Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grażyna torbicka

poradźcie mi czym zwalczyc nadmierne pocenie się???

Polecane posty

Gość hejahej
mówią ze picie szałwi zmniejsza pocenie :)

Gość Promyk777
Ja stosowałam Antidral, dwa razy w tygodniu, tak gdzieś do trzech tygodni,później go odstawiłam, ponieważ mi pomógł.Jest naprawdę skuteczny-kosztował tylko 24.78. Jeśli chodzi o Antyperspirant, polecam GARNIER MINERAL,ten zielony INVISICLEAR,jest naprawdę zajebisty.Kosztuje nie całe 10 zł. Miałam mnóstwo, Antyperspirantów ale ten jest rewelacyjny-polecam. Cały czas czuje świeżość, nie ma pocenia ani żadnego przykrego zapachu. Pozdrawiam ;)))

Gość Promyk777
Jak macie jakieś pytanka to piszcie :)))

Gość alllka
ja tez mialam do niedawna ten problem ,a po etiaxilu zaczełam sie pocic 2 x wiecej choc na począdku efekt był dobry ale nie 100% ,wiec radze uazac na te środki.Mi pomogła babka co sie tym zajmuje i to nawet nigdzie nie chodzilam po przychodniach wszystko- online

Gość lidka22
A mnie własnie nie bardzo pomógł ten dezodorant.Najskuteczniejsza metoda według mnie to metoda przy uzyciu botoxu. Po wstrzyknięciu do skóry niewielkiej dawki, preparat blokuje działanie nerwów, które zaopatrują gruczoły wydzielania zewnętrznego. To zapobiega wydzielaniu przez nie potu. Efekt kuracji utrzymuje się ok. 6-9 miesięcy.Ja miałam robiony ten zabieg przed wakacjami w gabinecie Afrodyta w Blue City.

Gość karina-1985
W końcu się udało. Walcze z nadmierną potliwością od ponad 10 lat próbowałam wszystkiego - antidral. etiaxil, talk, zioła, szałwia itd. i wreszcie pomógł IVOSTIN Aspiria najpierw w aerozolu a póżniej w kulce. Dziele sie z wami ponieważ wiem co to znaczy nadmiernie sie pocic niekiedy odechciewało mi się życ. Wypróbujcie napewno nie zaszkodzi a mam nadzieje że i Wam pomoże. Wreszcie czuje się swobodnie i mogę nosić ubrania nie tylko koloru czarnego. Pozdrawiam

Ja stosowałem Antidral, koszmar, piecze i swędzi potem, jakby ktoś kawsem po nas lał i słyszałem od kilu osób taką opinię. Używałem też etiaxilu, ale cholernie drogi jest :/W aptece jak pytałem to podała mi pani dezodorant perspiblock, myślałem, ze tylko tablestki mają, ale jest jeszcze kulka i na takiej samej zasadzie jak etiaxil tylko że 15zł kosztuje. To jest różnica, a efekty nawet lepsze, nie uczula.

Gość lidka22
NO własnie u mnie nie pomogło stosowanie takich dezodorantów,dlatego tez zdecydowałam sie na ten wspomniany zabieg w Afrodycie. Ale to zalezy pewnie od stopnia tej dolegliwosci.

Gość pocęsięcałyczas
WUJU TOM - też miałam to oczyszczanie i nie pomogło, dalej się pocę i to jeszcze gorzej...

lidka22 no widzisz, głosy są podzielone i w sumie się nie dziwię. Przecież najpierw trzeba przejść się na jakieś konsultacje. Lekarz ustala czy będzie wstrzykiwana toksyna botulinowa czy raczej nie. Zresztą wiem z własnego doświadczenia - pani doktor, u której od czasu, do czasu bywam mówiła, że jak ona ma sprawdzić czy ktoś potrzebuje botoxu czy nie, jak nie przychodzi, ale do znajomych mówi, ze to nie działa. Zresztą ja tej pani doktor ufam, bo jest po prostu dobra. Jakby ktoś chciał, to mogę podać namiary na salon, w którym przeprowadza zabiegi. Jakbyście mieli ochotę się o coś zapytać, to piszcie do mnie na maila lupusik31@o2.pl

Gość wioletka89
To wszystko zalezy własnie od stopnia naszej dolegliwości.Mojej mamie pomógł zabieg w Elite ,który polegał na wstrzknięciu botoxu w miejsce gruczołów potowych. Ale to wszystko własnie jak piszecie tylko po konsultacji z lekarzem.

