Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tu Kasia

czy są wśród Was kobietki,które chcą zostać mamami cz.IV

Polecane posty

zresztą ona uwielbia dzieci (obie kiedyś jeździłysmy zagranicę jako opiekunki) i ma wykształcenie językowo-nauczycielskie (tak jak ja) do tej pory była etatową opiekunką do dzieci wszystkich swoich kuzynek i koleżanek no i również u mnie miało tak być ;) A tu proszę jaka niespodzianka.

Zabajona, mam nadzieję że nas też dosięgną jeszcze w tym roku

ja też mam taką nadzieję i wierzę w to z całych sił

cześć:) Foli, wygrzewaj się, żeby Cię bardziej nie wzięło. Rutinoscorbin chyba możesz brać? Kurczę, nieciekawie jest chorować w pracy, nic się nie chce, nie można się koncentrować:( trzymam kciuki, żeby to choróbsko jak najszybciej odeszło 🌼 biedna, masz tak jak ja przed sylwestrem, choroba mnie rozbierała i czekałam na @ :( mam nadzieję, że nie będzie u Ciebie tak źle:) sysiu, dzielna byłaś:) jeszcze raz gratulacje 🌼

Ale nie mogę się nadziwić jak to się stało, że mi plamienie przed @ zniknęło i burczenie w brzuchu chyba progesteron zaczął mi później spadać, tak od czasu leczenia w łodzi, hsg chociaz na logikę hsg nie powinno mieć żadnego wpływu na progesteron. Moze mniej stresów bo już przywykłam d tej sytuacji

Cześć Ja zaraz zmykam do pracy. Wczoraj nie oglądałam tego filmu i się cieszę. Też pewnie bym ryczała. W ogóle jak widze takie filmy to staram się nie oglądać. Zbyt emocjonalnie do nich pochodzę. Za to wczoraj z mężem zaszaleliśmy. Pojechaliśmy do Wawy na zakupki. Ale przeceny! Dziewczyny ruszać na poprawe humoru! Dzisiaj się już wystroiłam i lećę do pracki. Trzymam kciuki żeby do Was @ nie przyszła.

foli - ja mam nadzieję, że mi też w końcu dadzą coś na plamienia; tak sobie myślę, czy jednym z pierwszych zaleconych badań nie będzie własnie maonitoring plus badania drożności jajowodów, przecież od tego chyba u kobitki zaczynają - zanim wezmą się za hormony. Po prostu eliminacja najpierw tego, co szybko może dać obraz, a potem reszta - bardziej długotrwała, czyli pewnie jakaś stymulacja i takie tam ... zresztą ty jesteś specjalistką, to wiesz ... boję się, ale jednocześnie chcę by już nadszedł dzień wizyty ...

Zabajona, najpierw będą kazali męzowi zrobić badanie spermy, żeby to wykluczyć. Napewno będą cię pytać o to czy masz regularne cykle ile dni trwa @, powiedz im od razu o plamieniach, spytają o przebyte choroby twoje i męża. Ale wszystko zależy od męża bo jeżeli badania jego wyjdą dobrze to wtedy u ciebie będą drążyć a jeśli nie to nieraz hsg nie jest wymagane. oczywiście powinniście iść razem zmężem na tą wizytę i nie powinniście współżyć przed wizytą ok 5 dni (od 3 do 5) gdyby chcieli zrobić badanie mężowi. przygotuj go na to bo napewno tak będzie. Niezależnie od tego co ci będzie dolegało on też musi się zbadać

Zabajona, a ty badałaś progesteron kiedyś?

Zabajona, bo ty łykasz progesteron i ci nie pomaga to moze ty masz z prolaktybną coś nie tak a nie z progesteronem i wtedy łyka się coś innego. Zbadają ci prolaktynę i progesteron pewnie

Nie badałam foli, w sumie poleciałam do ginki po drugim nieudanym cyklu i wtedy byłam hiper zielona w temacie hormonów. Poszłam w sumie z plamieniami i skróconymi cyklami i wtedy dostałam luteinę, a po cyklu z luteiną duphaston. Ale ginka słówkiem nie wspomniała o badaniu tego hormonu, wzięła moje objawy na słowo i tak mnie kuruje. A może niepotrzebnie. Cóż - wytrzymam jeszcze 1 cykl do wizyty, męża psychicznie nastawię na to, co może być. On jedzie ze mną, bo wie, że powinien, no i też chce wiedzieć co się dzieje. Boję się jak on to przejdzie, choć wspominałam mu, że może będzie musiał przejść badanie, żeby od razu wykluczyć czynnik męski. No ale wiadomo, że na nim nie stanie, bo nawet jak on będzie miał słabe wyniki, to mnie także zbadają. Przyczyna może leżeć u nas obojga. Wolałabym jednak, żeby to było coś u mnie i to coś do wyregulowania. Boję się poważnych \"diagnoz\", bo chyba zbyt słaba psychicznie jestem na tego typu ciosy. Przykład - wczorajszy film. Tak się zryczałam że szok. :( I zadawałam ciągle pytania "dlaczego nam się nie udaje?", naszym znjomym za pierwszym podejściem wyszło i to dwóm najbliższym parom małżeńskim - trach i ciąża. A my - ciągle coś pod górę :(

