Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość esencja_

Czy życzyć mu cokolwiek dzisiaj,czy dać sobie spokój po tym jak...

Polecane posty

Gość esencja_

Jeszcze pare dni temu obchodziłam 24 urodzinki nawet nie napisał jednego słowa. Dodam ,ze nie jesteśmy już razem, rozstaliśmy sie w czerwcu, ale łączy nas ponad 8 wspólnych lat bycia razem, nie rozstaliśmy sie w kłótni, mimo ,ze chodziło o inną. Przesłałam mu życzenia na jego urodziny, on mi jeszcze w lipcu na moje imieniny. Teraz jednak nie przysłał nic. Dać sobie spokój z życzeniami? Co zrobiłybyście na moim miejscu. Może to troche błacha sprawa, ale zależało i zależy mi na nim wciąż jeszcze troche, ale traktuje mnie teraz jakby mnei nie było. Nawet nie napisał smsa z pytaniem jak moja obrona, którą przełożyłam właśnie z czerwca na wrzesien, bo byłam załamana całą tą sytuacją... A przecież wiedział, że przełożyłam.

może to głupie, ale ja chyba bym nic nie napisała, chociaż może po prostu wtedy zapomniał oTwoich urodzinach

Gość esencja_
Dodam ,ze może nie specjalnie to zrobił, bo w sumie nie ma pamieci do dat.Rok temu też zapomniał. Z drugiej strony to przecież żadne usprawiedliwienie ...

faceci ogólnie mają słabą głowę do dat (mój były złożył mi życzenia po dwóch miesiącach od moich urodzin i przepraszał, że on nie pamięta dat hihi)

Gość esencja_
Nie wiem ,ale tak samo ma sie wszystko do obrony. Nawet nie spytał jak u mnie z nią. Zrozumiałam go - pozwoliłam odejść, nie szantażowałam uczuciowo itd... Tylko zastanawiam sie czy ten kompletny brak zainteresowania to przypadkiem nie znak, zebym i ja sie nie interesowała. Chciałabym zachować twarz i nie wiem jak w tym sie zachowac. Tu niby nasze ostatnie smsy normalne, a teraz w sumie zero odzewu z jego strony.

Gość Przyjaźń
Slogan amerykański po rozstaniu - czy zostaniemy przyjaciółmi? To chyba trudne, może on własnie tego nie chce i jedynym jego życzeniem jest szybko o Tobie zapomnieć, choć dla niego to z pewnością trudne a dla Ciebie ogromnie bolesne. Szmat czasu razem przebyliście, ale skoro nadszedł czas rozstania, to po co to alej rozpamietywać. Zacznij zycie na nowo (wiem, że mówić jaest łatwo) i zycze Ci dalszych sukcesów po obronie, ufam że udanej!!

Gość esencja_
Raczej nie należę do osób typu jak ty mi tak ja tobie. Nie chodzi mi o odwet za to ,że mi nic nie życzył, ale pamietam ,ze lubił obchodzić to święto, wiec skoro pamiętam, chciałabym mu bez złosliwości życzyć wszystkiego dobrego z tej okazji. Tylko czy postępując tak troche sie nie ośmiesze, juz sama nie wiem. Chciałabym w tym wszystkim zachować twarz, bo i tak ta sytuacja mnie wiele smutku kosztowała.

to może faktycznie się nie narzucaj. Faceci nie lubią jak się jest za bardzo miłym, a jak przestajesz się nimi interesować i udajesz, że zapomniałaś to wtedy się odzywają :) także może nic mu nie pisz

Gość esencja_
:) >> Przyjaźń, wiem trudne być przyjacielem. On mi to proponował, ja za bardzo nie chciałam, bo jesli tylko by były jakieś spotkania - to wszystko by wracało na nowo. Dlatego raczej go unikam, nie chce go spotkać ( mieszkamy blisko siebie ) itd. Pogodziłam sie ze wszystkim, na nic też juz nie czekam, bo nei byłoby sensu : nie potrafiłabym mu nawet zaufać - z tego powodu nie liczę na jakieś powroty. Dlatego taki wyraz pamięci w dniu czyjegoś swieta nie byłby prosbą "wróć". To nie o to chodzi , poprostu jest dla mnie kimś bliskim, wiec trudno udawać ,ze nie zna sie tej osoby, nie wie o jej istnieniu...