Gość balbinopisarka
Jutro mam bal karnawałowy, wiecie może jak się na ten czas potu pozbyć?? Prosze o szybkie odpowiedzi!! Paaa

Gość on23 jonoforeza - gdzie kupić
Witam wszystkich .. mam podobne problemy co większość ludzi na tym forum, ale najbardziej przeszkadza mi nadpotliwość pod pachami.. jest to wywołane stresem , bo nie choruje na żadne choroby .. z resztą zdążyłem zauważyć , że wywołane jest to przez stres i spotkania z innymi ludźmi .. stosowałem większość metod .. herbatki , antyperspiranty .. tabletki .. nic nie pomogło. Zainteresowała mnie JONOFOREZA , trochę czytałem na ten temat i planuję kupić sobie takie urządzenie ( mam nadzieje ze będzie działać ) tylko , że w necie wyszukałem urządzenia które kosztują około 2000 zł i również takie które kosztują około 500zł typu Galwan. Moje pytanie brzmi czym one się różnią i gdzie najlepiej kupić takie urządzenie ? ( Najlepiej z tymi poduszkami pod pachy ) Proszę o konkretne odpowiedzi .. bo przeglądnąłem naprawdę wiele stron i rożnych wypowiedzi na forum i żadnych konkretów ;( czy ktoś to stosował i czy to działa ? Gdzie można kupić ?

Gość Grazia DE
Ja rowniez tak jak inni pocilam sie pod pachami poprostu juz jak swinka :/wszystko zawsze mokre.. o ubraniu koszulek o innym kolorze niz czarny lub bialy to moglam zapomniec, wychodzac spod prysznica moglam w sumie zaraz tam spowrotem wchodzic ..czulym sie glupio i na wychodzenie gdziekolwiek nie mialam juz zupelnej ochoty .. nie pomagalo nic..juz zaczelam sie zastanawiac nawet nad operacja bo innego wyjscia nie widzialam..tu na forum doczytalam sie o Everdry..cenowo w sumie drogo ( w De 19,95 plus wysylka 4,95 i to za 50 ml ) ale powiedzialam sobie ze to ostatni specyfik ktory kupuje..sluchajcie..jak dla mnie rewelacja!!!!!!!! powinno sie to smarowac przez 4 wieczory po umyciu i potem tylko jezeli poczuje sie znow mokrym pod pachami .. u mnie juz po pierwszym nalozeniu na drugi dzien bylo SUCHO!!!!!!!!!! i to przy temperaturach 35 stopni na dworku..uzywam go juz 3 miesiac i jak narazie uzylam go tylko 4 razy ..jak u mnie to nie piecze, nie swedzi , nie gryzie itp.itd. jedyne co to mogli na ulotce napisac ze wyzera kolorki :D.. z fioltowej pizamki mam pod pachami rozowa..ale juz teraz wiem i po nalozeniu everdry zakladam ta "stara" pizamke :D Jak dla mnie Everdry to poprostu cud..moge go tylko dalej polecic

Gość martitka:)
Witam :) ja rowniez bardzo sie poce niemal w ciagu dnia bez przerwy uzywalam juz i antidralu i jakis czas perspi block obydwa srodki pomogly ale na krotko moze ktos mi powie dlaczego sie tak dzieje i czego moglaym jeszce sprobwac?

Gość ewelan
Witam, mam podobny problem tylko, ze nie poce sie w dzien, a w nocy kiedy spie. Podczas dnia nawet kropelka ze mnie nie splynie, za to w nocy moge obudzic sie calkowicie zlana potem i od razu musze wziasc prysznic i wyrzucic koszule do prania. Nie dzieje sie to caly czas tylko co jakies 3, 4 tygodnie, ale problem jest. Chlopak mi mowi, ze potrafie grzac jak karoryfer. Co dziwniejsze, ja zakrywam sie pod kordla i nie wystawie nawet reki na zewnatrz, bo jest mi zimno zaraz. Czy ktos ma podobnie, czy moge to jakos leczyc?

Polecam bloker ZIAJA, tani ok. 7zł, a naprawdę mi pomógł. Dezodorant Vichy za taką cenę nic nie warty, bo ok 40zł, a efekt żaden. Bez recepty!

