bra c przez 3 cykle.potem rzeczywiście trzeba odpoczac.głowa do góry!!czy @ dopadła cie już całkiem czy jeszcze czai sie w ukryciu?

ja na temat badan ,,meżusiowych\" nie wiem nic narazie niestety,ale jak dziewczynki napiszą to sama chetnie sie dowiem bo i mnie moze sie to przydać

Witajcie. Ja dzisiaj poleniuchowalam sobie. Czuje sie ok , plamien brak :) tfu tfu tfu. Humor mam doskonały , tak jak Ty Elfiku. :) A teraz kolejne wiesci od Sysi\" kroplówką zatrzymali mi całą akcję, skurcze mam dośc słabe i na razie mam nadzieję, że nie urodzę, ale załamali mnie bo juz mnie nie wypuszczą, będą powstrzymac do 35 tygodniaa potem odpuszczą i nastąpi poród, święta będę spędzała w szpitalu. :( Chyba, że mnie puszczą na te 3 dni. A tak to tylko leżeć i leżeć\" Oj biedna Sysia. 🌻❤️👄 Aniu- powodzenia na wizycie. :) Współczuję mdłości, ciekawe czy mnie też dopadną. ;) Enigma- zalecana jest abstynecja przed badaniem nasienia od 2 do 7 dni.

nie lubię moich twardych pęcherzykooooow!!!!!!!!!! (chciałam sie tylko wykrzyczeć,to mi zły humor minie) ale w sumie dobrze,ze są choć takie(o i już mi trochę przeszło tak na chwilke)

a ja przed chwila szlam na dol i kolezanka widzac mnie na schodach krzyknela \"ale ty masz brzuch!\" Hihi, ona dobrze mnie zna i wie, ze zawsze mialam raczej plaski, a teraz... W dodatku chciala dotknac, a brzuszek... Twardy jak kamien :) No to objawy wizualne tez zaczynaja juz dawac sie we znaki :)

dzięki Asiu :) monik:) no to będzie abstynencja :) bo @ powoli mnie atakuje....... juz ja widzę:P:p:P

Gość _frezyjka_
Dziekuje za mile powitanie. Mam nadzieje ze sie ze tak powiem wdroze w wasze tematy... ale chyba jednak jeszcze nie tarz :-( chcialbym z Wami czasami "pogadac", ale chyba odezwe sie do Was za jakis rok, bo wczesniej to ja chyba nie powinnam zajsc w ciaze :-( ech... starch mi to pisac, ale moze najlepiej dla mnie, dla nas byloby gdybym "wpadla"...

Frezyjka, czasem rzeczywiście tak najlepiej :) Ale odzywaj się czasami i informuj co u ciebie :) A szukasz pracy? Estelka, więc zalecenie ogólne to 3-7 dni wstrzemieźliwości, nie dłużej nie krócej bo jak dłużej to jest mniejsza ruchliwość a jak krócej to jest za mało. Ale gdzieś wyczytałam na stronce o inseminacji, że powinno się dzień przed oddaniem nasienia dużo pić (oczywiście nie alkoholu:)) a przed samym badaniem oddać mocz i umyć się, to były głównie wskazania do inseminacji ale myślę że wtedy są najlepsze wyniki i dlatego

Aśka, tak trzymaj z tym humorem :) Monik a jest jakiś lek na tą grubą otoczkę czy pregnyl tylko? Clo nie zwiększa temperatury, natomiast duphaston i luteina może

a ja dzisiaj sama siedzę bo męzulek na kolacji firmowej

tak foli pregnyl ale podają również coś innego.ale na mnie jeszcze nie przetestowane-również gonadotropina chyba ale coś mocniejszego kurcze ja bym chciała dowiedziec sie od czego jest taka otoczka,przeciez cały cykl to jak domino,z jednym nie tak to drugie sie sypie!!! chciałabym leczyć nie tylko skutek ale również przyczynę,ale czy tak sie da?