Moj byly o moich urodzinach nie pamietal. Bolalo jak diabli, plakalam wtedy dlugo.. Przeciez obiecywal, ze bedziemy utrzymywac kontakty, ze koniec bycia razem to nie zupelny koniec znajomosci.. a ja naiwnie uwierzylam, chyba nie chcialam pogodzic sie w tym, ze juz nigdy nie porozmawiamy nawet jak zwykli znajomi. Heh, ale stalo sie to co musialo sie stac, dla niego to byl zwykle wymowki na odczepnego - i mimo, ze zajelo mi to troche czasu, pogodzilam sie z tym, i prawde mowiac nawet nie mam ochoty o nim myslec - bo szkoda mi czasu na kogos, kto tak bardzo mnei wtedy zignorowal i sprawil tyle przykrosci. Niedawno byly jego urodziny - walczylam ze soba, ale w konu udalo mi sie i nie wyslalam zyczen. I jest mi latwiej, z kazdym dniem. Pozdrawiam 🌼

Gość esencja_
Chyba bardziej , coraz bardziej skłaniam sie do tego żeby nie pisać... chociaż mam taką naturę ,ze każdemu zawsze jakiś wiersz i życzenia wysyłam ... trudno troche bedzie ...

Gość esencja_
Estelka , właśnie , boję się ,ze jak wyśle potem jednak tego pożałuję ... No nie wiem, może np. sie nie odezwać po tym ( jest to możliwe ) i ja może tak z zewnątrz nie bede czekała ale podświadomie każdy by pomyślał : jakiś znak by sie przydał i jak go nie bedzie - to poczuję sie może głupio...może jakbym sie zbłaźniła czy coś w tym stylu...nie wiem jak to opisać. Wiadomo to on mnie porzucił, okłamywał przez dłuższy czas ... zreszta to skomplikowana historia nie na ten topik :) ... dlatego na tym by zachować swoją twarz i godność bardzo mi zależy ...

Gość esencja_
Ele nie wiem ,czy taki głupi sms moze być przyczyną umniejszenia godności ... z drugiej strony podpowiada mi coś ,ze trzeba sie troche zawziąć i przestać być właśnie tak miłą. W końcu mnie skrzywdził...nie pierwszy raz...

Gość a moze
on juz jest z kims i ona jest zazdrosna o jego kontakty z Toba ?? i woli unikac ich dla swietego spokoju.

Gość esencja_
On jest z kimś innym ,a przynajmniej tak mi się wydaje, chyba ,że coś sie zmieniło ,bo przecież zostawił mnie dla innej, wcześniej okłamujac mnie przez wiele miesięcy i udająć (??) zakochanego itd... a na boczku nie przeszkadzały mu mocniejsze flirty...

a pomyśl jak się poczujesz jak nawet nie wyśle ci smsa dziękuję że pamiętałaś i po prostu Cię zignoruje, na pewno będzie Ci przykro

Gość esencja_
Paucia - trafiłaś w sedno. Właśnie tak myślę. Co gorsze sytuacja bardzo możliwa, bo miała juz nie raz w przeszłości miejsce i potem ... było chyba jeszcze gorsze samopoczucie. Bo nie ma nic gorszego niż ignorancja ... szczególnie jeśli miałeś dobre intencje. Nie chyba zbyt wiele bedzie mnie to kosztowało przed i po ... a bez mojego smsa przecież i tak przezyje ...

tak sobie to przemyślałam i ja chyba na Twoim miejscu bym nie napisała! sama chyba nie napisze do mojego byłego (też nie wiem co mam zrobić, bo w sumie rozstaliśmy się w przyjaźni) ale ja nie boję się tego, że on nie odpisze, że mnie zignoruje ja nie mogę do niego napisać, bo mój obecny chłopak nie chce żebym się kontaktowała z tamtym (skomplikowana sprawa)

Gość esencja_
Hmmm, to może nie piszmy, chociaż , widzisz u ciebie nie ma tego dyskomfortu, ze cie zignoruje, dlatego życzyć tak zwyczajnie wszystkiedo dobrego chyba byś mogła , u mnie coś czuje ze tak bedzie, właśnie ten IGNOREK a nie jest to myślenie bez przyczyny ...