Gość gracuś
gorąco polecam Driclor, preparat wysuszajacy skóre, 2/3 razy na tydzien, podobnie jak z innymi preparatami trzeba uwazac zeby nie popazyc sobie skóry. mi osobiscie nic lepiej nie pomaga. pozdrawiam serdecznie:)

Vichy 72h ochrona + leczenie , na poczatku tez nie moglam sobie poradzic z poceniem sie uzywalam wszystkiego czego tylko sie dalo, ale gdy odkrylam Vichy jestem zachwycona, nawet na wakacjach w Turcji przy 40'C upalu ani sladu potu i przykrego zapachu :)

Gość suchapacha:)
błogosławie dzien w którym znalazłam ten temat....dziękuję za antidral wynalazcy:) ...sucho od pierwszego zastosowania:)

Gość Oleczka2103
a jak mam dopiero 14 lat to czego używać na nadmierne pocenie? mam z tym straszny problem, bo czy to lato czy to zima i mróz ja zawsze jestem spocona, bluzy ani swetra nie ściągam w szkole chyba że mam bluzkę bez rękawów. Nie zauważyłam żeby ktoś z moich znajomych miał taki problem, a antyperspirantu bardzo dużo zużywam na jeden dzień ale szybko pojawiają się te plamy POMOCYYYYYYYYYY PS a który preparat lepszy etiaxil czy antidral?

POWTARZAM: WYPRÓBUJCIE NAJPIERW BLOKER FIRMY ZIAJA, KOSZTUJE JAKIES 7 ZŁ I DOSTĘPNY W ZWYKŁYCH DROGERIACH TYPU ROSSMAN, SUPERPFARM, BEZ RECEPTY. UŻYWA SIĘ RAZ NA TYDZIEŃ. POCZĄTKOWO LEKKO SWĘDZI ALE NIE MA ŚLADU POTU. MOŻECIE ŁĄCZYĆ ZE ZWYKŁYM DEZODORANTEM DLA LEPSZEGO EFEKTU.

Gość klopsy wołowe
witam poradzcie coś na pocenie na PLECACH!!!!! Błagam, bo nie mogę nosić innych bluzek, niż czarne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Proszę o pomoc, co mi pomoże???????????????????

Gość fab
Kochani, z całego serducha polecam wam ANTIDRAL! Dzięki niemu moje życie stało się piękne i już nie zważam na kolory bluzek, tylko kupuję to co mi się podoba:) Początkowo, po jego zakupie, nie dawał efektu.. ale to dlatego że używałam go jak zwykłego antyperspirantu, czyli codziennie rano.. i odstawiłam go na dłuższy czas.. ale po pewnym czasie wróciłam do niego i użyłam go na noc.. no i na drugi dzień, szok! było suchutko! i od tamtej pory używam go tylko na noc, na drugi dzień po goleniu (wtedy mniej szczypie) i tak co 2-3-4 dni. Naprawdę jestem zadowolona, chciałam się z Wami tym podzielić, bo wiem jak się męczycie.. :)

Gość antidral1234567890
ja stosowalam antidral i mi nie pomogl moze dlatego ze stosowalam go codziennie

Gość beattee
ja wczoraj przypadkiem kupiłam Bloker Ziaja, poszłam po coś innego do sklepu i przypomniałam sobie, że kończy mi się antyperspirant, zdecydowałam się wypróbować Ziaję, bo cena przystępna, a może lepszy od normalnych antyperspirantów! Wydaje mi się, że pomaga, chociaż dopiero raz korzystałam z niego, ale zauważyłam różnice na lepsze :)

tak bloker z firmy ziaja jest super!!! polecam wszystkim,ja dlugo tez nie moglam nic znaleźć, zamowilam go przez internet, ale teraz jest dostepny nawet w moim sklepie, a codziennie używam antyperspirantu z ziaji, sensitive i problem pocenia zniknal, oby na zawsze i oby innym tez pomagał!!!

Gość jagodzianaa88
katrem ma rację, byłam w Elite na tym zabiegu i wreszcie ubranka suche a ja pachnąca, serio opłaca się sięgnąć po oszczędności i przeznaczyć na slim lipo bo oznacza to nowe życie

Gość katrem78
No patrz, a mnie nie wystarczał antyperspirant, a zreszta co to za kosmetyk, który działa tylko kiedy go uzywam... Ja chce efektów na długi czas.