Foli - a wiesz że tez mi do głowy przyszła prolaktyna? W sumie u każdej inaczej się objawia, ale równie dobrze ja mogę nie czuć jej podwyższonego poziomu. Może blokuje mi owulację, przecież ginka nie robiła mi monitoringu :( Szlak mnie czasem trafia na ignorancję lekarzy. Mam nadzieję, że w końcu coś u mnie ruszy.

Zabajona, chyba każda z nas przechodzi przez to, z drugiej strony małe są szanse na to ze okaze sie iż w żaden sposób nie mozecie mieć dziecka, moze się najwyżej okazać że czeka was dłuzsza droga, badania i leczenie i wtedy bedziecie musieli sobie z tym poradzić i zobaczysz że sobie poradzicie tak jak każda z nas. A myśle ze jak mąż z tobą pojedzie to tez inaczej podejdzie do tematu i będzie cię bardziej wspierał bo inaczej jest jak kobieta sama biega po lekarzach a inaczej jak partner jest też w to zaangażowany, wtedy zaczyna myśleć trochę inaczej, nie uważa ze przesadzasz, panikujesz tylko sam sie przejmuje w takim samym stopniu jak ty

Prolaktyna moze też zaburzać fazę lutealną z tego co wyczytalam dzisiaj i może to powodować plamienia, bada się ją w 2 dc

Estelka, a czy coś pomieszałam czy twój mąż dzisiaj na usg idzie bo jak tak to mam nadzieję ze okaże się, że to jakis drobiazg i wszystko będzie ok

Foliś, pomieszałaś ;-) idzie na usg w środę albow czwartek - kurcze, zapomniałam :-( no to jak mi się pomieszało, to i Tobie mogło ;-) jak wczoraj oglądałam ten film, to nie czułam żalu, że nie mam dziecka. Po prostu wzruszał mnie cud narodzin i szczęście rodziców. Mi wogóle przeszedł ten żal z powodu braku dziecka, jak patrzę na ciężarówki i niemowalczki. Lubię na nie patrzeć :-) i nan cel ;-) w tym roku urodze dzieciaczka :-) a co? optymistą jest łatwiej :-)

cześć dziewczynki, foli chyba mamy \"wspólny dzień\" u mnie dziś widać już początki @, a jak tam u ciebie Pozdrawiam ciepło

hej Elusia :-) ja mam termin @ na jutro, ale jeszcze się nie odezwała, ale pewnie jutro mocno mnie zaatakuje

cześć elusia, nie ma narazie śladu @ ale ja ostatnio tak mam że przychodzi bez ostrzeżenia :( Beti, aha dzięki za zdjęcia wygląda na to że zabawa była przednia :) Dopiero dzisiaj je mogłam obejrzeć bo mi cos poczta szwankowała w domku

ja własćiwie miałam termin na wczoraj ale ostatni też mnie tak zrobiła więc się nie łudzę

Foli, Estelko więc trzymam kciuki, mogę \" przejąć\" na siebie Wasze wstrętne @

Elusia, no wiesz! ja trzymam kciuki aby do Ciebie nie przyszła @ !!!! Foli, nie nakręcasz się ciut? bo jakby mi się spóźniła dzień, to bym poczuła coś w rodzaju radosnego niepokoju ;-) ojej, tak strasznie bym chciała, żeby ta Twoja @ już teraz \"spóźniła\" się o dobry roczek :-)

Estelka no właśnie nie bo ostatnio się nakręciłam a przyszła w 27 dniu cyklu czyli tak jak dzisiaj, widocznie mi się cykl wydłużył o jeden dzień ale wiem że dzisiaj przyjdzie nawet chciałabym juz jak ma przyjść jak przyjdzie jutro to inseminacja mi w sobotę wypadnie, mi to nie przeszkadza ale mojego lekarza nie będzie :(

Mój maż ostatnio miał słabe wyniki, ledwo na insemiancję sie łapaliśmy wiec nie ma co się nakręcac, ważne zeby mu sie teraz poprawiły, mam taką nadzieję, to bedzie dodatkowy stres przy inseminacji bo liczę na to że sie choć trochę poprawią po tych lekach ale z tymi lekami to tak trochę był strzał na oślep bo urolog go nie badał nawet tylko na podstawie rozmowy mu je dał