Gość esencja_
W każdym razie brak życzeń by zauważył ... bo dotąd ani razu nie zapomniałam o żadnym jego święcie ;) i zawsze byłam pierwsza... Zreszta kiedyś mi powiedział, jak nie dostał na urodziny żadnych życzeń tylko ode mnie , że tylko ja o nim pamiętam zawsze ... Także dzisiaj byłby chyba lekki przełom ..

może przełom da mu do myślenia :) to w brew pozorom nie jest takie złe :)

Gość limonka73
Esencja..... im szybciej o nim zapomnisz, tym lepiej dla Ciebie i dla niego. Przestań o nim myśleć, pamiętać o urodzinach, imieninach itp. Teraz inna musi o tym pamiętać - nie TY. Uwierz mi, że on z pewnością nie czeka na życzenia od Ciebie, bo takie kontakty z "byłymi" zawsze wprowadzają zamęt w nowy związek. Nie mówię, że powinnaś nie poznawać go na ulicy, ale ... są granice. On układa sobie nową układankę. Skoro odszedł od Ciebie dla innej - z pewnością to przemyślał. Wiem, że dla Ciebie to jest jeszcze zbyt świeże i z pewnością bolesne, ale jeśli chcesz przetrwać ten okres i "zachować twarz" - nie przypominaj mu się. Faceci są mniej skomplikowani emocjonalnie od kobiet - on z pewnością nie rozpamiętuje minionego czasu, tylko żyje dniem dzisiejszym. "Odgrzewane" im nie smakuje ... Przepraszam, jeśli zabrzmiało to brutalnie ale myślę, że podświadomie chcesz wracać w jego wspomnieniach... a to nikomu na dobre nie wyjdzie

Gość esencja_
Hmmm właściwie to - cóż wiem że to dziwne i głupie - ale mi żal by go było lub cos w tym stylu , gdyby z tego powodu było mu smutno ( tak tak wiem, ze to maxymalnie głupie ). Własnie to jest dziwne. Jednak może troche i brutalną ale możliwe ,ze dużą prawdą jest to ,ze to ja tylko sie martwie czy mu sie smutno nie zrobi - a jego to kompletnie nie obchodzi i jest mu to obojętne. Przysle ok jak nie przyslę ... cóż trudno...

nie ma sensu, żebyś Ty się przejmowała, jemu na pewno nie będzie przykro

Gość esencja_
Masz rację ,chyba daruje sobie te katusze związane z jednym głupim smsem... MOze rzeczywiście dać sobie na wstrzymanie. Też przecież mam prawo sie obrazić ...

po prostu nie myśl o tym, że jest dzień chłopaka, nie myśl już o tym facecie już pewnie za dużo przez niego płakałaś

raczej nie pisz.. wiesz, on zapomina (\"zapomina\") o naprawde waznych rzeczach, typu obrona..a akie dzien chlopaka, eee, mysle, ze nie.. nie pisz. moze traktujesz to jakos okazje do zlapania kontaktu, dlatego chcesz slac..?? lepiej nie :)

w sumie ja tu radze, a zaslalam bylemu.. tylko: my rozstalismy sie w czerwcu takze, ale nasz kontakt jest zywy- zywszy niz, gdy bylismy w zwiazku.. walcze ze soba, aby go ograniczyc, bo zwariuje!!

Gość elak
abosolutnie nie wysyłaj. Ja byłam w takim związku - on nigdy nie pamietał o imieninach czy urodzinach, ja zawsze, zawsze tez przejmowałam sie tym co on pomyśli, czy nie bedzie mu przykro, zawsze byłam miła i nie chciałam go niczym zrazić ani urazić. Olewał mnie totalnie i przetał miec dla mnie czas wiec sie rozstaliśmy, potem szukałam kontaktu wysyłałam tego typu esemesy własnie - każda okazja była dobra , póżniej spotkaliśmy sie ze dwa razy - inicjatywa wyszła od niego - obiecywał ze sie poprawi bo kocha i chce wrocić - ale ostatecznie wszystko padło na pysk bo dobrej woli starczył o mu tylko przez miesiąc, pożniej znowu było do dupy. wkurzyłam sie zerwałam wszelkie kontakty nie odbieram telefonu nie dzwonie nie pisze i PRZESTAŁAM WRESZCIE ŻYCZYĆ MU WSZYSTKIEGO DOBREGO NA IMIENINY I URODZINY. To nie ma sensu.

esencja- nie pisz do niego on napewno dobrze sie bawi ze swoja nową dziewczyną i nie mysli o tobie juz dawno zapomnial.Ja bylam kiedys z chłopakiem obydwoje przezylismy rozstania.Bylismy razem a jego byla wysłała mu smsa chyba z zyczeniami na świeta-nic jej nie odpisał skomentowal to niemilo -oczywiscie dla niej.Na nastepny dzien drugiego wysłała z pytaniem \"dlaczego nie odpisujesz?\" i to jest narzucanie sie.Nie pisz bo on albo ci nie odpisze albo napisze cos co ci sprawi przykrość.Miej swoją dume.