Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

icelady

Panowie co myślicie o samotnych matkach?

Polecane posty

Gość tosztraszne
wiem jedno, kobieta, która ma poukładane w głowie, dobre wykształcenie, dobra prace, wvcale nie potrzebuje faceta po to by ją ratował finansowo, itp. Poza tym kto powiedział, ze kobieta, która poza kretynem eksmezem i jego problemami z testosteronem do niczego w zyciu nie doszła ? a ile jest kobiet, które wlasnie mając dzieci po rozwodzie odżywają i okazuje się nagle, ze sa wspaniałymi organizatorkami, doskonale dają sobie rade w pracy, są piekne, zadbane i faceci za nimi ganiają ? bo tak jest, wazne by kobieta nigdy sie nie poddała, bo życie jest wspaniałe. Jeśli facetowi uda się zdobyć taka kobiete, to powienien wiedzic ze trafił mu się ktos wyjatkowy. Poza tym na pohybel wszystkim kretynom. no i polecam film "NIGDY W ZYCIU". I NIECH FACECI GO OBEJRZA, MOZE COS ICH ON NAUCZY , a kobiety samotnie wychowujace dzieci, jestescie wspaniałe i madre, niejeden facet nie miałby tyle siły co wy macie w sobie. Pamietajcie o tym i trzymajcie się. Po za tym po co wam facet o tak niewydarzonych pogladach jak ci, którzy je tutaj prezentują ? Zenada!

tostraszne ---> tak, to jest dobry materiał na synka, a nie na partnera :)

Gość tosztraszne
dżez- zgadam się, to jest typ, który za jakiś czas pozna jakas panne, ozeni się, ona urodzi dziecko, a za jakis czas dojrze do wniosku, ze jego zycie jest nudne i odejdzsie do innej pani, bo bedzie ciekawej i weselej hehehe no cóż musi dorosnąc, jak dorosnie to wtedy mozna bedzie poruszyc jeszcze raz ten temat ciekawe jak wówczas bedzie myslał, pewo tak samo... bo niestety ale tacy faceci dorostaja dopiero koło 40-stki jak obudza sie którego dnia sami i zastanowią sie ile w zyciu zmarnowali

Gość Sindbad Żeglarz
faceci powinni zakochiwac się w kobietach a nie w sytuacjach w jakich one są. jeżelii mężczyzan kocha kobietę , zaakceptuje i jej dziecko, i jej kota i wszystko co jest dla niej wartościowe. tylko, że do tego trzeba dorosnąć, nauczyć się trochę pokory wobec kapryśniego losu.

Sindbad... tak! w miłości nie ma miejsca na kalkulację... inaczej jest to strategia i układ - ale kto chiałby w nim być...

zresztą każdy wie, że wypowiedzi chłopców to czcze marzenia, bo i tak będą się \"żenić\" ze swoimi teściowymi :P

Gość tosztraszne
BRAWO !!! sindbadzie, wreszcie jakis madry głos meski na tym topiku, poza tym jesli nawet facet jest obciążony bagazem, takim jak była żona i dziecko które się z nią ma to mozna tez takiego faceta łatwo sprawdzic, jesli stara się postepowac w porzadku w stosunku do nich, jesli interesuje go dziecko, jesli płaci alimenty regularnie, jesli stara się miec z ex poprawne stosunki wówczas jest to sygnał dla jego next, ze to człowiek, który cos soba reprezentuje, jeśli tak nie postepuje, to na pewno za jakis czas bedzie tak się zachowywał i w stusunku do niej... wiec zanim facet z bagazem wejdzie wam w droge warto zobaczyc jak traktuje swoją byłą i ich dziecko... o człowieku mówią czyny a nie słowa...

Gość tosztraszne
aha, no i wole okreslenie "samodzielne matki" bo samotne to przeciez nie jestescie - macie wspaniałe dzieci, na pewno znajomych, kolezanki, nie jestescie wiec samotne tylko samodzielne i to jak :-))

Kurka czytam to co piszą tu faceci i ja podobnie jestem w szoku!! Na wstępie - NIE JESTEM SAMOTNĄ MATKĄ, ale pochodze z tzw. rozbitej rodziny, a moja siostra była własnie taką samotną matką. I dla tych panów co tu piszą ze one raczej przyciągają facetów z podobnym bagażem: nie przyciągają:) Po rozstaniu z męzem ktry okazal sie psycholem, ona zaczela w koncu zyc. Miała duze powodzenie, bez znaczenia jakby byl fakt ze ma corke, mysle, ze nawet dodawalo to jej wiecej powagi, bo wiadome bylo, ze ta kobieta nie wiaze sie z kims ot tak, dla zabawy... Uwazam ze faceci któzy piszą ze nie zwiazali by sie z kobieta, TYLKO DLATEGO, ze ma dzieci, sa niedojrzali i stanowią smutny przykład meskiej hipokryzji;( I nie pisze tego z satysfakcja, tylko naprawde ze smutkiem, ze w dzisiejszych czasach nadal istnieje takie cos:( Aha, na koniec - niedawno wzieła slub z samotnym facetem i są baaaardzo szczesliwi, rodzinka sie powiekszyla i on jest rowniez ojcem dla dziecka z pierwszego malzenstwa.... Jednak, są jeszcze normalni, swiadomi swojej wartosci mezczyzni...