TABELKA II NICK.................1DC.........DC...........dzidzia, może@...czas staranek.....miasto Andzia77...........10.12........24-52.......?......................3,5 roku.........Wodzisław śl. foli...................06.08.......27-28.......?....................ok 16 m-cy...Ostrów Wlkp. Granini..............03.01.......34..............?...............17m-cy......Trójmiasto Ef27.................?.............27...........?.....................11 m-cy......? Emika.........29.XII......28-34........26.I-1.II....14 m-cy.......W-WA Estella ..............14.12.......27.........10.01...................14 m-cy.......Warszawa Moniśka2005........?............ok 60.......?.....................7 m-cy........Łomża Sabra ............... 27.09.....?............31...................10m-cy........Trójmiasto Mysza29.............?.............26-28.......?....................6 m-c........Katowice ida_..................?.............26-28.......?....................ok 5 mc-y...? JaChceFasolke......?.. .........36...........?......... ..........4 m-ce.......Chorzów Dioda30.............08.09.......30-31........08.10............3 m-ce........? Silve26..............09.12.......30-?..........po 07.01........8 m-cy........? AnA 29..............31.12........30............?...................5 m-ce........Jaworzno georgina80__ .....26.08.......28............?....................?................Szczecin Golka26.............7.09.........31...........?...................18 m-cy.......? Iwona77..........?...............?.............?....................14m-cy.......Zambrów Maklady ...........04.01.........29-34 ....02.02 .........5 m-cy.... zachodniopom. Iskierka nadzieii.......06.12..30-36.......... ..1miesiąc..................................Siedlce enigmaa......03.01..................27.............29.01...........4mce...Katowice beti78...........23.11........24-28...........?.............12m-cy.............Zd-Wola zabajona.......18.12.2005....?...........10-13.01.06......4 m-ce......Olsztyn

hello:):):) Uaktualniłam swoje dane w tabelce:):):):) Ja wczoraj miałam strasznego doła .....ale dzisiaj jest juz lepiej:) Po południu idę na usg ..bo to dzisiaj 7dc i moze zobaczę jakies moje pęchwrzyki:):):):) Jak nie ma 2 krech to chociaż popatrzę sobie na pęcherzyki- z nadzieją ze przeistoczą sie w fasolkę:P Poza tym czasem boli mnie podbrzusze ...moze to po clo ...nie wiem.... ale znowu w nocy kilkkakrotnie budzę sie i nie mogę spac:( Ale trudno.... jakoś to przezyję:) Zaraz idę po prysznic , posprzątam troszkę i do pracki:) Życzę wszystkim miłego poniedziałku :) i kolejnych dni:):):):) oby ten tydzień przyniósł CUDA:):):):)

enigmus, nie tą tabelkę skopiowałaś :) ....ale już poprawiam u siebie TABELKA II NICK.................1DC.........DC...........dzidzia, może@...czas staranek.....miasto Andzia77...........10.12........24-52.......?......................3,5 roku.........Wodzisław śl. foli...................06.08.......27-28.......?....................ok 16 m-cy...Ostrów Wlkp. Granini..............03.01.......34..............?...............17m-cy......Trójmiasto Ef27.................?.............27...........?.....................11 m-cy......? Emika.........29.XII......28-34........26.I-1.II....14 m-cy.......W-WA Estella ..............14.12.......27.........10.01...................14 m-cy.......Warszawa Moniśka2005........?............ok 60.......?.....................7 m-cy........Łomża Sabra ............... 27.09.....?............31...................10m-cy........Trójmiasto Mysza29.............?.............26-28.......?....................6 m-c........Katowice ida_..................?.............26-28.......?....................ok 5 mc-y...? JaChceFasolke......?.. .........36...........?......... ..........4 m-ce.......Chorzów Dioda30.............08.09.......30-31........08.10............3 m-ce........? Silve26..............07.01.......30-?..........po 05.02........9 m-cy........? AnA 29..............31.12........30............?...................5 m-ce........Jaworzno georgina80__ .....26.08.......28............?....................?................Szczecin Golka26.............7.09.........31...........?...................18 m-cy.......? Iwona77..........?...............?.............?....................14m-cy.......Zambrów Maklady ...........04.01.........29-34 ....02.02 .........5 m-cy.... zachodniopom. Iskierka nadzieii.......06.12..30-36.......... ..1miesiąc..................................Siedlce enigmaa......03.01..................27.............29.01...........4mce...Katowice beti78...........23.11........24-28...........?.............12m-cy.............Zd-Wola zabajona.......18.12.2005....?...........10-13.01.06......4 m-ce......Olsztyn