Gość ehhhh
Samotna matka = puszczalska jest tak samo głupią i krzywdzącą opinią jak ocena kobiet, które korzystają z solarium jako puste lale. Przykład moze troche wydać się smieszny, ale niestety niektórzy na tym forum maja lekko skrzywiony obraz świata

Gość mlody doktorant
hmm ja uwazam, ze matki samotnie wychowujace dziecko sa wyjatkowo sexy:D chcialbym tez wskazac, ze rozni sa ludzie i rozne sa samotne matki! jedne sa wspaniale, inne beznadziejne, jedna sa sepami robiacymi sobie dzieci zeby ciagnac pieniadze, inne sa poprostu kobietami ktorym sie nie ulozylo z ojcem dziecka. sadze, ze generalizowanie w sytuacji tak zroznicowanego spolecznie zjawiska jakim jest samotne macierzynstwo jest poprostu absolutna pomylka!

Gość do toszstraszne
popieram Twoją wypowiedż. Nalezy się przyjrzeć jak facet traktuje swoją ex i dzieci z tego zwiazku. Dokładnie tak samo potraktuje next jak mu się znudzi.

Ale powiem wam coś optymistycznego: Są jeszcze porządni faceci na tym świecie, i naprawde jest ich dużo!! Nie mówie tu oczywiście o ojcu mojego dziecka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość GAVEL 37
DYSKUSJA SIE ROZWINELA ALE JA WROCE DO TEMATU GLOWNEGO -MYSLE,ZE SA (O N E) BARDZO ROZNE-TO OCZYWISTE -SA OFIARAMI,UCZUC NIEODWZAJEMNIANYCH,INSTYNKTU PROKREACYJNEGO,EGOIZMU( MEZCZYZN ),CZASEM GLUPOTY NIERZADKO SWOJEJ(TAK JEST NAJCZESCIEJ GDY W STANIE "ZAKOCHANIA"MYLA SEKS Z MILOSCIA) -SA ROZNE,WSPANIALYMI POL BOGINIAMI, Z CZCIA TRAKTUJACE FAKT ZE POZNALY BOSKOSC ROZPOCZYNANIA NOWYCH BYTOW, -SA ROZNE,SA ZMECZONE,ZAPRACOWANE,ZANIEDBUJA RELACJE Z DZIECMI -SA ROZNE,NADAL ZGRABNE,LUB NIE -SA ROZNE,SWIADOME MECHANIZMOW KTORYCH SA CZESCIA LUB NIE PEWNIE JUZ WIECIE ZE MOGE TAK DLUGO WYMIENIAC ALE MI CHODZI , CZEKAM NA GLOS , KTORY SPRAWI ZE ZMIENIE CHOC TROCHE ZDANIE

Gość GAVEL 37
MYSLE ZE MEZCZYZNA PLANUJACY ZWIAZEK Z ROZWODKA WYCHOWUJACA SAMOTNIE DZIECKO / CI - POWINIEN MIEC SZANSE POZNANIA EX-MEZA(OJCA -JESLI JEST NIA INNA OSOBA) PO TO BY MOC PRZEANALIZOWAC PRZYCZYNY ...I ODPOWIEDZIEC SOBIE NA PYTANIE--CZY PRZYPADKIEM NIE" STANIE SIE KOLEJNA POMYLKA ICH ZWIAZEK

Gość GAVEL 37
"MIALEM ROMANS Z ROZWODKA( SAMOTNA MATKA ) OBOJE CHCIELISMY "LUZNEJ " ZNAJOMOSCI -ONA RADZILA SOBIE(FINANSOWO) -PODOBNIE JAK JA -"ROMANTYZM" PRYSL,GDY ZA JEJ NAMOWA,ZACZELISMY SPOTYKAC SIE U NIEJ,BOWIEM POZNALEM JA OD INNEJ STRONY, ( "W PAPILOTACH", "UWIKLANA SPRAWAMI WYCHOWAWCZYMI) -CO BYLO WIEKSZYM BLEDEM ? CALY TEN ROMANS ? CZY ... ?

Gość GAVEL 37
TAK POZA TYM , TO MYSLE ZE" KOBIETA Z DZIECKIEM" ZAWSZE BEDZIE KIEROWAC SIE BARDZIEJ INSTYNKTEM OPIEKUNCZYM I NAWET JESLI POWIE FACETOWI,ZE KOCHA GO-TEN NIE POWINIEN BYC PEWIEN TEGO ZE ONA PRAWIDLOWO NAZYWA SWOJE ZACHOWANIE

przecież kobiety które mają dzieci też potrafia kochać! Czemu wyznania o miłości samotnej matki maja byc nieszczere??

Gość GAVEL 37
widzisz olinka 73 , nie uwazam ze sa nieszczere zaryzykowalem stwierdzenie ze samotna matka,kierujaca sie instynktem opiekunczym,chcaca zapewnic swemu dziecku lepsze warunki (nie zrozum mnie zle,nie potepiam tutaj nikogo) moze dojsc do blednego przekonania-wobec mezczyzny mogacego zapewnic jej bezpieczenstwo finansowe-ze kocha go

Powiem tak: ja też jestem samotna matką (ale chyba już to pisałam) i nie szukam faceta mogacego zapewnić byt mnie i mojemu dziecku Fakt że biorę pod uwagę jego stosunek do mojego dziecka i odwrotnie. I nie kryje tego że potrzeby dziecka są dla mnie najważniejsze i dziecku podporządkowałam swoje życie. Ale facet też ma swoje prawa i potrzeby. Tak jak w małżeństwie gdzie partnerzy są jednocześnie rodzicami dziecka. Miłość do dziecka nie wyklucza miołości do faceta

Gość GAVEL 37
abigle-gdyby tak sie porzadnie zastanowic i nieco uzupelnic .....tylko kobieta : zamezna : i lub zamozna : spelniona maciezynsko potrafi naprawde - pokochac(niestety nie swojego meza)

Gość GAVEL 37
obawiam sie ze "pijesz " do mnie ZIELONE MIAU jestem jednak prawie pewien , ze nie chwycilas sedna sprawy jesli sie myle,postaraj sie przedstawic swoj punkt widzenia troche szerzej